Ungdomsorganisationer

IMG 2035

Uanset om I skal på en endagstur eller har lyst til at overnatte i de historiske omgivelser, om I har fokus på faglighed eller fællesskab, og om I er unge eller ej, er Ungdomsøen en ø for jer.

Hvis øen skal danne ramme om jeres møde, konference eller seminar henviser vi til, at I kigger på siden Virksomheder. Bemærk at foreninger, organisationer og andre grupper, der arbejder med unge under 31 år, får 30% rabat på størstedelen af bookingen. Nævn blot dette, når I booker.

Transport til Ungdomsøen

Hop ombord på Spar Shippings charmerende færger i Nyhavn eller book en tur, der byder på fart og adrenalinsus med hurtige RIB-både.

Turen fra Nyhavn til Ungdomsøen tager en halv time, og jeres oplevelse starter allerede her. I kan bruge færgeturen til jeres første sociale aktivitet eller at zoome ind på dagens program. Book jeres færgebilletter direkte på www.sparshipping.dk

Start dagen med et adrenalinsus mellem Øresunds bølger i en RIB-båd. En RIB er en gummibåd, der sejler op mod 60 knob (110 km/t). RIB-turen bookes via booking@ungdomsoen.dk. Turen bliver sejlet af vores samarbejdspartnere hos Actionboat.dk eller JJ Racing.

Bningen Fuld færge 2019 08 24 UØ
IMG 2060
NIS00545
A126056 R1 21 22
2

Mad og drikke på Ungdomsøen

På Ungdomsøen tilbyder vi både fuld forplejning og leje af køkkenfaciliteter til gør-det-selv-middag.

En del af vores vision er, at vi ønsker at forstyrre og udfordre normer og vaner. Det gælder også de måltider, vi serverer, hvor vores ø-kok kombinerer lokal produktion med økologi, kampen mod madspild, grøntsager og alternative proteiner. Produktionen har fokus på at skabe et så lille globalt aftryk som muligt. Sammen sætter vi tænderne i fødevarernes bæredygtige fremtid.

Ønsker I at købe forplejning gennem Ungdomsøen, skal dette forudbestilles minimum 14 dage før jeres arrangement.

Hvis I ønsker selv at lave maden, kan I gøre brug af vores Foodlab. Det er indrettet som et skolekøkken med flere mindre stationer og et større mini-industrikøkken.

Vi har derudover gasgrill og udekøkkener til rådighed, I kan låne, og det er muligt at leje bålfade og bålgrejskasser samt at købe brænde, hvis I ønsker at tilberede jeres medbragte mad over båd.

Det er ikke tilladt at medbringe drikkevarer på Ungdomsøen. Drikkevarer kan købes i vores kiosk på kajen.

Skriv til vores bookingafdeling her eller ring på +45 20 40 59 99 (hverdage 10.00 til 15.00) for at høre mere om mulighederne for forplejning under jeres besøg.

Bål Madlavning 2020 03 01 Emil Lyders 1
NNE19
IMG B5 CEAB965 CDF 1

Aktiviteter

På Ungdomsøen er det din egen skyld, hvis du keder dig.

Vi har 70.000 eventyrlige kvadratmetre, som I kan gå på opdagelse i. Hvis I vil have et Ungdomsø-indspark i jeres program, kan I booke en eller flere af vores aktiviteter, som er udviklet og faciliteret af øens unge. I kan også gå på opdagelse i vores aktivitetsrum, som selvfølgelig er udviklet af unge. Få et overblik over alle vores aktiviteter her.

Vores mest populære aktiviteter er

Gruppe af unge i terræn
Ø-Hunger Games
Demokratiloeb paa Ungdomsoen
Demokratiløbet
Lasertag 8
Lasertag

Ø-Hunger Games

KONKURRENCE, SAMARBEJDE, OPLEV ØEN

Hvem er det sidste hold tilbage, når spillet er slut? Ø-Hunger Games er et elimineringsspil, som udfordrer jeres samarbejdsevner og taktik. Gennem spillet løser I en række udfordringer og optjener point, som kan byttes til fordele i løbet af spillet. I kommer rundt på hele øen og vil blive introduceret for forskellige karakterer fra Ungdomsøens fællesskab samt vores fem dogmer. Spillet foregår både inde og ude.

Ø-Hunger Games er udviklet af en tidligere Giv-Et-År-engageret på Ungdomsøen.

Antal: minimum 25 personer og maksimum 200 personer.

Pris fra 120 kroner per person.

Spillet varer typisk mellem 1,5 og 2 timer.

