Spejdere

Besoeg Ungdomsoeen med din patrulje, spejdergruppe, division eller kursus og oplev Spejder-DNA'et

I 2014 fik en gruppe spejdere en vanvittig god idé, og det er takket være dem, at vi i dag kan byde jer velkommen til Ungdomsøen – en ø for hele Danmarks ungdom.

Selvom vores dogmer lyder anderledes end dem, du kender fra spejderverden, er Ungdomsøen sprunget ud af spejderidentitet, og du kan opleve spejder-DNA'et, når du besøger øen med din patrulje, gruppe, division eller kursus.

Spejdertur til Ungdomsøen

Ungdomsøen er et sted som intet andet. Vi er blevet til takket være og bygger på mange af spejderverdens grundprincipper. I vil opleve, at øen er anderledes fra et klassisk spejdercenter, men I vil genkende fællesskabet, frirummet og den oplevelsesplatform, et spejdercenter byder på.

Klik her for at læse mere om spejderture til Ungdomsøen.

Transport

Sejl på spejdertur på Ungdomsøen i hyggelige færger, hurtige gummibåde eller jeres egne fartøjer.

Test jeres evner som søspejdere i jeres egne både på vej til Ungdomsøen, hvor alle under 30 år lægger til gratis. Jeres ledere og forældre på 31 år og derover må betale op til 70 kroner for at lægge til, men det er jo også en ungdomsø. Læs om havnens forhold på siden Lystsejlere.

Er I ikke søulke, kan I tage en afslappende færgetur med Spar Shippings færger fra Nyhavn eller få fart under skroget og vind i håret med RIB-bådene fra Actionboat.dk eller JJ Racing. Book jeres færgebilletter på www.sparshipping.dk

Bningen Fuld færge 2019 08 24 UØ
IMG 2060
Både i havnen

Uden mad og drikke dur spejderen ikke

Når I planlægger jeres tur til Ungdomsøen, skal I huske, at I selv skal have mad med.

Vi har gasgrill og udekøkkener til rådighed, I kan låne, og det er muligt at leje bålfade og bålgrejskasser samt at købe brænde, hvis I ønsker at tilberede jeres medbragte mad over bål. I kan selvfølgelig også selv medbringe bålfade, bålgrej og brænde, hvis I skal bruge noget helt bestemt. Vi har også økser, I kan låne til at kløve brændet i mindre stykker.

Hvis I vil køre luksusspejder-stilen, kan I booke vores Foodlab. Det er indrettet som et skolekøkken med flere mindre stationer og et større mini-industrikøkken. Det booker I ved at skrive til booking@ungdomsoen.dk.

Mens I er på øen, kan I gå på opdagelse i vores kiosk, der ligger i hovedindgangen, hvor der står "1890" over døren. Her kan I finde snacks, kolde forfriskninger og lette måltider som kopnudler og havregrød. Derudover kan I også købe Ungdomsø-merchandise, som er skabt af øens frivilligt engagerede unge.

Har I planlagt udendørs spisning, men bliver overrasket af kraftig blæst og regn, så henvend jer i vores kiosk. Her vil Ungdomsøens personale se på mulighederne for at finde et sted, hvor I kan sidde i ly for vejret.

Det er også muligt at købe forplejning gennem Ungdomsøen, hvis I er en større gruppe, som besøger øen. Dette skal forudbestilles gennem vores bookingafdeling på booking@ungdomsoen.dk.

Det er ikke tilladt at medbringe egne drikkevarer på Ungdomsøen. I kan købe drikkevarer i vores kiosk på kajen.

NZ6 2724
Nat i Naturen2021 Ungdomsøen13
Nat i naturen 2021 Ungdoms07
NZ6 2601
NZ6 2565

Aktiviteter

På Ungdomsøen er det din egen skyld, hvis du keder dig

Vi har 70.000 eventyrlige kvadratmetre, som I kan gå på opdagelse i. Hvis I vil have et Ungdomsø-indspark i jeres program, kan I booke en eller flere af vores aktiviteter, som er udviklet og faciliteret af øens unge. I kan også gå på opdagelse i vores aktivitetsrum, som selvfølgelig er udviklet af unge. Se vores udvalg af aktiviteter her. Går det helt galt, kan I altid tage et 10 km mærke ved at opdage øens 2,5 km underjordiske gange. Det har andre gjort.

