Organisationer

IMG 2035

Uanset om I skal på en endagstur eller har lyst til at overnatte i de historiske omgivelser, om I har fokus på faglighed eller fællesskab, og om I er unge eller ej, er Ungdomsøen en ø for jer.

Hvis øen skal danne ramme om jeres møde, konference eller seminar henviser vi til, at I kigger på siden Virksomheder. Bemærk at foreninger, organisationer og andre grupper, der arbejder med unge under 31 år, får 30% rabat på størstedelen af bookingen. Nævn blot dette, når I booker.

'Det megafedt!'

"Det var megafedt at være på Ungdomsøen, så vi kommer helt sikkert til at søge fonde igen til at tage derud. Det kunne være fedt at tage hele højskolen med derud næste gang."

– Gro Mygind, højskolelærer på Brandbjerg Højskole

Transport til Ungdomsøen

Hop ombord på Spar Shippings charmerende færger i Nyhavn eller book en tur, der byder på fart og adrenalinsus med Actionboat.dks RIB både.

Turen fra Nyhavn til Ungdomsøen tager en halv time, og jeres oplevelse starter allerede her. I kan bruge færgeturen til jeres første sociale aktivitet eller at zoome ind på dagens program. Book jeres færgebilletter via booking@ungdomsoen.dk.

Start dagen med et adrenalinsus mellem Øresunds bølger i en af Actionboats RIB-både. En RIB er en gummibåd, der sejler op mod 60 knob (110 km/t). RIB-turen bookes direkte hos vores samarbejdspartner Actionboat.dk.

Bningen Fuld færge 2019 08 24 UØ
IMG 2060
NIS00545
A126056 R1 21 22
2

Mad og drikke på Ungdomsøen

På Ungdomsøen tilbyder vi både fuld forplejning og leje af køkkenfaciliteter til gør-det-selv-middag.

En del af vores vision er, at vi ønsker at forstyrre og udfordre normer og vaner. Det gælder også de måltider, vi serverer, hvor vores ø-kok kombinerer lokal produktion med økologi, kampen mod madspild, grøntsager og alternative proteiner. Produktionen har fokus på at skabe et så lille globalt aftryk som muligt. Sammen sætter vi tænderne i fødevarernes bæredygtige fremtid.

Ønsker I at købe forplejning gennem Ungdomsøen, skal dette forudbestilles minimum 14 dage før jeres arrangement.

Hvis I ønsker selv at lave maden, kan I gøre brug af vores Foodlab. Det er indrettet som et skolekøkken med flere mindre stationer og et større mini-industrikøkken.

Vi har derudover gasgrill og udekøkkener til rådighed, I kan låne, og det er muligt at leje bålfade og bålgrejskasser samt at købe brænde, hvis I ønsker at tilberede jeres medbragte mad over båd.

Skriv til vores bookingafdeling her eller ring på +45 20 40 59 99 (hverdage 10.00 til 15.00) for at høre mere om mulighederne for forplejning under jeres besøg.

Kurs festival 7
Bål Madlavning 2020 03 01 Emil Lyders 1
NNE19
IMG B5 CEAB965 CDF 1

Aktiviteter

På Ungdomsøen er det din egen skyld, hvis du keder dig.

Vi har 70.000 eventyrlige kvadratmetre, som I kan gå på opdagelse i. Hvis I vil have et Ungdomsø-indspark i jeres program, kan I booke en eller flere af vores aktiviteter, som er udviklet og faciliteret af øens unge. I kan også gå på opdagelse i vores aktivitetsrum, som selvfølgelig er udviklet af unge. Se vores udvalg af aktiviteter her.

Nogle ø-aktiviteter

Rundvisning paa Ungdomsoen
Rundvisning
Oe-Hunger Games paa Ungdomsoen
Ø-Hunger Games
Lasertag paa Ungdomsoen
Lasertag

Rundvisning

På en rundvisning på Ungdomsøen vil du blive vist rundt af en af de unge, der bor på øen eller af en ung engageret med et godt kendskab til øen. De vil vise dig Ungdomsøen ud fra deres perspektiv, fortælle røverhistorier og historiske fakta samt dele minder og drømme med jer. Derfor er hver enkelt rundvisning helt unik, og selvom man har været på én rundvisning, kan man sagtens tage en ny næste gang, man besøger Ungdomsøen.

