Unge

Ungdomsoen-for-alle-unge

Velkommen til din ø! Selvom alle er velkomne på Ungdomsøen, er vi til for danske unge i alderen 15 til 30 år. Her på siden kan du læse om mulighederne for at besøge øen, og hvis du vil være en del af det frivillige ungefællesskab, som driver øen, kan du kigge på fanen "Ungefællesskabet" her på hjemmesiden.

Uanset om du kommer alene, med venner eller som en del af en større gruppe, venter der mange spændende oplevelser på øen. Tag på en endagstur eller overnat i vores shelters. Hold ø-festival med dine venner på lejrpladsen eller picnic mellem kanonstillinger og raketplatforme. Gå på opdagelse på egen hånd, lav mad over bål, hop en tur i sauna eller udforsk øen med vores sjove og spændende aktiviteter. Mulighederne er uendelige!

Et afbræk fra hverdagen

“Når man har den travle hverdag, der kører derudaf, så er det fedt lige at komme ud fra det københavnske og få et break, nyde naturen og trække vejret,”

– Anne Skamris, gæst på Ungdomsøen i maj 2021

Særlige tilbud for unge

Ungdomsøen inviterer til
Ungdomsøen inviterer til...
2020 09 27 Ungdomsøen Fødselsdag 060
Ungdomsø-weekender
2020 10 13 Ungdomsøen FRAK 0008 kopier
Arbejdsaftener

Ungdomsøen inviterer til...

En gang om måneden inviterer vi ind i Ungdomsøens ungefællesskab i arrangementsrækken Ungdomsøen inviterer til.... Hver gang har vi et nyt tema, men fælles for hvert arrangement er, at du kan møde nye mennesker, få noget lækkert mad og lære lidt om Ungdomsøen. Tidligere har vi blandt andet holdt arrangementerne Ungdomsøen inviterer til Neo Ellow og nudler og Ungdomsøen inviterer til bål, burger og biomimik. Arrangementerne kan både blive holdt på Ungdomsøen ud for København eller rundt omkring i landet. Følg med i hvornår vores næste arrangement er på siden Arrangementer her på hjemmesiden eller på vores facebookside. Du kan også læse mere om Ungdomsøen inviterer til... og melde dig til planlægningsteamet under fanen "Engagement" her på hjemmesiden.

Koncert med Neo Ellow
Samtalemenuer til Ungdomsøen inviterer til Neo Ellow og nudler
Baren i Ungdommens Demokratihus (Neo Ellow og nudler)
IMG 2793
IMG 2599
IMG 2725

Ungdomsø-weekender

Ungdomsø-weekender er for alle unge i alderen 15 til 30 år og bliver afholdt cirka fire gange om året på Ungdomsøen. Her kan du møde nye mennesker, arbejde på projekter og mærke ø-stemningen og fællesskabet på egen krop. Til Ungdomsø-weekender vil der altid være et aktivitetsrigt program, som nogle gange byder på kurser, workshops og spændende oplæg. Følg med i hvornår vi afholder vores næste Ungdomsø-weekend på siden Arrangementer her på hjemmesiden eller på vores facebookside.

2020 09 27 Ungdomsøen Fødselsdag 011
2020 09 27 Ungdomsøen Fødselsdag 157
Flexfrivillige
Image00030

Arbejdsaftener

Hver anden onsdag inviterer vi til arbejdsaftener på Ungdomsøen. Her giver Ungdomsøen sejlads fra København til øen og retur samt aftensmad. Aftenerne kan bruges på at arbejde på et projekt sammen med din engagementsgruppe eller til at trække i arbejdstøjet sammen med Ø'xplorerne, der løser praktiske opgaver på øen. Følg med i hvornår vi holder arbejdsaften næste gang på siden Arrangementer og tilmeld dig via Nemtilmeld.

2020 10 13 Ungdomsøen FRAK 0014 kopier
DSC04642
Amfiteateret får tjærebehandling
Vinkelsliber_øxplorer_praktisk arbejde

Sådan kommer du til Ungdomsøen

Ungdomsøen er åben hele året, og der er mange muligheder for at tage turen til din ungdomsø:

Den rolige tur til Ungdomsøen foregår på Spar Shippings færger, som sejler fra Nyhavn. Færgeturen tager en halv time og kan bookes gennem booking@ungdomsoen.dk. Vær opmærksom på at billetterne skal bestilles senest 14 dage før, og at der frem til 1. maj er der begrænset sejlads samt særlige betingelser og priser.

Den hurtige tur til Ungdomsøen er i RIB-både. RIB står for Rigid Inflatable Boat, og de hurtige gummibåde sejler op mod 60 knob (110 km/t). Med en tur i actionboats både er I garanteret pumpende adrenalin og vind i håret. Turen i RIB bookes direkte hos Actionboat.dk.

