Skoler

83112296 3041071239261271 2691840474266620746 n

Ungdomsøen er en udviklings- og oplevelsesplatform for danske unge og en oplagt udvidelse af klasselokalet for både folkeskoler, efterskoler, højskoler, ungdomsuddannelser og andre faglige fællesskaber.

Vi kan danne ramme om både jeres faglige tur, introtur, lejrskole eller ryste-sammen-dag.

Det var mega fedt

"Det var megafedt at være på Ungdomsøen, så vi kommer helt sikkert til at søge fonde igen til at tage derud. Det kunne være fedt at tage hele højskolen med derud næste gang."


– Gro Mygind, højskolelærer på Brandbjerg Højskole

Ungdomsøens ryste-sammen-pakke

Er I på jagt efter at lære hinanden bedre at kende? Måske er I lige startet i en ny klasse eller er vendt tilbage efter en lang ferie og har brug for at blive rystet godt sammen igen.

Vores ryste-sammen-pakke er skabt for at hjælpe jer godt på vej til Ungdomsøen. Vi tilbyder pakken både som en dagstur og en tur med overnatning i vores nyrenoverede sovesale.

Klik her for at åbne ryste-sammen-pakken som PDF.

Transport til øen

Hop ombord på færgen i Nyhavn eller bliv samlet op af den hurtigste gummibåd i havnen, når I besøger Ungdomsøen.

Fra Nyhavn sejler Spar Shippings hyggelige og charmerende blåhvide færger, der har både indendørs og udendørs siddepladser. Færgeturen tager en halv time og byder på sightseeing i Københavns Havn. Spot blandt andet Operaen, Den Lille Havfrue, Amalienborg og måske endda Kongeskibet Danmark, hvis I er heldige. Færgebilletterne købes gennem os på booking@ungdomsoen.dk.

Er I mere til høje hastigheder og hæsblæsende action, kan I booke en tur med vores samarbejdspartner Actionboat.dk. Deres RIB-både sejler op til 60 knob (110 km/t) og giver både voksne og unge en oplevelse, man ikke lige glemmer. Book jeres tur direkte hos Actionboat.dk.

IMG 2060
Bningen Fuld færge 2019 08 24 UØ
2
A126056 R1 21 22
Både i havnen

Mad og drikke

På Ungdomsøen tilbyder vi både fuld forplejning, leje af køkkenfaciliteter til gør-det-selv-middag og selvfølgelig et sted, I kan spise jeres medbragte mad(pakker).

Vi har bordbænkesæt fordelt på hele øen, hvor I kan spise jeres medbragte mad. På kajen er også en lille pavillon, som I kan søge ly i, hvis vejret skulle være vådt. Derudover kan I selvfølgelig også booke en spisesal, hvis I vil være sikre på at kunne finde ly for vind og vejr.

Ønsker I at købe forplejning gennem Ungdomsøen, skal dette forudbestilles minimum 14 dage før jeres arrangement.

Hvis I ønsker selv at tilberede maden, kan I gøre brug af vores Foodlab. Det er indrettet som et skolekøkken med flere mindre stationer og et større mini-industrikøkken. Her kan I vælge at leje enten de enkelte stationer eller hele køkkenet.

Vi har derudover gasgrill og udekøkkener til rådighed, I kan låne, og det er muligt at leje bålfade og bålgrejskasser samt at købe brænde, hvis I ønsker at tilberede jeres medbragte mad over båd.

Kontakt vores bookingafdeling på booking@ungdomsoen.dk eller ring på +45 20 40 59 99 (hverdage 10.00 - 15.00) for at høre mere om mulighederne for forplejning under jeres besøg.

Bål Madlavning 2020 03 01 Emil Lyders 1
Nat i Naturen2021 Ungdomsøen13
NIS00433
Nat i Naturen2021 Ungdomsøen03
IMG 2599

Aktiviteter

Din egen skyld, hvis du keder dig!

Vi har 70.000 eventyrlige kvadratmetre, som I kan gå på opdagelse i. Hvis I vil have et Ungdomsø-indspark i jeres program, kan I booke en eller flere af vores aktiviteter, som er udviklet og faciliteret af øens unge. I kan også gå på opdagelse i vores aktivitetsrum, som selvfølgelig er udviklet af unge. Se vores udvalg af aktiviteter her.

