DSC00901

Nyhedsbrev for engagerede - september

Kære engagerede

Vi er så småt klar til at byde efteråret velkommen med de koldere tider, der lægger op til hygge og ro – men øen står heldigvis ikke stille! Der er altid et nyt arrangement om hjørnet og nye muligheder i sigte. De nye GEÅ'ere er flyttet ind, og er så småt er ved at lande i deres nye ø-liv. Vi er spændte på at se, hvad de finder på af spændende projekter, og indtil da nyder vi, at de spreder ægte ø-vibes!

I kan se frem til spændende arrangementer i fremtiden, hvor man både kan finde os på land og på Ungdomsøen. Vi er for eksempel til at finde på Ungdommens Folkemøde den 7. september i Valbyparken. Senere på måneden kan I opleve en aften i demokratiets tegn med Ungerådet på øen den 26. september.

Vi håber at se både kendte og nye ansigter til den kommende Ungdomsø-weekend den 22. til 24. september – tilmeld dig her. Vi skal bruge weekenden til at skabe ny energi omkring vores ungefællesskab.

De bedste hilsner fra Team Engagement

Den 26. august var der havnefest og fødselsdagsfest på kajen. Stemningen var fantastisk!


Kommende arrangementer


Ungdommens Folkemøde den 7. september
Længes du også efter magt? Så kom forbi vores pop-up aktivitet i Valbyparken, som er skabt af de 12 nye GEÅ'ere fra Ungdomsøen, Platformen og Byens Hus! Her starter vi en samtale om at få ægte indflydelse som ung, og inviterer jer til at "dreje lykkehjulet" og svare på spørgsmål omkring ungemagt og afmagt. Vi glæder os til at se jer på pladsen - læs mere her.

Ungdomsø-weekend den 22. til 24. september
Er du klar på en weekend med plads til hygge, fællesskab og spændende samtaler? Vi vil bruge weekenden til at sætte fokus på nogle af de sager, som vi ved, at I går op i, og forhåbentligt skabe et endnu større ungemiljø på øen. På weekenden har du mulighed for at fordybe dig og udvikle ideer inden for et af følgende temaer: "Grøn optur - grønne handlinger og ungemiljø" eller "Hverdagslykke – gode øjeblikke her og nu". Læs mere, og husk at tilmelde dig – fristen for tilmelding er mandag den 18. september!

Unge giver en f*ck for ægte indflydelse! Den 26. september
Kom til en sjov og spændende aften på Ungdomsøen, hvor vi i samarbejde med Ungeråd KBH dykker ned i ungemagt, ungestemmer og ægte indflydelse! Der vil blandt andet være fællesspisning og en samtale med unge repræsentanter fra Ungdomsøen, Ungeråd KBH og borgerrepræsentationen. Kom med og giv din stemme – fristen for tilmelding er fredag den 22. september!


Havnefeeest
Havnefest
Untitled 4

Eksamenseksil den 3. til den 6. oktober
Har du brug for at komme væk fra forstyrrelser og hverdagens faste rammer, og skal du snart til at skrive en eksamen eller starte et projekt? Nu kan du som studerende i København tage på fordybelsesophold, både alene eller i grupper. Vi har sammensat et program, som du kan tilpasse efter dine behov, og hvor du blandt andet har mulighed for sparring med to lektorer fra RUC. Vi kender til det travle liv som studerende, så derfor er færgen fleksibel, og den sejler alle dage. Og hele opholdet kan du få for kun 180 kroner. Skynd dig at få en plads, lige her!

Arbejdsaftener den 6. og 20. september
Arbejdsaftenerne er for alvor skudt i gang i denne sæson! Vi mødes hver anden onsdag i lige uger, hvor du kan fordybe dig i dine egne projekter eller tage fat i arbejdstøjet. Som altid er der en fællesspisning, og der er rig mulighed for at blive en del af vores ungefællesskab. Kom med næste gang.

DSC00914
DSC00916
DSC00920
DSC00922
DSC00932
DSC00935

Nyt fra ungefælleskabet


De nye GEÅ'ere
Vi har ventet og ventet, og nu er de endelig her, de nye GEÅ'ere! Velkommen til Jens, Caspar, Liv, Lenny, Kat og David, som kan kalde øen deres hjem det næste års tid. De har haft en hæsblæsende start og har allerede været på landsdækkende TV, til arbejdsaften og har tilbragt tid med GEÅ'erne fra Byens Hus og Platformen. Mød dem i deres første Instagram-opslag her og få mere at vide om deres første par uger på øen her.

Augusta og Emma er nye ungeobservatører
På Ø-rådet den 13. august blev der valgt to nye ungeobservatører. Augusta Sprogøe skifter sin rolle som Giv-Et-År-engageret ud med rollen som ungeobservatør i Fonden Ungdomsøen. Emma Snerling er ny ungeobservatør i Middelgrundsfonden. Stort tillykke! Læs om deres visioner her og her. Samtidig skal der lyde en stor tak til Martha Burup og Sarah Pedersen, som har været de seneste ungeobservatører i fondene, og som har gjort et kæmpe stykke arbejde.


Nyt fra sekretariatet

I slutningen af september kan vi i Team Engagement byde velkommen til Ungdomsøens nye fundraiser, Pernille Halmø, der tidligere har arbejdet som projektleder og fundraiser i Ungdomsbureauet. Vi glæder os til at Pernille kan styrke vores fundraisingsstruktur, samt udvikle og få bevillinger til endnu flere fede projekter!

B03 A1385
B03 A1318
B03 A1270
B03 A1182
B03 A1285
B03 A12699
B03 A1362
B03 A1366

Fotos af GEÅ'erne er skudt af Sebastian Heller.