Faa indflydelse på de tematikker, ungeaktiviteter og fokusomraader, som Ungdomsoen kommer til at forholde sig til
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Vær med og gør en forskel

Ungdomsøen er en platform for og af unge. Her mødes unge, et stykke fra hverdagen for sammen at gøre en forskel for andre unge. Nogle laver aktiviteter, andre tager billeder eller bygger og vedligeholder de fysiske rammer. På Ungdomsøen bestemmer unge, hvad de gerne vil lave og derfor kan du engagere dig i netop det, du brænder for.

Læs mere om, hvordan du bliver del af ø-fællesskabet her på siden og skriv til os på engagement@ungdomsoen.dk, hvis du har nogen spørgsmål. Vi glæder os til at byde dig velkommen til vores fællesskab:

Sådan kan du være med

20220507 175636570 i OS
Bliv en del af en engagementsgruppe
2020 09 27 Ungdomsøen Fødselsdag 016
Tag handling på din egen idé
DSC04642
Tag del i ø-dagligdagen

Bliv en del af en engagementsgruppe

Uanset om du elsker at skrive artikler, bygge reoler, lave film, møde mennesker, nørde demokratiske processer eller noget helt sjette, er der mulighed for at arbejde med din interesse på Ungdomsøen.

Vi er organiseret i flere grupper af forskellige størrelser med forskellige fokusområder, men fælles for dem alle er, at de er styret af unges engagement.

Find overblik over vores aktive engagementsgrupper på siden Grupperne.

Fællesbillede
68272282 2367596473275421 3635381622095740928 n
Filmø Casting01

Tag handling på din egen idé

Når du starter din egen engagementsgruppe, er du med til at sætte retningen for Ungdomsøen. Det er nemlig de unges engagement, der afgør, hvor vi lægger vores kræfter. Derfor stiller vi øen til rådighed for din gode idé, så du har et sted, du kan prøve ting af og gøre drømme til virkelighed og gøre en forskel for andre unge.

"Det, Ungdomsøen har betydet for mig, er, at jeg har fået lov til at gøre nogle ting, som jeg overhovedet ikke havde fået lov til, hvis ikke jeg havde mødt Ungdomsøen. Det har givet mig en masse læring, og det har givet mig en masse gejst og vilje til at gøre nogle ting," siger Fredrik, der blandt andet har været med til at starte gruppen GRØN Ø.

Se, hvordan du starter din egen engagementsgruppe i vores håndbog for engagerede.

Ktionærforum 2021 Ungdomsøen04
Ktionærforum08
Filmø Casting01

Tag del i ø-dagligdagen

Ungdomsøen er en ø på 70.000 kvadratmeter, der alt sammen skal passes og plejes, og som skal være indbydende for alle, der besøger den. Derfor kan vi altid bruge ekstra hænder til alle mulige spændende, udfordrende og anderledes opgaver. Du kan blandt andet tage imod øens gæster som vært eller hjælpe med at vedligeholde øens fysiske rammer sammen med ø'xplorerne. Faktisk er der så mange måder, at man kan bidrage til hverdagen på øen, at vi har svært ved at liste dem her, men vi lover dig, at vi kan finde en opgave, der er meningsfuld for både os og dig, hvis du kommer forbi.

Du kan kontakte team engagement på deres mail, hvis du er frisk på at besøge øen, men ikke lige ved, hvad du vil give dig i kast med. Og du kan altid holde dig opdateret på vores arbejdsaftner og andre tilbud for unge på siden Arrangementer.

Amfiteateret får tjærebehandling
68272282 2367596473275421 3635381622095740928 n
IMG 2253
Ktionærforum27
Ida Indkøb

Du kan også deltage i vores arrangementer for unge

2020 09 27 Ungdomsøen Fødselsdag 157
Ungdomsø-weekender
DJ Fransisco til Ungdomsoen inviterer til min foerste optraeden
Ungdomsøen inviterer til...
2020 10 13 Ungdomsøen FRAK 0008 kopier
Arbejdsaftener
IMG 2246
Ø-rådet
Konfettiskud
Ungdomsøens fødselsdag
Oeaktionaerforum, Aegte Aaben Oe-kultur
Øktionærforum

Ungdomsø-weekender

Ungdomsø-weekender er for alle unge i alderen 15 til 30 år og bliver afholdt cirka fire gange om året på Ungdomsøen. Her kan du møde nye mennesker, arbejde på projekter og mærke ø-stemningen og ø-fællesskabet på egen krop.

