fbpx

Ungdomsøen er en platform, som skabes og udvikles af, med og for unge. Der er plads til alle i Ungdomsøens fællesskab, og der mange måder at være med på. Uanset om du har flair for kommunikation, lyst til at sprede budskabet om øen blandt unge, gode idéer, praktisk gåpåmod eller lyst til at lave sjove aktiviteter for andre unge, er der helt sikkert andre ligesindede unge i fællesskabet.

Her på siden kan du se en oversigt over de grupper af engagerede, der er aktive på Ungdomsøen lige nu.

Som engageret på Ungdomsøen kan du sagtens have mange hatte på. Man kan godt være både vært, engageret i kommunikationsgruppen og ø’xplorer på samme tid. Så du behøver ikke at vælge.

Klik på billedet for at se en video med hverdagsklip fra livet som GEÅ.

Giv-Et-År-frivillig

Som Giv-Et-År-frivillig flytter du ud på Ungdomsøen og bor i et år sammen med fem andre unge. I løbet af året vil du få erfaring med projektarbejde, afvikling af events, værtsskab, daglig drift af øen og meget mere. Giv-Et-År er for dig, der er frisk på at prøve lidt af hvert, og som er klar på et år med en masse spændende udfordringer, nye oplevelser og personlig udvikling.

Ansøgningsrunden til at blive Giv-Et-År-frivillig starter som regel i foråret, og man starter i august.

Vil du vide mere om Giv-Et-År? Klik her for at læse mere eller skriv til engagement@ungdomsoen.dk.

Ø’xplorer

Klik på billedet for at se en video, nogle ø’xplorers lavede i efteråret 2020.

Ø’xplorerne arbejder på og med Ungdomsøens fysiske rammer. De er med til renovere og vedligeholde øen, og nogle gange bygger de nye ting som for eksempel shelters og stativer til kajakker og paddleboards.

Du behøver ikke have nogen erfaring med praktisk arbejde. Så længe du har lyst og gåpåmod til at prøve nye ting, skal dine nye ø-venner nok lære dig, det du har brug for.

Ø’xplorerne mødes på øen onsdage i ulige uger og i arbejdsweekender og -camps, der ligger spredt ud over året. Følg med i hvornår ø’xplorerne mødes næste gang i arrangementsoversigten her på hjemmesiden.

Det næste store projekt ø’xplorerne skal igang med er et hængekøjehotel på øens lejrplads. Vil du være med til at bygge det? Eller har du en anden god idé?
Der er altid plads til flere på holdet. Skriv til engagement@ungdomsoen.dk, hvis du vil høre mere.

 

Vært

Klik på billedet for at høre Natasha, Emma og Lærke fortælle om at være vært på Ungdomsøen.

Ungdomsøens værter er de første, der møder gæsterne på kajen. Som vært byder du velkommen til øens gæster og er med til at sikre, at alle får en god oplevelse på øen. Det gør du blandt andet ved at stå i kiosken, lave rundvisninger, besvare spørgsmål og hjælpe gæsterne med at finde det, de har brug for.

Rollen som vært er noget for dig, som er imødekommende, problemløsende, glad for mennesker og som har lyst til at tilbringe tid på øen.
Som vært er du oftest på øen i weekender og ferier, og du er selv med til at bestemme, hvornår og hvor ofte du er der.

Hvis du har mod på at være vært, kan du deltage i et af de værtskurser, vi holder løbende. Her vil du lære alt, hvad du har brug for at vide som Ungdomsø-vært.
Vil du bare gerne i gang, og der er ikke et kursus i nærmeste fremtid? Skriv til engagement@ungdomsoen.dk. De vil hjælpe dig med at blive klædt godt på og komme i gang.

Klik på billedet for at læse om introdagen for det nye hold ambassadører i foråret 2021.

Ambassadør

Ambassadørholdet spreder ordet om Ungdomsøens vision og projekter gennem oplæg, workshops og pop-ups i hele Danmark.

Du bliver klædt på til at holde oplæg, workshops og arrangementer for unge, så endnu flere kan lære øen at kende. Sammen med andre Ungdomsø-ambassadører kan du være med til at planlægge Ungdomsøens deltagelse i events som for eksempel Roskilde Festival og Ungdommens folkemøde.

Ambassadørerne er aktive hele året, og som ambassadør er du selv med til at vælge hvilke events og oplæg, du vil med til. Det kan eksempelvis være en fællesspisning i det lokale medborgerhus eller en ø-maker-workshop på din skole.

Skal du være Ungdomsø-ambassadør i dit lokalområde? Skriv til engagement@ungdomsoen.dk for at blive en del af ambassadørkorpset.

 

Klik på billedet for at se en præsentationsvideo lavet af de unge bag Grøn Ø.

Grøn Ø

Grøn Ø arbejder for at gøre Ungdomsøen til en miljøbevidst, klimavenlig, biodiversitetsstyrkende og bæredygtig platform.