Nogle af øens aktiviteter

Lasertag 8
Lasertag
Oe-stratego kort
Militærhistorisk stratego
Gruppe af unge i terræn
Ø-Hunger Games

Lasertag

KONKURRENCE, AKTIV, SAMARBEJDE

Er du klar til kamp?! På Ungdomsøen har I mulighed for at gå i krig i et gammelt søfort. I to hold dyster i med laserpistoler i fortets underjordiske gange. Find ud af hvem der sigter bedst og hvilket hold, der lægger den bedste taktik, i en vild omgang Capture the Flag. Med pumpende adrenalin udforsker I de bedste gemmesteder i det gamle fort samtidig med, at I får trænet holdånd og samarbejde. Aktiviteten foregår indendørs.

Antal: minimum 10 personer og maksimum 45 personer.

Pris fra 80 kroner per person.

Aktiviteten varer typisk 1 til 1,5 time.

Book lasertag senest 2 uger i forvejen gennem booking@ungdomsoen.dk

Lasertag 16
Lasertag 19
Lasertag 20
Lasertag 13

Militærhistorisk stratego

HISTORIE, KONKURRENCE, AKTIV

Tag væk fra klasselokalets fire vægge og dyst i en kamp om at erobre fjendens base på et gammelt militærfort. Gennem spillet får I et indblik i Ungdomsøens fortid som Middelgrundsfortet, når I spiller jer gennem historien med karakterer fra hæren, søværnet og flyvevåbnet. I spillet er der både mulighed for at være hjernen bag angrebet eller den vilde parkour-mester, som gennemskuer terrænet for den bedste flugtrute. Stratego kan spilles både inde og ude.

Vores militærhistoriske stratego er udviklet sammen med unge fra Ungdomsøens fællesskab.

Antal: minimum 20 personer og maksimum 60 personer.

Pris fra 80 kroner per person.

Militærhistorisk stratego varer typisk 1 til 1,5 time.

Book aktiviteten senest 2 uger i forvejen gennem booking@ungdomsoen.dk

Ø-Hunger Games

KONKURRENCE, SAMARBEJDE, OPLEV ØEN

Hvem er det sidste hold tilbage, når spillet er slut? Ø-Hunger Games er et elimineringsspil, som udfordrer jeres samarbejdsevner og taktik. Gennem spillet løser I en række udfordringer og optjener point, som kan byttes til fordele i løbet af spillet. I kommer rundt på hele øen og vil blive introduceret for forskellige karakterer fra Ungdomsøens fællesskab samt vores fem dogmer. Spillet foregår både inde og ude.

Ø-Hunger Games er udviklet af en tidligere Giv-Et-År-engageret på Ungdomsøen.

Antal: minimum 25 personer og maksimum 200 personer.

Pris fra 120 kroner per person.

Spillet varer typisk mellem 1,5 og 2 timer.

Book Ø-Hunger Games senest 2 uger i forvejen gennem booking@ungdomsoen.dk

Faciliteter

På Ungdomsøen er der mange spændende lokaler og overnatningsmuligheder. I kan både sove i telt, shelter og sovesal, og I kan leje indendørs samlingslokaler, som eksempelvis vores spisesale, hvis I har brug for det. Skal I holde stort lejrbål, kan vi anbefale vores amfiteater, som er bygget i en gammel kanonstilling. Her der masser af plads til lejrbålssketches og ristede skumfiduser. Se en oversigt over alle vores faciliteter på siden her.

Nogle af øens faciliteter

Shelter02
Shelter
Bål i Amfi
Amfiteatret
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5451 kopier
Spisesalene

Shelter

Vores shelters er bygget under gamle raketplatforme, der giver overdækning foran shelteren. De er tegnet og delvist bygget af Ungdomsøens frivilligt engagerede unge, der har udtænkt shelteren med skodder, der kan skærme for vind og vejr hele vejen rundt. Derudover er der strømudtag i shelteren og nedgravet bålfad med mobil rist på pladsen foran. Fra shelteren er der udsigt over Øresund mod København i vest og Malmø i øst.

Det er naturligvis muligt at leje liggeunderlag, sovepose og varmeblæser til shelteren.

Plads til 8-10 personer
Pris
per person: 120 kroner for unge og 175 kroner for personer over 31 år. Per shelter: 660 kroner for grupper af unge og 950 kroner for familier, voksne grupper og erhvervsgæster.

Book et shelter i vores webshop her.

Shelter01
Plads mellem shelters UØ 1
Raket Shelter

Amfiteatret

Amfiteatret er bygget i den største tilbageværende kanonstilling på øen. Med lejrbålplads i center og siddeplads til 200 personer er amfiteatret oplagt til større forsamlinger. Her er I nogenlunde beskyttet for vinden og kan samles til workshops, evalueringer, oplæg og lejrbålshygge.

