Københavnske unge

Unge griner foran Hangar C

Er du mellem 15 og 30 år, og bor du i Københavns Kommune? Så tag dine venner med på Ungdomsøen og få gratis overnatning i telt eller sovesal!

Københavns Kommune og Ungdomsøen er gået sammen om at give en gave til ungefællesskaber og vennegrupper i hele kommunen for at øge trivslen blandt unge. Læs mere om de særlige oplevelser, du som ung københavner kan få, herunder.

Københavnerpakken

Københavnerpakken er et tilbud til alle unge i Københavns Kommune, som vil have oplevelser langt fra hverdagen og omgivet af havet. For Københavnerpakken gælder:

• Du skal bo i Københavns Kommune og være mellem 15 og 30 år for at kunne benytte dig af tilbuddet om gratis overnatning.

• Du kan besøge Ungdomsøen og overnatte gratis alle dage hele året*.

• Vi stiller køkkenfaciliteter til rådighed, som du kan benytte. Om sommeren inviterer vi også til at grille sammen på kajen. Du skal selv medbringe dine madvarer.

• Du betaler selv for sejlads eller får en ven til at sejle dig. Fra maj til oktober sejler SparShippings færger fra Nyhavn. Fra november til april kan du sejle i egen båd, booke en RIB-båd hos Action Boat, ro i kajak eller noget helt fjerde.

• Du booker dit ophold via kontaktformularen længere nede på siden.

*Vi har som udgangspunkt åbent alle dage hele året, men vi tager forbehold for, at der kan forekomme lukkedage.

Book Københavner-pakken her

Særlige tilbud for københavnske unge

2020 09 27 Ungdomsøen Fødselsdag 060
Ungdomsø-weekender
NIS00497
Gratis overnatning for unge københavnere
Ungdomsøen inviterer til
Ungdomsøen inviterer til...

Ungdomsø-weekender

Ungdomsø-weekender er for alle unge i alderen 15 til 30 år og bliver afholdt cirka fire gange om året på Ungdomsøen. Her kan du møde nye mennesker, arbejde på projekter og mærke ø-stemningen og fællesskabet på egen krop. Til Ungdomsø-weekender vil der altid være et aktivitetsrigt program, som nogle gange byder på kurser, workshops og spændende oplæg. Følg med i hvornår vi afholder vores næste Ungdomsø-weekend på siden Arrangementer her på hjemmesiden eller på vores facebookside.

Venner i solnedgang til Ungdomsø-weekend
Ungdomsø-weekend, gruppe i cirkel
Tie dye t-shirts med merchgruppen til Ungdomsø-weekend
FRIRUM laver merch til Ungdomsø-weekend
Trækvogn på kajen i solnedgang til Ungdomsø-weekend

Gratis overnatning for unge københavnere

Som ung københavner mellem 15 og 30 år kan du besøge Ungdomsøen hele året og overnatte gratis i enten sovesal eller telt. Derudover får du også adgang til et køkken, hvor du kan tilberede din medbragte mad.

Ungdomsøen ligger 30 minutters sejlads fra Nyhavn. En tur til øen er din mulighed for at komme lidt væk fra hverdagen og få et frirum, hvor der er plads til at slappe af, mulighed for at fordybe sig i projekter og ikke mindst komme tættere på hinanden. Tag afsted med din vennegruppe, bandet, fodboldklubben, studiegruppen eller dine roomies.

I skal selv sørge for transport til øen og det mad, I vil spise, men vi stiller køkkenfaciliteter til rådighed, så I har et sted at tilberede maden. I kan også købe lette snacks og drikkevarer i vores kiosk.

Fra maj til oktober sejler der en færge fra Nyhavn. Billetterne købes direkte på https://sparshipping.dk/.

Fra november til april kan I komme til Ungdomsøen ved at sejle i egen båd, ro i kajak eller booke en tur med vind i håret med Action Boat på https://www.actionboat.dk/. Det er gratis for unge op til 30 år at lægge til i egen båd i Ungdomsøens havn.

Køkkenfaciliteter og overnatning bookes efter først-til-mølle-princippet. Du booker via vores webshop.

Københavner-pakke på platform og med regnbue i baggrunden
Københavner-pakke, venner omkring bålet
Københavner-pakke, pakker ud i sovesal
Unge griner foran Hangar C

Ungdomsøen inviterer til...

