Københavnske unge

NIS00097

Er du mellem 15 og 30 år, og bor du i Københavns Kommune? Så tag dine venner med på Ungdomsøen og få gratis overnatning i telt, shelter eller sovesal alle dage fra tirsdag til søndag!

Københavns Kommune og Ungdomsøen er gået sammen om at give en gave til ungefællesskaber og vennegrupper i hele kommunen for at øge trivslen blandt unge. Læs mere om de særlige oplevelser, du som ung københavner kan få, herunder.

“Når man har den travle hverdag, der kører derudaf, så er det fedt lige at komme ud fra det københavnske og få et break, nyde naturen og trække vejret,”

– Anne Skamris, gæst på Ungdomsøen i maj 2021

Særlige tilbud for københavnske unge

2020 09 27 Ungdomsøen Fødselsdag 060
Ungdomsø-weekender
NIS00497
Gratis overnatning for unge københavnere
Ungdomsøen inviterer til
Ungdomsøen inviterer til...

Ungdomsø-weekender

Ungdomsø-weekender er for alle unge i alderen 15 til 30 år og bliver afholdt cirka fire gange om året på Ungdomsøen. Her kan du møde nye mennesker, arbejde på projekter og mærke ø-stemningen og fællesskabet på egen krop. Til Ungdomsø-weekender vil der altid være et aktivitetsrigt program, som nogle gange byder på kurser, workshops og spændende oplæg. Følg med i hvornår vi afholder vores næste Ungdomsø-weekend på siden Arrangementer her på hjemmesiden eller på vores facebookside.

2020 09 27 Ungdomsøen Fødselsdag 011
2020 09 27 Ungdomsøen Fødselsdag 157
Flexfrivillige
Image00030

Gratis overnatning for unge københavnere

Som ung københavner under 30 år kan du besøge Ungdomsøen hele året og overnatte gratis i shelter, sovesal eller telt. Og så får I lave mad i vores køkken Foodlab.

Ungdomsøen ligger blot 30 minutters sejlads fra Nyhavn. Turen til øen kan give jer en mulighed for at komme lidt væk fra hverdagen og få et frirum, hvor der er plads til at slappe af, mulighed for at fordybe sig i projekter og ikke mindst komme tættere på hinanden. Kom med din vennegruppe, bandet, fodboldklubben, studiegruppen eller dine roomies.

I skal selv sørge for transport til øen og det mad, I vil spise, men vi stiller køkkenfaciliteter til rådighed, så I har et sted at tilberede maden. I kan også købe lette snacks og drikkevarer i vores kiosk.

Fra maj til oktober sejler der en færge fra Nyhavn. Det koster 120 kroner per person tur-retur, og billetterne købes på https://sparshipping.dk/.

Fra november til april kan I komme til Ungdomsøen ved at sejle i egen båd, ro i kajak eller booke en tur med vind i håret med Action Boat på https://www.actionboat.dk/. Det er gratis for unge op til 30 år at lægge til i egen båd i Ungdomsøens havn.

Køkkenfaciliteter og overnatning bookes efter først-til-mølle-princippet. Du booker ved at udfylde vores kontaktformular, som du finder længere nede på siden her.

Ungdomsøen inviterer til...

En gang om måneden inviterer vi ind i Ungdomsøens ungefællesskab i arrangementsrækken Ungdomsøen inviterer til.... Hver gang har vi et nyt tema, men fælles for hvert arrangement er, at du kan møde nye mennesker, få noget lækkert mad og lære lidt om Ungdomsøen. Tidligere har vi blandt andet holdt arrangementerne Ungdomsøen inviterer til Neo Ellow og nudler og Ungdomsøen inviterer til bål, burger og biomimik. Arrangementerne kan både blive holdt på Ungdomsøen ud for København eller rundt omkring i landet. Følg med i hvornår vores næste arrangement er på siden Arrangementer her på hjemmesiden eller på vores facebookside. Du kan også læse mere om Ungdomsøen inviterer til... og melde dig til planlægningsteamet under fanen "Engagement" her på hjemmesiden.