Rundvisning paa Ungdomsoen
Rundvisning
Oe-Hunger Games paa Ungdomsoen
Ø-Hunger Games
Demokratiloeb paa Ungdomsoen
Demokratiløbet

Rundvisning

På en rundvisning på Ungdomsøen vil du blive vist rundt af en af de unge, der bor på øen eller af en ung engageret med et godt kendskab til øen. De vil vise dig Ungdomsøen ud fra deres perspektiv, fortælle røverhistorier og historiske fakta samt dele minder og drømme med jer. Derfor er hver enkelt rundvisning helt unik, og selvom man har været på én rundvisning, kan man sagtens tage en ny næste gang, man besøger Ungdomsøen.

Antal: minimum 10 personer / maksimum 25 personer per rundviser
Prisen for en rundvisning er 80 kroner for unge / 125 kroner for personer over 31 år
Rundvisningen varer 1,5 time
Book: 2 uger i forvejen gennem booking@ungdomsoen.dk

Bningen Rundvisning 2019 08 24 UØ
IMG 2473
Ktionærforum07
NRE Pjulefrokost dec2019 UØ 1
A126059 R1 04 17

Ø-Hunger Games

Hvem er det sidste hold tilbage, når spillet er slut? Ø-Hunger Games er et elimineringsspil, som udfordrer jeres samarbejdsevner og taktik. Gennem spillet løser I en række udfordringer og optjener point, som kan byttes til fordele i løbet af spillet. I kommer rundt på hele øen og vil blive introduceret for forskellige karakterer fra Ungdomsøens fællesskab samt vores fem dogmer. Spillet foregår både inde og ude.

Antal: minimum 25 personer / maksimum 200 personer
Prisen er 120 kroner for unge / 175 kroner for personer over 31 år
Spillet varer typisk mellem 1,5 - 2 timer
Book: 2 uger i forvejen gennem booking@ungdomsoen.dk

Demokratiløbet

Demokratiløbet er et løb fyldt med dialog, fysisk aktivitet og kreativ udfoldelse, der leder til at unge får styrket deres demokratiske selvtillid og handlemod. Her skal I i tre grupper bygge fundamentet for det samfund, som I drømmer om at leve i. Hvilke værdier og rettigheder er vigtige for jer? Hvordan skal I tage beslutninger? Hvordan fejrer I, når I fejler? Det er nogle af de ting, I sammen skal forholde jer til på demokratiløbet. Aktiviteten henvender sig til personer på 14 år og opefter og foregår udenfor.

Antal: minimum 9 personer / maksimum 30 personer
Pris: 80 kroner for unge / 125 kroner for personer over 31 år
Demokratiløbet varer 1,5 - 2 timer
Book: 2 uger i forvejen gennem booking@ungdomsoen.dk

Demokrati04 1536x2048
20220120 125914944 i OS

Faciliteter

På Ungdomsøen er der mange spændende lokaler og overnatningsmuligheder. I kan både sove i telt, shelter og sovesal, og I kan leje indendørs samlingslokaler, som eksempelvis vores spisesale, hvis I har brug for det. Vi kan også anbefale vores amfiteater til lejrbålshygge i aftentimerne. Se en oversigt over alle vores faciliteter på siden her.

Bål i Amfi
Amfiteatret
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5451 kopier
Spisesalene
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5584 kopier
Sovesal 10 personer

Amfiteatret

Amfiteatret er bygget i den største tilbageværende kanonstilling på øen. Med lejrbålplads i center og siddeplads til 200 personer er amfiteatret oplagt til større forsamlinger. Her er I nogenlunde beskyttet for vinden og kan samles til workshops, evalueringer, oplæg og lejrbålshygge.

DSC04823
Ktionærforum 2021 Ungdomsøen06
Ktionærforum 2021 Ungdomsøen22

Spisesalene

Fire ens lokaler som også i fortets tid blev brugt til spisesale – dengang for de unge soldater. Alle spisesalene ligger side-om-side og har vindue med udsigt til Øresund og havvindmøllerne. Hver spisesal måler cirka 5 x 10m og har plads til maksimum 50 deltagere i stolerækker. Transportabel skærm kan bookes.

NNE27
2020 03 01 Ungdomsøen 0995
2020 03 01 Ungdomsøen 1057

Sovesal 10 personer

Tilbring natten i de gamle sovesale, der før husede op mod 40 soldater i hængekøjer. Nu er der sengeplads til 10 personer, 2 brusekabiner og 1 toilet i de nyrenoverede sovesale. Sovesalene har en fantastisk udsigt over Ungdomsøens havn og videre ind mod København fra reposen, der er bygget af Ungdomsøens frivilligt engagerede unge.

