Faa indflydelse på de tematikker, ungeaktiviteter og fokusomraader, som Ungdomsoen kommer til at forholde sig til
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Vær med på Ungdomsøen

På Ungdomsøen mødes unge et stykke fra hverdagen for at være sammen og udvikle eller være med til arrangementer og projekter. Nogle laver aktiviteter, andre tager billeder eller bygger og vedligeholder de fysiske rammer. På Ungdomsøen bestemmer unge, hvad de vil lave. Du kan engagere dig i netop det, du brænder for.

Læs mere om, hvordan du bliver del af ø-fællesskabet her på siden og skriv til os på engagement@ungdomsoen.dk, hvis du har nogen spørgsmål.

Nyheder fra Ungdomsøen

Vil du have nyheder om arrangementer og projekter pø øen? Så skriv dig op til vores månedlige nyhedsbrev Flaskepost fra Ungdomsøen

Sådan kan du være med

20220507 175636570 i OS
Bliv en del af en engagementsgruppe
2020 09 27 Ungdomsøen Fødselsdag 016
Tag handling på din egen idé
DSC04642
Tag del i ø-dagligdagen

Bliv en del af en engagementsgruppe

Uanset om du elsker at skrive artikler, bygge reoler, lave film, møde mennesker, nørde demokratiske processer eller noget helt sjette, er der mulighed for at arbejde med din interesse på Ungdomsøen.

Vi er organiseret i flere grupper af forskellige størrelser med forskellige fokusområder, men fælles for dem alle er, at de er styret af unges engagement.

Find overblik over vores aktive engagementsgrupper på siden Grupperne.

Fællesbillede
68272282 2367596473275421 3635381622095740928 n
Filmø Casting01

Tag handling på din egen idé

Når du starter din egen engagementsgruppe, er du med til at sætte retningen for Ungdomsøen. Det er nemlig de unges engagement, der afgør, hvor vi lægger vores kræfter. Derfor stiller vi øen til rådighed for din gode idé, så du har et sted, du kan prøve ting af og gøre drømme til virkelighed og gøre en forskel for andre unge.

"Det, Ungdomsøen har betydet for mig, er, at jeg har fået lov til at gøre nogle ting, som jeg overhovedet ikke havde fået lov til, hvis ikke jeg havde mødt Ungdomsøen. Det har givet mig en masse læring, og det har givet mig en masse gejst og vilje til at gøre nogle ting," siger Fredrik, der blandt andet har været med til at starte gruppen GRØN Ø.

Se, hvordan du starter din egen engagementsgruppe i vores håndbog for engagerede.

Ktionærforum 2021 Ungdomsøen04
Ktionærforum08
Filmø Casting01

Tag del i ø-dagligdagen

Ungdomsøen er en ø på 70.000 kvadratmeter, der alt sammen skal passes og plejes, og som skal være indbydende for alle, der besøger den. Derfor kan vi altid bruge ekstra hænder til alle mulige spændende, udfordrende og anderledes opgaver. Du kan blandt andet tage imod øens gæster som vært eller hjælpe med at vedligeholde øens fysiske rammer til arbejdsaften.

Du kan kontakte team engagement på deres mail, hvis du er frisk på at besøge øen, men ikke lige ved, hvad du vil give dig i kast med. Og du kan altid holde dig opdateret på vores arbejdsaftner og andre tilbud for unge på siden Arrangementer.

Amfiteateret får tjærebehandling
68272282 2367596473275421 3635381622095740928 n
IMG 2253
Ktionærforum27
Ida Indkøb

Du kan også deltage i vores events for unge

2020 09 27 Ungdomsøen Fødselsdag 157
Ungdomsø-weekender
2020 10 13 Ungdomsøen FRAK 0008 kopier
Arbejdsaftener
IMG 2246
Ø-rådet
Oeaktionaerforum, Aegte Aaben Oe-kultur
Faglig Forstyrrelse

Ungdomsø-weekender

Ungdomsø-weekender er for alle unge i alderen 15 til 30 år og bliver afholdt cirka fire gange om året på Ungdomsøen. Her kan du møde nye mennesker, arbejde på projekter og mærke ø-stemningen og ø-fællesskabet på egen krop.

Til Ungdomsø-weekender vil der altid være et aktivitetsrigt program, som nogle gange byder på kurser, workshops og spændende oplæg.

Følg med på siden Arrangementer her på hjemmesiden eller på vores facebookside, hvis du vil vide, hvornår vi næste gang inviterer til Ungdomsø-weekend. Husk at tilmelde dig via Nemtilmeld.

2020 09 27 Ungdomsøen Fødselsdag 170
Trækvogn på kajen i solnedgang til Ungdomsø-weekend
Flexfrivillige

Arbejdsaftener

Hver anden onsdag (lige uger) inviterer vi til arbejdsaftener på Ungdomsøen. Arbejdsaftener på Ungdomsøen er for alle, der har lyst til at engagere sig i Ungdomsøens fællesskab og tilbringe tid på øen. Du kan vælge imellem at deltage i praktisk arbejde sammen med andre eller arbejde på sit eget projekt.

