NIS00212
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Bliv Giv-Et-År

Er du mellem 18 og 30 år, og er du lidt usikker på, hvad dit næste skridt skal være? Søger du et eventyr, og lyder det spændende at skabe aktiviteter og fællesskaber med andre unge? Så er Giv-Et-År-programmet nok noget for dig!

At give et år betyder, at du engagerer dig på fuldtid i et år. Du er med til at sikre unges indflydelse i samfundet og i den organisation, du bliver tilknyttet. Du er en del af drift, projekter og beslutninger, og du får husly og lommepenge til mad. Dine interesser og kompetencer kommer i spil, og når året er slut, er din rygsæk fyldt med ny viden, nye oplevelser, venskaber og ikke mindst et unikt punkt til CV'et.

Du kan blive Giv-Et-År-engageret i organisationer over hele landet. Her på siden kan du få dig et overblik over mulighederne.

Næste ansøgningsfrist er i marts 2024. Du kan altid række ud til os og holde dig opdateret her på siden.

Giv-Et-År er for dig, som...

 • har lyst til at blive en del af et fællesskab af engagerede unge og ansatte, som brænder for at skabe et bedre samfund for, med og af unge

 • har lyst til at prøve noget nyt og lære nye ting i et frirum, hvor der er plads til at fejle. Du er omstillingsparat og synes, det er okay, når tingene ikke altid går som planlagt
 • er nysgerrig på dig selv og andre mennesker, som ikke ligner dig. Du er rummelig og tager hensyn til andre

 • løser de opgaver, du får stillet, møder til tiden og overholder aftaler
 • vil deltage i eksempelvis projektledelseskurser, få sparring og redskaber til personlig udvikling

 • synes det er fedt at blive inddraget, når hverdagen skal planlægges, og nye projekter skal udvikles

 • er klar på at dedikere dig på fuld tid i 11 måneder fra august til juli

Klik på billederne herunder for at læse om de steder, du har mulighed for at blive Giv-Et-År-engageret.

Fællesbillede af Giv-Et-År-engagerede, 2022-2023
Ungdomsøen (København)
Platformen GEÅ
Platformen (Esbjerg)
I3 A7502
Byens Hus (Gentofte)

Ungdomsøen (København)

Næste ansøgningsfrist er i marts 2024. Hvis du er nysgerrig, kan du altid række ud til os og holde dig opdateret her på siden. Du kan også skrive dig på vores kontaktliste længere nede på siden. Så tager vi fat i dig, når der er noget nyt at fortælle.

Om Ungdomsøen

Ungdomsøen er et fællesskab af, med og for unge på et gammelt militærfort en kort sejltur fra København. Det er et sted, hvor Danmarks unge kan skabe projekter, events og danne nye venskaber. Det er et helt særligt samlingspunkt for både unge, familier, skoler, organisationer og virksomheder, der afholder kurser og events. Her vil du være med til at drive og udvikle øen, og du kan forvente at blive fagligt og personligt udfordret. Omkring Ungdomsøen er der et stærkt fællesskab af engagerede unge, som ser muligheder og gør drømme til virkelighed.

Hvert år søger vi seks Giv-Et-År-engagerede, fordi vi vil være en ø skabt af unge, og vi oplever, at Giv-Et-År-engagerede udfordrer os på det, vi troede, unge gerne vil have eller engagere sig i. Som Giv-Et-År-engageret hos os vil du få mulighed for at sætte dit personlige aftryk og være med til at sikre, at det, vi laver, er relevant og meningsfuldt for unge.

Din rolle som Giv-Et-År-engageret

Rollen som Giv-Et-År-engageret på Ungdomsøen er delt ind på fire områder:

Event, hvor du for eksempel er med til at gøre klar til gæster, give rundvisninger, faciliterer andre aktiviteter, og du er med til at sikre, at alle gæster får en god oplevelse.