I løbet af året inviterer vi ind i Ungdomsøens ungefællesskab i arrangementsrækken Ungdomsøen inviterer til.... Hver gang har vi et nyt tema, men fælles for hvert arrangement er, at du kan møde nye mennesker, få noget lækkert mad og lære lidt om Ungdomsøen. Tidligere har vi blandt andet holdt arrangementerne Ungdomsøen inviterer til havnefest og Ungdomsøen inviterer til bål, burger og biomimik. Arrangementerne kan både blive holdt på Ungdomsøen ud for København eller rundt omkring i landet. Følg med i hvornår vores næste arrangement er under Arrangementer her på hjemmesiden eller på vores facebookside. Du kan også høre mere om Ungdomsøen inviterer til... og melde dig til planlægningsteamet ved at skrive til engagementskonsulent Julie på julie.baggesen@ungdomsoen.dk.

Ungdomsøen inviterer til EN AFTEN UDEN DUMME SPØRGSMÅL
DJ til MIN FØRSTE OPTRÆDEN
Ask i riggen til Ungdomsøen inviterer til skipperliv og sommergrill
Fællesspisning, langbordsmiddag til Ungdomsøen inviterer til bål, burger og biomimik
Samtalemenuer til Ungdomsøen inviterer til Neo Ellow og nudler

Sådan kommer I til øen

Tag metroen til Kongens Nytorv, gå til Nyhavn og hop med på en af Spar Shippings færger. Du kan også finde en ven med en båd og vær sømænd for en dag eller to og sejl ud til jeres ø-paradis kun et stenkast fra Københavns vilde hverdag.

Færgen sejler i fast rutefart fra maj til oktober. Sejlturen fra Nyhavn tager en halv time og er oplagt, hvis I skal nå at dyste i en omgang quiz eller besøge færgebaren på turen. Billetter til færgen købes på https://sparshipping.dk/.

I kan også sejle i egen båd og lægge til i havnen. Det er gratis for alle unge på 30 år, og havnen har åben hele året. Læs mere om havnen på siden Lystsejlere her på hjemmesiden.

I kan også booke en sejltur med vind i håret med en RIB-bådtur sammen med vores samarbejdspartnere hos Actionboat.dk og JJ Racing. Turen bookes via booking@ungdomsoen.dk.

Bningen Fuld færge 2019 08 24 UØ
2
194038910 4141732889247903 6897451503579767251 n
A126056 R1 21 22
Både i havnen
IMG 2060

Mad og drikke

Du skal selv tage mad med, når du besøger Ungdomsøen. Københavns kommune har betalt for, at du kan bruge køkkenfaciliteter gratis, hvis du booker overnatning gennem vores "Københavnerpakke"-tilbud.

Om sommeren tænder vi op i grillen på kajen, hvor vi sammen kan forberede aftensmaden. Resten af året er det muligt at leje bålfade, bålgrejskasser og at købe brænde, hvis du vil lave mad over bål.

Hvis du har glemt madpakken eller sulten melder sig, kan du gå på opdagelse i vores kiosk. Her kan du finde snacks, kolde forfriskninger og lette måltider som kopnudler og havregrød. Derudover kan du også købe Ungdomsø-merchandise, som er skabt af frivilligt engagerede unge.

Hvad kan man lave på øen?

På Ungdomsøen er det din egen skyld, hvis du keder dig

Om aftenen tænder vi bål i amfiteateret, hvor alle, der er på øen, kan mødes under åben himmel. I kan også bruge tiden på at fare vild i gangene på det tidligere militærfort, hoppe i havnen og blive varmet igennem i saunaen, spille brætspil, mødes om poolbordet, udfolde jeres kreativitet i vores krea-rum eller udnytte de mange andre muligheder, der gemmer sig på de 70.000 eventyrlige kvadratmeter. Det er kun fantasien, der sætter grænser for jeres besøg, og vi glæder os til at se, hvad I finder på. Se alle vores aktiviteter her.

Fotoloeb paa Ungdomsoen
Fotoløb
Have- og kongespil paa Ungdomsoen
Havespil
Sauna paa Ungdomsoen
Sauna

Fotoløb

OPLEV ØEN, FÆLLESSKAB, KREATIV

Gå på opdagelse på Ungdomsøen og find de allerbedste selfie-spots, når vores fotoløb guider jer rundt til øens skjulte kroge og smukkeste steder. I kan bruge fotoløbet som en alternativ rundvisning på egen hånd eller udfordre hinanden til en konkurrence i kreative evner. I bliver stillet fotoopgaver både inde og ude, og når I har gennemført aktiviteten, har I fyldt jeres kamerarulle med gode ø-minder.

