IMG 2824
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Join in and do a difference

English translation is on its way. If you have any questions on how you can join and be a part of our youth community on the Youth Island and do a difference in the mean time, feel free to reach out to info@ungdomsoen.dk.

Nyheder fra Ungdomsøen

Vil du have nyheder om arrangementer og projekter pø øen, så skriv dig op til vores månedlige nyhedsbrev Flaskepost fra Ungdomsøen

Here's how you can join

20220507 175636570 i OS
Bliv en del af en engagementsgruppe
2020 09 27 Ungdomsøen Fødselsdag 016
Tag handling på din egen idé
DSC04642
Tag del i ø-dagligdagen

Bliv en del af en engagementsgruppe

Uanset om du elsker at skrive artikler, bygge reoler, lave film, møde mennesker, nørde demokratiske processer eller noget helt sjette, er der mulighed for at arbejde med din interesse på Ungdomsøen.

Vi er organiseret i flere grupper af forskellige størrelser med forskellige fokusområder, men fælles for dem alle er, at de er styret af unges engagement.

Find overblik over vores aktive engagementsgrupper på siden Grupperne.

Fællesbillede
68272282 2367596473275421 3635381622095740928 n
Filmø Casting01

Tag handling på din egen idé

Når du starter din egen engagementsgruppe, er du med til at sætte retningen for Ungdomsøen. Det er nemlig de unges engagement, der afgør, hvor vi lægger vores kræfter. Derfor stiller vi øen til rådighed for din gode idé, så du har et sted, du kan prøve ting af og gøre drømme til virkelighed.

"Det, Ungdomsøen har betydet for mig, er, at jeg har fået lov til at gøre nogle ting, som jeg overhovedet ikke havde fået lov til, hvis ikke jeg havde mødt Ungdomsøen. Det har givet mig en masse læring, og det har givet mig en masse gejst og vilje til at gøre nogle ting," siger Fredrik, der blandt andet har været med til at starte gruppen GRØN Ø.

Se hvordan, du starter din egen engagementsgruppe i vores håndbog for engagerede.

Ktionærforum 2021 Ungdomsøen04
Ktionærforum08
Filmø Casting01

Tag del i ø-dagligdagen

Ungdomsøen er en ø på 70.000 kvadratmeter, der alt sammen skal passes og plejes, og som skal være indbydende for alle, der besøger den. Derfor kan vi altid bruge ekstra hænder til alle mulige spændende, udfordrende og anderledes opgaver. Du kan blandt andet tage imod øens gæster som vært eller hjælpe med at vedligeholde øens fysiske rammer sammen med ø'xplorerne. Faktisk er der så mange måder, at man kan bidrage til hverdagen på øen, at vi har svært ved at liste dem her, men vi lover dig, at vi kan finde en opgave, der er meningsfuld for både os og dig, hvis du kommer forbi.

Du kan kontakte os på engagement@ungdomsoen.dk, hvis du er frisk på at besøge øen, men ikke lige ved hvad du vil give dig i kast med. Og du kan altid holde dig opdateret på vores arbejdsaftner og andre tilbud for unge på siden Arrangementer.

IMG 6858
68272282 2367596473275421 3635381622095740928 n
IMG 2253
Ktionærforum27
Ida Indkøb

Arrangementer for engagerede

2020 09 27 Ungdomsøen Fødselsdag 157
Ungdomsø-weekender
2020 10 13 Ungdomsøen FRAK 0008 kopier
Arbejdsaftener
IMG 2246
Ø-rådet
Ktionærforum 2021 Ungdomsøen06
Øktionærforum

Ungdomsø-weekender

Ungdomsø-weekender er for alle unge i alderen 15 til 30 år og bliver afholdt cirka fire gange om året på Ungdomsøen. Her kan du møde nye mennesker, arbejde på projekter og mærke ø-stemningen og fællesskabet på egen krop. Til Ungdomsø-weekender vil der altid være et aktivitetsrigt program, som nogle gange byder på kurser, workshops og spændende oplæg. Følg med i hvornår vi afholder vores næste Ungdomsø-weekend på siden "Arrangementer" her på hjemmesiden eller på vores facebookside.

2020 09 27 Ungdomsøen Fødselsdag 170
Image00030
Flexfrivillige

Arbejdsaftener

Hver anden onsdag inviterer vi til arbejdsaftener på Ungdomsøen. Her giver Ungdomsøen sejlads fra København til øen og retur samt aftensmad. Aftenerne kan bruges på at arbejde på et projekt sammen med din engagementsgruppe eller til at trække i arbejdstøjet sammen med Ø'xplorerne, der løser praktiske opgaver på øen. Følg med i hvornår vi holder arbejdsaften næste gang på siden "Arrangementer" og tilmeld dig via Nemtilmeld.

