Faa indflydelse paa Ungdomsoens drift, aktiviteter og udvikling

Få indflydelse på øens drift og aktiviteter

Ungdomsøen er en ø for, med og af unge, og det er en del af vores vision at styrke unges demokratiske selvtillid. Unge skal opbygge mod på Ungdomsøen til at deltage i samfundet. Derfor går vi op i at give reel indflydelse på Ungdomsøen.

Her på siden kan du læse om vores ø-råd, ungeobservatør, demokrati og hvordan du som ung kan få indflydelse på øens drift og aktiviteter.

Her kan unge få indflydelse

Fællesbillede af Giv-Et-År-engagerede, 2022-2023
Gennem Giv-Et-År-metoden
Har du lyst til at blive ungeobservator i Ungdomsoens bestyrelse og faa indflydelse?
Som ungeobservatør i bestyrelsen
Som medlem af Oe-raadet kan du bl.a. faa indflydelse paa, hvad nogle af Ungdomsoens penge skal bruges paa
Gennem Ø-rådet
Som ung kan du faa indflydelse på, hvad partnerorganisationer skal bruge oen til ved at komme med input
Til partnerarrangementet Faglig Forstyrrelse
IMG 2524
Bliv en del af en ungefællesskabets grupper
Dronebillede af Ungdomsoeen med oversigt over fremtidsdroemme
Start din egen gruppe

Gennem Giv-Et-År-metoden

Metoden Giv-Et-År bygger på ideen om, at unge flytter fysisk ind i organisationen og giver et helt år af deres liv til at være ”frivillige”.

På Ungdomsøen har vi haft unge til at flytte ind for et år af gangen siden åbningen i august 2019. Det er en perfekt måde, at sikre at der altid er et ungt perspektiv på de ting, der sker på Ungdomsøen.
Som Giv-Et-År-engageret kan du få indflydelse på næsten alle dele af organisationen Ungdomsøen, hvis du har lyst.
De unge der giver et år til Ungdomsøen kan skubbe os i en ung retning både når det gælder vores kommunikation, vores arrangementer, de fysiske rammer (dog inden for fredningsloven) eller hvem der skal ansættes på sekretariatet.

Vi er vi blevet inspireret til denne metode af Spejderbevægelsen og er lige nu i fuld gang med at udvikle på struktur, format og forløb så de unge, der flytter ind på Ungdomsøen får mest muligt magt, mens de er Giv-Et-År-engagerede. Vi er også i fuld gang med at udbrede metoden til andre kultursteder i Danmark, så vi kan give unge endnu mere magt rundt omkring i landet!

Hvert forår rekrutterer vi det nye hold, der flytter ind på Ungdomsøen fra august til juli. Skriv til engagement@ungdomsoen.dk, hvis du er interesseret i at blive en del af holdet næste år.

Gte åben
139708355 434039411283200 7945783956275873605 n
IMG 20220302 122055
Fællesbillede af Giv-Et-År-engagerede, 2022-2023
Giv Et År Metoden

Som ungeobservatør i bestyrelsen

Ungdomsøens første ungeobservatør blev valgt til Fonden Ungdomsøens bestyrelse i februar 2020 på et Ø-råd (det ungestyrede demokratiske organ på Ungdomsøen).

Ungeobservatøren er en del af bestyrelsen og er med når bestyrelsen mødes 4-5 gange årligt. Som ungeobservatør er man med i bestyrelsen på næsten lige fod med de øvrige medlemmer, dog har man kun taleret og ikke stemmeret.

Ungeobservatøren skal varetage ungefællesskabets interesser og skaber gennemsigtighed mellem bestyrelsen og ungefællesskabet.

Alle unge mellem 15 og 30 år kan stille op til rollen som Ungeobservatøren, når der er demokratisk valg en gang om året på Ø-rådet. Tag med til efterårets ø-råd, hvor der næste gang er valg.

Gennem Ø-rådet

Ø-rådet er Ungdomsøens demokratiske organ, hvor alle mellem 15 og 30 år har en stemme. Her bliver der for eksempel taget beslutninger om, hvordan vi skal være sammen, når vi er på øen, og hvad vi skal bruge nogle af øens penge på.

Der er ø-råd to til fire gange om året. En gang om året kan man stille op til at komme med i Ø-Rådets Arbejdsgruppe, i daglig tale kaldt ØRA. Det er dem, der faciliterer ø-rådet. Det vil sige, at det er de unge engagerede i ØRA, der indkalder til ø-råd, laver dagsorden og sørger for at mødet bliver gennemført.
På Ø-rådet er der også mulighed for at blive valgt ind i Fonden Ungdomsøens bestyrelse som ungeobservatør.

