Hvornår er øen åben?
Ungdomsøen er åben tirsdag-søndag fra 9.00 til 21.00 hele året med undtagelse af dagene mellem jul og nytår. Der kan også være enkelte undtagelser, hvis vi har gæster, som har booket hele øen.
Hvor finder jeg information om arrangementer på øen?
Du kan følge med i vores arrangementer her på hjemmesiden under fanen "Arrangementer" eller på vores facebookside.
Hvordan kommer jeg ud på øen?
Du kan tage en SparShipping-færge fra Nyhavn, booke en RIB-sejlads eller sejle selv. Book din færgebillet direkte på Sparshipping.dk eller kontakt os, hvis vi skal hjælpe dig.
Kan jeg købe en snack?
Ja – og en masse andet, såsom merchandise! Du skal bare finde vej til kiosken, der ligger ved hovedindgangen, hvor der står "1890" over døren. I kiosken kan du blandt andet købe snacks, kolde forfriskninger og lette måltider som snacks, kviknudler og havregrød.
Hvad koster det at besøge øen?
Det er gratis at opholde sig på Ungdomsøen. Hvis du kommer i egen båd, skal du betale et havnegebyr, hvis du er 31 år eller derover. Hvis du kommer med færgen, skal du bestille din færgebillet direkte hos SparShipping.
Hvis du ønsker at overnatte eller bruge Ungdomsøens møde- og/eller køkkenfaciliteter, koster dette ekstra. Læs mere på siderne "Alle faciliteter" eller kontakt booking@ungdomsoen.dk for mere praktisk information.
Hvorfor er priserne højere for personer over 30 år?
Fordi vi er en Ungdomsø, der skabes og udvikles af, med og for unge. For at vi kan gøre øen så tilgængelig for unge som overhovedet muligt, er der forskel på priser på øen. Det betyder, at unge får en rabat på 30% på langt de fleste ting, man kan købe eller booke på Ungdomsøen. Hvis du er 31 år eller derover, er du med til at gøre det muligt for mange flere unge at besøge og bruge Ungdomsøen. Det er det, vi kalder Ungdomsøens Robin Hood-model.
Er man ikke velkommen, hvis man er over 30 år?
Jo! ALLE er velkomne på Ungdomsøen. Det er lige meget, om du er ung på papiret eller ung af sind. Det vigtigste er, at vi alle tager hensyn til hinanden. Dog skal du være opmærksom på, at vi har prisdifferentiering, der betyder, at voksne (på 31 år eller derover) betaler mere end børn og unge.
Er øen kun for spejdere?
Nej! Ungdomsøen er OGSÅ for spejdere. Ligesom at Ungdomsøen er håndboldspillernes, gamernes, musikernes, ungdomspolitikkernes, rollespillernes ø og så videre. Det er ALLE unge i Danmarks ø, uanset, hvad man interesserer sig for! Det vigtigste er, at man passer på øen og tager hensyn til hinanden.
Hvor stor er øen?
Ungdomsøen er omkring 70.000 kvadratmeter inklusive havnen. Det svarer til cirka ti fodboldbaner. Vi har 53.500 udendørs kvadratmeter (cirka otte fodboldbaner) og 16.500 kvm indenfor (cirka to fodboldbaner). Men det er lidt svært at forholde sig til. Derfor har vi lavet en hurtig, lille tidsoversigt til dig: Det tager mellem 10 og 15 minutter at gå rundt om hele øen på den yderste perimeter, hvor lejrpladsen ligger, cirka 5 minutter at komme fra kajen og til Hangar C og cirka 2 minutter i gennemsnit at komme fra kajen og ind til størstedelen af rummene inde i fortet.
Hvordan finder man rundt?
Der er mulighed for at få udleveret et kort i kiosken. Du kan også booke en rundvisning som en del af dit besøg. Her vil en af de unge, der har valgt at flytte ud på Ungdomsøen et helt år, give dig en tur rundt i fortets 2,5 kilometer snørklede gange og åbne grønne landskab, for at vise jer de historiske detaljer, fortælle dig røverhistorierne og give dig et overblik over øen inden dit arrangement. Du finder kort på her på hjemmesiden under "Godt at vide".
Hvad kan man på øen?
Ungdomsøen er en oplevelsesplatform for Danmarks ungdom, hvor målet er, at de selv skal bringe indholdet. Det betyder, at man faktisk kan mere eller mindre alt på øen. Blandt andet kan i selv finde på nogle spændende aktiviteter eller tage et kig i vores udvalg af aktiviteter. I finder en oversigt over alle vores aktiviteter på "Alle aktiviteter".