Book Ø-Hunger Games senest 2 uger i forvejen gennem booking@ungdomsoen.dk

Demokratiløbet

DEMOKRATI, SAMARBEJDE, UNGEMAGT

Demokratiløbet er et dialogspil, der leder til, at unge får styrket deres demokratiske selvtillid og handlemod. Inddelt i tre grupper skal I bygge fundamentet for det samfund, som I drømmer om at leve i. Hvilke værdier og rettigheder er vigtige for jer? Hvordan vil I tage beslutninger? Hvordan fejrer I, når I fejler? Det er nogle af de ting, I sammen skal forholde jer til gennem forskellige øvelser, der samtidig leder jer rundt på Ungdomsøen. Når spillet er ovre, er jeres demokratiske muskler trænet i både lytning, argumentation og sund dialog. Demokratiløbet henvender sig til personer på 14 år og opefter og foregår udenfor.

Demokratiløbet er udviklet sammen med unge fra Ungdomsøens fællesskab.

Antal: minimum 9 personer og maksimum 30 personer.

Pris fra 120 kroner per person.

Aktiviteten varer 1,5 til 2 timer.

Book demokratiløbet senest 2 uger i forvejen gennem booking@ungdomsoen.dk

Demokratiløb Nordea fonden
Demokratiløb, mobilfoto
20220120 125914944 i OS

Lasertag

KONKURRENCE, AKTIV, SAMARBEJDE

Er du klar til kamp?! På Ungdomsøen har I mulighed for at gå i krig i et gammelt søfort. I to hold dyster i med laserpistoler i fortets underjordiske gange. Find ud af hvem der sigter bedst og hvilket hold, der lægger den bedste taktik, i en vild omgang Capture the Flag. Med pumpende adrenalin udforsker I de bedste gemmesteder i det gamle fort samtidig med, at I får trænet holdånd og samarbejde. Aktiviteten foregår indendørs.

Antal: minimum 10 personer og maksimum 45 personer.

Pris fra 80 kroner per person.

Aktiviteten varer typisk 1 til 1,5 time.

Book lasertag senest 2 uger i forvejen gennem booking@ungdomsoen.dk

Lasertag 16
Lasertag 19
Lasertag 20
Lasertag 13

Faciliteter

På Ungdomsøen er der mange spændende lokaler og overnatningsmuligheder. I kan både sove i telt, shelter og sovesal, og I kan leje indendørs samlingslokaler, som eksempelvis vores spisesale, hvis I har brug for det. Vi kan også anbefale vores amfiteater til lejrbålshygge i aftentimerne. Se en oversigt over alle vores faciliteter på siden her.

Nogle ø-faciliteter

Bål i Amfi
Amfiteatret
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5451 kopier
Spisesalene
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5584 kopier
Sovesal 10 personer

Amfiteatret

Amfiteatret er bygget i den største tilbageværende kanonstilling på øen. Med lejrbålplads i center og siddeplads til 200 personer er amfiteatret oplagt til større forsamlinger. Her er I nogenlunde beskyttet for vinden og kan samles til workshops, evalueringer, oplæg og lejrbålshygge.

DSC04823
Ktionærforum 2021 Ungdomsøen06
Ktionærforum 2021 Ungdomsøen22

Spisesalene

Fire ens lokaler som også i fortets tid blev brugt til spisesale – dengang for de unge soldater. Alle spisesalene ligger side-om-side og har vindue med udsigt til Øresund og havvindmøllerne. Hver spisesal måler cirka 5 x 10m og har plads til maksimum 50 deltagere i stolerækker. Transportabel skærm kan bookes.

NNE27
2020 03 01 Ungdomsøen 0995
2020 03 01 Ungdomsøen 1057

Sovesal 10 personer

Tilbring natten i de gamle sovesale, der før husede op mod 40 soldater i hængekøjer. Nu er der sengeplads til ti personer, to brusekabiner og ét toilet i de nyrenoverede sovesale. Sovesalene har en fantastisk udsigt over Ungdomsøens havn og videre ind mod København fra reposen, der er bygget af Ungdomsøens frivilligt engagerede unge.

Vi har ni 10-personers sovesale Ungdomsøens førstesal. Der kan udleveres nøgler til sovesalene, og det er naturligvis muligt at tilkøbe dyner, puder, sengelinned og håndklæder.

