Solopgange bag vindmoller
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Nyhedsbrev for engagerede – december 2022

Hilsen fra Team Engagement

Hej engagerede

Vi er stadig høje over en magisk Ungdomsø-weekend, hvor mere end 60 engagerede samledes for at sætte et aftryk på vores alles Ungdomsø. Vi har allerede nu fundet datoen for den næste Ungdomsø-weekend, så sæt kryds i kalenderen den 17. til 19. marts næste år!

Resten af året kan du deltage i to arbejdsaftener – begge med lidt ekstra krymmel - og er du klar på en alternativ nytårsfejring, kan du slutte året af med gameshow nytårscamp!

Ved du ikke hvad du skal i det nye år? Så er der opstået en ret sej mulighed. Kulturhuset Platformen søger to nye Giv-Et-(halvt)År engagerede.
Hvis du er nysgerrig på at blive del af et fællesskab, hvor du får indflydelse, prøver nye ting af og laver projekter, du brænder for, så tryk her for at læse mere.

Er du street og har fingeren på pulsen inden for streetkulturen? Vi har fået lov til at låne Københavns fedeste streetfaciliteter til et “Ungdomsøen inviterer til...” arrangement, men vi har ikke forstand på det. Skal der være streetbasket, rulleskøjteløb eller parkour? Det kan du være med til at bestemme!
Vi holder opstartsmøde i januar, og du skal forvente at deltage i to planlægningsmøder i alt plus at hjælpe til på dagen. Skriv til anna.rask@ungdomsoen.dk, hvis det er noget for dig!

Kommende arrangementer

Arbejdsaften og økonomi-ø-råd den 7. december klokken 16.30 til 21.30

Vær med til at løse praktiske opgaver på øen, arbejd på et projekt sammen med andre unge eller få indsigt i Ungdomsøens økonomi, når Ungdomsøen og Ø-Rådets Arbejdsgruppe inviterer til arbejdsaften på Ungdomsøen.

Arbejdsaften og julehygge den 21. december klokken 16.30 til 21.30

Denne arbejdsaften skal vi, udover at arbejde med praktiske opgaver og projekter, hygge os i hinandens selskab med æbleskiver og julemusik. Måske vi også lave en guirlande eller nogle julehjerter og pynter øen op?

NytårsGAMESHOW den 30. december til 1. januar

To unge engagerede har grebet nytårsfaklen og inviterer til et heldags gameshow, som kulminerer i nytårsaftensfest. Tag dine venner med og spring ind i det nye år med udsigt til København Skyline.

Opstartsmøde om Ungdomsø-weekend (januar)

Vil du være med til at skabe program, sikre at nye føler sig velkommen eller stå for en aktivitet til næste Ungdomsø-weekend, som ligger den 24.-26. marts? Så skriv til anna.rask@ungdomsoen.dk.

Vi ved at programmet bliver bedre hvis det skabes sammen med jer. Derfor inviterer til dig til vores første møde i januar, og du kan forvente at skulle deltage i to møder i alt og at deltage i weekenden. Derudover kan du forvente cirka to timers arbejde derhjemme op til.

Arbejdsaften den 18. januar klokken 16.30 til 21.30

Første arbejdsaften i 2023! Efter en lille måneds pause er det tid til at finde arbejdstøjet frem igen og tage med på øen. Du kan som altid arbejde med drift og vedligehold af øen eller dit eget projekt. Og vi giver aftensmad, snacks og sejlads – præcis som vi plejer.

Siden sidst

Giv-Et-År-engagerede indtager landet
I løbet af november har de seks Giv-Et-År-engagerede fra Ungdomsøen været ud i landet for at fortælle om øen og Giv-Et-År-metoden. Kristian har været til Kulturhusenes Årsmøde i Nyborg. Freja og Caroline trak i den blå uniform og tog til De Danske Spejderkorps’ korpsrådsmøde (generalforsamling) i Billund. Sammen med Augusta deltog de også i vores ungeinddragelsesworkshop, som blev holdt i København.

Ungdomsøens Giv-Et-År-engagerede er til Kulturhusenes Årsmøde, Korpsrådsmøde hos Det Danske Spejderkorps og vores egen Giv-Et-År-workshop for organisationer

Unge uddeler midler til andre unge
Ø-Rådets Arbejdsgruppe, som planlægger og faciliterer vores demokratiske samling, har uddelt de sidste penge fra Ungdomsøens ungepulje i 2022. Vi kan se frem til blandt andet at få et vildmarksbad og merchandise med broderede motiver. Det, synes vi, er ret ung for ung’t!

Studerende inviterede til LGBT-aften

Den 18. november inviterede fire studerende fra Leisure Management uddannelsen på Zealand Erhvervsakademi til en aften uden dumme spørgsmål. Her kunne man stille spørgsmål omkring LGBT+ til et stærkt monopol af unge, som alle er en del af miljøet. Herefter blev der quizzet om lækre præmier med Zilas, som vandt den seneste sæson af Paradise.
Klik her for at læse mere om arrangementet og samarbejdet mellem studiegruppen og Ungdomsøen
.

Publikum og paneldebat til arrangementet Ungdomsoen inviterer til en aften uden dumme sporgsmaal

Den største Ungdomsø-weekend i tre år!
Sidste weekend i november var der Ungdomsø-weekend. 65 unge deltog i løbet af weekenden. Her blev opgangen nydt og kreativiteten udfoldet. Der var quiz, fællesspisning og et væld af forskellige aktiviteter og workshops. Tak til alle jer, som deltog og var med til at gøre weekenden noget særligt!

Rapolitics fordybede sig i fællesskab
Ungdomsøens partnerorgansiation Rapolitics arbejder med at styrke unges selvværd og politiske mod gennem hiphop. Den 26. til 27. november tog de til Ungdomsøen i et refugium. Her udviklede de på et evalueringsprodukt, som kan bruges af alle unge. Der var også tid til at prøve kræfter med linoleumstryk og en fundraising workshop. Refugiet er et tilbud for grupper af unge, som vil fordybe sig i noget, som vi tilbyder i samarbejde med Københavns Kommune.

Nyt fra sekretariatet

Vi kan med stolthed fortælle, at vi har fået den billigste elregning, øen nogensinde har fået, på trods af energikrisen. Det er lykkedes, fordi vi i fællesskab har været gode til at spare på strømmen.

Til sammenligning havde vi i oktober 2021 et forbrug på 62.936,00kWH, som gav en elregning på 167.578,94 kroner.
I oktober måned i år har vi skrællet forbruget ned til 44.382,00kWh, som kostede os 116.289,44 kroner. Vi arbejder fortsat på at spare på forbruget, for priserne på energi stiger endnu, og vi vil meget hellere bruge pengene på fede ungeprojekter end el og vand.

Har du en god idé til, hvordan vi kan spare på øens el- og vandforbrug? Så kan du sende en mail til Team Drift og Teknik på dv@ungdomsoen.dk.

Til sidst vil vi nævne, at vi har fået endnu et nyt ansigt på sekretariatet. Vi har nemlig budt Katrine velkommen som booking- og eventkoordinator.
Hun skal hjælpe med at sørge for, at alle, som besøger Ungdomsøen får en enormt god oplevelse, så de har lyst til at komme igen. Sådan styrker vi vores forretning og sikrer øens fremtid.