Ktionærforum14

Bliv frivillig på fuld tid i et helt år

Lige nu kan du få en oplevelse for livet som Giv-Et-År-engageret på Ungdomsøen i København eller kultur- og medborgerhuset Platformen i Esbjerg.

Ved du endnu ikke, hvad du skal efter sommerferien, og søger du en unik oplevelse og et fællesskab med hundredvis andre unge?

Du kan nu søge om at blive Giv-Et-År-engageret, hvis du er klar på at engagere dig på at blive frivillig på fuld tid et helt år i en organisation, der arbejder for at give mere plads til unges holdninger og handlinger i samfundet.

Du behøver ikke være en garvet håndværker, udadvendt rundviser eller et hackergeni fra start, det tager vi hen ad vejen. Én ting er sikkert: Du får en oplevelse, du ikke får andre steder!

Send ansøgning og eventuelle spørgsmål til: engagement@ungdomsoen.dk

Sebastian, Johanna, Ida, Benjamin, Levi og Ilias er Giv-Et-År-engagerede på Ungdomsøen ind til juli i år

Giv-Et-År er for dig som:

 • Har lyst til at blive en del af et fællesskab af engagerede unge og ansatte, som brænder for at skabe et bedre samfund at være ung i
 • Har lyst til at prøve noget nyt og lære nye ting i et frirum, hvor der er masser af plads til at fejle. Du er omstillingsparat og synes, det er fedt, når der er opgaver og dage er vidt forskellige
 • Er frisk på at få fyldt rygsækken med kurser og sjove oplevelser – du får for eksempel førstehjælpskursus, du lærer at sejle (gælder kun Giv-Et-År-engagerede på Ungdomsøen), du bliver trænet i at lede projekter, og du kommer til at deltage i masser af sociale arrangementer, festivaler og en inspirationstur sammen med de andre Giv-Et-År-engagerede
 • Er nysgerrig på andre mennesker, som ikke ligner dig. Du er rummelig og kan vise hensyn til andre, så der er plads til alle
 • Gerne vil lære dig selv bedre at kende og undersøge hvilken vej i livet, som giver mening for lige præcis dig
 • Er mellem 18 og 30 år og har lyst til at bo og arbejde sammen med andre unge i samme aldersgruppe. (Hvis du ikke er i målgruppen, men din største drøm er at blive ø-boer, så send en ansøgning afsted alligevel, og så kan vi snakke om det)
 • Er klar på at dedikere dig og blive frivillig på fuld tid i et år
Rikke, Gustav og Mie er Giv-Et-År-engagerede på kultur- og medborgerhuset Platformen i Esbjerg ind til juni

Din rolle som Giv-Et-År-engageret

Rollen som Giv-Et-År-engageret er bred, og du vil opleve at prøve en masse forskellige ting af. Du kan forvente at:

 • Løfte opgaver indenfor drift, eventafvikling og værtskab, som for eksempel at facilitere rundvisninger og aktiviteter for gæster eller hjælpe til med at bygge og vedligeholde de fysiske rammer
 • Deltage i beslutningsprocesser og udviklingsmøder. Det kunne for eksempel være strategidage, hvor vi skal tale om, hvordan vi styrker fællesskabet, eller jobsamtaler, hvis vi skal ansætte en ny kollega
 • Lede dine egne projekter eller udvikle projekter i samarbejde med andre Giv-Et-År-engagerede og ansatte. Tidligere Giv-Et-År-engagerede har for eksempel lavet et musikstudie, et escape room og arrangeret aktivitetsdage for andre unge. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad dit projekt kan være
 • Være med til at skabe et mangfoldigt fællesskab, hvor alle er velkomne, og vi tror på at alle er lige meget værd og kan bidrage positivt til fællesskabet

De første tre måneder kommer du til at prøve lidt af det hele og arbejde lidt med alle typer opgaver. Derefter inviterer din kontaktperson dig til en snak om, hvilke opgaver, du synes, er mest motiverende, og du får mulighed for at ønske hvilke opgaver, der skal fylde mest fremadrettet. Denne snak vil I tage hver tredje måned, så du gennem hele året har mulighed for at få direkte indflydelse på din hverdag.

Du kan se frem til et travlt sommerhalvår (maj-oktober) med masser af liv og glade gæster, mens der i vinterhalvåret (november-april) er mere tid til fordybelse i projekter, udvikling og fællesskabet.