Antal: 10 personer
Pris
per person: 175 kroner for unge / 250 kroner for personer over 31 år. Pris per sovesal: 1.200 kroner / 1.700 kroner
Book
: 2 uger i forvejen gennem booking@ungdomsoen.dk

2021 03 10 Ungdomsøen Rum 0026 kopier
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5590 kopier
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5599 kopier

Ungdomsøens Robin Hood-model

Alle er velkomne på Ungdomsøen, men vi skal huske, at Ungdomsøen er en platform, som skabes og udvikles af, med og for unge. For at gøre øen så tilgængelig for unge som overhovedet muligt, er der forskel på priser på øen. Det betyder, at ungegrupper og foreninger, der arbejder med unge under 30 år, får en rabat på 30% på langt de fleste ting, man kan købe eller booke på Ungdomsøen. Hvis man er 31 år eller derover, så er man med til at holde prisen nede for unge og derved gøre det muligt for mange flere unge at besøge Ungdomsøen. Det kalder vi Ungdomsøens Robin Hood-model.

Søg penge til at besøge Ungdomsøen

Som organisation, der består af unge og har unge som målgruppe, kan I søge penge til at bruge Ungdomsøen. I kan søge penge til en aktivitet, et arrangement eller et projekt, hvor I tænker at Ungdomsøen ville være en fantastisk ramme, eller til jeres spejdertur, hvor I besøger og overnatter på øen.

Søg hos

Nordea-fondens lokalpulje. Nordea-fonden er Ungdomsøens største donor og vil rigtigt gerne støtte aktiviteter, projekter og besøg på øen. Det kan være i større skala, såsom da Buster Filmfestival lavede et demokratievent på Ungdomsøen for 100 unge i efteråret 2019. Eller i mindre skala, hvis I vil på tur med 15 spejdere, der vil have dækket transport, overnatning og mad.

Tuborgfondet. De støtter arrangementer, idéer og projekt er inden for fire områder

- Arbejdsmarked – fra ungdomsliv til arbejdsliv

- Entreprenørskab – rum for grønne idéer

- Demokrati – næste generations stemme og deltagelse

- Kreative Erhverv – vækstlag i rytmisk musik

Derudover har de en pulje målrettet til unge mellem 16-30 år, Drømmepuljen, hvor unge i målgruppen kan søge op til 100.000 kroner og få svar inden for 1 uge.

Københavns Kommune. De har en lang række puljer. Husk at fremhæve hvordan jeres idé kommer byens unge / foreninger til gode, når I søger her.

• Gå selv på jagt i fondslandskabet på siden aktivfundraising.dk. Det kan være en god idé at starte med at søge hos de mindre fonde, der ikke får så mange ansøgere og derfor er lettere at søge hos.

Tips og tricks til den gode proces

1. Start i god tid. De fleste fonde og puljer er 2-3 måneder om at give svar

2. Læs fondenes vejledninger og hvad de fokuserer på

3. Snak følgende igennem og tag korte noter til hvert punkt:

- Hvilke aktiviteter vil I lave?

- Hvorfor vil I lave dem / Hvad er formålet?

- Hvem er målgruppen / Hvem skal deltage?

- Hvornår vil I lave aktiviteten?

- Hvad koster aktiviteten / hvad skal pengenes bruges på? Vær realistiske. Fondene får mange ansøgninger. Jo tættere I søger på maksimum, jo større er risikoen for, at I får nej eller får mindre, end I har søgt

- Hvad tror I, der kommer ud af aktiviteten, efter den er afsluttet?

- Har I samarbejdspartnere? Det ser fonde positivt på.

4. Når I har et kort svar til hvert punkt, er I velkomne til at sende det til Ungdomsøen – så giver vi hurtige kommentarer. Måske vi kan tippe fonden/puljen om, at der er et fedt projekt på vej

5. Derefter er det en god idé at ringe til kontaktpersonen hos fonden/ puljen og fortælle kort. Hør om idéen lyder interessant for dem? Er der noget, I bør have fokus på? Hvornår er deres næste deadline? Hvornår kan I forvente et svar?

6. Skriv ansøgning i fondenes skabeloner. Husk at skrive hvordan jeres idé passer ind i fondenes fokusområder. I kan godt sende til flere fonde, så længe I husker at justere ansøgninger, så de passer til den enkelte fond

7. Send den gerne forbi Ungdomsøen til kommentarer, gode råd og anbefalinger til samarbejdspartnere, men husk at vi skal have 14 dage til at kommentere, medmindre vi har lavet en aftale inden

8. Send ansøgningen ind og kryds fingre

Ofte stillede spørgsmål

Åbn alle Luk alle

Hvordan kommer vi ud på øen?

I kan tage en SparShippings færge fra Nyhavn, booke en RIB-sejlads eller sejle selv. Book jeres færgebilletter direkte på Sparshipping.dk eller kontakt os, så finder vi sammen den bedste løsning for jer.

Kan vi overnatte på øen?

