Jubel og spring til Ungdomsoeens aabning
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Ungefællesskaber på øen

Ungdomsøen er en platform, som skabes og udvikles af, med og for unge. Der er plads til alle i Ungdomsøens fællesskab, og der mange måder at være med på. Uanset om du har flair for kommunikation, praktisk gåpåmod eller lyst til at lave sjove aktiviteter for andre unge, er der helt sikkert andre ligesindede unge i fællesskabet.

Som engageret på Ungdomsøen kan du sagtens have mange hatte på. Man kan godt være både vært, engageret i kommunikationsgruppen og ø’xplorer på samme tid. Så du behøver ikke at vælge.


De forskellige grupper

Fællesbillede af Giv-Et-År-engagerede, 2022-2023
Giv-Et-År-engagerede
IMG 2246
Ø-Rådets Arbejdsgruppe (ØRA)
Book jeres naeste ophold på Ungdomsoen, der har mange sjove oplevelser
Din ide?
Vinkelsliber_øxplorer_praktisk arbejde
Øxplorer
IMG 2665
Kommunikationsgruppen
68272282 2367596473275421 3635381622095740928 n
Værter
Bningen Solnedgang 2019 08 24 UØ 2
FRIRUM
Ktionærforum08
Grøn Ø
IMG 2160
Merch-gruppen
280052103 5083372178364490 2113131483886093030 n
Film-Ø

Giv-Et-År-engagerede

Som Giv-Et-År-engageret flytter du ud på Ungdomsøen og bor i et år sammen med fem andre unge. I løbet af året vil du få erfaring med projektarbejde, afvikling af events, værtsskab, daglig drift af øen og meget mere. Giv-Et-År er for dig, der er frisk på at prøve lidt af hvert, og som er klar på et år med en masse spændende udfordringer, nye oplevelser og personlig udvikling.

Lyder Giv-Et-År som noget for dig? Vi søger nye Giv-Et-År-engagerede hvert år i løbet af foråret, men hvis du allerede nu ved, at det måske er noget for dig, så send os en mail på engagement@ungdomsoen.dk med dit navn og dit telefonnummer. Så kontakter vi dig, når vi nærmer os ansøgningsperioden.

Freja og Caroline til DDS Korpsrådsmøde 2022
Kristian holder oplæg i Nyborg
Ida Indkøb
A126053 R1 03 5
277618706 748009889561099 3073199970488588555 n

Ø-Rådets Arbejdsgruppe (ØRA)

Ø-rådet er Ungdomsøens demokratiske organ, hvor alle mellem 15 og 30 år har en stemme. Her bliver der for eksempel taget beslutninger om, hvordan vi skal være sammen, når vi er på øen, og hvad vi skal bruge nogle af øens penge på.

Ø-Rådets Arbejdsgruppe, i daglig tale kaldt ØRA, er dem, der faciliterer ø-rådet. Det vil sige, at det er de unge engagerede i ØRA, der indkalder til ø-råd, laver dagsorden og sørger for at mødet bliver gennemført.

Der er ø-råd to til fire gange om året. En gang om året kan man stille op til at komme med i arbejdsgruppen. Der er faktisk også mulighed for at blive valgt ind i Fonden Ungdomsøens bestyrelse som ungeobservatør på ø-rådet.

Hvis du er nysgerrig på ø-rådet og måske har lyst til at komme med i arbejdsgruppen, kan du skrive til bliv.hort@ungdomsoen.dk.

Status fra ungeobservatøren, Sarah
Afstemning til ø-råd
Ungeobservatørene i Fonden Ungdomsøen og Middelgrundsfonden, september 2022
IMG 2214
IMG 2221

Din ide?

Ungdomsøen er der, hvor de vilde, skæve og vigtige idéer bliver gjort til virkelighed. Vi tror på, at unges ideer er vigtige for verden og hjælper unge med at løfte dem til nye højder. Derfor er øen en helt unik platform for dig, som går med en ide til et projekt, som kan skabe positiv forandring for andre. Del din ide, og vi deler Ungdomsøen med dig!

