Private grupper

Nat i naturen 2021 Ungdoms08

Ungdomsøen er en ø for alle aldre, og vi står altid klar til at byde dig velkommen. Uanset om du kommer alene, med venner eller som en del af større private grupper, venter der mange spændende oplevelser på øen. Dog ikke om mandagen, hvor øen holder lukket, så vi kan lade batterierne op og gøre klar til endnu flere glade gæster.

Tag på en endagstur eller overnat i historiske omgivelser midt i Øresund. Få en rundvisning eller gå på opdagelse på egen hånd. Lav mad over bål, hop en tur i sauna eller udforsk øen med vores sjove og spændende aktiviteter. Mulighederne er uendelige!

Sådan kommer I til Ungdomsøen

Ungdomsøen og vores havn er åben hele året. Sejl selv på eventyr, gå ombord på færgen i Nyhavn eller book en actionpræget sejltur, når I skal besøge hele Danmarks ungdomsø.

Start jeres tur til Ungdomsøen i Nyhavn med en rolig færgetur gennem Københavns havn på Spar Shippings charmerende, gamle færger. Færgen har både indendørs og udendørs siddepladser samt en bar. Færgebilletter booker I direkte på www.sparshipping.dk

Er I mere til fuld fart og vind i håret, kan vi anbefale en tur med en RIB (Rigid Inflatable Boat). RIB’en er en hurtig gummibåd, som kan sejle op til 60 knob (110 km/t). RIB-turen skyder jeres tur til Ungdomsøen i gang med et adrenalinsus og er oplagt til polterabend og fødselsdage, der skal være lidt ud over det sædvanlige. Book turen via booking@ungdomsoen.dk. Vi samarbejder med JJ Racing og Actionboat.dk.

I er også velkomne til selv at sejle ud til os og lægge til i Ungdomsøens havn mod et havnegebyr. For kajakker, paddleboards og lignende lyder gebyret på 40 kroner per person på 31 år eller derover og 70 kroner per person på 31 år eller derover, som ankommer i øvrige fartøjer. Det er gratis for alle på 30 år og derunder at lægge til i Ungdomsøens havn. Læs mere om havnens forhold på siden Lystsejlere her på hjemmesiden.

Bningen Fuld færge 2019 08 24 UØ
Både i havnen
IMG 2060
194038910 4141732889247903 6897451503579767251 n
2

Mad og drikke

På Ungdomsøen skal I huske madpakken, når I besøger os. Vi har gasgrill og udekøkkener til rådighed, I kan låne, og det er muligt at leje bålfade og bålgrejskasser samt at købe brænde, hvis I ønsker at tilberede jeres medbragte mad over båd.

Hvis I har glemt madpakken eller lækkersulten melder sig, kan I gå på opdagelse i vores kiosk, som ligger i hovedindgangen, hvor der står "1890" over døren. Her kan I finde snacks, kolde forfriskninger og lette måltider som kopnudler og havregrød. Derudover kan I også købe Ungdomsø-merchandise, som er skabt af frivilligt engagerede unge.

Har I planlagt udendørs spisning, men bliver overrasket af strid blæst og pludselig regn, så henvend jer i kiosken. Her vil øens personale henvise jer til et sted, I kan sidde i ly for vejret.

Det er også muligt at købe forplejning gennem Ungdomsøen, hvis I er en større gruppe, som besøger øen. Dette skal forudbestilles gennem vores bookingafdeling på booking@ungdomsoen.dk.

Det er ikke tilladt at medbringe egne drikkevarer på øen. Drikkevarer købes i kiosken på kajen.

Bål Madlavning 2020 03 01 Emil Lyders 1
Nat i Naturen2021 Ungdomsøen16
20210629 0279

Aktiviteter

På Ungdomsøen er det din egen skyld, hvis du keder dig.

Vi har 70.000 eventyrlige kvadratmetre, som du kan gå på opdagelse i. Der er altid noget at lave på øen, og du kan både gå i gang med aktiviteter på egen hånd eller booke øens unge til at skabe nogle helt særlige oplevelser. Se vores udvalg af aktiviteter her.

