Vinterbadningsudspring

Augusta inviterer ind i saunafællesskab på Ungdomsøen

Augusta bor på Ungdomsøen. Hun giver ét år af sit liv til at skabe fællesskaber og aktiviteter for andre unge. Nu har hun skabt et fællesskab omkring Ungdomsøens havn og sauna, som skal skabe møder mellem mennesker.

Mørket har sænket sig over Ungdomsøens havn, men i lysskæret fra København bevæger otte silhuetter sig på havnens bølgebrydere. Plask, lyder det, når de hopper i vandet, der er omkring tre grader. Det stopper dog ikke Augusta og de syv andre unge, som har trodset februar-kulden og er dukket op til vinterbadning og saunaoplevelse på Ungdomsøen.

”Jeg elsker at gå i sauna og at vinterbade, og jeg finder selv rigtigt stor værdi i det. Det er sjovt at prøve, hvis man ikke har prøvet det før. Og hvis man har vinterbadet før, så ved man, at det er dyrt at komme i sauna. Man ved, at det kræver et medlemskab, og at man kender nogen. Jeg syntes bare, det var oplagt at facilitere noget, hvor man kunne komme ud at prøve det og samtidig se Ungdomsøen, når nu vi har saunaen herude,” fortæller 22-årige Augusta, som står bag arrangementet.

Stor succes i første forsøg

Den 1. februar holdt Augusta sit første arrangement. Saunaens otte pladser var fyldt op på intet mindre end tre timer, fra facebookbegivenheden blev oprettet, og der kom hurtigt flere på venteliste. Det var meget bedre end forventet, fortæller Augusta:

”Det gik rigtigt godt – over al forventning. Folk gik derfra og havde mødt og snakket med nogle, de ikke havde mødt før. Hvis dem, som var med, møder hinanden til et andet Ungdomsø-event, så har de allerede en relation. På den måde føler man, at hvis man kommer herud igen, så kender man nogen bare en lillebitte smule.”

Mindre forpligtende fællesskab

I den tid Augusta har boet på Ungdomsøen som Giv-Et-År-engageret, har hun deltaget i Ungdomsø-weekender, arbejdsaftener, havneworkshops og meget mere. Alligevel så hun et behov for en ny type arrangementer; nogle hvor man kommer udelukkende for at få en god oplevelse, uden at der skal komme noget ud af det.

”Jeg kunne godt tænke mig at nå ud til nogle af dem, som ikke nødvendigvis engagerer sig i et sted som Ungdomsøen. Til dem, som ikke ville vælge at tage herud til et havnelaboratorium eller en Ungdomsø-weekend, fordi det tager for meget tid, eller fordi de ikke har lyst til at skabe en masse nye relationer i en hel weekend, men som alligevel har lyst til at komme ud at se, hvad det er,” siger Augusta om baggrunden for arrangementet og tilføjer:

”For mig er det en anden form for formidling af Ungdomsøen. Man fortæller om, hvem man er, Giv-Et-År og projekter. Det er en anden vinkel på Ungdomsøen.”

God erfaring i trygge rammer

Augusta har før oplevet, at det kan være svært at tage en idé fra tanke til handling. Derfor er hun meget begejstret over følelsen af at have set et behov og være kommet i mål med et projekt, som fungerer.

”Det har givet mig sindssygt god erfaring bare at prøve det af og se, hvad der sker. Det var svært, og det havde helt sikkert været sværere, hvis ikke jeg havde Ungdomsøen i ryggen,” siger hun og tilføjer, at det skaber værdi for hendes Giv-Et-År-forløb at have skabet noget, som er hendes eget.

Hvis du også drømmer om at have Ungdomsøen som udviklingsplatform for dine idéer, og hvis du gerne vil skabe fællesskaber for andre unge, så kan du blive Giv-Et-År-engageret ligesom Augusta. Klik her for at læse mere om muligheden for at bo og engagere dig på Ungdomsøen i ét år.

Alle billeder er taget af Christopher, som er engageret i Ungdomsøens frivillige kommunikationsgruppe.