Lystsejlere

Bningen Både i havnen 2019 08 24 UØ

Havnen på Ungdomsøen, det gamle Middelgrundsfort, er åben for alle året rundt. Vi er en utraditionel lystbådehavn i Øresund. Det er nemlig gratis for alle på 30 år og derunder at lægge til i havnen. Er du 31 år eller derover, koster det et havnegebyr på 40 kroner per person i kajak/robåd/på paddleboard og 70 kroner per person i øvrige fartøjer.

Øens unge står klar til at byde jer velkommen på hele Danmarks ungdomsø alle dage hele året.

Velkommen i Ungdomsøens havn

Ungdomsøens havn er som udgangspunkt åben alle dage på året. Kajen er bemandet fra klokken 09.00 til klokken 18.00. Det er gratis for alle på 30 år og derunder at lægge til i havnen. Er du 31 år eller derover, koster det et havnegebyr på 40 kroner per person i kajak/robåd/på paddleboard og 70 kroner per person i øvrige fartøjer.

Havnegebyret betales ved ankomst på Mobilepay 383588. Havnegebyret gælder for besøg fra klokken 09.00 til klokken 21.00. Ankommer du først efter klokken 21.00, eller ønsker du at overnatte i din båd, skal du betale havnegebyr samt et overnatningsgebyr på 60 kroner per person på 31 år eller derover og 40 kroner per person på 30 år eller derunder.

Er du i tvivl om, hvor du må lægge din båd, eller har du brug for hjælp? Spørg Ungdomsøens personale for vejledning.

Ungdomsøens Robin Hood-model

Alle er velkomne på Ungdomsøen – også Øresunds lystsejlere i alle aldre. Vi skal bare huske, at Ungdomsøen er en platform, der skabes og udvikles af, med og for unge. For at gøre øen så tilgængelig for unge som overhovedet muligt, er der forskel på priser på øen. Det betyder, at unge under 30 år får en rabat på 30% på langt de fleste ting, man kan købe eller booke på Ungdomsøen. Hvis du er 31 år eller derover, så er du med til at holde prisen nede for unge og derved gøre det muligt for mange flere unge at besøge Ungdomsøen. Det kalder vi Ungdomsøens Robin Hood-model.

Havneforhold

Ungdomsøens havn har en dybde på 6 meter på det dybeste. I begge ender af havnen er betonkanter, der går op til 3 meter. Herfra bliver der lavere og lavere op til strandene.

Dronebillede af Ungdomsoen. Paa billedet kan man se de groenne arealer og havnen oppe fra

Ungdomsøens havn

Havnen anduves bedst i dagslys. Efter mørkets frembrud er indsejlingen markeret med rød og grøn lanterne på henholdsvis østre og vestre molehoved. Derudover er der på kajen placeret to hvide båker, der også er markeret med lys, som viser den anbefalede kurs til indsejling.

Ungdomsøens havn består hovedsageligt af rå sten- og betonsider. Husk derfor godt med fendere, hvis du ønsker at lægge til.

Det er forbudt at kaste anker i Ungdomsøens havn samt rundt om øen. Se dit søkort for nærmere præcision.

Der er frit brug af Ungdomsøens toilet- og badefaciliteter, når man træder i land. Disse faciliteter er tilgængelige hele døgnet.

Der er mulighed for opfyldning af vand samt mulighed for strøm. Da vi kun har to eltavler på kajen, henviser vi til, at man tager hensyn til andre sejlere i havnen. Det kan desuden være en fordel at medbringe lange kabler.
I hver tavle er der følgende strømudtag:

• 2 stk. DK 230v

• 1 stk. 230V 16A CEE

• 2 stk. 400V 16A CEE

• 1 stk. 400V 63A CEE

Der er ikke mulighed for kran eller tømning af kloak i Ungdomsøens havn.

Der forefindes ikke tankanlæg på Ungdomsøen.

Hvis du har spørgsmål til anduvning af Ungdomsøens havn, kan du skrive til os på info@ungdomsoen.dk.