Koncert med Neo Ellow
Samtalemenuer til Ungdomsøen inviterer til Neo Ellow og nudler
Baren i Ungdommens Demokratihus (Neo Ellow og nudler)
IMG 2793
IMG 2725
IMG 2599

Københavnerpakken

Københavnerpakken er et tilbud til alle unge i Københavns Kommune, som vil have oplevelser langt fra hverdagen og omgivet af havet. For Københavnerpakken gælder:

• Du skal bo i Københavns Kommune og være mellem 15 og 30 år for at kunne benytte dig af tilbuddet om gratis overnatning.

• Fra tirsdag til søndag hele året kan du besøge Ungdomsøen og overnatte gratis. Du kan frit bruge vores spisesal og køkkenfaciliteter. Om sommeren laver vi bål på kajen, hvor vi griller sammen.

• Du betaler selv for sejlads eller får en ven til at sejle dig. Fra maj til oktober sejler færgen SparShipping fra Nyhavn. Fra november til april kan I sejle i egen båd, booke en RIB-båd hos Action Boat, ro i kayak eller noget helt fjerde.

• Du booker via kontaktformularen herunder.

Tag til Ungdomsøen

Book din tur med gratis overnatning

Sådan kommer I til øen

Tag metroen til Nyhavn og hop videre med Spar Shippings færger eller find en ven med en båd og vær sømænd for en dag eller to og sejl ud til jeres ø-paradis kun et stenkast fra Københavns vilde hverdag.

Færgen sejler i fast rutefart fra maj til oktober. Sejlturen fra Nyhavn tager en halv time og er oplagt, hvis I skal nå at dyste i en omgang quiz eller besøge færgebaren på turen. Billetter til færgen købes via booking@ungdomsoen.dk. Vær opmærksom på at billetterne skal bestilles senest 14 dage før, og at der frem til 1. maj er der et begrænset antal ture samt særlige betingelser og priser.

Fra november til april kan I sejle i egen båd og lægge til i havnen. Det er gratis for alle unge på 30 år. Har I venner med, som er 31 år eller derover, skal de betale et havnegebyr på 70 kroner per person. Hvis I ankommer i kajak, kano eller lignende, koster det 40 kroner for personer på 31 år og derover, mens det (selvfølgelig) er gratis for unge på 30 år og derunder. Læs mere om havnens forhold på siden "Lystsejlere" her på hjemmesiden.

I kan også booke en sejltur med vind i håret med en RIB-båd hos Action Boat.

Bningen Fuld færge 2019 08 24 UØ
2
194038910 4141732889247903 6897451503579767251 n
A126056 R1 21 22
Både i havnen
IMG 2060

Mad og drikke

Du skal selv tage mad med, når du besøger Ungdomsøen. Københavns kommune har betalt for, at du kan bruge køkkenfaciliteter gratis, hvis du booker overnatning gennem vores "Københavnerpakke"-tilbud.

Om sommeren tænder vi op i grillen på kajen, hvor vi sammen kan forberede aftensmaden. Resten af året er det muligt at leje bålfade, bålgrejskasser og at købe brænde, hvis du vil lave mad over bål.

Hvis du har glemt madpakken eller sulten melder sig, kan du gå på opdagelse i vores kiosk. Her kan du finde snacks, kolde forfriskninger og lette måltider som kopnudler og havregrød. Derudover kan du også købe Ungdomsø-merchandise, som er skabt af frivilligt engagerede unge.

Nat i Naturen2021 Ungdomsøen16
Bål Madlavning 2020 03 01 Emil Lyders 1
Kurs festival 7

Aktiviteter

På Ungdomsøen er det din egen skyld, hvis du keder dig

Om aftenen tænder vi bål i amfiteateret, hvor alle, der er på øen, kan mødes under åben himmel. I kan også bruge tiden på at fare vild i gangene på det tidligere militærfort, hoppe i havnen og blive varmet igennem i saunaen, spille brætspil, mødes om poolbordet, udfolde jeres kreativitet i vores krea-rum eller udnytte de mange andre muligheder, der gemmer sig på de 70.000 eventyrlige kvadratmeter. Det er kun fantasien, der sætter grænser for jeres besøg, og vi glæder os til at se, hvad I finder på. Se vores udvalg af aktiviteter her.

Sauna paa Ungdomsoen
Sauna
Have- og kongespil paa Ungdomsoen
Havespil
Paddleboard paa Ungdomsoen
Paddleboard

Sauna

Turen i bølgen blå er forfriskende året rundt, men bliver lige en tand bedre af et besøg i en varm sauna. Ungdomsøens sauna er placeret på den vestlige strand med smuk udsigt ind over København.

