IMG 5551
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Engageret giver fødselsdagsgave til fællesskabet

Lørdag den 3. september inviterer vi til en fødselsdagsfejring for alle, der engagerer sig i Ungdomsøen. Vi fylder nemlig tre år, og vi ville ikke være den ø, vi er i dag, uden det stærke fællesskab af unge, frivillige kræfter, der er omkring øen. Derfor glæder det os, at en af øens engagerede har lavet en fødselsdagsgave til alle vores fødselsdagsgæster.

Både til Ungdomsøens fødselsdag i 2020 og 2021 lavede unge engagerede en plakat, som blev delt ud til fejringen. I år bliver ”Ungdomsøens fødselsdagsplakat” til en tradition, da vi for tredje gang giver en plakat til fællesskabet, der engagerer sig i øen.
Årets fødselsdagsplakat er lavet af Ida Marie Kold, som var Giv-Et-År-engageret på Ungdomsøen fra august 2021 til juli 2022. Ida deler herunder nogle af de tanker, hun har gjort sig i forhold til plakatens design:

I foråret 2021 kom jeg til øen via Kunstmotellet og var i en måned, hvorefter jeg søgte om at blive GEÅ’er [Giv-Et-År-engageret, red.], hvilket jeg så lige er blevet færdig med. At lave plakaten blev for mig en efterbearbejdning af hele den store, mættende, eksistentielt betydningsfulde oplevelse det sidste halvandet år har været for mig, med øen som tyngde- og omdrejningspunkt. For at lave plakaten kiggede jeg mit arkiv af billeder, tegninger og tekster fra perioden igennem og kombinerede dem i håbet om at indfange noget af den kropslige stemning øen har haft for mig.

Denne her video er på samme måde en mindevælling af komponenter – lydstumper og oplevelser og optagelser, der overlapper i en hjernekrøllet spøgelsesagtig og sansetæt symfoni. Jeg har glædet mig til at dele denne her stump af mig selv med alle jer andre, som også har særlige forhold til den magiske lille-store ø i Øresund.

Tak i øvrigt til Lærke og Ilias for at skabe så stærkt et lille lydunivers sammen med mig i en af øens vandtanke dengang i maj, det var en stor inspiration at kunne bruge 1 ud af de 40 minutters optagelse som ét af lagene i denne video.

Hvis I vil følge med i, hvad jeg ellers laver, deler jeg mit strikke-tegne-kigge-skabeunivers på min Instagram, @ambivalentkingdom, såvel som på min YouTube-kanal. Den hedder Ida’s corner. Her ligger blandt andet også dokumentation af mit år på øen, hvis det lyder spændende at se, hvordan jeg har oplevet det.

Ida Indkøb

Idas plakat er en gave til alle de engagerede, som har lyst til at modtage den, og som deltager i Ungdomsøens fødselsdagsfejring den 3. september 2022. Hvis du ønsker at have plakaten med hjem fra fødselsdagen, skal du bare huske at vælge det i din tilmelding.

Læs mere og tilmeld dig fødselsdagen her.