Augusta Udvalgt2

Fra Giv-Et-År-engageret til ungeobservatør i Fonden Ungdomsøen

22-årige Augusta Sprogøe er den nye ungeobservatør i Fonden Ungdomsøen. Som tidligere Giv-Et-År-engageret kender hun øen bedre end de fleste, og hun ser frem til at bidrage med sin viden om øen, fællesskabet og ungeinddragelse i bestyrelsesarbejdet.

"Må jeg kun sige tre ord? Jeg har skrevet over en side,” siger Augusta Sprogøe med et smil på læben fra skærmen på Teams. Til Ø-råd på Ungdomsøens kontor er det blevet tid til, at de to kandidater, der stiller op til posten som ungeobservatør, kan få lov til at fortælle de fremmødte, hvorfor netop de vil være gode til posten.

Selvom Augusta må korte gevaldigt ned i sine ord, taler afstemningen bagefter sit klare sprog: Hun er den nye ungeobservatør i Fonden Ungdomsøen.

oeraad paa Ungdomsoen

Augusta vil bygge bro og skabe fællesskabsfølelse

Som Giv-Et-År-engageret har Augusta boet på Ungdomsøen i et år og været frivilligt engageret sammen med fem andre øboere. Her har hun prøvet lidt af hvert. For at nævne nogle få eksempler har hun startet en vinterbadeklub med sauna, været ungekonsulent og været vært for øen.

Hendes engagement i de forskellige projekter har gjort, at hun er kommet tæt på mange personer i Ungdomsøens fællesskab, som både tæller engagerede, ansatte og andre Giv-Et-År-engagerede. Derfor håber hun på at bruge sine erfaringer til at bygge bro på tværs af alle i organisationen:

“Jeg håber virkelig, at jeg kan belyse vigtigheden i, at vi alle sammen arbejder sammen, og at alle har en lige stor værdi i Ungdomsøen. Og så vil jeg også rigtig gerne kæmpe for, at vi også i bestyrelsesarbejdet husker på, hvorfor øen blev sat i verden: Det gjorde den til de unge og for de unge.”

Det slår hun fast, mens hun allerede er godt i gang med at sikre, at unge bliver hørt og husket, når bestyrelsen udvikler Ungdomsøens strategi og aktiviteter.

Augusta april2023 13

Unge i bestyrelsen er ægte ungeinddragelse

Augusta glæder sig til at prøve kræfter med at sidde i en bestyrelse for første gang og til at være led mellem de engagerede og bestyrelsen i Fonden Ungdomsøen. Hun synes, det er fedt, at man ikke behøver at have en masse erfaring for at være med.

“Jeg synes, det er helt vildt cool, at Ungdomsøen vælger at have unge med på den her præmis, hvor man ikke behøver at skulle kunne noget andet end at være ung, og at man ikke forventer, at man skal kunne det hele i forvejen,” uddyber hun.

Stort tillykke til Augusta med posten! Titlen som ungeobservatør deler hun nu med Emma Snerling, som skal varetage de unges interesser Middelgrundsfonden, der beskæftiger sig med øens fysiske rammer. Du kan læse et interview med Emma her.

B03 A1270
B03 A1318
B03 A1182
B03 A1385

Hvad er en ungeobservatør?

En ungeobservatør er en ung person mellem 15 og 30 år, som er en del af bestyrelsen i et år ad gangen. Ungeobservatøren er med, når bestyrelsen mødes 4-5 gange årligt og skal varetage ungefællesskabets interesser. Rollen er skabt for at skabe gennemsigtighed mellem bestyrelsen og fællesskabet af unge.

Der sidder både en ungeobservatør i Fonden Ungdomsøen, som beskæftiger sig med drift og aktiviteter på Ungdomsøen, og i Middelgrundsfonden, som primært beskæftiger sig med øens fysiske rammer.