Til Ungdomsø-weekender vil der altid være et aktivitetsrigt program, som nogle gange byder på kurser, workshops og spændende oplæg.

Følg med på siden Arrangementer her på hjemmesiden eller på vores facebookside, hvis du vil vide, hvornår vi næste gang inviterer til Ungdomsø-weekend. Husk at tilmelde dig via Nemtilmeld.

2020 09 27 Ungdomsøen Fødselsdag 170
Trækvogn på kajen i solnedgang til Ungdomsø-weekend
Flexfrivillige

Ungdomsøen inviterer til...

Kom med når vi inviterer ind i Ungdomsøens ungefællesskab til arrangementsrækken "Ungdomsøen inviterer til...".

Hver gang har vi et nyt tema, men fælles for hvert arrangement er, at du kan møde nye mennesker, få noget lækkert mad og lære lidt om Ungdomsøen. Tidligere har vi blandt andet holdt arrangementerne Ungdomsøen inviterer til Neo Ellow og nudler og Ungdomsøen inviterer til bål, burger og biomimik.

Arrangementerne kan både blive holdt på Ungdomsøen eller rundt omkring i landet. Følg med på siden Arrangementer her på hjemmesiden eller på vores facebookside, hvis du vil med næste gang. Husk at tilmelde dig her.

Baren i Ungdommens Demokratihus (Neo Ellow og nudler)
Langbordsmiddag på kajen (Bål, burger og biomimik)
Grineflip til biomimik
Ungdomsøen inviterer til EN AFTEN UDEN DUMME SPØRGSMÅL
Askestorm optræder på Ungdomsøen
Samtalemenuer til Ungdomsøen inviterer til Neo Ellow og nudler
Koncert med Neo Ellow
Kram til koncert
Skål i solnedgangen
Bålhygge

Arbejdsaftener

Hver anden onsdag (lige uger) inviterer vi til arbejdsaftener på Ungdomsøen. Arbejdsaftener på Ungdomsøen er for alle, der har lyst til at engagere sig i Ungdomsøens fællesskab og tilbringe tid på øen. Du kan vælge imellem at deltage i praktisk arbejde sammen med andre eller arbejde på sit eget projekt.

Det er gratis at deltage, og vi spiser aftensmad undervejs. Vi sejler ud til øen i Ungdomsøen egen båd fra Margretheholm havn.

Følg med i, hvornår vi holder arbejdsaften næste gang på siden Arrangementer her på hjemmesiden eller på vores facebookside. Husk at tilmelde dig via Nemtilmeld.

Amfiteateret får tjærebehandling
DSC04642
2020 10 13 Ungdomsøen FRAK 0014 kopier
Vinkelsliber_øxplorer_praktisk arbejde

Ø-rådet

Ø-rådet er Ungdomsøens demokratiske organ, hvor alle mellem 15 og 30 år har en stemme. Her bliver der for eksempel taget beslutninger om, hvordan vi skal være sammen, når vi er på øen, og hvad vi skal bruge nogle af øens penge på.

Der er ø-råd to til fire gange om året. En gang om året kan man stille op til at komme med i arbejdsgruppen, og det er på ø-rådet, at vi vælger en ungeobservatør til Fonden Ungdomsøens bestyrelse.

Hvis du har input til dagsordenen på ø-rådet, kan du skrive til bliv.hort@ungdomsoen.dk. Du kan også læse mere om ø-rådet og andre måder at få indflydelse på Ungdomsøen her på siden Få indflydelse.

2020 03 01 Ungdomsøen 0299
IMG 2221
2020 03 01 Ungdomsøen 0313
IMG 2219
IMG 2214

Ungdomsøens fødselsdag

Hvert år i starten af september fejrer vi hele Danmarks ungdomsø. Det er en fejring af øen og de unge, der er med til at skabe den. Vi inviterer til fest på Ungdomsøen, og du kan være med til at planlægge den.

Skriv til engagement@ungdomsoen.dk, hvis du vil være med til at planlægge fødselsdagen næste gang.

