Unnamed
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Emma er ny ungeobservatør i Middelgrundsfonden

På en solrig søndag eftermiddag skiftede rollen som ungeobservatør i Middelgrundsfonden hænder, da Martha Skov Burup gav stafetten videre til 23-årige Emma Snerling. Hun skal sidde med i bestyrelsen det næste år og være de unges stemme, når det kommer til Ungdomsøens fysiske rammer.

Smilet er stort på projektorskærmen, hvor Emma Snerlings ansigt titter frem i den kvadratiske firkant på Teams. Hun er nemlig lige blevet valgt ind som ungeobservatør i Middelgrundsfondens bestyrelse.

Middelgrundsfonden beskæftiger sig særligt med Ungdomsøens fysiske rammer, og netop dem er Emma yderst bekendt med:

“Jeg har været Ø’xplorer siden sommeren 2018, så jeg har været med på den store renoveringsdel helt fra starten af. I fire til fem år kom jeg på Ungdomsøen meget fast hver anden uge,” fortæller Emma, som har set øens transformation fra et gammelt, forsømt militærfort til Ungdomsøen, som vi kender den i dag.

emma og augusta er nye ungeobservatorer for Ungdomsoen og Middelgrundsfortet

Ungeobservatør i den rette bestyrelse
“Grunden, til at jeg valgte at stille op som ungeobservatør i Middelgrundsfonden og ikke Fonden Ungdomsøen, er, fordi jeg gerne vil se ind i renoveringerne på øen.”

Derfor håber hun at komme helt tæt på beslutningerne, når netop renoveringsprojekter og vedligehold af øen bliver diskuteret i Middelgrundsfondens bestyrelse.

I denne tid er det særligt renovering af havnen, som fylder, og Emma glæder sig til at være en del af processen:

“For mig handler det om, at jeg godt kunne tænke mig at komme ind bagved og se, hvordan de her ting bliver til, og hvordan det fungerer bagved. For jeg har i virkeligheden bare set det ude fra og gjort det, vi har snakket om, men der er nogle, som tænker de tanker. Det kunne jeg godt tænke mig at komme ind og finde ud af, hvordan man gør,“ fortæller hun.

B03 A1339
B03 A1371
B03 A1304
B03 A1264
B03 A1375

Hvorfor gør vi egentlig sådan her?
For Emma er det vigtigt, at der sidder en ung i bestyrelsen, fordi unge har en anden opfattelse af, hvordan verden ser ud i forhold til personer med mere livserfaring.

Her tænker hun særligt på et vigtigt perspektiv, hun som ung kan bidrage med i bestyrelsesarbejdet:

“Jeg mener, at man har brug for det spørgende element, som en ung eksempelvis kan komme med og sige, ‘okay, hvorfor er det lige, at vi gør sådan?’ Og måske få folk til at tænke over, ‘hey, kunne vi have gjort det på en anden måde?’”

Stort tillykke til Emma med den flotte post!

Hun deler den nye titel som ungeobservatør med Augusta Sprogøe, som samtidig blev valgt ind som ungeobservatør i Fonden Ungdomsøen. Du kan læse om Augustas visioner her.

B03 A1328

Hvad er en ungeobservatør?

En ungeobservatør er en ung person mellem 15 og 30 år, som er en del af bestyrelsen i et år ad gangen. Ungeobservatøren er med, når bestyrelsen mødes 4-5 gange årligt og skal varetage ungefællesskabets interesser. Rollen er skabt for at skabe gennemsigtighed mellem bestyrelsen og fællesskabet af unge.

Der sidder både en ungeobservatør i Fonden Ungdomsøen, som beskæftiger sig med drift og aktiviteter på Ungdomsøen, og i Middelgrundsfonden, som primært beskæftiger sig med øens fysiske rammer.