Vi støtter op om din ide ved at give dig:

• Et opstartsmøde, hvor vi hjælper jer med at komme i gang med jeres projekt og kan spare med jer om alt fra budget og fundraising til projektledelse og praktiske spørgsmål. Kontakt os for et opstartsmøde på engagement@ungdomsoen.dk

Invitation til Ungdomsø-weekender fire gange om året, hvor alle engagerede mødes for at dyrke fællesskabet, lære øen bedre at kende og arbejde på projekter. Her kan I også deltage i forskellige workshops, hvor I lærer at lave projekter, eller ø-råd, hvor unge mødes for at få indflydelse på Ungdomsøen og hvad der skal ske derude.

• Mulighed for at bruge Ungdomsøens faciliteter gratis.

Fri adgang til Ungdomsøens kontor på Holmen eller Ungdommens Demokratihus i Kødbyen, hvor I kan holde møder.

En lille pose penge til at dække jeres udgifter til mad, transport og materialer og eventuelt støtte til at lave et budget eller søge fonde.

Et månedligt nyhedsbrev til engagerede med tilbud om sociale og faglige events, I kan deltage i. I kan også som engagementsgruppe dele nyheder og events med andre engagerede via nyhedsbrevet.

Din projektide kan være alt; en festival, en workshop, et løb, en koncert, et værksted eller debat. De eneste krav til projektet er, at det skaber en forskel for andre, og at du forholder dig til Ungdomsøens dogmer. Dogmerne beskriver Ungdomsøens værdier og gør, at du vil opleve stor tillid, et stærkt fællesskab af unge projektskabere og plads til at fejle!

Sådan deler du din ide

• Lav en kort beskrivelse eller præsentation af din ide. Du kan tage udgangspunkt i denne skabelon, hvis du har lyst

• Send den til engagement@ungdomsoen.dk

• Inden for én uge får du svar på om, vi er de rette til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål, så skriv til øens engagementskonsulenter på engagement@ungdomsoen.dk.

Øxplorer

Ø’xplorerne arbejder på og med Ungdomsøens fysiske rammer. De er med til renovere og vedligeholde øen, og nogle gange bygger de nye ting som for eksempel shelters og stativer til kajakker og paddleboards.

Du behøver ikke have nogen erfaring med praktisk arbejde. Så længe du har lyst og gåpåmod til at prøve nye ting, skal dine nye ø-venner nok lære dig, det du har brug for.

Ø’xplorerne mødes på øen onsdage i ulige uger og i arbejdsweekender og -camps, der ligger spredt ud over året. Følg med i hvornår ø’xplorerne mødes næste gang i arrangementsoversigten her på hjemmesiden. Der er altid plads til flere på holdet, og du kan skrive til engagement@ungdomsoen.dk, hvis du er nysgerrig og vil høre mere.

Øxplorers bygger reoler i rengøringsrummet
Amfiteateret får tjærebehandling
P7 A4688
DSC04642
2020 10 13 Ungdomsøen FRAK 0014 kopier

Kommunikationsgruppen

Er du vild med foto, podcast, grafik, video, hjemmesider, sociale medier, det skrevne ord eller andre former for kommunikation?

Ungdomsøens kommunikationsgruppe løfter en stor del af øens kommunikation udadtil i tæt samarbejde med ansatte på sekretariatet. Der er altid plads til flere kreative hjerner uanset hvilken del af kommunikationsverden, du finder mest interessant. Og du behøver ikke være verdensmester i alle discipliner. I kommunikationsgruppen er der plads til at prøve nye ting af og ikke mindst til at spørge om hjælp.

Nogle gange kommer sekretariatet med nogle opgaver, der skal løses, men der er også helt frie tøjler til selv at få gode idéer og føre dem ud i livet. Du vælger selv hvilke opgaver, du har lyst til at løse, og hvor mange opgaver du tager.

Vil du være med til at sikre, at Ungdomsøen er kendt i hele landet? Kontakt Mariann, som er tovholder, på mariann.burup@ungdomsoen.dk for at hoppe med på holdet.

IMG 2813
2020 03 01 Ungdomsøen 1176
IMG 6891
NIS09839
Bningen Interview 2019 08 24 UØ

Værter

Ungdomsøens værter er de første, der møder gæsterne på kajen. Som vært byder du velkommen til øens gæster og er med til at sikre, at alle får en god oplevelse på øen. Det gør du blandt andet ved at stå i kiosken, besvare spørgsmål og hjælpe gæsterne med at finde det, de har brug for.

Rollen som vært er noget for dig, som er imødekommende, problemløsende, glad for mennesker og som har lyst til at tilbringe tid på øen.