2020 09 27 Ungdomsøen Fødselsdag 050
2020 09 27 Ungdomsøen Fødselsdag 060
2020 09 27 Ungdomsøen Fødselsdag 075
Forside2 side 1
NIS00212
NIS00395

Øktionærforum

Til øktionærforum bliver alle med en aktie i øen inviteret til at tale sammen på tværs. Det er både de unge engagerede, øens samarbejdspartnere samt bestyrelse og ansatte, der mødes. Der bliver udvekslet drømme og idéer, og der er mulighed for at indgå i nye spændende samarbejder.

Ktionærforum01
Ktionærforum 2021 Ungdomsøen04
Ktionærforum03
Ktionærforum02
Ktionærforum23

Tag Ungdomsøen med dig i lommen

Ungdomsøen er ikke bare noget, vi leger, og vores fællesskab rækker langt ud over øens fysiske rammer. Faktisk kan du have dine ø-venner med dig i lommen hele tiden, hvis du melder dig ind i facebookgruppen Ungdomsøens fællesskab. Her deler vi informationer, der vedrører de frivilligt engagerede unge, deler invitationer til arrangementer og taler om vores alle sammens ø.

Du kan også følge med i seneste nyt fra Ungdomsøen i vores nyhedsbrev, som bliver skabt i samarbejde mellem frivilligt engagerede unge i Ungdomsøens kommunikationsgruppe og ansatte på sekretariatet. Nyhedsbrevet bliver delt som indlæg her på hjemmesiden hver måned. Du kan også følge med på Facebook og Instagram, hvor de vigtigste nyheder også bliver delt.

Jubel og spring til Ungdomsoeens aabning

Del din idé og vi deler Ungdomsøen med dig

Ungdomsøen er der, hvor de vilde, skæve og vigtige idéer bliver gjort til virkelighed. Vi tror på, at unges ideer er vigtige for verden og hjælper unge med at løfte dem til nye højder. Derfor er øen en helt unik platform for dig, som går med en ide til et projekt, som kan skabe positiv forandring for andre. Del din ide, og vi deler Ungdomsøen med dig!

Vi støtter op om din ide ved at give dig:

• Et opstartsmøde, hvor vi hjælper jer med at komme i gang med jeres projekt og kan spare med jer om alt fra budget og fundraising til projektledelse og praktiske spørgsmål. Kontakt os for et opstartsmøde på engagement@ungdomsoen.dk

• Invitation til Ungdomsø-weekender fire gange om året, hvor alle engagerede mødes for at dyrke fællesskabet, lære øen bedre at kende og arbejde på projekter. Her kan I også deltage i forskellige workshops, hvor I lærer at lave projekter, eller ø-råd, hvor unge mødes for at få indflydelse på Ungdomsøen og hvad der skal ske derude.

• Mulighed for at bruge Ungdomsøens faciliteter gratis.

• Fri adgang til Ungdomsøens kontor på Holmen eller Ungdommens Demokratihus i Kødbyen, hvor I kan holde møder.

• En lille pose penge til at dække jeres udgifter til mad, transport og materialer og eventuelt støtte til at lave et budget eller søge fonde.

• Et månedligt nyhedsbrev til engagerede med tilbud om sociale og faglige events, I kan deltage i. I kan også som engagementsgruppe dele nyheder og events med andre engagerede via nyhedsbrevet.

Din projektide kan være alt; en festival, en workshop, et løb, en koncert, et værksted eller debat. De eneste krav til projektet er, at det gør en forskel for andre unge, og at du forholder dig til Ungdomsøens dogmer. Dogmerne beskriver Ungdomsøens værdier og gør, at du vil opleve stor tillid, et stærkt fællesskab af unge projektskabere og plads til at fejle!

Sådan deler du din ide

• Lav en kort beskrivelse eller præsentation af din ide. Du kan tage udgangspunkt i denne skabelon, hvis du har lyst

• Send din ide til team engagements mail

• Inden for én uge får du svar på om, vi er de rette til at hjælpe dig. Har du spørgsmål, så skriv til øens engagementskonsulenter på engagement@ungdomsoen.dk.

