Organizations

IMG 2035

I 2014 fik en gruppe spejdere en vanvittig god idé, og det er takket være dem, at vi i dag kan byde jer velkommen til Ungdomsøen – en ø for hele Danmarks ungdom.

Selvom vores dogmer lyder anderledes end dem, du kender fra spejderverden, er Ungdomsøen sprunget ud af spejderidentitet, og du kan opleve spejder-DNA'et, når du besøger øen med din patrulje, gruppe, division eller kursus.

Transport til Ungdomsøen

Der er én måde at komme til Ungdomsøen på, og det er ved at sejle. I kan enten sejle selv, gå ombord på færgen i Nyhavn eller booke en actionpræget sejltur.

Færgen sejler i fast rutefart fra Nyhavn tirsdag-søndag fra maj til oktober. Det er også muligt at booke færgen på andre tidspunkter. Turen fra Nyhavn til Ungdomsøen tager en halv time. Se afgangstider og book jeres færgebilletter på sparshipping.dk.

Er I til fart og vind i håret, kan vi anbefale en RIB-sejlads. RIB står for Rigid Inflatable Boat, og de hurtige gummibåde sejler op mod 60 knob (110 km/t). RIB-turen skyder jeres tur til Ungdomsøen i gang med et adrenalinsus og er oplagt til polterabender og fødselsdage, der skal være lidt ud over det sædvanlige. Kontakt Ungdomsøens bookingafdeling på booking@ungdomsoen.dk eller ring til os på +45 20 40 59 99, hvis I er interesserede i hæsblæsende tur til Ungdomsøen.

Ungdomsøens havn er åben for alle, og I er også velkomne til selv at sejle ud til os og lægge til mod et havnegebyr. For kajakker, paddleboards og lignende lyder gebyret på 40 kroner per person på 31 år eller derover og 70 kroner per person på 31 år eller derover, som ankommer i øvrige fartøjer. Det er gratis for alle på 30 år og derunder at lægge til i Ungdomsøens havn. Læs mere om havnens forhold på siden "Lystsejlere" her på hjemmesiden. [indsæt link til lystsejler-siden]

Bningen Fuld færge 2019 08 24 UØ
IMG 2060
NIS00545
A126056 R1 21 22
Actionbaade paa vej og fra Ungdomsoen

Mad og drikke på Ungdomsøen

Når I planlægger jeres tur til Ungdomsøen, skal I huske, at I selv skal have mad med.

Vi har gasgrill og udekøkkener til rådighed, I kan låne, og det er muligt at leje bålfade og bålgrejskasser samt at købe brænde, hvis I ønsker at tilberede jeres medbragte mad over båd. I kan selvfølgelig også selv medbringe bålfade, bålgrej og brænde, hvis I skal bruge noget helt bestemt. Vi har også økser, I kan låne til at kløve brændet i mindre stykker.

Hvis I vil køre luksusspejd-stilen, kan I booke vores Foodlab. Det er indrettet som et skolekøkken med flere mindre stationer og et større mini-industrikøkken. Det booker I ved at skrive til booking@ungdomsoen.dk.

Mens I er på øen, kan I gå på opdagelse i vores kiosk, som ligger i hovedindgangen, hvor der står "1890" over døren. Her kan I finde snacks, kolde forfriskninger og lette måltider som kopnudler og havregrød. Derudover kan I også købe Ungdomsø-merchandise, som er skabt af øens frivilligt engagerede unge.

Har I planlagt udendørs spisning, men bliver overrasket af regn og blæst, så henvend jer i kiosken. Her vil øens personale se på mulighederne for at finde et sted, I kan sidde i ly for vejret.

Det er også muligt at købe forplejning gennem Ungdomsøen, hvis I er en større gruppe, som besøger øen. Dette skal forudbestilles gennem vores bookingafdeling på booking@ungdomsoen.dk.

Bål Madlavning 2020 03 01 Emil Lyders 1
NNE19
IMG B5 CEAB965 CDF 1

Aktiviteter

På Ungdomsøen er det din egen skyld, hvis du keder dig.

Vi har 70.000 eventyrlige kvadratmetre, som I kan gå på opdagelse i. Hvis I vil have et Ungdomsø-indspark i jeres program, kan I booke en eller flere af vores aktiviteter, som er udviklet og faciliteret af øens unge. I kan også gå på opdagelse i vores aktivitetsrum, som selvfølgelig er udviklet af unge. Se vores udvalg af aktiviteter her. [indsæt link til aktivitetssiden] Går det helt galt, kan I altid tage et 10 km mærke ved at opdage øens 2,5 km underjordiske gange. Det har andre gjort.

Vores mest populære aktiviteter er

NY
Ø-Hunger Games
Ungdomsøen Demokratiaktivitet Fejre Dine Fejl
Demokratiløbet
Lasertag 8
Lasertag

Ø-Hunger Games

Demokratiløbet

Demokratiløb Nordea fonden
Demokrati04 1536x2048
20220120 125914944 i OS

Lasertag

Lasertag 16
Lasertag 19
Lasertag 20
Lasertag 13

Faciliteter

På Ungdomsøen er der mange spændende lokaler og overnatningsmuligheder. I kan både sove i telt, shelter og sovesal, og I kan leje indendørs samlingslokaler, som eksempelvis vores spisesale, hvis I har brug for det. Skal I holde stort lejrbål, kan vi anbefale vores amfiteater, som er bygget i en gammel kanonstilling. Her der masser af plads til lejrbålssketches og ristede skumfidsuer. Se en oversigt over alle vores faciliteter på siden her. [indsæt link til "Alle faciliteter")

Nogle ø-faciliteter

Bål i Amfi
Amfiteatret
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5451 kopier
The dining halls
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5584 kopier
Sovesal 10 personer

Amfiteatret

The amphitheater is built in the largest remaining gun emplacement on the island. With a campfire in the center and seating for 200 people, the amphitheater is ideal for larger gatherings. Here you are fairly protected from the wind and can gather for workshops, evaluations, presentations and campfire fun.

DSC04823
Ktionærforum 2021 Ungdomsøen06
Ktionærforum 2021 Ungdomsøen22

The dining halls

NNE27
2020 03 01 Ungdomsøen 0995
2020 03 01 Ungdomsøen 1057

Sovesal 10 personer

2021 03 10 Ungdomsøen Rum 0026 kopier
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5590 kopier
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5599 kopier

Ungdomsøens Robin Hood-model

Alle er velkomne på Ungdomsøen, men vi skal huske, at Ungdomsøen er en platform, som skabes og udvikles af, med og for unge. For at gøre øen så tilgængelig for unge som overhovedet muligt, er der forskel på priser på øen. Det betyder, at ungegrupper og foreninger, der arbejder med unge under 30 år, får en rabat på 30% på langt de fleste ting, man kan købe eller booke på Ungdomsøen. Hvis man er 31 år eller derover, så er man med til at holde prisen nede for unge og derved gøre det muligt for mange flere unge at besøge Ungdomsøen. Det kalder vi Ungdomsøens Robin Hood-model.

Søg penge til at besøge Ungdomsøen

Ofte stillede spørgsmål

Åbn alle Luk alle

Vi skal ud og rive ned

hvad de blå har bygget op

Ægte åben ø-kultur

Når I besøger Ungdomsøen, kan der være flere forskellige grupper med hvert deres formål på øen. Det skaber god dynamik, og det er naturligt at hilse og være nysgerrige på øens øvrige gæster. Sådan skaber vi nemlig en ø, hvor alle føler sig hjemme, og hvor vi tager allerbedst hensyn til hinanden.

IMG 1795