Bningen Både i havnen 2019 08 24 UØ
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Sejl til Middelgrundsfortet – en ø for alle

I 2019 åbnede Middelgrundsfortet op for besøg under navnet Ungdomsøen. Øen er åben for gæster i alle aldre, og fungerer som lystbådehavn i Øresund året rundt. Når I besøger øen, støtter I op om et fristed og en udviklingsplatform for unge.

Ungdomsøen, som er det gamle Middelgrundsfort, blev i 2015 købt af Nordea-fonden og A.P. Møller fonden og givet til den danske ungdom. Spejderne i Danmark stod i front for projektet og fik hurtigt andre stærke ungdomsorganisationer med sig ombord. Ungdomsøen er sat i verden for at være et fristed og en udviklingsplatform for unge. Et sted, hvor unge kan udleve drømme, blive en del af nye fællesskaber, prøve nye ting, udvide deres horisonter og få blod på tanden til at gøre en forskel. Siden åbningen i 2019 har øen haft 80.000 besøg.

Tag på sejltur til Ungdomsøen

Ungdomsøens havn er åben året rundt. Havnen har mere end 400 meters moleanlæg og kajkant, som kan bruges til fortøjning af både. Molerne blev bygget sammen med fortet i slutningen af 1800-tallet, og selvom tiden har sat sine mærker på anlægget, kan I stadig nyde de smukke granittrapper og -bolværk. På en solrig dag kan I slænge jer på de solopvarmede sten, mens I nyder udsigten over København.

Vil I blive og opleve solnedgangen, kan I overnatte i vores gamle sovesale, hvor de værnepligtige på Eksercerskolen Middelgrundsfort i sin tid tilbragte nætterne. Er I mere til den friske luft, kan I booke et af øens shelters, leje en teltplads eller overnatte i egen båd. Læs mere om vores overnatningsmuligheder her.

Oplev Middelgrundsfortet indefra

Ungdomsøens fysiske rammer går 130 år tilbage og vidner om en anden tid. Øen emmer af historie, og når I besøger Ungdomsøen, kan I gå på opdagelse i det gamle militærfort. Øens indre er åben og tilgængeligt for alle gæster. Her har I mulighed for at finde soldatergraffiti, gamle elevatorer, et beskyttelsesrum med luftfiltreringssystem og søminestationen, der overvågede søminerne i Øresund. I kan også nyde godt af de mange aktivitetsrum, som er skabt af unge. De byder ind til blandt andet brætspil, biograf og bordtennis.

I fortets terræn kan I søge ly i de gamle kanonstillinger eller beundre et af de HAWK-missiler, som blev flyttet til Middelgrunden under den kolde krig. I kiosken på kajen kan I købe lette snacks, brænde og merchandise, leje bålfade og vandaktivitetsudstyr samt låne havespil og et udvalg af gratis aktiviteter. Derudover har vi sauna, træningsstativ, kajakker og paddleboards, som også kan benyttes af øens gæster. Læs mere om vores aktivitetsudvalg her.

I støtter op om unges fristed

Når I besøger Ungdomsøen, vil I opleve, at vi tager et havnegebyr per person over 30 år, mens unge på 30 år og derunder gratis kan lægge til i havnen. Det gør vi, for at øen bliver mere tilgængelig for dem, vi er sat i verden for at understøtte. Når man som voksen betaler, er man altså med til at støtte op om Ungdomsøen som et fristed for unge.

Havnegebyret lyder på 40 kroner per person i kajak, i robåd, på paddleboard eller lignende og 70 kroner per person i øvrige fartøjer. Inkluderet i havnegebyret er brug af gasgrill, strøm fra eltavlerne på kajen, fri brug af toilet- og badefaciliteter og vand samt fri adgang til fortets indre og ydre.

Læs mere om Ungdomsøens havn på siden Lystsejlere og kontakt os på info@ungdomsoen.dk, hvis I har spørgsmål til anduvning i Ungdomsøens havn.

Vi glæder os til at byde jer velkommen.