Ideer til aktiviteter

Rundvisning går ud af fortet
Rundvisning
Lasertag med Designskolen Kolding, gruppefoto
Lasertag
Designskolen Kolding (erhverv) fotoløb
Fotoløb

Rundvisning

OPLEV ØEN, HISTORIE, LIVET PÅ ØEN

På en rundvisning på Ungdomsøen bliver I vist rundt af en ung, som har et godt kendskab til øen. De vil præsentere Ungdomsøen ud fra deres perspektiv med historiske fakta og dele minder og drømme med jer. Hver enkelt rundvisning helt unik, og selvom man har været på én rundvisning, kan man sagtens tage en ny næste gang, man besøger Ungdomsøen.

Antal: minimum 10 personer og maksimum 25 personer per rundviser.

Pris: 125 kroner per person.

Varighed: 1,5 time.

Book jeres rundvisning senest 2 uger inden jeres besøg gennem konference@ungdomsoen.dk

Rundvisning julefrokost erhverv
Rundvisning, på toppen af øen
Rundvisning i generatorrummet
Rundvisning ved soldatergrafitti
Rundvisning, Natasha fortæller

Lasertag

KONKURRENCE, AKTIV, SAMARBEJDE

Find ud af hvem, der sigter bedst, i en vild omgang Capture the Flag med et Ungdomsø-tvist. Udrustet med lasertag-pistoler og adrenalinen pumpende i årerne udforsker I de bedste gemmesteder i det gamle fort samtidig med, at I får trænet holdånd og samarbejde. Aktiviteten foregår i Ungdomsøens underjordiske gange.

Antal: minimum 10 personer og maksimum 45 personer.

Pris: 125 kroner per person.

Varighed: 1 til 1,5 time.

Book lasertag senest 2 uger inden jeres besøg via konference@ungdomsoen.dk

Lasertag, løb i fortets underjordiske gange
Lasertag 11
Lasertag 14
Lasertag 17
Lasertag 18
Lasertag 13
Lasertag med Designskolen Kolding

Fotoløb

OPLEV ØEN, FÆLLESSKAB, KREATIV

Gå på opdagelse på Ungdomsøen og udforsk jeres kreative evner sammen. Fotoløbet guider jer rundt på øen til skjulte kroge og unikke motiver, hvor I skal løse forskellige fotoopgaver. I kan bruge fotoløbet som en alternativ rundvisning på egen hånd eller udfordre hinanden til konkurrence. Aktiviteten fungerer bedst, hvis man er inddelt i mindre grupper, og der er opgaver både inde og ude.

Pris: Fotoløbet er gratis, og I faciliterer selv aktiviteten.

Varighed: Cirka 1 time.

I får udleveret materialer til fotoløbet i kiosken.

Ungdomsøens Robin Hood-model

Alle er velkomne på Ungdomsøen, men vi skal huske, at Ungdomsøen er en platform, som skabes og udvikles af, med og for unge. For at gøre øen så tilgængelig for unge som overhovedet muligt, er der forskel på priser på øen. Det betyder, at unge under 30 år får en rabat på 30% på langt de fleste ting, man kan købe eller booke på Ungdomsøen. Hvis du er 31 år eller derover, så er du med til at holde prisen nede for unge og derved gøre det muligt for mange flere unge at besøge Ungdomsøen. Det kalder vi Ungdomsøens Robin Hood-model.

Ofte stillede spørgsmål

Åbn alle Luk alle

Hvornår er øen åben?

Ungdomsøen er åben tirsdag-søndag fra 9.00 til 21.00 hele året med undtagelse af dagene mellem jul og nytår. Der kan også være enkelte undtagelser, hvis vi har gæster, som har booket hele øen.

Hvor finder jeg information om arrangementer på øen?

Du kan følge med i vores arrangementer her på hjemmesiden under fanen "Arrangementer" eller på vores facebookside.

Hvordan kommer vi ud på øen?

I kan tage en SparShippings færge fra Nyhavn, booke en RIB-sejlads eller sejle selv. Book på www.sparshipping.dk

Kan jeg købe en snack?

Ja – og merchandise! Du skal bare finde vej til kiosken, som ligger i hovedindgangen, hvor der står "1890" over døren. Vores kiosk rummer et bredt udvalg af snacks, kolde forfriskninger og lette måltider.

Hvad koster det at besøge øen?