Der er 9 sovesale med plads til 10 personer på Ungdomsøens førstesal. Der kan udleveres nøgler til sovesalene, og det er naturligvis muligt at tilkøbe dyner, puder, sengelinned og håndklæder.

Antal: 10 personer
Prisen per person: 175 kroner for unge / 250 kroner for personer over 31 år. Per sovesal: 1200 kroner / 1700 kroner
Book: 2 uger i forvejen gennem booking@ungdomsoen.dk

2021 03 10 Ungdomsøen Rum 0026 kopier
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5590 kopier
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5599 kopier

Søg penge til at besøge Ungdomsøen

Som organisation, der består af unge og har unge som målgruppe, kan I søge penge til at bruge Ungdomsøen. I kan søge penge til en aktivitet, et arrangement eller et projekt, hvor I tænker at Ungdomsøen ville være en fantastisk ramme, eller til jeres lejrskole.

Søg hos

Nordea-fondens lokalpulje. Nordea-fonden er Ungdomsøens største donor og vil rigtigt gerne støtte aktiviteter, projekter og besøg på øen. Det kan være i større skala, såsom da Buster Filmfestival lavede et demokratievent på Ungdomsøen for 100 unge i efteråret 2019. Eller i mindre skala, hvis I vil på weekendtur med jeres klasse og gerne vil have dækket transport, overnatning og mad.

Tuborgfondet. De støtter arrangementer, idéer og projekt er inden for fire områder

- Arbejdsmarked – fra ungdomsliv til arbejdsliv

- Entreprenørskab – rum for grønne idéer

- Demokrati – næste generations stemme og deltagelse

- Kreative Erhverv – vækstlag i rytmisk musik

Derudover har de en pulje målrettet til unge mellem 16-30 år, Drømmepuljen, hvor unge i målgruppen kan søge op til 100.000 kroner og få svar inden for 1 uge.

Københavns Kommune. De har en lang række puljer. Husk at fremhæve hvordan jeres idé kommer byens unge / foreninger til gode, når I søger her.

• Gå selv på jagt i fondslandskabet på siden aktivfundraising.dk. Det kan være en god idé at starte med at søge hos de mindre fonde, der ikke får så mange ansøgere og derfor er lettere at søge hos.

Tips og tricks til den gode proces

1. Start i god tid. De fleste fonde og puljer er 2-3 måneder om at give svar

2. Læs fondenes vejledninger og hvad de fokuserer på

3. Snak følgende igennem og tag korte noter til hvert punkt:

- Hvilke aktiviteter vil I lave?

- Hvorfor vil I lave dem / Hvad er formålet?

- Hvem er målgruppen / Hvem skal deltage?

- Hvornår vil I lave aktiviteten?

- Hvad koster aktiviteten / hvad skal pengenes bruges på? Vær realistiske. Fondene får mange ansøgninger. Jo tættere I søger på maksimum, jo større er risikoen for, at I får nej eller får mindre, end I har søgt

- Hvad tror I, der kommer ud af aktiviteten, efter den er afsluttet?

- Har I samarbejdspartnere? Det ser fonde positivt på.

4. Når I har et kort svar til hvert punkt, er I velkomne til at sende det til Ungdomsøen – så giver vi hurtige kommentarer. Måske vi kan tippe fonden/puljen om, at der er et fedt projekt på vej

5. Derefter er det en god idé at ringe til kontaktpersonen hos fonden/ puljen og fortælle kort. Hør om idéen lyder interessant for dem? Er der noget, I bør have fokus på? Hvornår er deres næste deadline? Hvornår kan I forvente et svar?

6. Skriv ansøgning i fondenes skabeloner. Husk at skrive hvordan jeres idé passer ind i fondenes fokusområder. I kan godt sende til flere fonde, så længe I husker at justere ansøgninger, så de passer til den enkelte fond

7. Send den gerne forbi Ungdomsøen til kommentarer, gode råd og anbefalinger til samarbejdspartnere, men husk at vi skal have 14 dage til at kommentere, medmindre vi har lavet en aftale inden

8. Send ansøgningen ind og kryds fingre

Ægte åben ø-kultur

Når I besøger Ungdomsøen, kan der være flere forskellige grupper med hvert deres formål på øen. Det skaber god dynamik, og det er naturligt at hilse og være nysgerrige på øens øvrige gæster. Sådan skaber vi nemlig en ø, hvor alle føler sig hjemme, og hvor vi tager allerbedst hensyn til hinanden.

104040113 3041073139261081 7373742605968443036 n