Københavnske unge

Unge griner foran Hangar C

Er du mellem 15 og 30 år, og bor du i Københavns Kommune? Så tag dine venner med på Ungdomsøen og få gratis overnatning i telt, shelter eller sovesal alle dage fra tirsdag til søndag hele året!

Københavns Kommune og Ungdomsøen er gået sammen om at give en gave til ungefællesskaber og vennegrupper i hele kommunen. Læs mere om de særlige oplevelser, du som ung københavner kan få, herunder.

Særlige tilbud for unge fra København

NIS00497
Gratis overnatning fra tirsdag til søndag
2020 09 27 Ungdomsøen Fødselsdag 060
Ungdomsø-weekender
Ungdomsøen inviterer til
Ungdomsøen inviterer til...

Gratis overnatning fra tirsdag til søndag

Hver tirsdag til søndag giver vi gratis overnatning og køkkenfaciliteter på Ungdomsøen, der ligger kun 30 minutter fra Nyhavn. Du tage fodboldklubben med ud på jeres årlige sommertur, få inspiration til jeres næste sang i bandet eller tage dine roomies med ud for at møde forskellige unge, når vi tænder fælles bål om aftenen.

Turen til Ungdomsøen giver jer mulighed for at komme lidt væk fra en presset hverdag og ud til et frirum, hvor der er plads til at slappe af, mulighed for at fordybe sig i projekter og ikke mindst komme tættere på hinanden.

I skal selv sørge for transport til øen og mad. Men vi stiller køkkenfaciliteter til rådighed, så I har et sted at tilberede maden. I kan også købe lette snacks og drikkevarer i vores kiosk.

Køkkenfaciliteter og overnatning bookes efter først-til-mølle-princippet. Du booker ved at sende en mail til booking@ungdomsoen.dk, hvor du skriver "Københavnertur" i emnefeltet. I mailen skal du skrive, hvor mange I er, og om du/I vil booke teltplads, shelter eller sovesal.

I kan komme til Ungdomsøen ved at sejle med færgen fra Nyhavn. Billetterne købes hos Ungdomsøen, skriv til booking@ungdomsoen.dk.

I kan også sejle i egen båd og lægge til i Ungdomsøens havn. Det er gratis for at lægge til for alle personer under 30 år.

Københavner-pakken er støttet af Københavns Kommune.

Ungdomsø-weekender

Ungdomsø-weekender er for alle unge i alderen 15 til 30 år og bliver afholdt cirka fire gange om året på Ungdomsøen. Her kan du møde nye mennesker, arbejde på projekter og mærke ø-stemningen og fællesskabet på egen krop. Til Ungdomsø-weekender vil der altid være et aktivitetsrigt program, som nogle gange byder på kurser, workshops og spændende oplæg. Følg med i hvornår vi afholder vores næste Ungdomsø-weekend på siden Arrangementer her på hjemmesiden eller på vores facebookside.

Åbningen Solnedgang 2019 08 24 UØ 2
Sommer på øen læse eksamen 8
Trækvogn på kajen i solnedgang til Ungdomsø-weekend

Ungdomsøen inviterer til...

En gang om måneden inviterer vi ind i Ungdomsøens ungefællesskab i arrangementsrækken Ungdomsøen inviterer til.... Hver gang har vi et nyt tema, men fælles for hvert arrangement er, at du kan møde nye mennesker, få noget lækkert mad og lære lidt om Ungdomsøen. Arrangementerne kan både blive holdt på Ungdomsøen ud for København eller rundt omkring i landet. Følg med i hvornår vores næste arrangement er på siden Arrangementer her på hjemmesiden eller på vores facebookside.

Koncert med Neo Ellow
Samtalemenuer til Ungdomsøen inviterer til Neo Ellow og nudler
Baren i Ungdommens Demokratihus (Neo Ellow og nudler)
IMG 2793
IMG 2725
Fællesspisning, langbordsmiddag til Ungdomsøen inviterer til bål, burger og biomimik

Transport

Der er én måde at komme til Ungdomsøen på, og det er ved at sejle. I kan enten sejle selv, gå ombord på færgen i Nyhavn med SparShipping eller booke en actionpræget sejltur med Actionboat.dk.

