Ungdommens folkemøde 202315
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Bliv Giv-Et-År

Er du mellem 18 og 30 år, og er du lidt usikker på, hvad dit næste skridt skal være? Søger du et eventyr og fællesskaber med andre unge? Så er Giv-Et-År-programmet nok noget for dig!

At give et år betyder, at du engagerer dig på fuldtid i et år. Du er med til at sikre unges indflydelse i samfundet og i den organisation, du bliver tilknyttet. Du er en del af drift, projekter og beslutninger, og du får husly og lommepenge til mad. Dine interesser og kompetencer kommer i spil, og når året er slut, er din rygsæk fyldt med ny viden, nye oplevelser, venskaber og ikke mindst et unikt punkt til CV'et.

Du kan i år blive Giv-Et-År-engageret hos Ungdomsøen i København og Platformen i Esbjerg. Se mere herunder.

Lige nu har Ungdomsøen lukket for ansøgninger, men Platformen i Esbjerg søger en Giv-Et-År-engageret. Skal det være dig?

Så send en ansøgning afsted senest d. 17. juni 2024 til Thomas på thomas@platformen-esbjerg.dk. Du er også meget velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.


Giv-Et-År er for dig, som...

  • har lyst til at blive en del af et fællesskab af engagerede unge og ansatte, som brænder for at skabe et bedre samfund.
  • har lyst til at prøve noget nyt og lære nye ting i et frirum, hvor der er plads til at fejle.
  • er nysgerrig på dig selv og andre mennesker, som ikke ligner dig.
  • synes det er fedt at blive inddraget, når hverdagen skal planlægges, og nye projekter skal udvikles
  • er klar på at dedikere dig på fuld tid i ét år

Klik på billederne herunder for at læse om de steder, du har mulighed for at blive Giv-Et-År-engageret.

Skærmbillede 2023 12 21 112114
Ungdomsøen (København)
Platformen GEÅ
Platformen (Esbjerg)
DSCF6855
Byen hus (Gentofte)

Ungdomsøen (København)

Næste ansøgningsfrist er den 31. marts 2024. Hvis du er nysgerrig, kan du altid række ud til os og holde dig opdateret her på siden.

Ungdomsøen er et fællesskab for unge på et gammelt militærfort en kort sejltur fra København. Det er et sted, hvor unge kan være med til forskellige arrangementer, danne nye venskaber og skabe projekter de drømmer om.

Ungdomsøen er et samlingspunkt for mange forskellige unge, og vi arbejder hele tiden med at udvide rammerne for, hvordan man kan engagere sig. Vi får besøg af vennegrupper, skoler og organisationer, og arbejder med at sætte kortvarigt aftryk i unge besøgende, men også åbne muligheden for et mere varigt aftryk og engagement.

Vi har et fællesskab med engagerede unge, og er en platform, hvor unge får rammer og plads til at udvikle på egne projekter og drømmer.

Hvert år søger vi seks Giv-Et-År-engagerede, fordi vi vil være en ø, der skabes af unge, og vi oplever, at Giv-Et-År-engagerede udfordrer os på det, vi troede, unge gerne vil have eller engagere sig i. Som Giv-Et-År-engageret hos os vil du få mulighed for at sætte dit personlige aftryk og være med til at sikre, at det, vi laver, er relevant og meningsfuldt for unge.

Som Giv-Et-År-engageret, bliver du kernen af Ungdomsøen og får mulighed til at arbejde med alle dele af organisationen. Her er nogle af de arbejdsområder du vil være del af:

Være vært for besøgende
på øen, og sikre gode oplevelser gennem blandt andet at gøre klar, ønske velkommen, give rundvisninger og facilitere aktiviteter.

Arbejde med de fysiske rammer, og give en hånd med når der skal bygges nyt, renoveres, rives ned og vedligeholdes.

Samarbejde med sekretariatet omkring ekstern kommunikation for eksempel ved at dokumentere events og begivenheder, lave opslag på sociale medier og deltage i kampagner og kommunikationsindsatser.