Hvis du er nysgerrig på ø-rådet og måske har lyst til at komme med i arbejdsgruppen, kan du skrive til bliv.hort@ungdomsoen.dk.

Til partnerarrangementet Faglig Forstyrrelse

Faglig Forstyrrelse er en netværksdag, hvor vi bygger broer, skaber dialog og knytter bånd. Vi afholder Faglig Forstyrrelse med et særligt fokus, der er relevant for ungdomslivet.

Som ung kan du få indflydelse på, hvad Ungdomsøens partnerorganisationer skal bruge øen til ved at komme med input, når vi mødes på tværs i øens fantastiske rammer.

Bliv en del af en ungefællesskabets grupper

Når du involverer dig i en af fællesskabets grupper er du automatisk med til at sætte retningen for udviklingen Ungdomsøen.

  • I Kommunikationsgruppen får du indflydelse på, hvordan og hvor vi skal kommunikere om Ungdomsøen for at nå ud til målgruppen
  • Til Arbejdsaften får du indflydelse på udviklingen af de fysiske rammer
  • Ø-Rådets Arbejdsgruppe (ØRA) giver dig mulighed for at skabe gode demokratiske rammer for at unge i fællesskabet kan mødes til ø-rådene
  • Som en del af Værterne får du indflydelse på, hvordan vi tager imod nye gæster på Ungdomsøen
  • I gruppen FRIRUM er du med til at beslutte, hvordan vi bedst inkluderer unge, der har det svært, i Ungdomsøens fællesskab
  • I Merch-gruppen er du med til at udvikle, trykke og beslutte, hvad der skal sælges af merchandise i kiosken på Ungdomsøen

Start din egen gruppe

Ungdomsøen er der, hvor de vilde, skæve og vigtige idéer bliver gjort til virkelighed. Vi tror på, at unges ideer er vigtige for verden og hjælper unge med at løfte dem til nye højder. Derfor er øen en helt unik platform for dig, som går med en ide til et projekt, som kan skabe positiv forandring for andre.

Når du starter din egen gruppe på Ungdomsøen får du direkte indflydelse på de tematikker, aktiviteter og fokusområder, som hele organisationen kommer til at forholde sig til. Det er derfor en oplagt måde at få indflydelse på, hvordan øen skal udvikle sig.


Del din ide, og vi deler Ungdomsøen med dig!

Vi støtter op om din ide ved at give dig:

• Et opstartsmøde, hvor vi hjælper jer med at komme i gang med jeres projekt og kan spare med jer om alt fra budget og fundraising til projektledelse og praktiske spørgsmål. Kontakt os for et opstartsmøde på engagement@ungdomsoen.dk

Invitation til Ungdomsø-weekender fire gange om året, hvor alle engagerede mødes for at dyrke fællesskabet, lære øen bedre at kende og arbejde på projekter. Her kan I også deltage i forskellige workshops, hvor I lærer at lave projekter, eller ø-råd, hvor unge mødes for at få indflydelse på Ungdomsøen og hvad der skal ske derude.

• Mulighed for at bruge Ungdomsøens faciliteter gratis.

Fri adgang til Ungdomsøens kontor på Holmen eller Ungdommens Demokratihus i Kødbyen, hvor I kan holde møder.

En lille pose penge til at dække jeres udgifter til mad, transport og materialer og eventuelt støtte til at lave et budget eller søge fonde.

Et månedligt nyhedsbrev til engagerede med tilbud om sociale og faglige events, I kan deltage i. I kan også som engagementsgruppe dele nyheder og events med andre engagerede via nyhedsbrevet. Skriv jer på modtagerlisten her: https://ungdomsoen.dk/tilmeld-nyhedsbrev/

Din projektide kan være alt; en festival, en workshop, et løb, en koncert, et værksted eller debat. De eneste krav til projektet er, at det skaber en forskel for andre, og at du forholder dig til Ungdomsøens dogmer. Dogmerne beskriver Ungdomsøens værdier og gør, at du vil opleve stor tillid, et stærkt fællesskab af unge projektskabere og plads til at fejle!

Sådan deler du din ide

• Lav en kort beskrivelse eller præsentation af din ide. Du kan tage udgangspunkt i denne skabelon, hvis du har lyst

• Send den til engagement@ungdomsoen.dk

• Inden for én uge får du svar på om, vi er de rette til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål, så skriv til øens engagementskonsulenter på engagement@ungdomsoen.dk.