Det er gratis at deltage, og vi spiser aftensmad undervejs. Vi sejler ud til øen i Ungdomsøen egen båd fra Margretheholm havn.

Følg med i, hvornår vi holder arbejdsaften næste gang på siden Arrangementer her på hjemmesiden eller på vores facebookside. Husk at tilmelde dig via Nemtilmeld.

Amfiteateret får tjærebehandling
DSC04642
2020 10 13 Ungdomsøen FRAK 0014 kopier
Vinkelsliber_øxplorer_praktisk arbejde

Ø-rådet

Ø-rådet er Ungdomsøens demokratiske organ, hvor alle mellem 15 og 30 år har en stemme. Her bliver der for eksempel taget beslutninger om, hvordan vi skal være sammen, når vi er på øen, og hvad vi skal bruge nogle af øens penge på.

Der er ø-råd to til fire gange om året. En gang om året kan man stille op til at komme med i arbejdsgruppen, og det er på ø-rådet, at vi vælger en ungeobservatør til Fonden Ungdomsøens bestyrelse.

Hvis du har input til dagsordenen på ø-rådet, kan du skrive til bliv.hort@ungdomsoen.dk. Du kan også læse mere om ø-rådet og andre måder at få indflydelse på Ungdomsøen her på siden Få indflydelse.

2020 03 01 Ungdomsøen 0299
IMG 2221
2020 03 01 Ungdomsøen 0313
IMG 2219
IMG 2214

Faglig Forstyrrelse

Til Faglig Forstyrrelse bliver alle med en aktie i øen inviteret til at tale sammen på tværs. Det er både de unge engagerede, øens samarbejdspartnere samt bestyrelse og ansatte, der mødes. Der bliver udvekslet drømme og idéer, og der er mulighed for at indgå i nye spændende samarbejder.

Ktionærforum01
Ktionærforum 2021 Ungdomsøen04
Ktionærforum03
Ktionærforum02
Ktionærforum23
Unge griner foran Hangar C

Del din idé og vi deler Ungdomsøen med dig

Ungdomsøen er der, hvor de vilde, skæve og vigtige idéer bliver gjort til virkelighed. Vi tror på, at unges ideer er vigtige for verden og hjælper unge med at løfte dem til nye højder. Derfor er øen en helt unik platform for dig, som går med en ide til et projekt, som kan skabe positiv forandring for andre. Del din ide, og vi deler Ungdomsøen med dig!

Vi støtter op om din ide ved at give dig:

• Et opstartsmøde, hvor vi hjælper jer med at komme i gang med jeres projekt og kan spare med jer om alt fra budget og fundraising til projektledelse og praktiske spørgsmål. Kontakt os for et opstartsmøde på engagement@ungdomsoen.dk

• Invitation til Ungdomsø-weekender fire gange om året, hvor alle engagerede mødes for at dyrke fællesskabet, lære øen bedre at kende og arbejde på projekter. Her kan I også deltage i forskellige workshops, hvor I lærer at lave projekter, eller ø-råd, hvor unge mødes for at få indflydelse på Ungdomsøen og hvad der skal ske derude.

• Mulighed for at bruge Ungdomsøens faciliteter gratis.

• Fri adgang til Ungdomsøens kontor på Holmen eller Ungdommens Demokratihus i Kødbyen, hvor I kan holde møder.

• En lille pose penge til at dække jeres udgifter til mad, transport og materialer og eventuelt støtte til at lave et budget eller søge fonde.

• Et månedligt nyhedsbrev til engagerede med tilbud om sociale og faglige events, I kan deltage i. I kan også som engagementsgruppe dele nyheder og events med andre engagerede via nyhedsbrevet.

Din projektide kan være alt; en festival, en workshop, et løb, en koncert, et værksted eller debat. De eneste krav til projektet er, at det gør en forskel for andre unge, og at du forholder dig til Ungdomsøens dogmer. Dogmerne beskriver Ungdomsøens værdier og gør, at du vil opleve stor tillid, et stærkt fællesskab af unge projektskabere og plads til at fejle!

Sådan deler du din ide

• Lav en kort beskrivelse eller præsentation af din ide. Du kan tage udgangspunkt i denne skabelon, hvis du har lyst

• Send din ide til team engagements mail

• Inden for én uge får du svar på om, vi er de rette til at hjælpe dig. Har du spørgsmål, så skriv til øens engagementskonsulenter på engagement@ungdomsoen.dk.

Kontakt os

Har du spørgsmål til, hvordan du kan engagere dig i Ungdomsøens fællesskab? Eller måske en idé du gerne vil prøve af sammen med andre unge på Ungdomsøen?

Send en mail til engagement@ungdomsoen.dk eller udfyld formularen herunder. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Vi glæder os til at høre fra dig og byde dig velkommen i Ungdomsøens ø-fællesskab.

Tag Ungdomsøen med dig i lommen

Bliv en del af facebookgruppen Ungdomsøens fællesskab. Her deler vi informationer om arrangementer, projekter og andet, du kan være en del af på Ungdomsøen.