Gør-det-selv-turen til Ungdomsøen er i din sejlbåd, motorbåd, kajak, kano, robåd, på dit paddleboard eller hvad, du ellers bruger, når du bevæger dig på vandet. Det er gratis for alle unge på 30 år og derunder at besøge øen i egen båd. Hvis du har forældre eller venner med, som er 31 år eller derover, skal de betale et havnegebyr. Havnegebyret er på 40 kroner per person, hvis I ankommer i kajak, på paddleboard eller lignende, og 70 kroner per person på 31 år eller derover i øvrige fartøjer. Læs om havnens forhold på siden “Lystsejlere” her på hjemmesiden.

Bningen Fuld færge 2019 08 24 UØ
Både i havnen
IMG 2060
NIS00545
194038910 4141732889247903 6897451503579767251 n
A126056 R1 21 22

Mad og drikke

På Ungdomsøen skal du huske madpakken, når du kommer forbi. Vi har gasgrill og udekøkkener til rådighed, du kan låne, og det er muligt at leje bålfade og bålgrejskasser samt at købe brænde, hvis du ønsker at tilberede din medbragte mad over båd.

Hvis du har glemt madpakken eller lækkersulten melder sig, kan du gå på opdagelse i vores kiosk, som ligger i hovedindgangen, hvor der står "1890" over døren. Her kan du finde snacks, kolde forfriskninger og lette måltider som kopnudler og havregrød. Derudover kan du også købe Ungdomsø-merchandise, som er skabt af frivilligt engagerede unge.

Nat i Naturen2021 Ungdomsøen16
Kurs festival 7
Bål Madlavning 2020 03 01 Emil Lyders 1
Nat i naturen 2021 Ungdoms07

Aktiviteter

Det er din egen skyld, hvis du keder dig på Ungdomsøen!

Vi har 70.000 eventyrlige kvadratmetre, som du kan gå på opdagelse i. Der er altid noget at lave på øen, og du kan både gå i gang med aktiviteter på egen hånd eller booke øens unge til at skabe nogle helt særlige oplevelser. Tag for eksempel en dukkert og hop en tur i saunaen, gå på opdagelse i vores mange aktivitetsrum udviklet af unge eller gå i kiosken og lån vores havespil eller ø-tours. Se vores udvalg af aktiviteter her.

Forslag til aktiviteter

Sauna paa Ungdomsoen
Sauna
Have- og kongespil paa Ungdomsoen
Havespil
Fotoloeb paa Ungdomsoen
Fotoløb

Sauna

Turen i bølgen blå er forfriskende året rundt, men bliver lige en tand bedre af et besøg i en varm sauna. Ungdomsøens sauna er placeret på den vestlige strand med smuk udsigt ind over København.

Antal: maksimum 10 personer
Pris for 2 timers leje med gør-det-selv optænding: gratis for unge / 800 kroner for personer over 31 Pris for brænde: 120,00 kroner for unge / 175 kroner for personer over 31 år
Pris for, at vi tænder op: 400 kroner
2 timers varighed
Sauna kan bookes i kiosken på Ungdomsøen

Havespil

Ungdomsøens udvalg af de klassiske havespil giver frisk luft til både krop og sjæl. Du kan blandt andet tage et slag kongespil, kæmpemikado eller kroket med dine venner, kollegaer eller klassekammerater.

Spørg, hvad der er ledigt i kiosken
Det er Gratis for alle Havespillet kan spilles lige så længe, som man har lyst
Spørg i Kiosken på Ungdomsøen for at booke havespil

Havespil og drinks 3
Havespil og drinks 1
Havespil og drinks 6

Fotoløb

Fotoløbet er for jer, der godt kan lide at tage billeder og være kreative. Her er der plads til at gå på opdagelse, finde øens skjulte kroge og udforske jeres kreative evner. Fotoløbet er en konkurrence, hvor jeres billeder af øen vil blive bedømt af en af de unge fra Ungdomsøen. I får stillet fotoopgaver af motiver både inde og ude, og der er en præmie til vinderen.

Antal: minimum 20 personer / maksimum 60 personer
Prisen er 80 kroner for unge / 125 kroner for personer over 31 år
Fotoløbet varer typisk 1 time
Book: 2 uger i forvejen gennem booking@ungdomsoen.dk

Ægte åben ø-kultur

I vil opleve, at der kan være flere forskellige grupper med hvert deres formål på øen, når i besøger Ungdomsøen. Det skaber god dynamik, og det er naturligt at hilse og være nysgerrige på øens øvrige gæster. Sådan skaber vi nemlig en ø, hvor alle føler sig hjemme, og hvor vi tager allerbedst hensyn til hinanden.

Book jeres besøg

Skriv til vores bookingafdelingen på booking@ungdomsoen.dk, hvis I er en gruppe på mere end 10 personer, som ønsker at besøge Ungdomsøen. Ellers kan du booke via knappen "Book" her på siden.

DSC04901