Elever 34
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Nyhedsbrev for engagerede – januar 2023

Hilsen fra Team Engagement

Vi håber, I er kommet godt ind i 2023!

Vi starter det nye år ud med gode nyheder: Vi har fået en ny pose penge fra Nordea-fonden OG ansat nye engagementskonsulenter – Louise og Julie. Det betyder, at vi har både penge og personale til at skabe et endnu bedre frivilligt fællesskab, invitere flere med og ikke mindst støtte op om jeres drømme og ideer! I kan møde Louise og Julie i videoen herunder eller tage med til arbejdsaften den 18. januar, hvor de også deltager.

Anna, som har været engagementskonsulent i tre år, skifter titel til vidensansvarlig. Hun skal arbejde med at indsamle viden om unges engagement i samfundet og dele ud af Ungdomsøens metoder og viden, så flere unge kan få indflydelse og magt i samfundet.

“I engagerede er og og vil altid være kernen af Ungdomsøen og grunden til, at jeg går håbefuld og stolt på arbejde hver dag. Jeg er dybt taknemmelig for alt det, I har lært mig, jeres idéer, aktiviteter, kritiske spørgsmål og alle de ø-oplevelser, vi har delt i fællesskabet. Jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet for, at I bliver set og hørt!” siger Anna.

Nu ser vi frem mod et år, hvor der er plads til mange flere store drømme, og vi håber, I vil være med på rejsen!

De bedste ø-hilsner

Anna, Elin, Rikkemaija, Louise, Julie, Benjamin og Lasse.

Anna tager en selfie

Kommende arrangementer og projekter

Arbejdsaftener hver anden onsdag fra den 18. januar klokken 16.30 til 21.30

Arbejdsaftener på Ungdomsøen er for alle, der har lyst til at engagere sig i Ungdomsøens fællesskab, tilbringe tid på øen og deltage i praktisk arbejde eller arbejde på sit eget projekt. Arbejdsaftener er en vej ind i fællesskabet og en god måde at lære øen og de andre unge engagerede at kende på. Tilmeld dig på NemTilmeld.

Speciale-eksil på Ungdomsøen den 14. til 17. februar

Hvis du er i gang eller skal til at starte på specialeskrivningen, er det den oplagte mulighed for at komme ud af hverdagens faste rammer og få plads til fordybelse. Det koster 200 kroner at deltage. Der vil være sociale aktiviteter, og du kan deltage alene eller invitere studiegruppen med. Læs mere her.

Ungdomsø-weekend den 17. til 19. marts

Der er åben for tilmelding til Ungdomsø-weekend, hvor vi sætter fællesskabet og særlige ø-oplevelser i fokus. Læs mere og tilmeld dig her.

Vi ved at programmet bliver bedre, hvis det skabes sammen med jer. Derfor inviterer vi ind til vores planlægningsgruppe. Vi holder vores første møde i januar. Du skal forvente at skulle deltage i to møder i alt og at deltage i weekenden. Vil du være med? Skriv til anna.rask@ungdomsoen.dk.

Ambassadør til Naturmødet den 11. til 13. maj

Elsker du naturen og havet? Vær med til at lave en aktivitet på Naturmødet, hvor vi får inputs til, hvordan vi kan fremme biodiversiteten i havet omkring Ungdomsøen.

Skriv til anna.rask@ungdomsoen.dk, hvis du er nysgerrig på at være med. Du kan forvente at bruge 3 timer om måneden op fra januar til maj. Vi holder opstartsmøde i starten af februar.

Bliv Ø-udvikler i ØRA – Ø-rådets arbejdsgruppe
Vil du være med til at arrangere 2 årlige ø-råd og sikre, at unge har magt og indflydelse på Ungdomsøen? Ø-Rådets Arbejdsgruppe søger flere i deres gruppe. Du kan læse om ØRA på siden "Grupperne".

Skriv til bliv.hort@ungdomsoen.dk for at høre mere om, hvad de laver, og hvordan du kan være med.

69045711 2389216441113424 7007938561668284416 o 1

Siden sidst

Vi har fået ny bevilling fra Nordea-fonden!

I december modtog vi støtte på 28 millioner kroner fra Nordea-fonden. Det betyder, at vi kan lave en masse aktiviteter for jer, men også at I har god mulighed for selv at skabe de projekter I drømmer om og brænder for. Hvis du har en idé til noget fedt, så hiv fat i os. Læs mere under “Fra ide til handling” her.

Frirum har udviklet en lyttesalon

Sebastian og Matilda har interviewet syv unge om alt det, som er både svært og godt ved at have en psykisk diagnose. Det er blevet til Frirums lyttesalon, som du kan opleve på øen, på Ungdomsøens Spotify eller på hovedbiblioteket DOKK1 i Aarhus fra den 11. februar.

Kurs festival underviser gymnasieelever i projektledelse

I starten af december besøgte mere end 100 elever fra Niels Brocks innovationsgymnasium Ungdomsøen. Kurs festival, som udspringer fra øens fællesskab, havde planlagt fuldt program, der bød både på ryste-sammen-aktiviteter og casearbejde om projektledelse. Og øen var dækket af sne! Læs om dagen her.

Gymnasieelever leger i snevejr på Ungdomsoen

Nyt fra sekretariatet

Mange af jer har svaret på det spørgeskema, vi delte med jer sidste år, og tusinde tak for det! Det giver os nemlig indsigt i jeres oplevelser af vores fællesskab, som vi bruger, når vi skal lave aktiviteter og nye projekter. Her er tre hovedpointer, vi tager med:

  1. Klima og miljø, mangfoldighed, kunst, kultur og mistrivsel er de emner, I synes er vigtigst i 2023. Derfor vil vi blandt andet ansatte én til at støtte op om grønne ungdomsbevægelser i Danmark og sætte fut i øens grønne omstilling, vi vil lave camps for unge i udsatte boligområder, tilbyde kunstrefugier på øen og Øktionærforum bliver med fokus på mistrivsel. Har I en ide til en aktivitet eller tema, vi skal sætte fokus på i 2023, så vil vi elske at høre fra dig. De mest relevante aktiviteter skabes af jer! Skriv til os på engagement@ungdomsoen.dk.

  2. Det sidste halve år kan vi se, at flere og flere engagerer sig i Ungdomsøens fællesskab og deltagelse i for eksempel Ungdomsø-weekender vokser. I kan glæde jer til, at vi igen i år holder fire Ungdomsø-weekender. Første gang den 24-26 marts. Vi håber på at se jer!

  3. 95% af jer oplever, at I kan få reel indflydelse på Ungdomsøen. Det er superfedt, men Ungdomsøen skal skabes af unge. Derfor er vi først helt tilfredse, når vi rammer 100%! I 2023 vil vi blandt andet gøre det mere klart og tydeligt, hvad og hvordan I kan få indflydelse på Ungdomsøen. Derudover vil vi skabe flere møder mellem unge og fagpersoner og hjælpe andre organisationer med at give mere magt til unge i deres arbejde.
Unge skaaler i solnedgangen fra haver.