Christopher Hesselberg dronebillede af Ungdomsøen januar 2023

Nyhedsbrev for engagerede – februar 2023

Hilsen fra Team Engagement

Kære engagerede i Ungdomsøens fællesskab

2023 er godt i gang, og der er allerede mange spændende ting i støbeskeen. Udover en spækket arrangementskalender i februar, er det også tid til, at vi skal finde de Giv-Et-År-engagerede, som skal være på Ungdomsøen fra 14. august 2023 til 14. juli 2024.

At være Giv-Et-År-engageret betyder kort fortalt, at du giver ét år af dit liv til at engagere dig på fuldtid. Du er med til at sikre, at unge får mere indflydelse i samfundet. Du kan blive Giv-Et-År-engageret og flytte ud på Ungdomsøen, eller flytte ind på Platformen i Esbjerg eller Byens Hus i Gentofte, som også har Giv-Et-År-engagerede. Du har ikke udgifter på at være “GEÅ”, som du måske også har hørt det blive kaldt. Man får nemlig lommepenge til mad og betalt bolig.

Giv-Et-År er en unik mulighed for at bruge et år på noget, du brænder for. Uanset om det er et konkret projekt, eller om det er ungemagt helt generelt. Din kompetence-rygsæk bliver fyldt, du prøver kræfter med daglig drift, projektarbejde og beslutningsprocesser og så indgår du i et ungefællesskab, som strækker sig på tværs af landet.

Hvis det er lige det, du drømmer om, så læs mere på siden Bliv Giv-Et-År og ansøg senest 8. marts.

Til slut vil vi bare sige, at du som altid kan tage fat i os, hvis du har idéer til arrangementer, fællesskaber og lignende. Vi står klar til at hjælpe dig i mål med at gøre tanke til virkelighed!

De bedste ø-hilsner

Julie og Louise, Ungdomsøens engagementskonsulenter

Kommende arrangementer

Bliv en bedre lytter – Workshop med FRIRUM på Dokk1 i Aarhus den 11. februar 13.00 til 15.00

Sebastian fra FRIRUM inviterer ind til en workshop i aktiv lytning. Gennem et kort oplæg og små aktiviteter lærer vi at lytte til og forstå hinanden. Workshoppen er også en del af ferniseringen af FRIRUMs udstilling af deres lyttesalon, hvor syv unge fortæller om det gode og det svære ved at leve med en psykisk diagnose. Udstillingen løber frem til 5. marts. Læs mere om workshoppen i facebookbegivenheden.

Speciale-eksil på Ungdomsøen fra den 14. til 17. februar

Skift læsesalen ud med frisk havluft og masser af plads til fordybelse, når vi åbner dørene til vores speciale-eksil. Vi stiller læsesale og køkkenfaciliteter til rådighed, og de unge, som bor på øen, byder ind til rundvisning, vinterbadning, sauna og brætspilshygge. Klik på billedet herunder for at læse mere og sikre dig en plads.

Vinterbadning og saunaoplevelse på Ungdomsøen den 16. februar fra 16.00 til 19.00

Den 16. februar gentager Augusta, som er Giv-Et-År-engageret, succesen. Sidste gang blev pladserne fyldt op på tre timer, og alle havde en skøn aften med sauna, vinterbadning, honningmasker, snacks og te. Hop ind på NemTilmeld for at læse mere og få en plads, inden de er revet væk.

Ungdomsøen inviterer til ORDET ER DIT den 20. februar fra 17.30 til 21.00 i Ungdommens Demokratihus

Sammen med Martin Fehr og talerskolen Røst inviterer vi til en aften i formidlingens tegn. Lær kunsten at tale foran andre, når vi træner nervøsitetshåndtering og formidlingsteknikker, som du kan bruge til din mundtlige eksamen eller til den næste store familiefest. Tilmeld dig her.