Ja! Vi har faktisk flere forskellige muligheder for at overnatte på Ungdomsøen. I kan vælge at booke en sovesal med plads til op til 10 personer, leje et shelter for op til 8 personer eller booke en teltplads på vores lejrplads. Se mere om overnatningsmulighederne på siden "Alle faciliteter" her på hjemmesiden.

Hvor stor er øen?

Ungdomsøen er omkring 70.000 kvadratmeter inklusive havnen. Vi har 53.500 udendørs kvadratmeter, 16.500 kvadratmeter indenfor og cirka 2,5 kilometer underjordiske gange. Men det er lidt svært at forholde sig til. Derfor har vi lavet en hurtig, lille tidsoversigt til dig: Det tager mellem 10 og 15 minutter at gå rundt om hele øen på den yderste perimeter, hvor lejrpladsen ligger, cirka 5 minutter at komme fra kajen og til Hangar C og cirka 2 minutter i gennemsnit at komme fra kajen og ind til størstedelen af rummene inde i fortet.

Hvordan finder man rundt?

Der er mulighed for at få udleveret et kort i kiosken på øen eller finde på hjemmesiden under "Godt at vide". I kan også booke en rundvisning som vil give jer et overblik over Ungdomsøen inden jeres arrangement. I vil blive vist rundt på øen af unge, der har valgt at flytte ud på Ungdomsøen et helt år, give jer en tur rundt i fortets 2,5 kilometer snørklede gange og åbne grønne landskab, for at vise jer de historiske detaljer, fortælle jer røverhistorierne.

Er man ikke velkommen, hvis man er over 30 år?

Jo! ALLE er velkomne på Ungdomsøen. Det er lige meget, om du er ung på papiret eller ung af sind. Det vigtigste er, at vi alle tager hensyn til hinanden. Dog skal du være opmærksom på, at vi har prisdifferentiering, der betyder, at voksne (på 31 år eller derover) betaler mere end børn og unge.

Er øen kun for spejdere?

Nej! Ungdomsøen er OGSÅ for spejdere. Ligesom at Ungdomsøen er håndboldspillernes, gamernes, musikernes, ungdomspolitikkernes, rollespillernes ø og så videre. Det er ALLE unge i Danmarks ø, uanset hvad man interesserer sig for! Det vigtigste er, at man passer på øen og tager hensyn til hinanden.

Hvad kan man på øen?

Ungdomsøen er en oplevelsesplatform for unge, hvor de selv bringer indholdet. Det betyder, at man faktisk kan mere eller mindre alt på Ungdomsøen. I kan selv finde på nogle spændende aktiviteter, eller I kan tage et kig i vores udvalg af aktiviteter. Det finder I på siden "Alle aktiviteter".

Har I AV-udstyr og Wifi?

Vores lokaler er udstyret med fuld AV-udstyr, og der er gratis wi-fi tilgængelig på øen. Det kan også være en fordel at slå wifi-opkald til i indstillinger på din telefon, mens du er på øen.

Må vi tage vores Soundboks med?

For at sikre at der er plads til alle på Ungdomsøen, må I ikke tage jeres Soundboks eller andre store højtalere med. I skal dog være velkommen til at tage en mindre højtaler med.

Kan vi købe snacks?

Ja, vi sælger et bredt udvalg af snacks, kolde forfriskninger og lette måltider i kiosken. Vi sælger også forskelligt merchandise, såsom t-shirts. I kan finde vores kiosk i hovedindgangen, der er dateret med årstallet "1890" over døren.

Er øen tilgængelig for personer med fysiske handicap?

Man kan se store dele af øen, selvom man er gangbesværet, og øen råder også over handicapvenlig overnatning.

Jeg har glemt noget på øen. Hvordan får jeg det igen?

Hvis du glemmer noget på Ungdomsøen, bliver det lagt i glemmekassen. Kontakt info@ungdomsoen.dk når du bliver opmærksom på, at du har glemt noget. Så ser vi, om det er røget i glemmekassen. Hvis vi finder det, kan du enten tage ud på Ungdomsøen og hente det, eller lave en aftale om at afhente det på land ved lejlighed.

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?

Skriv til os på info@ungdomsoen.dk eller fang os på Instagram eller Facebook.

Ægte åben ø-kultur

Der kan være flere forskellige grupper med hvert deres formål på Ungdomsøen, når I besøger øen. Det skaber god dynamik, og det er naturligt at hilse og være nysgerrige på øens andre gæster. Sådan skaber vi en ø, hvor alle grupper føler sig hjemme, og hvor vi tager allerbedst hensyn til hinanden.

IMG 1795