Caspar 9
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Caspar drømmer om at arbejde med unge hele livet

I midten af august flytter seks unge ind på Ungdomsøen, hvor de giver et år af deres liv til de unges ø. Vi er stolte af at præsentere Caspar som en del af det nye hold Giv-Et-År-engagerede. Herunder kan du lære ham lidt at kende, inden I møder hinanden på øen i løbet af det næste år.

Hvorfor søgte du om at blive Giv-Et-År-engageret?

Grunden til at jeg søgte er, at jeg elsker de her eventyr og oplevelser og vil gerne fylde min ungdom med dem. Jeg elsker at fordybe mig i ungdomsarbejde og elsker at føle, at jeg gør en forskel. Jeg tager tit ud at rejse for at arbejde med unge og for unge, og jeg så det her som en mulighed for at være en forlængelse af det.

Hvad er du mest spændt på ved at blive en del af et ungefællesskab, der samarbejder på tværs af landet?

Som sagt elsker jeg at arbejde med unge og for unge, og jeg synes, det er fedt, at vi kan arbejde sammen om sådan et ungdomsprojekt, som jeg har lyst til at kalde det, selvom det måske er at undersælge sådan en ø. Jeg synes, det er megafedt, at man har den her mulighed for som ung i Danmark at lave fede ting og bane vejen for én selv. Det er så godt som unikt i Danmark, og det føles som om, man kan rykke nogle grænser for én selv og andre og give plads til at være ung.

Hvad håber du at få indflydelse på i dit år som Giv-Et-År-engageret?

Jeg håber selvfølgelig på at sætte mit eget præg og aftryk. Både for mig selv og dem jeg kommer til at bo sammen med, men også få indflydelse på de næste, der er der. Ikke at jeg skal diktere, hvad de skal lave selvfølgelig, men at de kan se, jeg har været der og gjort en forskel, som de synes er fed. Jeg ved ikke, om det er igennem et projekt, jeg går og arbejder med, eller en beslutning jeg er med til at tage, som gør en positiv forskel. Jeg kan godt lide projekter og at arbejde sammen med unge. Det er i alt det relationsmæssige, jeg håber at have positiv indflydelse.

Hvad glæder du dig til at prøve kræfter med i doing above learning stil?

Jeg synes helt klart, det er den bedste måde at lære på. Som mennesker begår vi fejl. Det kan vi ikke komme udenom. Det vigtigste er, at vi er der til at hjælpe hinanden. Og som sagt er den bedste måde at få erfaring på at arbejde med det, få jord under neglene og komme igennem det. En ting, jeg altid har citeret, er ”there’s no shame in falling, but there is in not getting back up”. Vi skal være der for hinanden. Vi skal have plads til at fejl. Vi skal have plads til at falde. Og vi skal have plads til at lære af det. Det, synes jeg, er et fedt ungdomsmiljø i en verden, der måske går lidt for meget op i karakterer, at præstere og komme videre frem. Det at man har tid til at læne sig tilbage og bare være i det, man er i.

Jeg håber, at få lov til at være lidt kreativ, lidt vovende og lidt modig. Prøve nogle grænser af, tage initiativ, tage ansvar og vide at der plads til det. Vi har hinandens ryg ude på øen. Det glæder jeg mig mega meget til i fællesskabet.

Hvad drømmer du om?

Jeg drømmer om mange ting. Meget bogstaveligt så kan jeg huske, at jeg i gymnasiet havde en ven, som gik meget op i, at man skulle lære sig selv at huske, hvad man drømmer, og det prøvede jeg engang at følge med i. Jeg kan huske én drøm fra dengang, og det var godt nok en mærkelig drøm.

Ellers går jeg og drømmer om at kunne se sig selv i det, man laver – det er måske det kedelige svar, men at blive ved med at have sig selv med. Jeg drømmer om, at jeg en dag kan være glad for det, jeg laver og forhåbentligt kan fordybe mig i ungdomsarbejde resten af livet og leve af det. Om det så tager mig jorden rundt, eller jeg bliver i Danmark, gør mig ikke så meget.

Casper ny frivillig Giv et aar paa Ungdomsoen