Det er gratis at opholde sig på Ungdomsøen. Hvis du kommer i egen båd, skal du betale et havnegebyr, hvis du er 31 år eller derover. Hvis du kommer med færgen, skal du bestille din færgebillet direkte hos SparShipping. Hvis du ønsker at overnatte eller bruge Ungdomsøens møde- og/eller køkkenfaciliteter, koster dette ekstra. Læs mere på siderne "Alle faciliteter" eller kontakt booking@ungdomsoen.dk for mere information.

Hvorfor er priserne højere for personer over 30 år?

Fordi vi er en Ungdomsø, som skabes og udvikles af, med og for unge. For at vi kan gøre øen så tilgængelig for unge som overhovedet muligt, er der forskel på priser på øen. Det betyder, at unge får en rabat på 30% på langt de fleste ting, man kan købe eller booke på Ungdomsøen. Hvis du er 31 år eller derover, er du med til at gøre det muligt for mange flere unge at besøge og bruge Ungdomsøen. Det er det, vi kalder Ungdomsøens Robin Hood-model.

Er man ikke velkommen, hvis man er over 30 år?

Jo! ALLE er velkomne på Ungdomsøen. Det er lige meget, om du er ung på papiret eller ung af sind. Det vigtigste er, at vi alle tager hensyn til hinanden. Dog skal du være opmærksom på, at vi har prisdifferentiering, der betyder, at voksne (på 31 år eller derover) betaler mere end børn og unge.

Er øen kun for spejdere?

Nej! Ungdomsøen er OGSÅ for spejdere. Ligesom at Ungdomsøen er håndboldspillernes, gamernes, musikernes, ungdomspolitikkernes, rollespillernes ø og så videre. Det er ALLE unge i Danmarks ø, uanset hvad man interesserer sig for! Det vigtigste er, at man passer på øen og tager hensyn til hinanden.

Hvor stor er øen?

Ungdomsøen er omkring 70.000 kvadratmeter inklusive havnen. Det svarer til cirka ti fodboldbaner. Vi har 53.500 udendørs kvadratmeter (cirka otte fodboldbaner) og 16.500 kvm indenfor (cirka to fodboldbaner). Men det er lidt svært at forholde sig til. Derfor har vi lavet en hurtig, lille tidsoversigt til dig: Det tager mellem 10 og 15 minutter at gå rundt om hele øen på den yderste perimeter, hvor lejrpladsen ligger, cirka 5 minutter at komme fra kajen og til Hangar C og cirka 2 minutter i gennemsnit at komme fra kajen og ind til størstedelen af rummene inde i fortet.

Hvordan finder man rundt?

Få udleveret et kort i kiosken eller find det her på hjemmesiden under "Godt at vide". I kan også booke en rundvisning som en del af jeres besøg. Her vil en af de unge, der har valgt at flytte ud på Ungdomsøen et helt år, give jer en tur rundt i fortets 2,5 kilometer snørklede gange og åbne grønne landskab, for at vise jer de historiske detaljer. De vil også fortælle jer røverhistorierne og give jer et overblik over Ungdomsøen inden jeres arrangement.

Hvad kan man på øen?

Ungdomsøen er en oplevelsesplatform for unge, hvor de selv bringer indholdet. Det betyder, at man faktisk kan mere eller mindre alt på Ungdomsøen. I kan selv finde på nogle spændende aktiviteter, eller I kan tage et kig i vores udvalg af aktiviteter. Det finder I på siden "Alle aktiviteter".

Må man bade?

Ja! Du skal blot være opmærksom på, at det er på eget ansvar. Ungdomsøen har ikke livredder, men der sidder redningskranse og oplyste redningsstier hele vejen rundt langs havnen. Derudover skal du bade i den ende af havnebassinet, hvor der er udspringsvipper – her er der nemlig mindst bådtrafik.

Kan man overnatte på øen?

Ja! Vi har faktisk flere forskellige muligheder for at overnatte på Ungdomsøen. I kan vælge at booke en sovesal med plads til op til 10 personer, leje et shelter for op til 8 personer eller booke en teltplads på vores lejrplads. Se mere om overnatningsmulighederne på siden "Alle faciliteter" her på hjemmesiden.

Må jeg drikke alkohol på øen?