Antal: minimum 10 personer / maksimum 25 personer per rundviser
Prisen for en rundvisning er 80 kroner for unge / 125 kroner for personer over 31 år
Rundvisningen varer 1,5 time
Book: 2 uger i forvejen gennem booking@ungdomsoen.dk

Bningen Rundvisning 2019 08 24 UØ
IMG 2473
Ktionærforum07
NRE Pjulefrokost dec2019 UØ 1
A126059 R1 04 17

Ø-Hunger Games

Hvem er det sidste hold tilbage, når spillet er slut? Ø-Hunger Games er et elimineringsspil, som udfordrer jeres samarbejdsevner og taktik. Gennem spillet løser I en række udfordringer og optjener point, som kan byttes til fordele i løbet af spillet. I kommer rundt på hele øen og vil blive introduceret for forskellige karakterer fra Ungdomsøens fællesskab samt vores fem dogmer. Spillet foregår både inde og ude.

Antal: minimum 25 personer / maksimum 200 personer
Prisen er 120 kroner for unge / 175 kroner for personer over 31 år
Spillet varer typisk mellem 1,5 - 2 timer
Book: 2 uger i forvejen gennem booking@ungdomsoen.dk

Lasertag

Er du klar til kamp?! På Ungdomsøen har du mulighed for at gå i krig i et gammelt søfort. En ung fra Ungdomsøen vil dele jer op i to hold, så I kan dyste med laserpistoler i fortets underjordiske gange i en vild omgang Capture the Flag. Find ud af, hvem der sigter bedst, og hvilket hold, der lægger den bedste taktik! Aktiviteten foregår inde i fortets snørklede og stemningsfulde gange.

Antal: minimum 10 personer / maksimum 60 personer
Pris: 80 kroner for unge / 125 kroner for personer over 31 år
Det varer typisk 1 - 1,5 time
Book: 2 uger i forvejen gennem booking@ungdomsoen.dk

Lasertag 8
Lasertag 11
Lasertag 13

Faciliteter

På Ungdomsøen er der mange spændende lokaler og overnatningsmuligheder. I kan både sove i telt, shelter og sovesal, og I kan leje indendørs samlingslokaler, som eksempelvis vores spisesale, hvis I har brug for det. Vi kan også anbefale vores amfiteater til lejrbålshygge i aftentimerne. Se en oversigt over alle vores faciliteter på siden her.

Nogle ø-faciliteter

Bål i Amfi
Amfiteatret
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5451 kopier
Spisesalene
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5584 kopier
Sovesal 10 personer

Amfiteatret

Amfiteatret er bygget i den største tilbageværende kanonstilling på øen. Med lejrbålplads i center og siddeplads til 200 personer er amfiteatret oplagt til større forsamlinger. Her er I nogenlunde beskyttet for vinden og kan samles til workshops, evalueringer, oplæg og lejrbålshygge.

DSC04823
Ktionærforum 2021 Ungdomsøen06
Ktionærforum 2021 Ungdomsøen22

Spisesalene

Fire ens lokaler som også i fortets tid blev brugt til spisesale – dengang for de unge soldater. Alle spisesalene ligger side-om-side og har vindue med udsigt til Øresund og havvindmøllerne. Hver spisesal måler cirka 5 x 10m og har plads til maksimum 50 deltagere i stolerækker. Transportabel skærm kan bookes.

NNE27
2020 03 01 Ungdomsøen 0995
2020 03 01 Ungdomsøen 1057

Sovesal 10 personer

Tilbring natten i de gamle sovesale, der før husede op mod 40 soldater i hængekøjer. Nu er der sengeplads til 10 personer, 2 brusekabiner og 1 toilet i de nyrenoverede sovesale. Sovesalene har en fantastisk udsigt over Ungdomsøens havn og videre ind mod København fra reposen, der er bygget af Ungdomsøens frivilligt engagerede unge.

Der er 9 sovesale med plads til 10 personer på Ungdomsøens førstesal. Der kan udleveres nøgler til sovesalene, og det er naturligvis muligt at tilkøbe dyner, puder, sengelinned og håndklæder.