Løfte en række samarbejdsopgaver med sekretariatet, som for eksempel at lave eksterne oplæg, arrangementer, workshops, pop-ups for blandt andet unge, samarbejdspartnere og kommuner.

Bidrage ind i organisationens udvikling, gennem at blandt andet deltage i jobsamtaler, deltage på fælles ø-møder og strategidage.

Skabe og lede dine egne projekter som du drømmer om, i tillæg til at blive del af et fællesskab og støtte andre unges engagement og skabe noget sammen andre unge.

I løbet af året laver vi en individuel arbejdsdag til dig – så du får flere af de opgaver, der motiverer lige præcis dig!

Som Giv-Et-År-engageret kan du forvente stor grad af respekt, ansvar og medbestemmelse. Vi har tillid til dig, og forventer af dig, at du:

- deltager i sociale aktiviteter og koordineringsmøder - også på skæve tidspunkter.
- hjælper med at løse de udfordringer, som vi sammen støder ind i på vejen.
- siger ja til at få speedbådskørekort og førstehjælpskursus.
- har lyst til at tage med Ungdomsøen til udvalgte arrangementer og events.
- er indstillet på at få et bofællesskabet på øen til at fungere.

Periode
Du vil starte op den 30. juli 2024 og afslutter i midten af juli 2025. Du oparbejder dig feriedage i løbet af året – som du har ret til at bruge, når det passer.

Økonomi

Du får under hele perioden logi og lommepenge, som cirka svarer til en udeboende SU. De skal dække kost og øvrige personlige udgifter.

Dit nye hjem

Du vil bo på øen sammen med de 5 andre Giv-Et-År-engagerede. I deler et stort fællesareal med køkken og tre stuer. Dette fællesareal vil I også dele sammen med andre engagerede, når de er på besøg på øen. Du vil dele soveværelse, samt badeværelse med en anden Giv-Et-År-engageret. I vil også have tilgang til jeres egen lille båd, som I kan bruge til at sejle ind på fastlandet, hvis du er ved at få økuller.

Åbent hus
16. marts - du kan tilmelde dig åbent hus her: https://ungdomsoen.nemtilmeld....

Ansøgning

Du søger om at blive Giv-Et-År-engageret ved at udfylde formularen herunder og svare på spørgsmålene. Du kan både udfylde dine svar gennem formularen eller lave en video, hvor du svarer på dem.

Du er også meget velkommen til at vedhæfte andet, der viser dit engagement eller dine kompetencer. Det kan for eksempel være en tegning, en dans, et foto, dit CV, din TikTok-profil, en historie, et digt eller et billede af noget, du har bygget - slip endelig kreativiteten fri!

Vi ønsker at sammensætte en gruppe Giv-Et-År-engagerede, hvor alle kan bidrage ind i organisationen med forskellige kompetencer og engagere andre unge på baggrund af forskellige interesser.

Spørgsmål til Ungdomsøen?

Kontakt Ungdomsøens engagementkonsulent, Mina Kjeldsen, på telefon 28 87 86 20 eller på mina.kjeldsen@ungdomsoen.dk


Ungeråd event giv en fuck 9894
Ungdommens folkemøde 20231
Kristian holder oplæg i Nyborg
361627551 2467066466783644 5606772251069791603 n
DJI 0737
Ktionærforum24
DSC04932
Gte åben

Platformen (Esbjerg)

Send en ansøgning afsted senest d. 17. juni 2024 til Thomas på thomas@platformen-esbjerg.dk. Du er også meget velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Om Platformen

Platformen er et moderne kultur- og fællesskabshus i hjertet af Østerbyen i Esbjerg. Vi har indbydende og farverige rammer, som inviterer til fællesskaber på tværs af alder, etnicitet og interesser. I huset finder du for eksempel et iværksættermiljø, et værksted, en Repaircafe, en hyggelig lounge med bøger og brætspil og en musikforening med et lydstudie startet af en tidligere Giv-Et-År engageret. Hver uge er der fællesspisninger og andre arrangementer, som du også kan deltage i. Og så har vi nok en af landets bedste frokostordninger, som du kan nyde godt af i hverdagen.

