Søn på platform
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Ungedrevet forening skal styrke vækstlagsmusikere på Ungdomsøen

Foreningen Tufaso er skabt af unge fra Ungdomsøens fællesskab. De drømmer om at skabe et fællesskab for unge musikere, der er i vækstlaget af den danske musikbranche, og hjælpe de unge godt på vej mod at nå deres drømme. Det nye ungedrevet projekt ”Min første optræden”, som er støttet af Tuborgfondet, er sat i verden for netop at styrke og støtte de unge vækstlagsmusikere.

Tufaso er lige nu på udkig efter tre unge bands, der drømmer om at stå på en scene og nå langt ud over scenekanten med deres musik, men som mangler erfaring, coaching og støtte i at slå igennem. Sammen med Ungdomsøen og Tuborgfondet inviterer Tufaso ind til et to-dages forløb på Ungdomsøen, hvor de tre artister får mulighed for at arbejde med deres performance under kyndig vejledning af Johannes Brandstrup fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Coachingforløbet foregår på Ungdomsøen den 30. og 31. august, hvorefter artisterne får mulighed for at gå hjem og arbejde videre med de redskaber, de har fået under forløbet, inden de den 16. september skal spille for et levende publikum på Ungdomsøen til arrangementet ”Ungdomsøen inviterer til MIN FØRSTE OPTRÆDEN”.

Lydbølger i Øresund

Tufaso udspringer af Ungdomsøens ungefællesskab og siden foråret 2020, har de arbejdet benhårdt mod deres mål. De har været med til at udvikle Ungdomsøens lydstudie og afvikle to live-sessions med kunstnerne Angående Mig og Søn. Nu udvider de med projektet ”Min første optræden”.


DSC02923

Grobund for et spirende musikalsk miljø

Foreningen Tufaso ønsker at skabe en grobund for et spirende musikalsk miljø for unge i Danmark ved at hjælpe unge, som brænder for musikken, godt på vej ind i den danske musikbranche. Deres formål er at skabe et sted, hvor unge omkostningsfrit kan opleve og spille koncerter, producere musik, samles om musikken og dyrke musikken, styrke deres musikalske evner, netværket, talenterne og ikke mindst interessefællesskabet.

”Musik som levevej skal tages lige så seriøst som alle andre anderkendte leveveje i samfundet. Musik er ikke kun et krativt fag, men et fag, som skaber lige så stor værdi som alle andre fag. Samtidig kan musikbranchen være benhård, men hvem skal bestemme, hvad der er god musik? I Tufaso tager vi unge upcoming musikere dybt seriøst. Ved at give dem mod til at dyrke deres passion for musikken igennem sparring og erfarring i, hvordan man navigerer sig i musikbranchen, hjælper vi unge kunstnere, der brænder for musikken, på vej” fortæller Benjamin, der er en af medstifterne af Tufaso.

Deltag i projektet

Hvis du selv drømmer om at få dit bands’ optræden ud over scenekanten, eller måske kender det helt rette band til forløbet, så send en mail til tufaso.presents@gmail.com.

Alle unge bands kan deltage på tværs af genrer. Faktisk vil Tufaso skabe et sted, hvor der er plads til alle, og som favner bredt. Derfor ønsker de at sammensætte tre bands med geografisk adspredelse og forskellige identitetsmæssige baggrunde.

Vi mener, at diversitet og mangfoldighed skaber unikke venskaber og farvestrålende musik,” fortæller Benjamin.

Projektet ”Min første optræden” er skabt i samarbejde mellem Tufaso og Ungdomsøen med støtte fra Tuborgfondet.

Foreningen Tufaso på Ungdomsøen