Vores forventninger til dig

På Platformen og Ungdomsøen synes vi, det er vigtigt at få unges blik og aftryk på de aktiviteter og projekter, vi sætter i verden. Derfor kan du som Giv-Et-År-engageret forvente at blive inddraget i større beslutninger, at blive mødt med tålmodighed fra dine kollegaer samt stor grad af respekt, ansvar og medbestemmelse. Vi har tillid til og forventer af dig, at du:

 • Løser de opgaver, du får stillet, møder til tiden og besvarer mails og andre henvendelser fra dine kollegaer og andre engagerede unge
 • Hjælper med at løse de udfordringer, som vi sammen støder ind i på vejen
 • Deltager i sociale aktiviteter og koordineringsmøder
 • Forstår dansk i skrift og tale

Samarbejde på tværs

Som Giv-Et-År-engageret bliver du tilknyttet Platformen eller Ungdomsøen, men I er ét team. I løbet af året vil der være fælles aktiviteter, hvor I besøger hinanden og udvikler projekter sammen. På den måde vil du indgå i et fællesskab, som strækker sig ud over landet og bygger broer mellem mennesker.

Praktisk

Året som Giv-Et-År-engageret løber fra 9. august 2022 til og med juli 2023. Du får under hele perioden logi og lommepenge, der nogenlunde svarer til en udeboende SU. De skal dække kost og øvrige personlige udgifter.

Vi søger seks Giv-Et-År-engagerede til Ungdomsøen og tre til Platformen.

Ansøgning

Du kan søge om at blive Giv-Et-År-engageret på den måde, du lyster! Du kan eksempelvis lave en film, møde op på Ungdomsøen eller Platformen, tegne en tegneserie, sende et brev, skrive en ansøgning, give et kald eller skære det ud i pap – sådan helt bogstaveligt.

Hvis du har gjort dig nogle tanker om, hvor du gerne vil hen, så må du gerne fortælle os om det i din ansøgning. Og hvis du ikke har, så er det også helt fint.

Hvis du er nysgerrig på at høre mere om Ungdomsøen, kan du kontakte Anna Rask på telefon: +45 61 42 70 19 mellem 8.00 og 16.00. Hvis du er nysgerrig på Platformen, kan du kontakte Thomas Abrahamsen på telefon: +45 51 29 52 61.

Send ansøgning og eventuelle spørgsmål til:

Mail: engagement@ungdomsoen.dk. Skriv ”GEÅ” i emnefeltet + den organisation, som du søger hos, hvis du har en præference. Eksempelvis: ”GEÅ Platformen”.

Adresse: Fonden Ungdomsøen, Arsenalvej 10, 1436 København K

Eller på vores sociale medier @ungdomsoen eller @platformen_esbjerg

Ægte åben

Ungdomsøen og Platformen ønsker at afspejle samfundet, og vi opfordrer dig derfor til at ansøge uanset køn, religion, handicap og etnisk baggrund.

Vi glæder til at høre fra dig

GENEREL INFORMATION

Om Ungdomsøen

Ungdomsøen er en ø af, med og for unge. Det er et sted, hvor unge kan udvikle og afvikle projekter og events og samtidig danne nye venskaber. Øen ligger en kort sejltur fra København og er et samlingspunkt for både unge engagerede, familier, organisationer og virksomheder, der afholder kurser og events. Her vil du være med til at drive og udvikle øen. Du kan forvente at blive fagligt og personligt udfordret. Omkring Ungdomsøen er der et stærkt fællesskab af engagerede unge, som ser muligheder og gør drømme til virkelige projekter.

Om Platformen

Platformen er et kulturhus i Esbjerg på en tidligere efterskole. Det er et sted, som samler, udvikler og muliggør møder mellem mennesker på tværs af alder, køn og etnicitet. Hverdagen er præget af mangfoldighed, kreativitet, innovation og højt til loftet. Her vil du være med til at drive Platformen og udvikle projekter, som samler mennesker i nye fællesskaber. Du kan forvente at være med til at skabe Platformen, og at vi løfter i flok.

Ungdomsøen eller Platformen som dit hjem

Uanset om dit nye hjem er Ungdomsøen eller Platformen, vil I skabe en hverdag, der bygger på tillid, venskab og sammenhold. Du kommer til at bo sammen med andre Giv-Et-År-engagerede, hvor I har fælles stue og køkken. Midt i en travl hverdag vil der også være mulighed for at skabe sit eget frirum. Du får en helt anderledes hverdag med nye mennesker og indtryk. Derfor er det helt normalt at gennemgå en personlig udvikling, der vil blive taget godt imod af vores stærke fællesskab.

Ktionærforum24