SparShippings færger sejler fra Nyhavn til Ungdomsøen fra tirsdag til søndag hele året. Turen fra Nyhavn til Ungdomsøen tager en halv time. Køb din færgebillet på www.sparshipping.dk

Ungdomsøens havn er åben for alle, og I er også velkomne til selv at sejle ud til os. Det er gratis for alle unge på 30 år og derunder at besøge Ungdomsøen i egen båd. Hvis du har forældre eller venner med, som er 31 år eller derover, skal de betale et havnegebyr. Læs mere om havnens forhold på siden Lystsejlere her på hjemmesiden.

Book din tur med gratis overnatning her

Bningen Fuld færge 2019 08 24 UØ
2
194038910 4141732889247903 6897451503579767251 n
A126056 R1 21 22
Både i havnen
IMG 2060

Mad og drikke

Du skal selv tage mad med, når du besøger Ungdomsøen. Københavns Kommune har betalt for at du kan bruge køkkenfaciliteter gratis, hvis du booker overnatning en lørdag fra maj til oktober gennem vores "Københavnertur"-tilbud.

På andre tidspunkter har vi gasgrill og udekøkkener til rådighed, du kan låne, og det er muligt at leje bålfade og bålgrejskasser samt at købe brænde, hvis du ønsker at tilberede din medbragte mad over båd.

Hvis du har glemt madpakken eller lækkersulten melder sig, kan du gå på opdagelse i vores kiosk, som ligger i hovedindgangen, hvor der står "1890" over døren. Her kan du finde snacks, kolde forfriskninger og lette måltider som kopnudler og havregrød. Derudover kan du også købe Ungdomsø-merchandise, som er skabt af frivilligt engagerede unge.

Sommer på øen læse eksamen 29
Sommer på øen læse eksamen 8
DSC08328
Image00003
Københavner Pakken
Ungdomsøen Stillbillede 3

Aktiviteter

Om aftenen tænder vi bål i amfiteateret, hvor alle, der er på øen, kan mødes under åben himmel. I kan også bruge tiden på at fare vild i gangene på det tidligere militærfort, hoppe i havnen og blive varmet igennem i saunaen, spille brætspil, mødes om poolbordet, udfolde jeres kreativitet i vores krea-rum eller udnytte de mange andre muligheder, der gemmer sig på de 70.000 eventyrlige kvadratmeter. Det er kun fantasien, der sætter grænser for jeres besøg, og vi glæder os til at se, hvad I finder på. Se vores udvalg af aktiviteter her.

Sauna paa Ungdomsoen
Sauna
Have- og kongespil paa Ungdomsoen
Havespil
Paddleboard paa Ungdomsoen
Paddleboard

Sauna

HAVNEN, RO, VELVÆRE

Turen i bølgen blå er forfriskende året rundt, men bliver lige en smule bedre af et besøg i en varm sauna. Ungdomsøens sauna er placeret på den vestlige strand med smuk udsigt ind over København. Saunaen er brændefyret. Brænde kan købes i kiosken, hvor I også reserverer saunaen. En stak brænde til saunaen koster 120 kroner for unge og 175 kroner for personer over 30 år.

Antal: Der er plads til seks til otte personer i saunaen ad gangen.

Det er gratis for unge at bruge saunaen. Voksne over 30 år betaler 800 kroner for to timers leje. Hvis Ungdomsøens personale skal tænde op i saunaen for jer, koster det 400 kroner.

Man kan reservere og bruge saunaen i op til to timer. Saunaen reserveres i kiosken på øen.

Damp i sauna
Gruppe går ind i sauna
Smil i sauna
Silhuetter i sauna

Havespil

FÆLLESSKAB, NATUR, KONKURRENCE

Nyd Ungdomsøens grønne områder med vores havespil. I kiosken finder I blandt andet kongespil, kæmpemikado og kroket. Havespillene er perfekte til at nyde en solskinsdag med vennerne på ungdommens helt egen ø.

Havespillene kan lånes gratis i kiosken. Her kan I også høre hvilke spil, der er ledige.

Havespil og drinks 6
Havespil, Tårnby Gymnasium spiller kæmpemikado
Havespil og drinks 1
Havespil, Tårnby Gymnasium spiller kongespil

Paddleboard

AKTIV, HAVNEN, NATUR

Test balancen og dine evner på usikkert underlag med Ungdomsøens stand-up paddleboards. Det er både for nybegyndere og øvede, så længe du ikke er bange for at blive våd. Brug af Ungdomsøens paddleboards er på eget ansvar og må kun ske i Ungdomsøens havn. Man skal være over 18 år for at leje Ungdomsøens paddleboards.

