Skaerer-graeskar-foran-Hangar-C-til-Oktionaerforum
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Nyhedsbrev for engagerede – oktober

Så er der flaskepost med det seneste nye fra Ungdomsøen!

Hilsen fra Team Engagement

Hej til dig, som engagerer dig i Ungdomsøen

Vores puls er stadig høj efter en fantastisk sommer fyldt med liv, koncerter, fællesspisning og jeres engagement, og vi ser nu frem mod et efterår med flere magiske øjeblikke sammen med jer. Tak for jer! Færgen fra Nyhavn sejler i rutefart (fire gange dagligt) til og med efterårsferien, så det er bare om at komme afsted – tag dine venner under armen og hæng ud med andre engagerede. Har din engagementsgruppe et gavekort, kan du selv bestille en gratis færgebillet på www.sparshipping.dk ved at oplyse gavekortnummer. Har du ikke, så kontakt os.

Oooggg hvordan kommer jeg så derud efter efterårsferien? Engagerede kan komme på øen hver onsdag i ulige uger til arbejdsaften. Her kan I enten hjælpe til med praktiske opgaver eller arbejde i jeres engagementsgrupper og nyde øen sammen. Du er også inviteret til næste Ungdomsø-weekend den 25-27 november, hvor vi mødes, hygger og skaber Ungdomsøen sammen. Der er også mulighed for at deltage i et projektskabelseskursus. Vil du herud på andre tidspunkter, så skriv til engagement@ungdomsoen.dk og få mulighederne at vide.

De bedste ø-hilsner
Anna, Elin, Rikkemaija, Astrid, Kristian, Benjamin og Lasse

Benjamin slukker ild i et baalkar på kajen

Kommende arrangementer i Ungdomsøens fællesskab

Ø-relateret førstehjælpskursus den 22. oktober klokken 09.00 til 20.30

Kan du lave hjertelungeredning i mere end 2 minutter? Og ved du, hvordan du redder en person op af vandet, hvis de er faldet i? Der sker ikke så mange trafikuheld på en ø. Til gengæld er der større risiko for fald- og drukneulykker. Når vi er gode til førstehjælp, står vi stærkere, hvis uheldet en dag er ude, og nu har du mulighed for at blive trænet i vores særlige ø-relaterede førstehjælp.

Arbejdsaften den 26. oktober klokken 16.30 til 21.30

Arbejdsaftener på Ungdomsøen er for alle, der har lyst til at engagere sig i Ungdomsøens fællesskab, tilbringe tid på øen og deltage i praktisk arbejde eller arbejde på sit eget projekt. Arbejdsaftener er en vej ind i fællesskabet og en god måde at lære øen og de andre unge engagerede at kende på.

Ungdomsøen inviterer til... den 18. november

Snart offentliggør vi programmet til det næste Ungdomsøen inviterer til...-arrangement, så hold øje med vores hjemmeside, facebook og NemTilmeld. Vi kan allerede nu afsløre, at arrangementet bliver på land i København, og at vi er gået sammen med en gruppe unge Leisure Management studerende om at planlægge det.

Ungdomsø-weekend den 25.-27. november

Til denne Ungdomsø-weekend kan du blandt andet møde andre engagerede unge og høre om, hvad de laver, arbejde på dit eget projekt eller starte et helt nyt projekt. Denne weekend tilbyder vi også et projektledelseskursus for dig, som gerne have flere værktøjer til at lave et projekt. Ungdomsøens skabes af unge, og det er jeres ideer, som sætter retningen.

Nytårscamp den 28. december til 2. januar

Tilmelding kommer og program er stadig under udvikling.

Forvent dage spækket med lækker Ungdomsø og spring ind i det nye år med udsigt til København Skyline på øen midt i Øresund. Tag dine venner med og oplev øen og nytår i en særlig sammensmeltning, hvor alle løfter i flok og skaber festen sammen. Nærmere detaljer og program kommer snarest muligt.

