Lystsejlere

Bningen Både i havnen 2019 08 24 UØ

Ungdomsøen er også en ø for Øresunds lystsejlere, og vi står altid klar til at byde jer velkommen. Dog ikke om mandagen, hvor øen holder lukket, så vi kan lade batterierne op og gøre klar til endnu flere glade gæster. Dette gælder hele året med undtagelse af juli, hvor havnen er åben for anløb alle ugens dage.

Det er gratis for alle på 30 år og derunder at lægge til i havnen. Er du 31 år eller derover, koster det et havnegebyr på 40 kroner per person i kajak/robåd/på paddleboard og 70 kroner per person i øvrige fartøjer.

Velkommen i Ungdomsøens havn

Ungdomsøens havn er åben tirsdag-søndag alle uger hele året (i juli også åben for anløb mandage). Kajen er bemandet fra kl. 9.00 til 18.00. Det er gratis for alle på 30 år og derunder at lægge til i havnen. Er du 31 år eller derover, koster det et havnegebyr på 40 kroner per person i kajak/robåd/på paddleboard og 70 kroner per person i øvrige fartøjer.

Havnegebyret betales ved ankomst på Mobilepay 383588. Havnegebyret gælder for besøg fra kl. 09.00 til kl. 21.00. Ankommer du først efter kl. 21.00, eller ønsker du at overnatte i din båd, skal du betale havnegebyr samt et overnatningsgebyr på 60 kroner per person på 31 år eller derover og 40 kroner per person på 30 år eller derunder.

Er du i tvivl om, hvor du må lægge din båd, eller har du brug for hjælp? Spørg Ungdomsøens personale for vejledning.

Ungdomsøens Robin Hood-model

Alle er velkomne, også lystsejlere, der går på opdagelse i Øresund, på Ungdomsøen, men vi skal huske, at Ungdomsøen er en platform, der skabes og udvikles af, med og for unge. For at gøre øen så tilgængelig for unge som overhovedet muligt, er der forskel på priser på øen. Det betyder, at unge under 30 år får en rabat på 30% på langt de fleste ting, man kan købe eller booke på Ungdomsøen. Hvis du er 31 år eller derover, så er du med til at holde prisen nede for unge og derved gøre det muligt for mange flere unge at besøge Ungdomsøen. Det kalder vi Ungdomsøens Robin Hood-model.

Havneforhold

Ungdomsøens havn har en dybde på 6 meter på det dybeste. I begge ender af havnen er betonkanter, der går op til 3 meter. Herfra bliver der lavere og lavere op til strandene.

Dronebillede af Ungdomsoen. Paa billedet kan man se de groenne arealer og havnen oppe fra

Ungdomsøens havn

Havnen anduves bedst i dagslys. Efter mørkets frembrud er indsejlingen markeret med rød og grøn lanterne på henholdsvis østre og vestre molehoved. Derudover er der på kajen placeret to hvide båker, der også er markeret med lys, som viser den anbefalede kurs til indsejling.

Ungdomsøens havn består hovedsageligt af rå sten- og betonsider. Husk derfor godt med fendere, hvis du ønsker at lægge til.

Det er forbudt at kaste anker i Ungdomsøens havn samt rundt om øen. Se dit søkort for nærmere præcision.

Der er frit brug af Ungdomsøens toilet- og badefaciliteter, når man træder i land. Disse faciliteter er tilgængelige hele døgnet.

Der er mulighed for opfyldning af vand samt mulighed for strøm. Da vi kun har to eltavler på kajen, henviser vi til, at man tager hensyn til andre sejlere i havnen. Det kan desuden være en fordel at medbringe lange kabler.
I hver tavle er der følgende strømudtag:

• 2 stk. DK 230v

• 1 stk. 230V 16A CEE

• 2 stk. 400V 16A CEE

• 1 stk. 400V 63A CEE

Der er ikke mulighed for kran eller tømning af kloak i Ungdomsøens havn.

Der forefindes ikke tankanlæg på Ungdomsøen.

Har du spørgsmål til anduvning af Ungdomsøens havn? Så er det her, du kontakter os.