Antal: 10 personer
Prisen per person: 175 kroner for unge / 250 kroner for personer over 31 år. Per sovesal: 1200 kroner / 1700 kroner
Book: 2 uger i forvejen gennem booking@ungdomsoen.dk

2021 03 10 Ungdomsøen Rum 0026 kopier
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5590 kopier
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5599 kopier

Ungdomsøens Robin Hood-model

Alle er velkomne på Ungdomsøen, men vi skal huske, at Ungdomsøen er en platform, som skabes og udvikles af, med og for unge. For at gøre øen så tilgængelig for unge som overhovedet muligt, er der forskel på priser på øen. Det betyder, at ungegrupper og foreninger, der arbejder med unge under 30 år, får en rabat på 30% på langt de fleste ting, man kan købe eller booke på Ungdomsøen. Hvis man er 31 år eller derover, så er man med til at holde prisen nede for unge og derved gøre det muligt for mange flere unge at besøge Ungdomsøen. Det kalder vi Ungdomsøens Robin Hood-model.

Søg penge til at besøge Ungdomsøen

Som organisation, der består af unge og har unge som målgruppe, kan I søge penge til at bruge Ungdomsøen. I kan søge penge til en aktivitet, et arrangement eller et projekt, hvor I tænker at Ungdomsøen ville være en fantastisk ramme, eller til jeres spejdertur, hvor I besøger og overnatter på øen.

Søg hos

Nordea-fondens lokalpulje. Nordea-fonden er Ungdomsøens største donor og vil rigtigt gerne støtte aktiviteter, projekter og besøg på øen. Det kan være i større skala, såsom da Buster Filmfestival lavede et demokratievent på Ungdomsøen for 100 unge i efteråret 2019. Eller i mindre skala, hvis I vil på tur med 15 spejdere, der vil have dækket transport, overnatning og mad.

Tuborgfondet. De støtter arrangementer, idéer og projekt er inden for fire områder

- Arbejdsmarked – fra ungdomsliv til arbejdsliv

- Entreprenørskab – rum for grønne idéer

- Demokrati – næste generations stemme og deltagelse

- Kreative Erhverv – vækstlag i rytmisk musik

Derudover har de en pulje målrettet til unge mellem 16-30 år, Drømmepuljen, hvor unge i målgruppen kan søge op til 100.000 kroner og få svar inden for 1 uge.

Københavns Kommune. De har en lang række puljer. Husk at fremhæve hvordan jeres idé kommer byens unge / foreninger til gode, når I søger her.

• Gå selv på jagt i fondslandskabet på siden aktivfundraising.dk. Det kan være en god idé at starte med at søge hos de mindre fonde, der ikke får så mange ansøgere og derfor er lettere at søge hos.

Tips og tricks til den gode proces

1. Start i god tid. De fleste fonde og puljer er 2-3 måneder om at give svar

2. Læs fondenes vejledninger og hvad de fokuserer på

3. Snak følgende igennem og tag korte noter til hvert punkt:

- Hvilke aktiviteter vil I lave?

- Hvorfor vil I lave dem / Hvad er formålet?

- Hvem er målgruppen / Hvem skal deltage?

- Hvornår vil I lave aktiviteten?

- Hvad koster aktiviteten / hvad skal pengenes bruges på? Vær realistiske. Fondene får mange ansøgninger. Jo tættere I søger på maksimum, jo større er risikoen for, at I får nej eller får mindre, end I har søgt

- Hvad tror I, der kommer ud af aktiviteten, efter den er afsluttet?

- Har I samarbejdspartnere? Det ser fonde positivt på.

4. Når I har et kort svar til hvert punkt, er I velkomne til at sende det til Ungdomsøen – så giver vi hurtige kommentarer. Måske vi kan tippe fonden/puljen om, at der er et fedt projekt på vej

5. Derefter er det en god idé at ringe til kontaktpersonen hos fonden/ puljen og fortælle kort. Hør om idéen lyder interessant for dem? Er der noget, I bør have fokus på? Hvornår er deres næste deadline? Hvornår kan I forvente et svar?

6. Skriv ansøgning i fondenes skabeloner. Husk at skrive hvordan jeres idé passer ind i fondenes fokusområder. I kan godt sende til flere fonde, så længe I husker at justere ansøgninger, så de passer til den enkelte fond

7. Send den gerne forbi Ungdomsøen til kommentarer, gode råd og anbefalinger til samarbejdspartnere, men husk at vi skal have 14 dage til at kommentere, medmindre vi har lavet en aftale inden

8. Send ansøgningen ind og kryds fingre

Ægte åben ø-kultur

Der kan være flere forskellige grupper med hvert deres formål på Ungdomsøen, når I besøger øen. Det skaber god dynamik, og det er naturligt at hilse og være nysgerrige på øens andre gæster. Sådan skaber vi en ø, hvor alle grupper føler sig hjemme, og hvor vi tager allerbedst hensyn til hinanden.

IMG 1795