Antal: maksimum 10 personer
Pris for 2 timers leje med gør-det-selv optænding: gratis for unge / 800 kroner for personer over 31 Pris for brænde: 120,00 kroner for unge / 175 kroner for personer over 31 år
Pris for, at vi tænder op: 400 kroner
2 timers varighed
Sauna kan bookes i kiosken på Ungdomsøen

Havespil

Ungdomsøens udvalg af de klassiske havespil giver frisk luft til både krop og sjæl. Du kan blandt andet tage et slag kongespil, kæmpemikado eller kroket med dine venner, kollegaer eller klassekammerater.

Spørg, hvad der er ledigt i kiosken
Det er Gratis for alle Havespillet kan spilles lige så længe, som man har lyst
Spørg i Kiosken på Ungdomsøen for at booke havespil

Havespil og drinks 3
Havespil og drinks 1
Havespil og drinks 6

Paddleboard

Test balancen og dine evner på usikkert underlag med Ungdomsøens stand-up paddleboards. Det er for alle niveauer, så længe man ikke er bange for at blive våd. Brug af Ungdomsøens paddleboards er på eget ansvar, og må kun ske i Ungdomsøens havn.

Antal: 4 paddleboards
Pris: 120 kroner for unge / 175 kroner for personer over 31 år
Varighed: 1 time
Henvend jer i kiosken ved booking af paddleboards
OBS: Udlejes kun til personer over 18 år. Brug af paddleboards sker på eget ansvar.

Overnatningsmuligheder

2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5584 kopier
Sovesal 10 personer
Bningen Telte på lejrplads 2019 08 24 UØ
Teltplads
194038910 4141732889247903 6897451503579767251 n
Overnatning i egen båd

Sovesal 10 personer

Tilbring natten i de gamle sovesale, der før husede op mod 40 soldater i hængekøjer. Nu er der sengeplads til 10 personer, 2 brusekabiner og 1 toilet i de nyrenoverede sovesale. Sovesalene har en fantastisk udsigt over Ungdomsøens havn og videre ind mod København fra reposen, der er bygget af Ungdomsøens frivilligt engagerede unge.

Der er 9 sovesale med plads til 10 personer på Ungdomsøens førstesal. Der kan udleveres nøgler til sovesalene, og det er naturligvis muligt at tilkøbe dyner, puder, sengelinned og håndklæder.

Antal: 10 personer
Prisen per person: 175 kroner for unge / 250 kroner for personer over 31 år. Per sovesal: 1200 kroner / 1700 kroner
Book: 2 uger i forvejen gennem booking@ungdomsoen.dk

2021 03 10 Ungdomsøen Rum 0026 kopier
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5590 kopier
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5599 kopier

Teltplads

På vores lejrplads med plads til mere end 600 overnattende, har du mulighed for at leje en teltplads til at slå dit medbragte telt op. På lejrpladsen er der adgang til udendørs køkkenfaciliteter samt toilet og bad. Teltpladsen ligger med havudsigt over Øresund.

Der kan naturligvis lejes telt, liggeunderlag og sovepose i forbindelse med leje af teltplads.

Antal: Mere end 600 personer
Pris per person: 60 kroner for unge / 80 kroner for personer over 31 år
Book: Via vores webshop.

Telte på lejrplads
71182720 2462924373742630 806370016650854400 o
60113334 2204057296296007 5220518055204880384 n
NZ6 2428

Overnatning i egen båd

Ankommer du til Ungdomsøen i egen båd, kan du vælge at overnatte i den. Det koster 40 kroner per person for unge på 30 år og derunder og 60 kroner per person over på 31 år og derover. Husk at melde din ankomst til Ungdomsøens personale og sige, at du ønsker at overnatte i din egen båd.

Ægte åben ø-kultur

Når du besøger Ungdomsøen, kan der være flere forskellige grupper med hvert deres formål på øen. Det skaber god dynamik, og det er naturligt at hilse og være nysgerrige på øens øvrige gæster. Sådan skaber vi nemlig en ø, hvor alle føler sig hjemme, og hvor vi tager allerbedst hensyn til hinanden.

IMG 1556 Københavns kommune