Mad og drikke

På Ungdomsøen har vi ingen restaurant, så I skal huske madpakken, når I besøger os. Vi har grill og udekøkkener til rådighed, I kan låne, og det er muligt at leje bålfade og bålgrejskasser samt at købe brænde, hvis I ønsker at tilberede jeres medbragte mad over båd.

Hvis I har glemt madpakken eller lækkersulten melder sig, kan I besøge vores kiosk, som ligger på kajen foran hovedindgangen til fortet. Her kan I finde snacks, kolde forfriskninger og lette måltider som kopnudler og havregrød. Derudover kan I også købe Ungdomsø-merchandise, som er skabt af frivilligt engagerede unge.

Har I planlagt at spise ude på øen, men bliver afbrudt af kraftig regn og blæst, så henvend jer i kiosken i hovedindgangen. Her vil vores personale prøve at finde et sted på øen, hvor I kan sidde i læ for blæsten og ly for regnen.

Nat i Naturen2021 Ungdomsøen16
IMG B5 CEAB965 CDF 1
Nat i Naturen2021 Ungdomsøen13
Nat i Naturen2021 Ungdomsøen03
Bål Madlavning 2020 03 01 Emil Lyders 1

Hvad kan man lave på øen?

På Ungdomsøen er det din egen skyld, hvis du keder dig.

Øen byder på 70.000 eventyrlige kvadratmeter, som du kan gå på opdagelse i. Der er derfor altid noget at lave på øen, og du kan både gå i gang med aktiviteter på egen hånd eller booke øens unge til at skabe nogle helt særlige oplevelser. Dybest inde i fortet finder du en gang med en masse åbne og gratis aktivitetsrum skabt af unge. Prøv for eksempel vores poolbord eller spil et brætspil. I kiosken kan I også låne havespil. Se vores fulde aktivitetsudvalg her.

Designskolen Kolding (erhverv) fotoløb
Fotoløb
Bastard Brætspilsrum
Øens aktivitetsrum
Smil i sauna
Sauna

Fotoløb

OPLEV ØEN, FÆLLESSKAB, KREATIV

Gå på opdagelse på Ungdomsøen og udforsk jeres kreative evner sammen. Fotoløbet guider jer rundt på øen til skjulte kroge og unikke motiver, hvor I skal løse forskellige fotoopgaver. I kan bruge fotoløbet som en alternativ rundvisning på egen hånd eller udfordre hinanden til konkurrence. Aktiviteten fungerer bedst, hvis man er inddelt i mindre grupper, og der er opgaver både inde og ude.

Pris: Fotoløbet er gratis, og I faciliterer selv aktiviteten.

Varighed: Cirka 1 time.

I får udleveret materialer til fotoløbet i kiosken.

Øens aktivitetsrum

Dybest inde i fortet finder i den gamle ammunitionsgang. Da øen blev bygget, blev gangen brugt til opbevaring af granater til øens kanoner. I dag er den omdannet til et slaraffenland af aktiviteter. Hvert rum har sin egen aktivitet, som er udviklet af Ungdomsøens partnerorganisationer og unge, som engagerer sig frivilligt i Ungdomsøens fællesskab. I kan blandt andet finde et brætspilsrum, et poolbord og et verdensmålsrum.

Rummene står åbne hele året og er gratis at bruge for alle Ungdomsøens gæster.

Ask spiller brætspil
Sebastian og Stine sidder på sofa i Frirummet
Verdensmålsrummet
Frirummet 1
Brætspil, king og tokyo i pavillonen
Krearum
Bordtennisrum

Sauna

HAVNEN, RO, VELVÆRE

Turen i bølgen blå er forfriskende året rundt, men bliver lige en tand bedre af et besøg i en varm sauna. Ungdomsøens charmerende tøndesauna er placeret på den vestlige strand med smuk udsigt ind over København. Saunaen er brændefyret. Brænde kan købes i kiosken for 175 kroner.

