Det er unge, som sætter retningen for arrangementer og aktiviteter, Ungdomsøen inviterer til. Fire studerende står bag eventet En aften uden dumme spørgsmål, som inviterede til et trygt rum med monopol, fællesspisning og quiz, hvor alle spørgsmål til LGBTQ+-miljøet var velkomne.
Sølvguirlander glitrer fra loftet ned på bordene, som er dækket op med sodavand og pink cocktails i gæsternes hænder. Hos Ungdommens Demokratihus i København har Louise Konnerup, Tobias Wichmann, Lise Ravn og Camilla Olesen budt velkommen til En aften uden dumme spørgsmål.
Sammen læser de Leisure Management på erhvervsakademiet Zealand, og på dette semester skal de planlægge og afvikle et event. De rakte ud til Ungdomsøen for at skabe et arrangement i samarbejde.
”Vi var inde og se læse om jeres værdier, og de passede godt ind i vores tanker for eventet. Vi kunne se os selv i Ungdomsøens dogmerne og de unge, som I også er rettet mod,” fortæller Tobias Wichmann.
Et trygt rum
Ideen til eventet var i begyndelsen, at de ville invitere til cocktails og croquis. Men snakke i studiegruppen fik tankerne til at kredse om et arrangement, hvor et panel med forskellige erfaringer og baggrunde kunne have en tryg, åben og nærværende dialog om LGBTQ+ med gæsterne.
”Kom med til en aften, hvor du gennem det skarpe monopol på scenen og en inddragende quiz kan lære om LGBTQ+-miljøet. Alle spørgsmål er velkomne! Vi gør alt, hvad vi kan, for at skabe det tryggest mulige rum for dig, så du kan stille dine spørgsmål uden en bekymring om at blive misforstået,” skriver studiegruppen i eventet.
Ingen forkerte spørgsmål eller svar
Hvordan kan læreren arbejde med normkritisk med sine elever? Hvorfor er pronominer relevante? Hvordan klæder studievejlederen studerende på til at læse et semester i et land, hvor det ikke er accepteret af være homoseksuel?
Det var nogle af de spørgsmål, som gæsterne spurgte ind til. Monopolet bestod af debattør og filosof Oliver Anton, digter og debattør Jonathan Jules, børne- og ungdomsfaglig konsulent hos LGBT+ Danmark Andreas Beck og influencer og latinstuderende Zilas Gregersen.
”Monopolet gik klart bedst. Der blev udvekslet synspunkter og erfaringer. Det var et safe space, hvor man kunne få lov til at stille alle de dumme spørgsmål. Man kunne stille spørgsmål på forhånd, som monopolet skulle svare på. Det blev modereret godt af Thor Ekberg Bonde,” siger Louise Konnerup.
Unge skaber Ungdomsøen
Studiegruppen planlagde arrangementet i samarbejde med Ungdomsøen, hvor de sparrede med en engagementskonsulent og en kommunikationskonsulent om udviklingen og kommunikationen af eventet. Det har været lærerigt, men også lidt kaotisk i begyndelsen, da samarbejdet skiftede fra en konsulent til en anden, fortæller Tobias Wichmann.
”Det har været rigtigt fedt at kunne bruge jeres erfaring med at skrive og lave kommunikation på sociale medier. I har ikke ændret på noget, I har omskrevet mindre detaljer,” siger han og fortæller videre:
”Selvom der har været udskiftninger, så vil jeg give jer en cadeau. Overflytningen af ansvaret har været ret smooth. I har været gode til at overlevere til hinanden. Jeg var bekymret, men det var ikke noget problem. Jeg følte mig tryg.”
Med 50 gæster, gode snakke på tværs ved fællesspisning og et trygt rum blev aftenen god og levede op til de succeskriterier, studiegruppen havde sat. Der er meget, der kan lade sig gøre, når man som studerende vil skabe et arrangement, og det er fedt, fortæller Tobias Wichmann.
”Den største læring er, at der er meget mere planlægning, end man regner med. Der er mange forskellige kanaler, vi skal være på. Der er kommunikation og markedsføring. Der er fundraising. Der er produktionsplaner, rollefordeling. Nu er vi en gruppe, som har lavet det. Så derfor er det også vigtigt, at man laver en forventningsafstemning. Vil vi det samme?” siger han.
Arrangementet blev støttet af Fagforeningen HK, Københavns Kommune og Nordea-fonden.
Vil du også udvikle et projekt eller et arrangement i samarbejde med Ungdomsøen? Du skal ikke nødvendigvis være studerende, men blot have en god ide. Så læs mere her eller skriv til engagement@ungdomsoen.dk