Kontakt os

Har du spørgsmål til, hvordan du kan engagere dig i Ungdomsøens fællesskab? Eller måske en idé du gerne vil prøve af sammen med andre unge på Ungdomsøen?

Send en mail til engagement@ungdomsoen.dk eller udfyld formularen herunder. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Vi glæder os til at høre fra dig og byde dig velkommen i Ungdomsøens ø-fællesskab.

Mød vores team

Mina Kjeldsen
Mina
Amanda Ishoey
Amanda
Vanessa Paladino
Vanessa
Benjamin Henriksen, studentermedhjaelp, engagementsafdelingen paa Ungdomsoen
Benjamin
Louise Schäffer
Louise

Mina

Jeg hedder Mina, og jeg er engagementskonsulent. Jeg er kontaktperson for de seks GEÅ’er, der bor på øen, men arbejder også med at støtte op om unge med alle de ideer og projekter, som de har lyst til at lave på øen. Så tag endelig kontakt til mig, hvis du har en god ide!

Jeg kommer fra Norge og elsker derfor ski, fjeldture og norske fredagstacos (spørg mig for opskrift). Nu bor jeg i nordvest med min danske kæreste.

Sjov info om mig: I mit allerførste job var jeg tjenestepige i en embedsmandbolig fra 1894. Her gik dagene med at lave grøntsagssuppe over åben ild, tørre støv af, gå på stylter og jonglere diabolo - og selvfølgelig fortælle om livet som tjenestepige i 1894 til alle de gæster, der kom forbi.

Amanda

Jeg hedder Amanda, og jeg er engagementskonsulent og barselsvikar for Louise! Jeg brænder for at skabe ligeværdige og inkluderende ungefællesskaber, der er ægte åbne for alle! Tag fat i mig, hvis du ser mig på øen, har brug for en snak eller har en fed idé. Du kan fange mig på amanda.ishoey@ungdomsoen.dk og +45 20 86 64 54. Jeg glæder mig til at møde dig!

Sjov info om mig: Jeg er den type, der næsten får transportsyge af alt – ja, også ved sejlads, så bådturen til øen er altid lidt ekstra spændende. Da jeg var på backpacker tur i Asien, lavede min veninde og jeg en liste over alle de steder, jeg havde fået det dårligt på turen. Listen indebar mere end 10 steder – blandt andet paragliding og i en tuk tuk.

Vanessa

Jeg hedder Vanessa og er Ungdomsøens videnskonsulent. Jeg arbejder med at udvikle øens pædagogiske arbejde og dele øens viden og metoder. Kontakt mig gerne på vanessa.paladino@ungdomsoen.dk, hvis du er nysgerrig på, hvordan Ungdomsøen arbejder med ungeengagement, demokrati og samfundsdeltagelse.

Benjamin

Jeg hedder Benjamin, og jeg er studentermedhjælper i Team Engagement. Jeg laver interviews og spørgeskemaer med unge besøgende og engagerede, og arbejder med at evaluere og analysere på, hvordan det er at være engageret på Ungdomsøen.
Jeg er også engageret i foreningen Tufaso, der skaber et ungefællesskab på øen med fokus på musik. Og så kan du møde mig med en notesblok i hånden, til Tufaso-arrangementer eller på kontoret.

Sjov info om mig: Som praktikant på Ungdomsøen kørte jeg en lejet varevogn med fuld fart og høj techno ind i taget på en parkeringskælder ved IKEA.

Louise

Jeg hedder Louise, og jeg er engagementskonsulent. Jeg brænder for de gode ungefællesskaber og arbejder hårdt for, at unge får mest muligt magt og indflydelse. Skriv eller ring til mig, hvis du har en eller anden syg idé til et projekt, så vil jeg meget gerne hjælpe dig i gang med den. Du kan kontakte mig på louise.schaeffer@ungdomsoen.dk eller på telefon +45 22 59 18 68. Du kan også altid tage fat i mig, når du ser mig på øen. Jeg glæder mig til at møde dig!

Sjov info om mig: Da jeg var 19 år gammel, strandede jeg i Paris sammen med en cirkusprinsesse, en akrobat og sprechstallmeisteren fra Cirkus Dannebrog. Vi blev reddet af en fransk klovn, som vi crashede hos, og som havde en telefon, så vi kunne få kontakt til bussen, vi havde misset.