Antal: Maksimum 10 personer i saunaen ad gangen

Pris: 800 kroner for to timers leje. Hvis Ungdomsøens personale skal tænde op i saunaen for jer, koster det 400 kroner.

I kan reservere og bruge saunaen i op til to timer. Saunaen reserveres i kiosken på øen.

Sauna
Damp i sauna
Silhuetter i sauna
Gruppe går ind i sauna

Ofte stillede spørgsmål

Åbn alle Luk alle

Hvornår er øen åben?

Ungdomsøen er åben tirsdag-søndag fra 9.00 til 21.00 hele året med undtagelse af dagene mellem jul og nytår. Der kan også være enkelte undtagelser, hvis vi har gæster, som har booket hele øen.

Hvor finder jeg information om arrangementer på øen?

Du kan følge med i vores arrangementer her på hjemmesiden under fanen "Arrangementer" eller på vores facebookside.

Kan jeg købe mad på øen?

I vores kiosk kan du købe snacks, kolde forfriskninger og lette måltider som kopnudler og havregrød. Derfor kan det være en god idé selv at medbringe mad, når du besøger Ungdomsøen.

Hvad koster det at besøge øen?

Det er gratis at opholde sig på Ungdomsøen. Hvis du kommer i egen båd, skal du betale et havnegebyr, hvis du er 31 år eller derover. Hvis du ønsker at overnatte eller bruge Ungdomsøens møde- og/eller køkkenfaciliteter, koster dette ekstra.

Hvorfor er priserne højere på personer over 30 år?

Fordi vi er en Ungdomsø, som skabes og udvikles af, med og for unge. For at vi kan gøre øen så tilgængelig for unge som overhovedet muligt, er der forskel på priser på øen. Det betyder, at unge får en rabat på 30% på langt de fleste ting, man kan købe eller booke på Ungdomsøen. Hvis du er 31 år eller derover, er du med til at gøre det muligt for mange flere unge at besøge og bruge Ungdomsøen. Det er det, vi kalder Ungdomsøens Robin Hood-model.

Er man ikke velkommen, hvis man er over 30 år?

Jo! ALLE er velkomne på Ungdomsøen. Det er lige meget, om du er ung på papiret eller ung af sind. Det vigtigste er, at vi alle tager hensyn til hinanden. Dog skal du være opmærksom på, at vi har prisdifferentiering, der betyder, at voksne (på 31 år eller derover) betaler mere end børn og unge.

Er øen kun for spejdere?

Nej! Ungdomsøen er OGSÅ for spejdere. Ligesom at Ungdomsøen er håndboldspillernes, gamernes, musikernes, ungdomspolitikkernes, rollespillernes ø og så videre. Det er ALLE unge i Danmarks ø, uanset hvad man interesserer sig for! Det vigtigste er, at man passer på øen og tager hensyn til hinanden.

Hvor stor er øen?

Ungdomsøen er omkring 70.000 kvadratmeter inklusive havnen. Det svarer til cirka ti fodboldbaner. Vi har 53.500 udendørs kvadratmeter (cirka otte fodboldbaner) og 16.500 kvm indenfor (cirka to fodboldbaner). Men det er lidt svært at forholde sig til. Derfor har vi lavet en hurtig, lille tidsoversigt til dig: Det tager mellem 10 og 15 minutter at gå rundt om hele øen på den yderste perimeter, hvor lejrpladsen ligger, cirka 5 minutter at komme fra kajen og til Hangar C og cirka 2 minutter i gennemsnit at komme fra kajen og ind til størstedelen af rummene inde i fortet.

Hvordan finder man rundt?

Der er mulighed for at få udleveret et kort i kiosken. I kan også booke en rundvisning som en del af jeres besøg. Her vil en af de unge, der har valgt at flytte ud på Ungdomsøen et helt år, give jer en tur rundt i fortets 2,5 kilometer snørklede gange og åbne grønne landskab, for at vise jer de historiske detaljer, fortælle jer røverhistorierne og give jer et overblik over øen inden jeres arrangement. I finder kort på her på hjemmesiden under "Godt at vide".