Vi søger hvert år tre Giv-Et-År engagerede, fordi vi gerne vil lave flere aktiviteter for og sammen med unge. Vi tror på, at det, vi laver for unge, bliver bedre, hvis unge er medskabere. Derfor er det vigtigt, at du har lyst til at skabe noget for andre unge. Som Giv-Et-År engageret hos os får du mulighed for at prøve nye ting, sætte dine interesser i spil og sætte et aftryk. I dette kan du forvente, at vi støtter op om dig og din udvikling med stor tillid og nysgerrighed.

Din rolle som Giv-Et-År-engageret

Som Giv-Et-År-engageret på Platformen vil du i høj grad være med til at forme din egen vagtplan, så der er tid til det, der motiverer netop dig. Du kan forvente at skulle være med til:

Projekter: Du får mulighed for at starte dit eget projekt eller arbejde på et projekt i samarbejde med andre unge. For eksempel har tidligere Giv-Et-År-engagerede bygget et lydstudie, arrangeret en festival for andre unge, stiftet en værkstedsforening, startet en Repaircafe og lavet en podcast.

Aktiviteter for unge: Du er med til at engagere og involvere unge i alderen 15 til 30 og sammen med dem, planlægge og udføre store og små arrangementer.

Drift og værtskab: Du vil indgå i den daglige drift af Platformen. Du vil for eksempel hjælpe til i køkkenet med opvask og tilberedning, afvikle arrangementer og lave rundvisninger. Rengøring vil også være en del af din hverdag i et begrænset omfang.

Som Giv-Et-År-engageret kommer du også med til forskellige arrangementer og inspirationsture rundt i landet. For eksempel til Folkemødet på Bornholm og Ungdommens Folkemøde i København.

Vi søger dig, som har lyst til at lave ting for og sammen med andre. Du er initiativrig og god til at række ud, når du har brug for hjælp. Du kan forvente at blive mødt med stor tillid, sparring og opbakning om dine ideer og inputs.

Periode

Året som Giv-Et-År-engageret på Platformen løber fra august til juli. Du har som regel fri på helligdage. 

Økonomi

Du får under hele perioden logi og lommepenge, som cirka svarer til en udeboende SU. De skal dække kost og øvrige personlige udgifter.  

Dit nye hjem  

Som Giv-Et-År-engageret på Platformen, skal du bo i en villa sammen med de to andre Giv-Et-År-engagerede. I har fælles have, stue, badeværelse og køkken. Du får dit eget værelse, som du frit kan indrette efter dit behov. I villaen er der også to ekstra værelser til gæster, spillerum, musiklokale, eller hvad I sammen finder på.

Vi søger tre Giv-Et-År-engagerede til Platformen Esbjerg.


Åbent hus

Den 9. marts - fra kl. 13.00-15.00 på Platformen i Esbjerg (Gl Novrupvej 14, 6705 Esbjerg).

Ansøgning

Du søger om at blive Giv-Et-År-engageret ved at udfylde formularen herunder og svare på spørgsmålene. Du kan både udfylde dine svar gennem formularen eller lave en video, hvor du svarer på dem.

Du er også meget velkommen til at vedhæfte andet, der viser dit engagement eller dine kompetencer. Det kan for eksempel være en tegning, en dans, et foto, dit CV, din TikTok-profil, en historie, et digt eller et billede af noget, du har bygget - slip endelig kreativiteten fri!

Vi ønsker at sammensætte en gruppe Giv-Et-År-engagerede, hvor alle kan bidrage ind i organisationen med forskellige kompetencer og engagere andre unge på baggrund af forskellige interesser.

Spørgsmål til Platformen?

Kontakt Thomas Abrahamsen på thomas@platformen-esbjerg.dk (skriv GEÅ i emnefeltet). Du kan også ringe på 75150050 eller sende noget fysisk til Gl. Novrupvej 14, 6705 Esbjerg Ø
Platformen 20
Platformen 04 1
IMG 20220302 122055
GEÅ'er fra Ungdomsøen og Platformen i Escaperoom, oktober 2021
GEÅ2
327897070 707811000848037 8374772377684374049 n
Platformen udenfor 1
Platformen 19
Platformen 47

Byen hus (Gentofte)

obs! Det er ikke muligt at sende en ansøgning til Byens Hus i år.