Værtskab, hvor du står klar til at byde gæster velkommen og hjælpe folk med at finde svar på deres spørgsmål. Du bliver en vigtig del af vores frivillige fællesskab og er med til at sørge for, at alle føler sig velkomne.

Drift, hvor du giver en hånd med, når de fysiske rammer skal passes og plejes, når der skal bygges nyt, renoveres, rives ned og vedligeholdes. Det kunne for eksempel være at stormsikre både i havnen eller bygge en ny bar.

Projekter, hvor du får mulighed for lede og skabe projekter sammen med andre unge eller ansatte. Det kunne for eksempel være at udvikle en aktivitet til øens gæster eller finde på en pop-up, man kan lave til Ungdommens Folkemøde.

I løbet af året får du mulighed for at præge din vagtplan – alt efter, hvad der motiverer dig.  

Du kan se frem til et travlt sommerhalvår (maj til oktober) med masser af liv og glade gæster, mens der i vinterhalvåret (november til april) er mere tid til fordybelse i projekter, udvikling og fællesskabet.

På Ungdomsøen er det vigtigt for os at få unges blik og aftryk på de aktiviteter og projekter, vi sætter i verden. Derfor kan du som Giv-Et-År-engageret forvente stor grad af respekt, ansvar, tillid og medbestemmelse. Du vil få mulighed for at deltage i beslutningsprocesser og udviklingsmøder lige fra strategidage om, hvordan vi styrker fællesskabet, til kontorets jobsamtaler. Vi har tillid til og forventer af dig, at du:

 • deltager i sociale aktiviteter og koordineringsmøder - også på skæve tidspunkter.
 • hjælper med at løse de uforudsete udfordringer, som vi sammen støder ind i på vejen.
 • siger ja til at få speedbådskørekort og førstehjælpskursus.
 • har lyst til at tage med Ungdomsøen til udvalgte arrangementer og events.
 • er indstillet på at få et bofællesskabet på øen til at fungere.

Periode

Året som Giv-Et-År-engageret på Ungdomsøen løber fra august til juli. Du har som regel fri på ferie- og helligdage.

Økonomi

Du får under hele perioden logi og lommepenge, som cirka svarer til en udeboende SU. De skal dække kost og øvrige personlige udgifter.

Dit nye hjem

Ungdomsøen ligger på en lille ø i Øresund, tæt på København. Når du flytter ind på Ungdomsøen, vil du og de andre Giv-Et-År-engagerede sammen skabe en hverdag, der bygger på tillid, venskab og sammenhold. Du kommer til at bo sammen med andre Giv-Et-År-engagerede, hvor I deler stue og køkken. I bor på værelse sammen to og to med eget badeværelse. Midt i en travl hverdag vil der også være mulighed for at skabe sit eget frirum. Du får en helt anderledes hverdag med nye mennesker og indtryk. Der sejler en båd ind til fastlandet flere gange dagligt, hvis du er ved at få økuller.

Fællesbillede af Giv-Et-År-engagerede, 2022-2023
Vært
Kristian holder oplæg i Nyborg
DJI 0737
Freja og Caroline til DDS Korpsrådsmøde 2022
GEÅer på tværs
Ktionærforum24
IMG 2253
DSC04932
Ktionærforum27
Fællesbillede
Gte åben
139708355 434039411283200 7945783956275873605 n

Platformen (Esbjerg)

Næste ansøgningsfrist er i marts 2024. Hvis du er nysgerrig, kan du altid række ud til os og holde dig opdateret her på siden. Du kan også skrive dig på vores kontaktliste længere nede på siden. Så tager vi fat i dig, når der er noget nyt at fortælle.

Om Platformen

Platformen er et moderne kultur- og medborgerhus i hjertet af Østerbyen i Esbjerg. Vi har indbydende og farverige rammer, som inviterer til fællesskaber på tværs af alder, etnicitet og interesser. I huset finder du for eksempel et iværksættermiljø, et værksted, en Repaircafe, en hyggelig lounge med bøger og brætspil og en musikforening med et lydstudie startet af en tidligere Giv-Et-År engageret. Hver uge er der fællesspisninger og andre arrangementer, som du også kan deltage i. Og så har vi nok en af landets bedste frokostordninger, som du kan nyde godt af i hverdagen.

