IMG 2793

Ungdomsøen gør status for sommeren 2022

Sommeren er ovre, og vi kigger ind i vintersæsonen på Ungdomsøen. Snart stopper færgen sin daglige rutesejlads til hele Danmarks ungdomsø, og vinterstormene er på vej. Men engagement på Ungdomsøen står aldrig stille. Der er altid noget, der er under udvikling, og nye minder, der venter lige om hjørnet.

Oktober markerer starten på Ungdomsøens vintersæson og afslutningen på den vildeste sommer i Ungdomsøens historie. Sommeren 2022 var den første sommer, vi har haft siden åbningen, hvor vi ikke har været plaget af Covid-19.

I dette indlæg vil vi tage temperaturen på sommeren, der er gået, og tage et kig i krystalkuglen for den sæson, vi bevæger os ind i. Kort sagt vil vi gøre status for sommeren 2022, og det der er sket, det, der fylder, samt det, der vil ske.

SPEJDERNE MELDER KLAR!

Højsæsonen startede med besøg fra 50 spejdere fra KFUM-Spejderne i Danmark, Det Danske Spejderkorps og De grønne pigespejdere, der var samlet til spejderdage på Ungdomsøen. Weekenden var planlagt af Sebastian, som var Giv-Et-År-engageret på Ungdomsøen fra august 2021 til juli 2022.

Spejder melder klar

FRA UNG AMATØR TIL KULTURBOSS

Mere end 60 unge samledes til Øktionærforum på øen den 8. juni for at udveksle erfaringer om livet som ung kulturskaber. Gennem workshops og oplæg blev vi alle sammen lidt klogere på arbejdsforhold og muligheder i kulturbranchen – ikke mindst de steder, vi kan blive bedre.

Deltagere holder workshop til oktionaerforum i juni 2022

NYE Ø-BOERE FLYTTER IND

I august blev spændingen udløst, og vi fik lov til at møde de nye Giv-Et-År-engagerede. Leander, Freja, Augusta, Marie, Caroline og Kristian fylder øen med deres gode energi og engagement. Vi glæder os til at se, hvilke aftryk de sætter på øen og vores fællesskab i løbet af deres år.

Fællesbillede af Giv-Et-År-engagerede, 2022-2023

UNGDOMSØEN INVITEREDE TIL…

Fem vellykkede arrangementer for unge. Vi har indtil videre været samlet om koncert, nudler, bål og biomimik med Kurs Festival, havnefest og vandaktiviteter med By & Havn, skipperliv og sommergrill med Holbæk Kommune og en vanvittig koncertaften med Tufaso ved roret. Vi glæder os allerede til de to ”Ungdomsøen inviterer til…”-arrangementer, der venter i november og december.

Billeder fra Ungdomsoen inviterer til arrangementer 2022

FRA UNGDOMSØEN TIL LAND

I løbet af sommeren deltog unge ambassadører fra Ungdomsøen i store arrangementer over hele landet. Vi var til stede på Folkemødet på Bornholm og Kulturmødet Mors. Grøn Ø var med på Naturmødet i Hirtshals, kommunikationsgruppen var med på Spejdernes Lejr 2022, og de nye Giv-Et-År-engagerede lavede Ungdomsø-larm til Ungdommens Folkemøde.

Ungdomsoens unge ambassadorer

3-ÅRS FØDSELSDAG

Den 3. september fik vi fejret Ungdomsøens tre-års fødselsdag. Vi var mere end 70 unge samlet på øen – alle klædt i noget rødt – for at fejre vores fælles ø. Vi hyggede, dansede, holdt taler og delte ø-oplevelser omkring bålet. Vi er SÅ klar på et år mere.

Faellesbillede fra Ungdomsoens 3-aars fodselsdag

ET VILDT ÅR PÅ Ø-RÅDET

Vores demokrati er virkelig kommet til syne i år. Først med ”Hvem er hvem”-workshopsene, der samlede sekretariat og engagerede til en snak om Ungdomsøens organisationsstruktur. Derefter trådte Ø-Rådets Arbejdsgruppe ind og lavede en god proces for valg af logo, da sekretariatet var kommet til at tage en for hurtig beslutning udenom de engagerede unge. Og til ø-rådet i slutningen af september blev den første ungeobservatør valgt til Middelgrundsfondens bestyrelse, mens vi igen valgte en ungeobservatør til Fonden Ungdomsøens bestyrelse.

Oe-raadets aar 2022

EN STÆRKERE FORRETNING

I år fokuserer vi meget på at skabe en bæredygtig økonomi, så Ungdomsøen kan fortsætte med at være en ungdomsø i mange år endnu. Vi står meget stærkere som forretning, end vi nogensinde har gjort. Det blev blandt andet vist, da vi i starten af september lagde ø til Danske Konferencecentres inspirationsdag 2022 for næsten 200 mødebookere fra alle typer af virksomheder.

Mennesker på kajen til Danske Konferencecentres inspirationsdag 2022

Var du med til nogle af ovenstående arrangementer? Det er aldrig for sent at dele gode minder. Brug gerne hashtagget #ungdomsøen eller tag vores profil på de sociale medier, når du deler dine minder. Vi vil så gerne genopleve det med dig!

FULD FART FREM

Selvom der allerede er sket mange gode ting for Ungdomsøen og fællesskabet i år, er vi langt fra færdige. Der er stadig tre måneder tilbage af året, og de skal udnyttes til fulde!

Du kan se frem til

  • Et øget fokus på unges stemmer i en valgkamp og arrangementet ”Shh! Det er os unge, der taler” den 10. oktober, som vi har skabt i samarbejde med SAGA, Ungeråd KBH og Ungdommens Demokratihus
  • Ø-relevant førstehjælpskursus for engagerede den 22. oktober i samarbejde med Event Safety
  • Arbejdsaftener på Ungdomsøen alle onsdage i ulige uger
  • Ungdomsø-weekend med projektlederkursus den 25.-27. november
  • Ungdomsøen inviterer til… i november og december. Hold øje med vores sociale medier for datoer og tilmelding!
  • Nytårscamp for engagerede fra den 28. december til 2. januar. Programmet er i støbeskeen.

Følg med i vores kommende arrangementer her på hjemmesiden eller på vores facebookside.

Har du en god ide, du drømmer om at føre ud i livet på Ungdomsøen i løbet af vinteren eller til foråret? Så hiv fat i os på info@ungdomsoen.dk.