Skoler

83112296 3041071239261271 2691840474266620746 n

Ungdomsøen er en udviklings- og oplevelsesplatform for danske unge og en oplagt udvidelse af klasselokalet for både folkeskoler, efterskoler, højskoler, ungdomsuddannelser og andre faglige fællesskaber.

Vi kan danne ramme om både jeres faglige tur, introtur, lejrskole eller ryste-sammen-dag.

Ungdomsøens ryste-sammen-pakke

Er I på jagt efter at lære hinanden bedre at kende? Måske er I lige startet i en ny klasse eller er vendt tilbage efter en lang ferie og har brug for at blive rystet godt sammen igen.

Vores ryste-sammen-pakke er skabt for at hjælpe jer godt på vej til Ungdomsøen. Vi tilbyder pakken både som en dagstur og en tur med overnatning i vores nyrenoverede sovesale.

Klik her for at åbne ryste-sammen-pakken som PDF.

Transport til øen

Hop ombord på færgen i Nyhavn eller bliv samlet op af den hurtigste gummibåd i havnen, når I besøger Ungdomsøen.

Fra Nyhavn sejler Spar Shippings hyggelige og charmerende blåhvide færger, der har både indendørs og udendørs siddepladser. Færgeturen tager en halv time og byder på sightseeing i Københavns Havn. Spot blandt andet Operaen, Den Lille Havfrue, Amalienborg og måske endda Kongeskibet Danmark, hvis I er heldige. Færgebilletterne købes gennem os på booking@ungdomsoen.dk.

Er I mere til høje hastigheder og hæsblæsende action, kan I booke en tur med vores samarbejdspartner Actionboat.dk. Deres RIB-både sejler op til 60 knob (110 km/t) og giver både voksne og unge en oplevelse, man ikke lige glemmer. Book jeres tur direkte hos Actionboat.dk.

IMG 2060
Bningen Fuld færge 2019 08 24 UØ
2
A126056 R1 21 22
Både i havnen

Mad og drikke

På Ungdomsøen tilbyder vi både fuld forplejning, leje af køkkenfaciliteter til gør-det-selv-middag og selvfølgelig et sted, I kan spise jeres medbragte mad(pakker).

Vi har bordbænkesæt fordelt på hele øen, hvor I kan spise jeres medbragte mad. På kajen er også en lille pavillon, som I kan søge ly i, hvis vejret skulle være vådt. Derudover kan I selvfølgelig også booke en spisesal, hvis I vil være sikre på at kunne finde ly for vind og vejr.

Ønsker I at købe forplejning gennem Ungdomsøen, skal dette forudbestilles minimum 14 dage før jeres arrangement.

Hvis I ønsker selv at tilberede maden, kan I gøre brug af vores Foodlab. Det er indrettet som et skolekøkken med flere mindre stationer og et større mini-industrikøkken. Her kan I vælge at leje enten de enkelte stationer eller hele køkkenet.

Vi har derudover gasgrill og udekøkkener til rådighed, I kan låne, og det er muligt at leje bålfade og bålgrejskasser samt at købe brænde, hvis I ønsker at tilberede jeres medbragte mad over båd.

Kontakt vores bookingafdeling på booking@ungdomsoen.dk eller ring på +45 20 40 59 99 (hverdage 10.00 - 15.00) for at høre mere om mulighederne for forplejning under jeres besøg.

Bål Madlavning 2020 03 01 Emil Lyders 1
Nat i Naturen2021 Ungdomsøen13
NIS00433
Nat i Naturen2021 Ungdomsøen03
IMG 2599

Aktiviteter

Din egen skyld, hvis du keder dig!

Vi har 70.000 eventyrlige kvadratmetre, som I kan gå på opdagelse i. Hvis I vil have et Ungdomsø-indspark i jeres program, kan I booke en eller flere af vores aktiviteter, som er udviklet og faciliteret af øens unge. I kan også gå på opdagelse i vores aktivitetsrum, som selvfølgelig er udviklet af unge.Se alle vores aktiviteter her.

Rundvisning paa Ungdomsoen
Rundvisning
Demokratiloeb paa Ungdomsoen
Demokratiløbet
Oe-stratego kort
Militærhistorisk stratego

Rundvisning

LIVET PÅ ØEN, HISTORIE, OPLEV ØEN

På en rundvisning på Ungdomsøen møder I en ung, som kender øen rigtigt godt. De vil vise jer Ungdomsøen ud fra deres perspektiv, fortælle røverhistorier og fakta fra øens fortid som militærfort og dele deres egne minder og drømme med jer. Derfor er hver enkelt rundvisning helt unik, og selvom man har været på én rundvisning, kan man sagtens tage en ny næste gang, man besøger Ungdomsøen.

