Giv-Et-Aar-engagerede fra Ungdomsoen og Platformen på inspirationstur i Oslo, marts 2023
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Nyhedsbrev for engagerede – april 2023

Hej derude

Foråret er rigtig skudt i gang på øen, og vi er i gang med at lade kanonen med helt vildt meget spændende indhold, arrangementer og engagement, så det bliver et brag af et sommerhalvår. Vi vil dog lige huske jer alle sammen på, at øen ikke kun er en sommer-ø, og at vores døre står åbne i enhver sæson. I er for eksempel altid meget velkomne til at komme ind og sidde på Holmen, hvor vi har åbne kontorpladser til netop jer, der har brug for at fordybe jer i jeres projekter. Ligeledes er I også velkomne til at tage ud på øen at arbejde. En oplagt mulighed for det er vores arbejdsaftener, der er jeres mulighed for at komme ud på øen, møde andre engagerede unge over hygge og fællesspisning og bruge en hel aften på, at arbejde på de fede projekter I har i gang.

Husk at vi står med åbne arme til at gribe alle jeres fede idéer samt til at støtte jer med sparring om projektledelse, fundraising, praktisk viden og alt det, der skal til for at gøre jeres idéer til virkelighed.

Forårskram fra Team Engagement

Kommende arrangementer

Familiedag på Ungdomsøen 5. april

Inviter din familie med på Ungdomsøen til en hyggelig dag med børnevenlige aktiviteter, frokost, snobrød og varm kakao. Læs mere om arrangementet her.

Eksamenseksil 9.-12. maj

Fordyb dig i din eksamen sammen med andre unge til eksamenseksil. Vi får besøg af en lektor fra Roskilde Universitet, som holder vejledningssessioner, der er mulighed for at bruge øens kajakker og paddleboards, og så kan du møde andre unge, som også er i fuld gang med eksamensforberedelserne. Prik din studiegruppe på skulderen og meld jer til her.

Ungdomsø-weekend den 26. til 28. maj

Ungdomsø-weekender byder på hygge, socialt samvær, nye ø-venner og et spændende program. Denne gang sætter vi fokus på, hvordan vi hver især kan gøre en forskel i vores hverdag. Læs mere om Ungdomsø-weekenden og tilmeld dig på NemTilmeld.

Skab et ungeområde til Folkemødet, version 2.0 den 27. maj

Sæt kryds i kalenderen den 27. maj, hvor vi skal arbejde videre med og teste ungeskabte aktiviteter, som vi skal lave på Folkemødet på Bornholm til sommer.

Spejderdage på Ungdomsøen den 2. til 4. juni

For alle spejdere på 12 til 25 år fra hele landet. To overnatninger i shelter, telt eller bivuak på Ungdomsøen, fuld forplejning og god mulighed for at møde andre spejdere. Weekenden er arrangeret af Freja og Caroline, som er Giv-Et-År-engagerede på Ungdomsøen. Læs mere her.

Husk også at der er arbejdsaften på Ungdomsøen hver anden onsdag. Her kan du hjælpe til med praktiske opgaver på øen eller få tid til at arbejde på dit eget projekt. Vi giver sejlads, aftensmad og snacks. Læs mere om arbejdsaftenerne her.

Siden sidst

GEÅ’erne på inspirationstur

I slutningen af marts var GEÅ’erne fra Ungdomsøen og fra Platformen på inspirationstur i Oslo. De talte med KFUM-KFUK Oslo og Akershus, som er i gang med at starte projektet op – en ø som skal bygge på ungeinddragelse. Derudover var de forbi Floke Studio og Skaberværksted og besøgte Utøya. Det var en meget inspirerende tur!

Velkommen til Henrietta

I marts fandt vi også navnet til vores nye båd. Gennem en afstemning med navne sendt ind af jer fandt vi frem til, at båden skulle hedder Henrietta. Henrietta har allerede sejlet mange engagerede unge frem og tilbage til øen hele marts. Blandt andet til arbejdsaftenerne og til Ungdomsø-weekenden.

Nyt fra sekretariatet

Efter fire år på Ungdomsø-skuden har Anna valgt at stoppe. Hun har været engagementskonsulent indtil januar i år, hvor hun startede op som vidensansvarlig, men hun havde sin sidste arbejdsdag på Ungdomsøen den 31. marts. Hun fortsætter med at skabe ungemagt og sikre reel indflydelse, nu bare under Danmarks Naturfredningsforenings fane.

Det betyder også, at vi er på jagt efter nye kollegaer. Annas stilling som videnskonsulent er åben, og samtidig søger vi en bæredygtighedskonsulent, som vil være med til at søsætte en masse engagement om klimakamp og bæredygtighed med Ungdomsøen som base. Læs mere om stillingerne på Job hos Ungdomsøen og prik gerne dit netværk på skulderen, hvis der er nogen, du mener er oplagte.

Vi søger også en kommunikationspraktikant, som skal hjælpe Linne og Mariann i Team Kommunikation med at lave indhold til øens Tiktok, Instagram, Facebook og Linkedin. Læs mere om den mulighed her.