Antal: Fire paddleboards

Pris fra 120 kroner per board. Prisen dækker leje af paddleboardet i én time.

Paddleboards udlejes i kiosken.

Overnatning på øen

Shelter02
Shelter
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5584 kopier
Sovesal 10 personer
Bningen Telte på lejrplads 2019 08 24 UØ
Teltplads
194038910 4141732889247903 6897451503579767251 n
Overnatning i egen båd

Shelter

Vores shelters er bygget under gamle raketplatforme, der giver overdækning foran shelteren. De er tegnet og delvist bygget af Ungdomsøens frivilligt engagerede unge, der har udtænkt shelteren med skodder, der kan skærme for vind og vejr hele vejen rundt. Derudover er der strømudtag i shelteren og nedgravet bålfad med mobil rist på pladsen foran. Fra shelteren er der udsigt over Øresund mod København i vest og Malmø i øst.

Det er naturligvis muligt at leje liggeunderlag, sovepose og varmeblæser til shelteren.

Plads til 8-10 personer
Pris
per person: 120 kroner for unge og 175 kroner for personer over 31 år. Per shelter: 660 kroner for grupper af unge og 950 kroner for familier, voksne grupper og erhvervsgæster.

Book et shelter i vores webshop her.

Shelter01
Plads mellem shelters UØ 1
Raket Shelter

Sovesal 10 personer

Tilbring natten i de gamle sovesale, der før husede op mod 40 soldater i hængekøjer. Nu er der sengeplads til ti personer, to brusekabiner og ét toilet i de nyrenoverede sovesale. Sovesalene har en fantastisk udsigt over Ungdomsøens havn og videre ind mod København fra reposen, der er bygget af Ungdomsøens frivilligt engagerede unge.

Vi har ni 10-personers sovesale Ungdomsøens førstesal. Der kan udleveres nøgler til sovesalene, og det er naturligvis muligt at tilkøbe dyner, puder, sengelinned og håndklæder.

Antal: 10 personer
Pris
per person: 175 kroner for unge / 250 kroner for personer over 31 år. Pris per sovesal: 1.200 kroner / 1.700 kroner
Book
: 2 uger i forvejen gennem booking@ungdomsoen.dk

2021 03 10 Ungdomsøen Rum 0026 kopier
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5590 kopier
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 5599 kopier

Teltplads

På vores lejrplads med plads til mere end 600 overnattende, har du mulighed for at leje en teltplads til at slå dit medbragte telt op. På lejrpladsen er der adgang til udendørs køkkenfaciliteter samt toilet og bad. Teltpladsen ligger med havudsigt over Øresund.

Der kan naturligvis lejes telt, liggeunderlag og sovepose i forbindelse med leje af teltplads.

Antal: Op til 1.000 personer.
Pris
per person: 60 kroner for unge og 80 kroner for personer over 30 år.

Book din teltplads i vores webshop her.

Telte på lejrplads
71182720 2462924373742630 806370016650854400 o
60113334 2204057296296007 5220518055204880384 n
NZ6 2428

Overnatning i egen båd

Ankommer du til Ungdomsøen i egen båd, kan du vælge at overnatte i den. Det koster 40 kroner per person for unge på 30 år og derunder og 60 kroner per person over på 31 år og derover. Husk at melde din ankomst til Ungdomsøens personale og sige, at du ønsker at overnatte i din egen båd.

Københavnerpakken

• Du skal bo i Københavns Kommune og være mellem 15 og 30 år for at kunne benytte dig af tilbuddet om gratis overnatning.

• Hele året rundt fra tirsdag til søndag kan I overnatte gratis i shelter, telt eller på sovesal.

• Her får I også mulighed for at bruge vores spisesal, køkkenfaciliteter og bål i Amfiteatret.

• Du betaler selv for sejlads, eller får en ven til at sejle dig

• Du booker ved at udfylde formularen her på siden. Du hører fra vores bookingteam inden længe.

Ofte stillede spørgsmål

Åbn alle Luk alle

Hvordan kommer jeg ud på øen?