Hvad kan man på øen?

Ungdomsøen er en oplevelsesplatform for unge, hvor de selv bringer indholdet. Det betyder, at man faktisk kan mere eller mindre alt på Ungdomsøen. I kan selv finde på nogle spændende aktiviteter, eller I kan tage et kig i vores udvalg af aktiviteter. Det finder I på siden "Alle aktiviteter".

Må man bade?

Ja! Du skal blot være opmærksom på, at det er på eget ansvar. Ungdomsøen har ikke livredder, men der sidder redningskranse og oplyste redningsstier hele vejen rundt langs havnen. Derudover skal du bade i den ende af havnebassinet, hvor der er udspringsvipper – her er der nemlig mindst bådtrafik.

Kan man overnatte på øen?

Ja! Vi har faktisk flere forskellige muligheder for at overnatte på Ungdomsøen. I kan booke en sovesal med plads til op til 10 personer, leje et shelter for op til 8 personer, booke en teltplads på vores lejrplads eller sove i jeres båd. Se mere om overnatningsmulighederne på siden "Alle faciliteter" her på hjemmesiden.

Må jeg drikke alkohol på øen?

Ja, så længe du husker, at du er på en ø. Det betyder, at du skal være ekstra opmærksom på omgivelserne. Det skal dog ikke sætte en stopper for festen! Har du glemt dine øl og cider på fastlandet, er det muligt at købe i kiosken, hvis du er over 18 år.

Må jeg lave bål på øen?

Ja, alt det du vil! Så længe du overholder Ungdomsøens regler for åben ild; Der må afbrændes bål i de store bålkar på lejrpladsen og i de nedgravede bålfade foran øens shelters. Ønsker du at lave bål andre steder, kan du leje et bålfad i kiosken. Der er også mulighed for at leje andet bålgrej. Brænde skal du selv tage med eller købe i kiosken. Henvend dig til Ungdomsøens personale, hvis du vil lave bål, og hvis du vil leje balfade og andre bålgrej.

Hvad sker der om vinteren?

Ungdomsøen er åben hele året – også i vinterhalvåret. Vinteren inviterer til at udforske de 16.500 kvadratmeters indendørs areal på øen, hvor du blandt andet kan finde vores aktivitetsrum. Hold dig også opdateret om Ungdomsøens arrangementer på siden "Arrangementer".

Hvordan løber øen rundt økonomisk?

Ungdomsøen er støttet af mange fonde, men fondene kan ikke betale for hele øens drift og alle de unges fede idéer. Derfor skal vi også tjene vores egne penge, så øen er økonomisk bæredygtig. Når du besøger øen og betaler havnegebyr, køber ting i kiosken eller booker et lokale, er du med til at hjælpe os med at kunne betale for øen. Du kan læse mere om Ungdomsøens økonomi på siden "Hvem betaler?" her på hjemmesiden.

Jeg har glemt noget. Hvordan får jeg det igen?

Hvis du glemmer noget på Ungdomsøen, bliver det lagt i glemmekassen. Kontakt info@ungdomsoen.dk når du bliver opmærksom på, at du har glemt noget. Så ser vi, om det er røget i glemmekassen. Hvis vi finder det, kan du enten tage ud på Ungdomsøen og hente det, eller lave en aftale om at afhente det på land ved lejlighed.

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?

Skriv til os på info@ungdomsoen.dk.

Ægte åben ø-kultur

Når I besøger Ungdomsøen, kan der være flere forskellige grupper med hvert deres formål på øen. Det skaber god dynamik, og det er naturligt at hilse og være nysgerrige på øens øvrige gæster. Sådan skaber vi nemlig en ø, hvor alle føler sig hjemme, og hvor vi tager allerbedst hensyn til hinanden.

Bningen Solnedgang 2019 08 24 UØ 2