Må man bade?
Ja! Du skal blot være opmærksom på, at det er på eget ansvar. Ungdomsøen har ikke livredder, men der sidder redningskranse og oplyste redningsstier hele vejen rundt langs havnen. Derudover skal du bade i den ende af havnebassinet, hvor der er udspringsvipper – her er der nemlig mindst bådtrafik.
Kan man overnatte på øen?
Ja! Vi har faktisk flere forskellige muligheder for at overnatte på Ungdomsøen. I kan vælge at booke en sovesal med plads til op til 10 personer, leje et shelter for op til 8 personer eller booke en teltplads på vores lejrplads. Se mere om overnatningsmulighederne på siden "Alle faciliteter" her på hjemmesiden.
Må jeg drikke alkohol på øen?
Ja, så længe du husker, at du er på en ø. Det betyder, at du skal være ekstra opmærksom på omgivelserne. Det skal dog ikke sætte en stopper for festen! Har du glemt dine øl og cider på fastlandet, er det muligt at købe i kiosken, hvis du er over 18 år.
Må jeg lave bål på øen?
Ja, alt det du vil! Så længe du overholder Ungdomsøens regler for åben ild; Der må afbrændes bål i de store bålkar på lejrpladsen og i de nedgravede bålfade foran øens shelters. Ønsker du at lave bål andre steder, kan du leje et bålfad i kiosken. Der er også mulighed for at leje andet bålgrej. Brænde skal du selv tage med eller købe i kiosken. Henvend dig til Ungdomsøens personale, hvis du vil lave bål, og hvis du vil leje balfade og andre bålgrej.
Er der wifi på øen?
Ja, ingen Ungdomsø uden wifi til at uploade dine tiktokvideoer og instagramstories! Vores wifi hedder "Ungdoms-wifi", og det er frit tilgængelig for alle på øen. Det kan også være en fordel at slå wifi-opkald til i indstillinger på din telefon, mens du er på øen. Ved du ikke hvordan du gør, så kan du altid spørge en ven til råds.
Er øen tilgængelig for personer med fysiske handicap?
Ja, man kan se store dele af øen, selvom man er gangbesværet. Øen råder også over handicapvenlig overnatning.
Hvad sker der om vinteren?
Ungdomsøen er åben hele året – også i vinterhalvåret. Vinteren inviterer til at udforske de 16.500 kvadratmeters indendørs areal på øen, hvor du blandt andet kan finde vores aktivitetsrum. Hold dig også opdateret om Ungdomsøens arrangementer på siden "Arrangementer".
Hvordan løber øen rundt økonomisk?
Ungdomsøen er støttet af mange fonde, men fondene kan ikke betale for hele øens drift og alle de unges fede idéer. Derfor skal vi også tjene vores egne penge, så øen er økonomisk bæredygtig. Når du besøger øen og betaler havnegebyr, køber ting i kiosken eller booker et lokale, er du med til at hjælpe os med at kunne betale for øen. Du kan læse mere om Ungdomsøens økonomi på siden "Hvem betaler?" her på hjemmesiden.
Jeg har glemt noget på øen. Hvordan får jeg det igen?
Glemte ting og sager på Ungdomsøen, bliver lagt i glemmekassen. Du kontakte os på info@ungdomsoen.dk, når du bliver opmærksom på, at du har glemt noget. Så ser vi, om det er røget i glemmekassen. Hvis vi finder det, kan du enten tage ud på Ungdomsøen og hente det eller lave en aftale om at hente det på land ved lejlighed.
Må man have sin hund med på øen?
Ja! Du må gerne have din firbenede ven med på Ungdomsøen. Der kan dog til tider være mange og unge mennesker på øen med den uro, det kan skabe. Det kan være en overvældende oplevelse for hunde, der ikke er vant til mennesker. Vi håber, at I vil have det i baghovedet, så både I, jeres hund og øvrige gæster får en dejlig ø-oplevelse. Derudover gælder selvfølgelig også, at I som hundeejere skal passe på øen, ligesom alle vi andre skal, og derfor skal I huske poser til hundelorten.
Fik du ikke svar på dit spørgsmål?
Skriv til os på: info@ungdomsoen.dk eller fang os på Instagram eller Facebook.