Antal: minimum 10 personer og maksimum 25 personer per rundviser.

Pris: 80 kroner per person for unge og 125 kroner for personer over 30 år.

Rundvisningen varer cirka 1,5 time.

Book jeres rundvisning senest 2 uger i forvejen gennem booking@ungdomsoen.dk

Rundvisning i generatorrummet
Rundvisning ved soldatergrafitti
Rundvisning med Camilla udenfor
Rundvisning til øens åbning
Rundvisning, på toppen af øen

Demokratiløbet

DEMOKRATI, SAMARBEJDE, UNGEMAGT

Demokratiløbet er et dialogspil, der leder til, at unge får styrket deres demokratiske selvtillid og handlemod. Inddelt i tre grupper skal I bygge fundamentet for det samfund, som I drømmer om at leve i. Hvilke værdier og rettigheder er vigtige for jer? Hvordan vil I tage beslutninger? Hvordan fejrer I, når I fejler? Det er nogle af de ting, I sammen skal forholde jer til gennem forskellige øvelser, der samtidig leder jer rundt på Ungdomsøen. Når spillet er ovre, er jeres demokratiske muskler trænet i både lytning, argumentation og sund dialog. Demokratiløbet henvender sig til personer på 14 år og opefter og foregår udenfor.

Demokratiløbet er udviklet sammen med unge fra Ungdomsøens fællesskab.

Antal: minimum 9 personer og maksimum 30 personer.

Pris: 120 kroner per person for unge og 175 kroner for personer over 30 år.

Aktiviteten varer 1,5 til 2 timer.

Book demokratiløbet senest 2 uger i forvejen gennem booking@ungdomsoen.dk

Demokratiløb Nordea fonden
Demokratiløb, mobilfoto
20220120 125914944 i OS

Militærhistorisk stratego

HISTORIE, KONKURRENCE, AKTIV

Tag væk fra klasselokalets fire vægge og dyst i en kamp om at erobre fjendens base på et gammelt militærfort. Gennem spillet får I et indblik i Ungdomsøens fortid som Middelgrundsfortet, når I spiller jer gennem historien med karakterer fra hæren, søværnet og flyvevåbnet. I spillet er der både mulighed for at være hjernen bag angrebet eller den vilde parkour-mester, som gennemskuer terrænet for den bedste flugtrute. Stratego kan spilles både inde og ude.

Vores militærhistoriske stratego er udviklet sammen med unge fra Ungdomsøens fællesskab.

Antal: minimum 20 personer og maksimum 60 personer.

Pris: 80 kroner per person for unge og 125 kroner for personer over 30 år.

Militærhistorisk stratego varer typisk 1 til 1,5 time.

Book aktiviteten senest 2 uger i forvejen gennem booking@ungdomsoen.dk

Faciliteter

På Ungdomsøen er der mange spændende lokaler og overnatningsmuligheder. I kan både sove i telt, shelter og sovesal, og I kan leje indendørs samlingslokaler, som eksempelvis vores spisesale, hvis I har brug for det. Vi kan også anbefale vores amfiteater til lejrbålshygge i aftentimerne. Se en oversigt over alle vores faciliteter på siden her.

Bål i Amfi
Amfiteatret
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5451 kopier
Spisesalene
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5584 kopier
Sovesal 10 personer

Amfiteatret

Amfiteatret er bygget i den største tilbageværende kanonstilling på øen. Med lejrbålplads i center og siddeplads til 200 personer er amfiteatret oplagt til større forsamlinger. Her er I nogenlunde beskyttet for vinden og kan samles til workshops, evalueringer, oplæg og lejrbålshygge.

DSC04823
Ktionærforum 2021 Ungdomsøen06
Ktionærforum 2021 Ungdomsøen22

Spisesalene

Fire ens lokaler som også i fortets tid blev brugt til spisesale – dengang for de unge soldater. Alle spisesalene ligger side-om-side og har vindue med udsigt til Øresund og havvindmøllerne. Hver spisesal måler cirka 5 x 10m og har plads til maksimum 50 deltagere i stolerækker. Transportabel skærm kan bookes.

NNE27
2020 03 01 Ungdomsøen 0995
2020 03 01 Ungdomsøen 1057

Sovesal 10 personer

Tilbring natten i de gamle sovesale, der før husede op mod 40 soldater i hængekøjer. Nu er der sengeplads til ti personer, to brusekabiner og ét toilet i de nyrenoverede sovesale. Sovesalene har en fantastisk udsigt over Ungdomsøens havn og videre ind mod København fra reposen, der er bygget af Ungdomsøens frivilligt engagerede unge.