Vi søger hvert år tre Giv-Et-År engagerede, fordi vi gerne vil lave flere aktiviteter for og sammen med unge. Vi tror på, at det, vi laver for unge, bliver bedre, hvis unge er medskabere. Derfor er det vigtigt, at du har lyst til at skabe noget for andre unge. Som Giv-Et-År engageret hos os får du mulighed for at prøve nye ting, sætte dine interesser i spil og sætte et aftryk. I dette kan du forvente, at vi støtter op om dig og din udvikling med stor tillid og nysgerrighed.

Din rolle som Giv-Et-År-engageret

Som Giv-Et-År-engageret på Platformen vil du i høj grad være med til at forme din egen vagtplan, så der er tid til det, der motiverer netop dig. Du kan forvente at skulle være med til:

Projekter: Du får mulighed for at starte dit eget projekt eller arbejde på et projekt i samarbejde med andre unge. For eksempel har tidligere Giv-Et-År-engagerede bygget et lydstudie, arrangeret en festival for andre unge, stiftet en værkstedsforening, startet en Repaircafe og lavet en podcast.

Aktiviteter for unge: Du er med til at engagere og involvere unge i alderen 15 til 30 og sammen med dem, planlægge og udføre store og små arrangementer.

Drift og værtskab: Du vil indgå i den daglige drift af Platformen. Du vil for eksempel hjælpe til i køkkenet med opvask og tilberedning, afvikle arrangementer og lave rundvisninger. Rengøring vil også være en del af din hverdag i et begrænset omfang.

Som Giv-Et-År-engageret kommer du også med til forskellige arrangementer og inspirationsture rundt i landet. For eksempel til Folkemødet på Bornholm og Ungdommens Folkemøde i København.

Vi søger dig, som har lyst til at lave ting for og sammen med andre. Du er initiativrig og god til at række ud, når du har brug for hjælp. Du kan forvente at blive mødt med stor tillid, sparring og opbakning om dine ideer og inputs.

Periode

Året som Giv-Et-År-engageret på Platformen løber fra august til juli. Du har som regel fri på helligdage. 

Økonomi

Du får under hele perioden logi og lommepenge, som cirka svarer til en udeboende SU. De skal dække kost og øvrige personlige udgifter.  

Dit nye hjem  

Som Giv-Et-År-engageret på Platformen, skal du bo i en villa sammen med de to andre Giv-Et-År-engagerede. I har fælles have, stue, badeværelse og køkken. Du får dit eget værelse, som du frit kan indrette efter dit behov. I villaen er der også to ekstra værelser til gæster, spillerum, musiklokale, eller hvad I sammen finder på.

IMG 20220302 122055
GEÅ'er fra Ungdomsøen og Platformen i Escaperoom, oktober 2021
GEÅ2
327897070 707811000848037 8374772377684374049 n
Platformen udenfor 1
Platformen 04 1
Platformen 19
Platformen 20
Platformen 47

Byens Hus (Gentofte)

Næste ansøgningsfrist er i marts 2024. Hvis du er nysgerrig, kan du altid række ud til os og holde dig opdateret her på siden. Du kan også skrive dig på vores kontaktliste længere nede på siden. Så tager vi fat i dig, når der er noget nyt at fortælle.

Om Byens Hus (og Ung i Byens Hus)

Byens Hus i Gentofte er et relativt nyt kulturhus. Med omkring 2500 besøgende om ugen summer huset allerede af liv, men der er plads til meget mere. Vi har alt fra seniorklubben Hemmingway over den progressive unge digterklub Skrivegejst til teaterforeninger, klimanetværk for unge, Frivilligcenter, Headspace anonym ungerådgivning, mødested for ukrainske flygtninge og alt muligt andet. Fælles for alle vores aktiviteter er, at vi skaber dem sammen.