Om Byens Hus (og Ung i Byens Hus)

Byens Hus i Gentofte er et relativt nyt kulturhus. Med omkring 2500 besøgende om ugen summer huset allerede af liv, men der er plads til meget mere. Vi har alt fra seniorklubben Hemmingway over den progressive unge digterklub Skrivegejst til teaterforeninger, klimanetværk for unge, Frivilligcenter, Headspace anonym ungerådgivning, mødested for ukrainske flygtninge og alt muligt andet. Fælles for alle vores aktiviteter er, at vi skaber dem sammen.

Som del af kulturhuset har vi ‘Ung i Byens Hus’, som understøtter unges deltagelse i demokratiet og i kulturen. Her opdyrker vi nye fællesskaber, som kan slå rødder i Byens Hus.

Vi søger tre Giv-Et-År-engagerede om året, fordi vi gerne vil skabe mere relevante aktiviteter og fællesskaber sammen med unge i kulturhuset, og vi tror på, at de bliver bedst, hvis unge skaber noget for unge. Derfor vil vi gerne invitere unge ind i vores maskinrum, hvor de som Giv-Et-År-engagerede kan sætte deres aftryk.

Din rolle som Giv-Et-År-engageret 

Som Giv-Et-År-engageret i Byens Hus vil din base være hos Ung i Byens Hus, som er et dedikeret team, der arbejder med unge i alderen 15 til 25 i Gentofte. Vi arbejder ud tre fokusområder: KUNST, FORTÆLLING og ENGAGEMENT. Selvom din base vil være hos Ung i Byens Hus, vil du også kunne arbejde på tværs af målgrupper på hele Kulturhusets palette – alt efter ønsker og behov. Som Giv-Et-År-engageret kan du forvente at skulle være med i:

Nye projekter: Du vil have mulighed for at udvikle dine egne projekter sammen med lokale unge. Du vil også blive en del af de projekter, der allerede kører – skriveworkshops, podcastproduktion, demokratiworkshops, koncerter, eventuddannelse og meget mere.

Drift af kulturhuset: Du vil tage del i dagligdagsopgaver med at holde huset hyggeligt. Det kunne for eksempel være at vande planter, indrette nye rum, rydde op og holde et godt naboskab med vores venner i kulturhuset.

Arrangementer og udviklingsmøder: Du vil få mulighed for at give inputs til udviklingsprojekter og tage med til arrangementer ud af huset – for eksempel på ungdomsuddannelser. Vi har blandt andet en kassevogn med en scene på taget og biograf indeni, som du kan bruge til at lave projekter ud af huset, hvis du har kørekort.

Kommunikation: Er du vild med kommunikation, kan du også arbejde med vores sociale medier og eventuelt skrive artikler til vores lokale avis.

Hvis du er særligt interesseret i musikrelaterede projekter og koncepter, vil du også kunne sætte dit præg på Musikbunkeren i Gentofte, som er en koldkrigsbunker på 1100 kvadratmeter, der er lavet om til et øvelokalefællesskab for unge.

Du må meget gerne være interesseret i kunst, kultur og/eller kommunikation. Du skal kunne trives i et miljø, hvor du selv er med til at definere dine opgaver, projekter og initiativer. Ja, og så må du selvfølgelig også godt være superflink og sjov at arbejde sammen med.

Periode 

Året som Giv-Et-År-engageret i Byens Hus løber fra august til juli. Du har som regel fri på ferie- og helligdage. 

Økonomi 

Du får under hele perioden logi og lommepenge, som cirka svarer til en udeboende SU. De skal dække kost og øvrige personlige udgifter.  

Dit nye hjem   

Vi sigter efter, at du vil blive indlogeret på et værelse i en privat bolig og gerne sammen med eller i nærheden af de andre Giv-Et-År-engagerede.

69045711 2389216441113424 7007938561668284416 o 1
Logo til hjemmeside engagement
Logo til hjemmeside engagement
Logo til hjemmeside engagement