Vi har ni 10-personers sovesale Ungdomsøens førstesal. Der kan udleveres nøgler til sovesalene, og det er naturligvis muligt at tilkøbe dyner, puder, sengelinned og håndklæder.

Antal: 10 personer
Pris
per person: 175 kroner for unge / 250 kroner for personer over 31 år. Pris per sovesal: 1.200 kroner / 1.700 kroner
Book
: 2 uger i forvejen gennem booking@ungdomsoen.dk

2021 03 10 Ungdomsøen Rum 0026 kopier
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5590 kopier
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5599 kopier

Søg penge til at besøge Ungdomsøen

Som organisation, der består af unge og har unge som målgruppe, kan I søge penge til at bruge Ungdomsøen. I kan søge penge til en aktivitet, et arrangement eller et projekt, hvor I tænker at Ungdomsøen ville være en fantastisk ramme, eller til jeres lejrskole.

Søg hos

Nordea-fondens lokalpulje. Nordea-fonden er Ungdomsøens største donor og vil rigtigt gerne støtte aktiviteter, projekter og besøg på øen. Det kan være i større skala, såsom da Buster Filmfestival lavede et demokratievent på Ungdomsøen for 100 unge i efteråret 2019. Eller i mindre skala, hvis I vil på weekendtur med jeres klasse og gerne vil have dækket transport, overnatning og mad.

Tuborgfondet. De støtter arrangementer, idéer og projekt er inden for fire områder

- Arbejdsmarked – fra ungdomsliv til arbejdsliv

- Entreprenørskab – rum for grønne idéer

- Demokrati – næste generations stemme og deltagelse

- Kreative Erhverv – vækstlag i rytmisk musik

Derudover har de en pulje målrettet til unge mellem 16-30 år, Drømmepuljen, hvor unge i målgruppen kan søge op til 100.000 kroner og få svar inden for 1 uge.

Københavns Kommune. De har en lang række puljer. Husk at fremhæve hvordan jeres idé kommer byens unge / foreninger til gode, når I søger her.

• Gå selv på jagt i fondslandskabet på siden aktivfundraising.dk. Det kan være en god idé at starte med at søge hos de mindre fonde, der ikke får så mange ansøgere og derfor er lettere at søge hos.

Tips og tricks til den gode proces

1. Start i god tid. De fleste fonde og puljer er 2-3 måneder om at give svar

2. Læs fondenes vejledninger og hvad de fokuserer på

3. Snak følgende igennem og tag korte noter til hvert punkt:

- Hvilke aktiviteter vil I lave?

- Hvorfor vil I lave dem / Hvad er formålet?

- Hvem er målgruppen / Hvem skal deltage?

- Hvornår vil I lave aktiviteten?

- Hvad koster aktiviteten / hvad skal pengenes bruges på? Vær realistiske. Fondene får mange ansøgninger. Jo tættere I søger på maksimum, jo større er risikoen for, at I får nej eller får mindre, end I har søgt

- Hvad tror I, der kommer ud af aktiviteten, efter den er afsluttet?

- Har I samarbejdspartnere? Det ser fonde positivt på.

4. Når I har et kort svar til hvert punkt, er I velkomne til at sende det til Ungdomsøen – så giver vi hurtige kommentarer. Måske vi kan tippe fonden/puljen om, at der er et fedt projekt på vej

5. Derefter er det en god idé at ringe til kontaktpersonen hos fonden/ puljen og fortælle kort. Hør om idéen lyder interessant for dem? Er der noget, I bør have fokus på? Hvornår er deres næste deadline? Hvornår kan I forvente et svar?

6. Skriv ansøgning i fondenes skabeloner. Husk at skrive hvordan jeres idé passer ind i fondenes fokusområder. I kan godt sende til flere fonde, så længe I husker at justere ansøgninger, så de passer til den enkelte fond

7. Send den gerne forbi Ungdomsøen til kommentarer, gode råd og anbefalinger til samarbejdspartnere, men husk at vi skal have 14 dage til at kommentere, medmindre vi har lavet en aftale inden

8. Send ansøgningen ind og kryds fingre

Ægte åben ø-kultur

Når I besøger Ungdomsøen, kan der være flere forskellige grupper med hvert deres formål på øen. Det skaber god dynamik, og det er naturligt at hilse og være nysgerrige på øens øvrige gæster. Sådan skaber vi nemlig en ø, hvor alle føler sig hjemme, og hvor vi tager allerbedst hensyn til hinanden.

104040113 3041073139261081 7373742605968443036 n