DSC04823
Ktionærforum 2021 Ungdomsøen06
Ktionærforum 2021 Ungdomsøen22

Spisesalene

Fire ens lokaler som også i fortets tid blev brugt til spisesale – dengang for de unge soldater. Alle spisesalene ligger side-om-side og har vindue med udsigt til Øresund og havvindmøllerne. Hver spisesal måler cirka 5 x 10m og har plads til maksimum 50 deltagere i stolerækker. Transportabel skærm kan bookes.

NNE27
2020 03 01 Ungdomsøen 0995
2020 03 01 Ungdomsøen 1057

Søg penge til at besøge Ungdomsøen

Som organisation, der består af unge og har unge som målgruppe, kan I søge penge til at bruge Ungdomsøen. I kan søge penge til en aktivitet, et arrangement eller et projekt, hvor I tænker at Ungdomsøen ville være en fantastisk ramme, eller til jeres spejdertur, hvor I besøger og overnatter på øen.

Søg hos

Nordea-fondens lokalpulje. Nordea-fonden er Ungdomsøens største donor og vil rigtigt gerne støtte aktiviteter, projekter og besøg på øen. Det kan være i større skala, såsom da Buster Filmfestival lavede et demokratievent på Ungdomsøen for 100 unge i efteråret 2019. Eller i mindre skala, hvis I vil på tur med 15 spejdere, der vil have dækket transport, overnatning og mad.

Tuborgfondet. De støtter arrangementer, idéer og projekt er inden for fire områder

- Arbejdsmarked – fra ungdomsliv til arbejdsliv

- Entreprenørskab – rum for grønne idéer

- Demokrati – næste generations stemme og deltagelse

- Kreative Erhverv – vækstlag i rytmisk musik

Derudover har de en pulje målrettet til unge mellem 16-30 år, Drømmepuljen, hvor unge i målgruppen kan søge op til 100.000 kroner og få svar inden for 1 uge.

Københavns Kommune. De har en lang række puljer. Husk at fremhæve hvordan jeres idé kommer byens unge / foreninger til gode, når I søger her.

• Gå selv på jagt i fondslandskabet på siden aktivfundraising.dk. Det kan være en god idé at starte med at søge hos de mindre fonde, der ikke får så mange ansøgere og derfor er lettere at søge hos.

Tips og tricks til den gode proces

1. Start i god tid. De fleste fonde og puljer er 2-3 måneder om at give svar

2. Læs fondenes vejledninger og hvad de fokuserer på

3. Snak følgende igennem og tag korte noter til hvert punkt:

- Hvilke aktiviteter vil I lave?

- Hvorfor vil I lave dem / Hvad er formålet?

- Hvem er målgruppen / Hvem skal deltage?

- Hvornår vil I lave aktiviteten?

- Hvad koster aktiviteten / hvad skal pengenes bruges på? Vær realistiske. Fondene får mange ansøgninger. Jo tættere I søger på maksimum, jo større er risikoen for, at I får nej eller får mindre, end I har søgt

- Hvad tror I, der kommer ud af aktiviteten, efter den er afsluttet?

- Har I samarbejdspartnere? Det ser fonde positivt på.

4. Når I har et kort svar til hvert punkt, er I velkomne til at sende det til Ungdomsøen – så giver vi hurtige kommentarer. Måske vi kan tippe fonden/puljen om, at der er et fedt projekt på vej

5. Derefter er det en god idé at ringe til kontaktpersonen hos fonden/ puljen og fortælle kort. Hør om idéen lyder interessant for dem? Er der noget, I bør have fokus på? Hvornår er deres næste deadline? Hvornår kan I forvente et svar?

6. Skriv ansøgning i fondenes skabeloner. Husk at skrive hvordan jeres idé passer ind i fondenes fokusområder. I kan godt sende til flere fonde, så længe I husker at justere ansøgninger, så de passer til den enkelte fond

7. Send den gerne forbi Ungdomsøen til kommentarer, gode råd og anbefalinger til samarbejdspartnere, men husk at vi skal have 14 dage til at kommentere, medmindre vi har lavet en aftale inden

8. Send ansøgningen ind og kryds fingre

Ægte åben ø-kultur

Når I besøger Ungdomsøen, kan der være flere forskellige grupper med hvert deres formål på øen. Det skaber god dynamik, og det er naturligt at hilse og være nysgerrige på øens øvrige gæster. Sådan skaber vi nemlig en ø, hvor alle føler sig hjemme, og hvor vi tager allerbedst hensyn til hinanden.

NZ6 2381