IMG 6858
DSC04642
2020 10 13 Ungdomsøen FRAK 0014 kopier
IMG 20200215 180637

Ø-rådet

Ø-rådet er Ungdomsøens demokratiske organ, hvor alle mellem 15 og 30 år har en stemme. Her bliver der for eksempel taget beslutninger om, hvordan vi skal være sammen, når vi er på øen, og hvad vi skal bruge nogle af øens penge på. Der er ø-råd to til fire gange om året. En gang om året kan man stille op til at komme med i arbejdsgruppen, og det er på ø-rådet at vi vælger en ungeobservatør til Fonden Ungdomsøens bestyrelse.

Hvis du har input til dagsordenen på ø-rådet, kan du skrive til bliv.hort@ungdomsoen.dk. Du kan også læse mere om ø-rådet på siden "Ungedemokratiet" [indsæst link til siden "ungedemokratiet"}

2020 03 01 Ungdomsøen 0299
IMG 2221
2020 03 01 Ungdomsøen 0313
IMG 2219
IMG 2214

Øktionærforum

Til øktionærforum bliver alle med en aktie i øen inviteret til at tale sammen på tværs. Det er både de unge engagerede, øens samarbejdspartnere samt bestyrelse og ansatte, der mødes. Der bliver udvekslet drømme og idéer, og der er mulighed for at indgå i nye spændende samarbejder.

Ktionærforum01
Ktionærforum 2021 Ungdomsøen04
Ktionærforum03
Ktionærforum02
Ktionærforum23
NIS00097

Del din idé og vi deler Ungdomsøen med dig

Ungdomsøen er der, hvor de vilde, skæve og vigtige idéer bliver gjort til virkelighed. Vi tror på, at unges ideer er vigtige for verden og hjælper unge med at løfte dem til nye højder. Derfor er øen en helt unik platform for dig, som går med en ide til et projekt, som kan skabe positiv forandring for andre. Del din ide, og vi deler Ungdomsøen med dig!

Vi støtter op om din ide ved at give dig:

• Et opstartsmøde, hvor vi hjælper jer med at komme i gang med jeres projekt og kan spare med jer om alt fra budget og fundraising til projektledelse og praktiske spørgsmål. Kontakt os for et opstartsmøde på engagement@ungdomsoen.dk

• Invitation til Ungdomsø-weekender fire gange om året, hvor alle engagerede mødes for at dyrke fællesskabet, lære øen bedre at kende og arbejde på projekter. Her kan I også deltage i forskellige workshops, hvor I lærer at lave projekter, eller ø-råd, hvor unge mødes for at få indflydelse på Ungdomsøen og hvad der skal ske derude.

• Mulighed for at bruge Ungdomsøens faciliteter gratis.

• Fri adgang til Ungdomsøens kontor på Holmen eller Ungdommens Demokratihus i Kødbyen, hvor I kan holde møder.

• En lille pose penge til at dække jeres udgifter til mad, transport og materialer og eventuelt støtte til at lave et budget eller søge fonde.

• Et månedligt nyhedsbrev til engagerede med tilbud om sociale og faglige events, I kan deltage i. I kan også som engagementsgruppe dele nyheder og events med andre engagerede via nyhedsbrevet.

Din projektide kan være alt; en festival, en workshop, et løb, en koncert, et værksted eller debat. De eneste krav til projektet er, at det skaber en forskel for andre, og at du forholder dig til Ungdomsøens dogmer. Dogmerne beskriver Ungdomsøens værdier og gør, at du vil opleve stor tillid, et stærkt fællesskab af unge projektskabere og plads til at fejle!

Sådan deler du din ide

• Lav en kort beskrivelse eller præsentation af din ide. Du kan tage udgangspunkt i denne projektskabelon, hvis du har lyst

• Send den til engagement@ungdomsoen.dk

• Inden for én uge får du svar på om, vi er de rette til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål, så skriv til øens engagementskonsulenter på engagement@ungdomsoen.dk.

Kontakt os

Har du spørgsmål til, hvordan du kan engagere dig i Ungdomsøens fællesskab? Eller måske en idé du gerne vil prøve af sammen med andre unge på Ungdomsøen?

Send en mail til engagement@ungdomsoen.dk eller udfyld formularen herunder. Så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Vi glæder os til at høre fra dig og byde dig velkommen i Ungdomsøens fællesskab.

Tag Ungdomsøen med dig i lommen

Ungdomsøen er ikke bare noget, vi leger, og vores fællesskab rækker langt ud over øens fysiske rammer. Faktisk kan du have dine ø-venner med dig i lommen hele tiden, hvis du melder dig ind i facebookgruppen "Ungdomsøens fællesskab". Her deler vi informationer, der vedrører de frivilligt engagerede unge, deler invitationer til arrangementer og taler om vores alle sammens ø.