I kan tage en SparShippings færge fra Nyhavn eller sejle selv. Book din færgebillet direkte på www.sparshipping.dk

Er der wifi på øen?

Ingen Ungdomsø uden wifi til at uploade dine tiktokvideoer og instagramstories! Vores wifi hedder "Ungdoms-wifi", og det er frit tilgængelig for alle på øen. Det kan også være en fordel at slå wifi-opkald til i indstillinger på din telefon, mens du er på øen. Ved du ikke hvordan du gør, så kan du altid spørge en ven til råds.

Kan jeg købe en snack?

Ja – og merchandise! Du skal bare finde vej til kiosken, som ligger ved hovedindgangen, hvor der står "1890" over døren. Her kan du købe snacks, kolde forfriskninger og lette måltider som for eksempel kopnudler og havregrød.

Må jeg drikke alkohol på øen?

Ja, så længe du husker, at du er på en ø. Det betyder, at du skal være ekstra opmærksom på omgivelserne. Det skal dog ikke sætte en stopper for festen! Har du glemt dine øl og cider på fastlandet, er det muligt at købe i kiosken, hvis du er over 18 år.

Hvor stor er øen?

Ungdomsøen er omkring 70.000 kvadratmeter inklusive havnen. Det svarer til cirka ti fodboldbaner. Vi har 53.500 udendørs kvadratmeter (cirka otte fodboldbaner) og 16.500 kvm indenfor (cirka to fodboldbaner). Men det er lidt svært at forholde sig til. Derfor har vi lavet en hurtig, lille tidsoversigt til dig: Det tager mellem 10 og 15 minutter at gå rundt om hele øen på den yderste perimeter, hvor lejrpladsen ligger, cirka 5 minutter at komme fra kajen og til Hangar C og cirka 2 minutter i gennemsnit at komme fra kajen og ind til størstedelen af rummene inde i fortet.

Hvordan finder man rundt?

Der er mulighed for at få udleveret et kort i kiosken. I kan også booke en rundvisning som en del af jeres besøg. Her vil en af de unge, der har valgt at flytte ud på Ungdomsøen et helt år, give jer en tur rundt i fortets 2,5 kilometer snørklede gange og åbne grønne landskab, for at vise jer de historiske detaljer, fortælle jer røverhistorierne og give jer et overblik over øen inden jeres arrangement. I finder kort på her på hjemmesiden under "Godt at vide".

Hvad kan man på øen?

Ungdomsøen er en oplevelsesplatform for unge, hvor de selv bringer indholdet. Det betyder, at man faktisk kan mere eller mindre alt på Ungdomsøen. I kan selv finde på nogle spændende aktiviteter, eller I kan tage et kig i vores udvalg af aktiviteter. Det finder I på siden "Alle aktiviteter".

Må man bade?

Ja! Du skal blot være opmærksom på, at det er på eget ansvar. Ungdomsøen har ikke livredder, men der sidder redningskranse og oplyste redningsstier hele vejen rundt langs havnen. Derudover skal du bade i den ende af havnebassinet, hvor der er udspringsvipper – her er der nemlig mindst bådtrafik.

Må jeg lave bål på øen?

Ja, alt det du vil! Så længe du overholder Ungdomsøens regler for åben ild; Der må afbrændes bål i de store bålkar på lejrpladsen og i de nedgravede bålfade foran øens shelters. Ønsker du at lave bål andre steder, kan du leje et bålfad i kiosken. Der er også mulighed for at leje andet bålgrej. Brænde skal du selv tage med eller købe i kiosken. Henvend dig til Ungdomsøens personale, hvis du vil lave bål, og hvis du vil leje balfade og andre bålgrej.

Jeg har glemt noget på øen. Hvordan får jeg det igen?

Hvis du glemmer noget på Ungdomsøen, bliver det lagt i glemmekassen. Kontakt info@ungdomsoen.dk når du bliver opmærksom på, at du har glemt noget. Så ser vi, om det er røget i glemmekassen. Hvis vi finder det, kan du enten tage ud på Ungdomsøen og hente det, eller lave en aftale om at afhente det på land ved lejlighed.

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?

Skriv til os på info@ungdomsoen.dk eller fang os på Instagram eller Facebook.
IMG 1556 Københavns kommune