KUNE2022 02

Neonlys og lydbølger: Essay fra KUNE Festival

Essay af Jonathan, 26 år, engageret i Ungdomsøens kommunikationsgruppe

KUNE betyder “sammen”, at være sammen og skabe noget sammen. Det er en årlig festival, som fandt sted på Ungdomsøen i juli i år. I 2014 arrangerede fire venner nogle fester på Grønjordskollegiet i København, som senere spredte sig ud i København. Det blev fundamentet for udviklingen af festivalen.

KUNE koncertscene

Installationskunst, neonlys, lydbølger og meget mere. De medbragte alt selv. Det blev sat op og pakket ned. Det gjorde de i en del af, hvorefter de flyttede videre til klubberne og lavede forskellige events i København på blandt andet Jolene i Kødbyen.

KUNE kunst

Vennerne fandt ud af, at de ville skabe en helhedsoplevelse. Følelsen af at skabe noget sammen er målet med KUNE Festival. Og i 2019 kom de til Ungdomsøen, som er en ø, der kan rumme de 1000 festivaldeltagere. Det var noget særligt.

KUNE teltplads

Måden man mødes på. At gå op ad en trappe og møde seks mennesker, som du kender. Måden man kan se og møde hinanden gennem musikken. Det er noget særligt for folkene, som står bag KUNE Festival.

KUNE ildkunstnere

Mit indtryk ved festivalen var at mærke det stærke sammenhold. Smilende ansigter. Det største og fedeste indtryk var, at der var plads til alle. Plads til at se fuldstændig ud, som man vil. Det ville jeg ønske, at vi havde mere af alle steder. Der, synes jeg klart, at festivalen sender et godt budskab.

KUNE2022 09

Det var fantastisk at se kunsten, som bestod af en masse lys. I Hangar C kunne du lave yoga, ligge og slappe af og samtidig mærke musikken i kroppen. Bare flyde med, mens man gik rundt på øen, var en helt særlig oplevelse, man ikke lige finder andre steder eller til de andre festivaler, jeg har været til.

KUNE2022 10

Det føltes, som om musikken var tættere på. Jeg følte mig mere set, og det er nemmere at falde i snak med nogen, man ikke har mødt før. Sproget, der bliver talt, er hovedsageligt engelsk.

KUNE-Festival-2022-11

Der blev spillet basket nede på kajen, hvor folk kom og heppede og så på. Det var enormt hyggeligt. Festivalen har stor opbakning fra frivillige og gæster. Det er tredje gang, at KUNE blev afholdt på Ungdomsøen. Og folkene bag holdt festivalen med stor glæde.

KUNE-Festival-2022-04

KUNE Festival bliver igen afholdt på Ungdomsøen fra den 19. til den 23. juli 2023. Læs mere i KUNEs facebookevent.