Mad og drikke

På Ungdomsøen har vi ingen restaurant, så I skal huske madpakken, når I besøger os. Vi har gasgrill og udekøkkener til rådighed, I kan låne, og det er muligt at leje bålfade og bålgrejskasser samt at købe brænde, hvis I ønsker at tilberede jeres medbragte mad over båd.

Hvis I har glemt madpakken eller lækkersulten melder sig, kan I gå på opdagelse i vores kiosk, som ligger i hovedindgangen, hvor der står "1890" over døren. Her kan I finde snacks, kolde forfriskninger og lette måltider som kopnudler og havregrød. Derudover kan I også købe Ungdomsø-merchandise, som er skabt af frivilligt engagerede unge.

Har I planlagt at spise ude på øen, men bliver afbrudt af kraftig regn og blæst, så henvend jer i kiosken i hovedindgangen. Her vil vores personale prøve at finde et sted på øen, hvor I kan sidde i læ for blæsten og ly for regnen.

Nat i Naturen2021 Ungdomsøen16
IMG B5 CEAB965 CDF 1
Nat i Naturen2021 Ungdomsøen13
Nat i Naturen2021 Ungdomsøen03
Bål Madlavning 2020 03 01 Emil Lyders 1

Aktiviteter

Det din egen skyld, hvis du keder dig på øen

Øen byder på 70.000 eventyrlige kvadratmetre, som du kan gå på opdagelse i. Der er derfor altid noget at lave på øen, og du kan både gå i gang med aktiviteter på egen hånd eller booke øens unge til at skabe nogle helt særlige oplevelser. Se vores udvalg af aktiviteter her.

Have- og kongespil paa Ungdomsoen
Havespil
Fotoloeb paa Ungdomsoen
Fotoløb
Sauna paa Ungdomsoen
Sauna

Havespil

Ungdomsøens udvalg af de klassiske havespil giver frisk luft til både krop og sjæl. Du kan blandt andet tage et slag kongespil, kæmpemikado eller kroket med dine venner, kollegaer eller klassekammerater.

Spørg, hvad der er ledigt i kiosken
Det er Gratis for alle Havespillet kan spilles lige så længe, som man har lyst
Spørg i Kiosken på Ungdomsøen for at booke havespil

Havespil og drinks 3
Havespil og drinks 1
Havespil og drinks 6

Fotoløb

Fotoløbet er for jer, der godt kan lide at tage billeder og være kreative. Her er der plads til at gå på opdagelse, finde øens skjulte kroge og udforske jeres kreative evner. Fotoløbet er en konkurrence, hvor jeres billeder af øen vil blive bedømt af en af de unge fra Ungdomsøen. I får stillet fotoopgaver af motiver både inde og ude, og der er en præmie til vinderen.

Antal: minimum 20 personer / maksimum 60 personer
Prisen er 80 kroner for unge / 125 kroner for personer over 31 år
Fotoløbet varer typisk 1 time
Book: 2 uger i forvejen gennem booking@ungdomsoen.dk

Sauna

Turen i bølgen blå er forfriskende året rundt, men bliver lige en tand bedre af et besøg i en varm sauna. Ungdomsøens sauna er placeret på den vestlige strand med smuk udsigt ind over København.

Antal: maksimum 10 personer
Pris for 2 timers leje med gør-det-selv optænding: gratis for unge / 800 kroner for personer over 31 Pris for brænde: 120,00 kroner for unge / 175 kroner for personer over 31 år
Pris for, at vi tænder op: 400 kroner
2 timers varighed
Sauna kan bookes i kiosken på Ungdomsøen

Ægte åben ø-kultur

Når I besøger Ungdomsøen, kan der være flere forskellige grupper med hvert deres formål på øen. Det skaber god dynamik, og det er naturligt at hilse og være nysgerrige på øens øvrige gæster. Sådan skaber vi nemlig en ø, hvor alle føler sig hjemme, og hvor vi tager allerbedst hensyn til hinanden.

Bningen Solnedgang 2019 08 24 UØ 2