Som vært er du oftest på øen i weekender og ferier, og du er selv med til at bestemme, hvornår og hvor ofte du er der.

Hvis du har mod på at prøve at være vært, kan du skrive til os på vaerter@ungdomsoen.dk. Så hjælper vi dig ud på øen og godt i gang med at sikre den gode velkomst for alle øens gæster!

Fra venstre Mikkel Overbeck Mathias Svarrer og Emil Julius foto Mariann Libach Burup
IMG 1906
69787046 2397604373607964 595657602554134528 n

FRIRUM

FRIRUM nedbryder tabuer om psykiske diagnoser ved at lave workshops, oplæg og samle unge på tværs. I december 2022 kunne Frirum løfte sløret for deres lyttesalon, hvor syv unge fortæller om at være ung med en diagnose. Du kan lytte til deres fortællinger på Ungdomsøens Spotify.

Når du besøger Ungdomsøen, kan du også tage en pause i FRIRUMmet, som er skabt af de unge engagerede bag FRIRUM.

Hvis du brænder for en verden, hvor der er plads til alle uanset, hvilken bagage man kommer med, er Frirum noget for dig. Sammen med andre unge og med sårbare unge i fokus er du med til at skabe uforglemmelige oplevelser og nye fællesskaber og sætte fokus på en vigtig dagsorden.

Hvis du har lyst til at være med i FRIRUM, kan du skrive til frirum@ungdomsoen.dk eller følge dem på Instagram; @frirum_.

FRIRUM1 2
FRIRUM1 1
IMG 0308
IMG 0361 2
263081010 338815210910673 8783905463599285151 n
Ktionærforum 2021 Ungdomsøen01

Grøn Ø

Grøn Ø arbejder for at gøre Ungdomsøen til en miljøbevidst, klimavenlig, biodiversitetsstyrkende og bæredygtig platform.

Hvis du er interesseret i den grønne dagsorden og har lyst til at skabe workshops, der sætter grønne spor på Ungdomsøen, er Grøn Ø noget for dig. Du kommer til at samarbejde med andre unge, der har samme interesse, i Grøn Ø-gruppen og i andre organisationer, som Grøn Ø samarbejder med.

Grøn Ø holder møder og workshops løbende med fokus på at skabe samarbejder og dele viden mellem forskellige aktører. Alt sammen for at nå i mål med Grøn Ø-pagten, som de engagerede selv har udarbejdet.

Hvis du har lyst til at være med, kan du skrive til gron@ungdomsoen.dk. Du kan også følge Grøn Ø på facebook og instagram.

Grøn Ø på Naturmødet i Hirtshals 2022
Grøn Ø på Naturmødet i Hirtshals 2022
Ktionærforum 2021 Ungdomsøen03
Folkemøde01

Merch-gruppen

Merchgruppen har til formål at udvikle nye designs og produkter, som kan blive solgt i kiosken på Ungdomsøen. De arbejder primært digitalt, hvor de deler ideer med hinanden og får sparring på dem. Når koncepterne er modne nok til at blive lavet, bliver de produceret. Nogle ting laver de selv, og andre ting får de produceret. Gruppen har eksempelvis selv trykt T-shirts ude på Ungdomsøen og fået produceret Ungdomsø-lightere. De arbejder også på at udvikle alt fra hoodies til tandbørster.

Så hvis du har interesse i design, indkøb eller produktion af merchandise så skriv til merch@ungdomsoen.dk for at joine!

IMG 2158
20220514 162924
20220514 162906
279562995 5001866449899654 6826180355701383741 n
20220514 162855

Film-Ø

Ungdomsøens filmskaberklub er startet af unge filmskabere og eksisterer for at bruge Ungdomsøen som legeplads til at lave film, uanset din erfaring. Her er der plads til alle, så længe du har gåpåmod og lyst til at skabe i filmmediet.

Er du interesseret? Så tag fat i os for at høre om, hvad vi arbejder på lige nu. Vi vil også gerne hjælpe dig i gang med din egen film-idé og fortælle om, hvordan man kan skyde film på Ungdomsøen.

Hos Film-Ø kan du både være manusforfatter, instruktør, lydtekniker, lystekniker, fotograf, makeupartist, redaktør, producer, animator, scenograf og dronepilot.

Skriv til os på film@ungdomsoen.dk hvis du vil være med!