Gruppe staar paa toppen af Ungdomsoen og kigger paa fyrvaerkeri til nytaarsaften

Siden sidst

Der er sket meget på Ungdomsøen siden sidst, vi skrev et nyhedsbrev. Derfor har vi samlet en lille oversigt over nogle af de ting, der har fyldt i vores fællesskab over sommeren. Du kan se flere nedslag i vores status, som også ligger som et indlæg her på hjemmesiden.

De nye Giv-Et-År-engagerede er startet

Det nye hold Giv-Et-År-engagerede flyttede ind i Kommandantboligen på Ungdomsøen den 10. august. Siden har de haft travlt med at lære øen, hinanden og fællesskabet at kende. Hvis ikke du har mødt dem endnu, kan du lære dem lidt at kende ved at klikke på deres navne her: Leander, Freja, Augusta, Marie, Caroline og Kristian – eller tage et smut forbi øen og sige hej.

Fællesbillede af Giv-Et-År-engagerede, 2022-2023

Tufaso var værter på ”Ungdomsøen inviterer til MIN FØRSTE OPTRÆDEN”

Tufaso fik penge fra Tuborgfondet til at lave et workshopforløb på Ungdomsøen for tre spirende artister og efterfølgende afholde en koncert. Mere end 100 unge var samlet på øen til Ungdomsøen inviterer til MIN FØRSTE OPTRÆDEN den 16. september.

Læs mere og se billeder fra aftenen her.

Nu er der ungeobservatører i BEGGE Ungdomsøens bestyrelser

På Ungdomsø-weekenden i slutningen af september blev der holdt ø-råd. Her skulle vi vælge en ungeobservatør til Fonden Ungdomsøens bestyrelse og for første gang også Middelgrundsfondens bestyrelse. Middelgrundsfonden er den fond, der ejer øen, mens Fonden Ungdomsøen står for driften af og aktiviteterne på øen, men de deler den samme direktør: Dea.
På ø-rådet blev Sarah genvalgt til Fonden Ungdomsøen og Martha valgt som den første ungeobservatør i Middelgrundsfonden. De skal nu sidde med i bestyrelserne det næste år og være med til at sikre gennemsigtighed og at vi lever op til vores dogme “ung for ung”.

Ungeobservatorerne Martha og Sarah skaaler efter o-raad

Nyt fra sekretariatet

Der er kommet en masse nye ansigter på sekretariatet og på øen i løbet af sommeren.

Ungdomsøens tidligere udviklings- og fundraisingchef, Mikkel, stoppede tilbage i juni. I august fik vi så fornøjelsen af at byde Lasse J velkommen som den nye udviklings- og fundraisingchef. Han overtager mange af Mikkels opgaver og står i spidsen for Team Engagement, som arbejder med at inddrage og engagere unge i Ungdomsøens fællesskab.
Astrid og Kristian, som har været med i teamet siden slutningen af juli for at støtte om frivilligheden, stopper her i oktober. Til gengæld søger vi en ny engagementskonsulent. Er det dig eller en, du kender?

Team Engagement er også blevet udvidet med Matilda, som er praktikant. Hun hjælper med at arrangere Ungdomsø-weekender og Ungdomsøen inviterer til... Også Team Kommunikation har fået en praktikant. Han hedder Tarik og er superskarp på søgemaskineoptimering og data.
Du kan blive praktikant på Ungdomsøen i foråret 2023. Læs mere under Job hos Ungdomsøen.

Team Drift har også ændret form i løbet af sommeren. Lasse O., som har været engageret i øen siden 2015, er blevet ansat som drifts- og teknikmedarbejder. Du har måske mødt ham på øen i løbet af sommeren, hvor han har været ansat på deltid, men fra 1. oktober er han startet på fuldtid. Frederik er stoppet efter fire års ansættelse på Ungdomsøen. Og så er Carsten startet som driftsansvarlig. Ligesom Lasse O. har han været ansat på deltid i løbet af sommeren og startede på fuldtid den 1. september.

Husk at du altid kan holde dig opdateret omkring hvem, som er ansat i Ungdomsøens sekretariat, på siden Kontakt.