Drone Havnebassinvestlig ende UØ 1

SPRÆNG Danseteater eksperimenterer med scenekunst og er ny partner med Ungdomsøen

Et nyt partnerskab er skabt mellem SPRÆNG Danseteater og Ungdomsøen, som vil samarbejde om oplevelser for unge i det kreative vækstlag. Øen skal være samlingspunkt og åndehul for kunstnere, fortæller Sarah Olivia Klitgaard fra kunstnerkollektivet.

Med fokus på et aktuelt og eksperimenterende formsprog indenfor klassisk ballet, musik, urban og kontemporær dans og skuespil er SPRÆNG Danseteater en kunstnerisk platform, som blev etableret i 2020 af syv unge kunstnere.

Kunstnerkollektivet laver selvstændige produktioner, hvor de udtrykker sig uden begrænsninger og udforsker nye former og rammer. Her samarbejder de med unge kunstnere og udvikler ideer, fortæller Sarah Olivia Klitgaard fra SPRÆNG Danseteater.

”Vi er begejstrede for vores samarbejde med Ungdomsøen, da vi oplever, at vi er et rigtig godt match. Nogle af vores fælles formål er blandt andet at arbejde for større sammenhængskraft i det kreative vækstlag, skabe oplevelser med afsæt i fællesskab, at udfordre og sætte spørgsmålstegn ved vaner, traditioner og normer,” siger hun.

Understøtte unge kunstnere

Det er et spændende og relevant nyt partnerskab for Ungdomsøen, som skal understøtte, spare og rådgive om muligheder for fondsansøgninger med SPRÆNG Danseteater, fortæller Elin Gíslason, der er partnerskabsansvarlig hos Ungdomsøen.

”SPRÆNG Danseteater er en ung og kreativ tour de force, som arbejder på tværs af emner som teater, dans og klima. Sammen vil vi skabe oplevelser med afsæt i fællesskab, åbenhed og forstyrrelse, der engagerer og gør en forskel for andre unge, især indenfor det kreative vækstlag,” siger Elin Gíslason.

Øen som frirum

En kunstfestival i 2024 og refugier til fordybelse er nogle af de projekter, som SPRÆNG Danseteater udvikler. Og de glæder sig til at bruge øen som platform til realisering af arrangementer, fortæller Sarah Olivia Klitgaard.

”Øen kan være et samlingspunkt og en scene i mødet med andre unge i det kreative frie felt, og så glæder vi os til at bruge den til refugium, åndehul, fordybelse og idégenerering,” siger hun.

I 2022 var SPRÆNG Danseteater på kunstrefugie på Ungdomsøen, hvor de undersøgte udtryksformer i frie rammer. Refugiet blev støttet af Københavns Kommune. Her blev fundamentet for det nye partnerskab grundlagt.

Ungdomsøen har partnerskaber med 50 ungeorganisationer i hele landet. Formålet med partnerskaberne er at understøtte projekter og initiativer, så de kan udforske, eksperimentere og lykkes med deres ambitioner.

Alt dette er muliggjort med støtte fra Nordea-fonden.