Fotoløbet er gratis, og I faciliterer selv aktiviteten.

Aktiviteten varer typisk 1 time.

I får udleveret materialer til fotoløbet i kiosken.

Havespil

FÆLLESSKAB, NATUR, KONKURRENCE

Nyd Ungdomsøens grønne områder med vores havespil. I kiosken finder I blandt andet kongespil, kæmpemikado og kroket. Havespillene er perfekte til at nyde en solskinsdag med vennerne på ungdommens helt egen ø.

Havespillene kan lånes gratis i kiosken. Her kan I også høre hvilke spil, der er ledige.

Havespil og drinks 6
Havespil, Tårnby Gymnasium spiller kæmpemikado
Havespil og drinks 1
Havespil, Tårnby Gymnasium spiller kongespil

Sauna

HAVNEN, RO, VELVÆRE

Turen i bølgen blå er forfriskende året rundt, men bliver lige en smule bedre af et besøg i en varm sauna. Ungdomsøens sauna er placeret på den vestlige strand med smuk udsigt ind over København. Saunaen er brændefyret. Brænde kan købes i kiosken, hvor I også reserverer saunaen. En stak brænde til saunaen koster 120 kroner for unge og 175 kroner for personer over 30 år.

Antal: Der er plads til seks til otte personer i saunaen ad gangen.

Det er gratis for unge at bruge saunaen. Voksne over 30 år betaler 800 kroner for to timers leje. Hvis Ungdomsøens personale skal tænde op i saunaen for jer, koster det 400 kroner.

Man kan reservere og bruge saunaen i op til to timer. Saunaen reserveres i kiosken på øen.

Damp i sauna
Gruppe går ind i sauna
Smil i sauna
Silhuetter i sauna

Overnatningsmuligheder

2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5584 kopier
Sovesal 10 personer
Bningen Telte på lejrplads 2019 08 24 UØ
Teltplads
194038910 4141732889247903 6897451503579767251 n
Overnatning i egen båd

Sovesal 10 personer

Tilbring natten i de gamle sovesale, der før husede op mod 40 soldater i hængekøjer. Nu er der sengeplads til ti personer, to brusekabiner og ét toilet i de nyrenoverede sovesale. Sovesalene har en fantastisk udsigt over Ungdomsøens havn og videre ind mod København fra reposen, der er bygget af Ungdomsøens frivilligt engagerede unge.

Vi har ni 10-personers sovesale Ungdomsøens førstesal. Der kan udleveres nøgler til sovesalene, og det er naturligvis muligt at tilkøbe dyner, puder, sengelinned og håndklæder.

Antal: 10 personer
Pris
per person: 175 kroner for unge / 250 kroner for personer over 31 år. Pris per sovesal: 1.200 kroner / 1.700 kroner
Book
: 2 uger i forvejen gennem booking@ungdomsoen.dk

2021 03 10 Ungdomsøen Rum 0026 kopier
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5590 kopier
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5599 kopier

Teltplads

På vores lejrplads med plads til mere end 600 overnattende, har du mulighed for at leje en teltplads til at slå dit medbragte telt op. På lejrpladsen er der adgang til udendørs køkkenfaciliteter samt toilet og bad. Teltpladsen ligger med havudsigt over Øresund.

Der kan naturligvis lejes telt, liggeunderlag og sovepose i forbindelse med leje af teltplads.

Antal: Op til 1.000 personer.
Pris
per person: 60 kroner for unge og 80 kroner for personer over 30 år.

Telte på lejrplads
71182720 2462924373742630 806370016650854400 o
60113334 2204057296296007 5220518055204880384 n
NZ6 2428

Overnatning i egen båd

Ankommer du til Ungdomsøen i egen båd, kan du vælge at overnatte i den. Det koster 40 kroner per person for unge på 30 år og derunder og 60 kroner per person over på 31 år og derover. Husk at melde din ankomst til Ungdomsøens personale og sige, at du ønsker at overnatte i din egen båd.

Ægte åben ø-kultur

Når du besøger Ungdomsøen, kan der være flere forskellige grupper med hvert deres formål på øen. Det skaber god dynamik, og det er naturligt at hilse og være nysgerrige på øens øvrige gæster. Sådan skaber vi nemlig en ø, hvor alle føler sig hjemme, og hvor vi tager allerbedst hensyn til hinanden.

IMG 1556 Københavns kommune