Ja, så længe du husker, at du er på en ø. Det betyder, at du skal være ekstra opmærksom på omgivelserne. Det skal dog ikke sætte en stopper for festen! Det er muligt at købe øl, cider og vin i kiosken, hvis du er over 18 år.

Må jeg lave bål på øen?

Ja, alt det du vil! Så længe du overholder Ungdomsøens regler for åben ild; Der må afbrændes bål i de store bålkar på lejrpladsen og i de nedgravede bålfade foran øens shelters. Ønsker du at lave bål andre steder, kan du leje et bålfad i kiosken. Der er også mulighed for at leje andet bålgrej. Brænde skal du selv tage med eller købe i kiosken. Henvend dig til Ungdomsøens personale, hvis du vil lave bål, og hvis du vil leje balfade og andre bålgrej.

Er der wifi på øen?

Ingen Ungdomsø uden wifi til at uploade dine tiktokvideoer og instagramstories! Vores wifi hedder "Ungdoms-wifi", og det er frit tilgængelig for alle på øen. Det kan også være en fordel at slå wifi-opkald til i indstillinger på din telefon, mens du er på øen. Ved du ikke hvordan du gør, så kan du altid spørge en ven til råds.

Må jeg tage min Soundboks med?

For at sikre at der er plads til alle på Ungdomsøen, må man ikke tage sin Soundboks eller andre store højtalere med. Du skal dog være velkommen til at tage en mindre højtaler med.

Må jeg have min hund med på øen?

Ja! Du må gerne have din firbenede ven med på Ungdomsøen. Der kan dog til tider være mange og unge mennesker på øen med den uro, det kan skabe. Det kan være en overvældende oplevelse for hunde, der ikke er vant til mennesker. Vi håber, at du vil have det i baghovedet, så både du, din hund og øens øvrige gæster får en dejlig ø-oplevelse. Derudover gælder selvfølgelig også, at du som hundeejer skal passe på øen, ligesom alle vi andre skal, og derfor skal du huske poser til hundelorten.

Er øen tilgængelig for personer med fysiske handicap?

Man kan se store dele af øen, selvom man er gangbesværet, og øen råder også over handicapvenlig overnatning.

Hvad sker der om vinteren?

Ungdomsøen er åben hele året – også i vinterhalvåret. Vinteren inviterer til at udforske de 16.500 kvadratmeters indendørs areal på øen, hvor du blandt andet kan finde vores aktivitetsrum. Hold dig også opdateret om Ungdomsøens arrangementer på siden "Arrangementer".

Hvordan løber øen rundt økonomisk?

Ungdomsøen er støttet af mange fonde, men fondene kan ikke betale for hele øens drift og alle de unges fede idéer. Derfor skal vi også tjene vores egne penge, så øen er økonomisk bæredygtig. Når du besøger øen og betaler havnegebyr, køber ting i kiosken eller booker et lokale, er du med til at hjælpe os med at kunne betale for øen. Du kan læse mere om Ungdomsøens økonomi på siden "Hvem betaler?" her på hjemmesiden.

Jeg har glemt noget på øen. Hvordan får jeg det igen?

Hvis du glemmer noget på Ungdomsøen, bliver det lagt i glemmekassen. Kontakt info@ungdomsoen.dk når du bliver opmærksom på, at du har glemt noget. Så ser vi, om det er røget i glemmekassen. Hvis vi finder det, kan du enten tage ud på Ungdomsøen og hente det, eller lave en aftale om at afhente det på land ved lejlighed.

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?

Skriv til os på info@ungdomsoen.dk eller fang os på Instagram eller Facebook.

Ægte åben ø-kultur

Når I besøger Ungdomsøen, kan der være flere forskellige grupper med hvert deres formål på øen. Det skaber god dynamik, og det er naturligt at hilse og være nysgerrige på øens øvrige gæster. Sådan skaber vi nemlig en ø, hvor alle føler sig hjemme, og hvor vi tager allerbedst hensyn til hinanden.

Book jeres besøg

Skriv til vores bookingafdelingen på booking@ungdomsoen.dk, hvis I er en gruppe på mere end 10 personer, som ønsker at besøge Ungdomsøen. Ellers kan I booke via knappen Book her på siden.

DSC04895