Vær med til at skabe nyt ungeområde til Folkemødet på Bornholm den 27. februar i Ungdommens Demokratihus

Den 15. til 17. juni tager Ungdomsøen endnu engang med på Folkemødet på Bornholm. Denne gang har vi slået os sammen med gode venner fra Ungdomsbureauet og Ungdomsskoleforeningen om at lave et fedt, nyt ungeområde, men vi har brug for din hjælp. Vi vil gerne høre alle dine gode inputs til, hvordan vi skaber et sted, hvor unge føler sig set, hørt og velkomne. Tilmeld dig via NemTilmeld.

Jubel med Tommy Ahlers paa Folkemoedet

Siden sidst

Første arbejdsaften i 2023

Den 18. januar var de første engagerede på Ungdomsøen i 2023. Der blev flyttet rundt i depoter, organiseret, malet badeværelse, fjernet gamle kabler, fikset båd og arbejdet på renovering af øens mange aktivitetsrum. Vi fortsætter med renovering af aktivitetsrum til arbejdsaften i løbet af foråret, og vi kan altid bruge en ekstra hånd. Der er arbejdsaften hver anden onsdag hele året, og du kan holde øje med vores NemTilmeld for at se, hvornår der er arbejdsaften næste gang.

Arbejdsaften paa Ungdomsoen

Det store havne-år!

2023 er i havnens tegn for Ungdomsøen. Vi drømmer om at gøre vores havn til et fedt ungemiljø, som både dyrker bæredygtighed, biodiversitet og fællesskaber. Derfor er vi i fuld gang med at indsamle viden om, hvad unge egentligt drømmer om, at en havn skal kunne. Den 1. februar var mere end 60 unge på øen for at deltage i en brainstorm, og vi er stadig i fuld gang med at indsamle flere gode idéer, vi kan gå videre med.

Havneworkshop banne

Som optakt til workshoppen var Christopher fra kommunikationsgruppen ude på øen for at tage nogle lækre billeder. De billeder blev brugt som baggrund for alle de gode idéer, der blev brainstormet på til workshoppen, og det er Christophers smukke dronebillede af øen, der er brugt i toppen af dette nyhedsbrev. Måske de også giver dig lyst til at udvikle fede idéer til havnens fremtid? I så fald er du velkommen til at sende dem til Louise på louise.schaeffer@ungdomsoen.dk.

Banner dronebilleder havn

I efteråret holdt vi også en workshop om unges drømme for Københavns havn. Det er der kommet en rapport ud af. Du kan også læse om dagen og formålet med samarbejdet med By & Havn og Københavns kommune her.

Vinterbadning og saunaoplevelse var en succes

Augusta, som er Giv-Et-År-engageret på Ungdomsøen, inviterede til vinterbadning og saunaoplevelse på Ungdomsøen for første gang den 1. februar. Der var syv pladser i saunaen, som var revet væk på mindre end tre timer, og selve aftenen var en lige så stor succes! Se lækre billeder fra aftenen herunder og meld dig til næste omgang vinterbadning og saunaoplevelse her.

Sauna banner

Nyt fra sekretariatet

Ungdomsøen har fået en ny båd! I lang tid har Betty, som er Ungdomsøens lille hvide lystbåd, ligget helt alene i Ungdomsøens havn, men det er slut nu. I sidste uge hentede Team Drift nemlig vores nye båd! Den gør, at vi ikke længere behøver at have en lige så stor udgift på at leje RIB-både til at sejle frem og tilbage til øen, og at vi bedre selv kan flytte både mennesker og ting. Det har vi KÆMPE optur over på sekretariatet.

Ny båd 2023

På kontoret har vi også budt velkommen til Anders, som skal være i praktik i Team Engagement indtil midten af april. Han arbejder med at give aktivitetsrummene en opgradering sammen med vores partnerorganisationer, så aktivitetsrummene er endnu mere spændende at gå på opdagelse i, når vi nærmer os sommeren. Vi glæder os til at se de færdige rum. Husk også, at du altid kan tage fat i os på info@ungdomsoen.dk, hvis du har en idé til et fedt aktivitetsrum.

Vi ses på Ungdomsøen og rundt i landet!