Som del af kulturhuset har vi ‘Ung i Byens Hus’, som understøtter unges deltagelse i demokratiet og i kulturen. Her opdyrker vi nye fællesskaber, som kan slå rødder i Byens Hus.

Vi søger tre Giv-Et-År-engagerede om året, fordi vi gerne vil skabe mere relevante aktiviteter og fællesskaber sammen med unge i kulturhuset, og vi tror på, at de bliver bedst, hvis unge skaber noget for unge. Derfor vil vi gerne invitere unge ind i vores maskinrum, hvor de som Giv-Et-År-engagerede kan sætte deres aftryk.

Din rolle som Giv-Et-År-engageret

Som Giv-Et-År-engageret i Byens Hus vil din base være hos Ung i Byens Hus, som er et dedikeret team, der arbejder med unge i alderen 15 til 25 i Gentofte. Vi arbejder ud tre fokusområder: KUNST, FORTÆLLING og ENGAGEMENT. Selvom din base vil være hos Ung i Byens Hus, vil du også kunne arbejde på tværs af målgrupper på hele Kulturhusets palette – alt efter ønsker og behov. Som Giv-Et-År-engageret kan du forvente at skulle være med i:

Nye projekter: Du vil have mulighed for at udvikle dine egne projekter sammen med lokale unge. Du vil også blive en del af de projekter, der allerede kører – skriveworkshops, podcastproduktion, demokratiworkshops, koncerter, eventuddannelse og meget mere.

Drift af kulturhuset: Du vil tage del i dagligdagsopgaver med at holde huset hyggeligt. Det kunne for eksempel være at vande planter, indrette nye rum, rydde op og holde et godt naboskab med vores venner i kulturhuset.

Arrangementer og udviklingsmøder: Du vil få mulighed for at give inputs til udviklingsprojekter og tage med til arrangementer ud af huset – for eksempel på ungdomsuddannelser. Vi har blandt andet en kassevogn med en scene på taget og biograf indeni, som du kan bruge til at lave projekter ud af huset, hvis du har kørekort.

Kommunikation: Er du vild med kommunikation, kan du også arbejde med vores sociale medier og eventuelt skrive artikler til vores lokale avis.

Hvis du er særligt interesseret i musikrelaterede projekter og koncepter, vil du også kunne sætte dit præg på Musikbunkeren i Gentofte, som er en koldkrigsbunker på 1100 kvadratmeter, der er lavet om til et øvelokalefællesskab for unge.

Du må meget gerne være interesseret i kunst, kultur og/eller kommunikation. Du skal kunne trives i et miljø, hvor du selv er med til at definere dine opgaver, projekter og initiativer. Ja, og så må du selvfølgelig også godt være superflink og sjov at arbejde sammen med.

Periode

Året som Giv-Et-År-engageret i Byens Hus løber fra august til juli. Du har som regel fri på ferie- og helligdage. 

Økonomi

Du får under hele perioden logi og lommepenge, som cirka svarer til en udeboende SU. De skal dække kost og øvrige personlige udgifter.  

Dit nye hjem  

Vi sigter efter, at du vil blive indlogeret på et værelse i en privat bolig og gerne sammen med eller i nærheden af de andre Giv-Et-År-engagerede.

2021 08 26 20 43 03
DSCF6823
DSCF6872
DSCF9107
DSCF9433
I3 A7528

Vil du holdes opdateret?

Tilmeld dig vores kontaktliste via formularen herunder. Så kontakter vi dig, når vi søger nye Giv-Et-År-engagerede, og når der andre relevante nyheder for dig, som er nysgerrig på programmet.

69045711 2389216441113424 7007938561668284416 o 1
Logo til hjemmeside engagement
Logo til hjemmeside engagement
Logo til hjemmeside engagement