Hvis du er interesseret i den grønne dagsorden og har lyst til at skabe workshops, der sætter grønne spor på Ungdomsøen, er Grøn Ø noget for dig. Du kommer til at samarbejde med andre unge, der har samme interesse, i Grøn Ø-gruppen og i andre organisationer, som Grøn Ø samarbejder med.

Grøn Ø holder møder og workshops løbende med fokus på at skabe samarbejder og dele viden mellem forskellige aktører. Alt sammen for at nå i mål med Grøn Ø-pagten, som de engagerede selv har udarbejdet.

Hvis du har lyst til at være med, kan du skrive til gron@ungdomsoen.dk. Du kan også følge Grøn Ø på facebook og instagram.

 

FRIRUM

Klik på billedet for at se Sebastian præsentere projektet FRIRUM.

Frirum er et projekt for unge med og uden psykiske diagnoser, der har til formål at nedbryde tabuer. Frirum laver blandt andet workshops og camps for unge. Projektet køres af unge engagerede fra Ungdomsøen, og du kan være med på holdet.

Hvis du brænder for en verden, hvor der er plads til alle uanset, hvilken bagage man kommer med, og hvis du har lyst til at få erfaring med at planlægge og afvikle camps, workshops og andre aktiviteter for unge, er Frirum noget for dig.

Sammen med andre unge og med sårbare unge i fokus er du med til at skabe uforglemmelige oplevelser og nye fællesskaber.

Du kan læse mere om baggrunden for FRIRUM i et interview med Sebastian, der står bag projektet.

Hvis du har lyst til at være med i Frirum kan, du skrive til frirum@ungdomsoen.dk.

 

Klik på billedet for at blive ført videre til Ungdomsøens tiktok, der er oprettet og kørt af kommunikationsgruppen.

Kommunikationsgruppen

Er du vild med foto, podcast, grafik, video, hjemmesider, sociale medier, det skrevne ord eller andre former for kommunikation?

Ungdomsøens kommunikationsgruppe løfter en stor del af øens kommunikation udadtil i tæt samarbejde med ansatte på sekretariatet. Der er altid plads til flere kreative hjerner uanset hvilken del af kommunikationsverden, du finder mest interessant. Og du behøver ikke være verdensmester i alle discipliner. I kommunikationsgruppen er der plads til at prøve nye ting af og ikke mindst til at spørge om hjælp.

Nogle gange kommer sekretariatet med nogle opgaver, der skal løses, men der er også helt frie tøjler til selv at få gode idéer og føre dem ud i livet. Du vælger selv hvilke opgaver, du har lyst til at løse, og hvor mange opgaver du tager.

Vil du være med til at sikre, at Ungdomsøen er kendt i hele landet? Kontakt Martha, som er tovholder, på MLB@ungdomsoen.dk for at hoppe med på holdet.

 

Klik på billedet for at læse mere om ø-rådet på Ungdomsøen.

Ø-rådets arbejdsgruppe (ØRA)

Ø-rådet er Ungdomsøens demokratiske organ, hvor alle mellem 15 og 25 år har en stemme. Her bliver der for eksempel taget beslutninger om, hvordan vi skal være sammen, når vi er på øen, og hvad vi skal bruge nogle af øens penge på.

Ø-rådets arbejdsgruppe, i daglig tale kaldt ØRA, er dem, der faciliterer ø-rådet. Det vil sige, at det er de unge engagerede i ØRA, der indkalder til ø-råd, laver dagsorden og sørger for at mødet bliver gennemført.

Der er ø-råd fire gange om året. En gang om året kan man stille op til at komme med i arbejdsgruppen. Der er faktisk også mulighed for at blive valgt ind i Fonden Ungdomsøens bestyrelse som ungeobservatør.

Hvis du er nysgerrig på ø-rådet og måske har lyst til at komme med i arbejdsgruppen, kan du skrive til bliv.hort@ungdomsoen.dk.

 

Aktiviteter for engagerede

Nogle arrangementer på Ungdomsøen er for en enkelt gruppe engagerede ad gangen, som for eksempel arbejdsaften om onsdagen, men vi mødes også på tværs af engagementsgrupperne flere gange om året. Nogle gange mødes vi for at arbejde sammen, og nogle gange mødes vi for at hygge os og nyde, at vi alle er en del af Ungdomsøens fællesskab.

Her er en liste over de arrangementer, der bliver afholdt på tværs af engagementsgrupper:

  • Til engagementsweekender fejrer vi Ungdomsøens frivillige fællesskab. Vi mødes på tværs af engagementsgrupper og deltager i forskellige workshops, oplæg og andre fælles aktiviteter. På engagementsweekender er der både plads til at hygge med sin ø-venner, møde nye venner og arbejde med sine projekter. Engagementsweekenderne er også et godt sted at stifte bekendtskab med og udforske de forskellige grupper, hvis man er lidt i tvivl om, hvor man vil være med.
  • På arbejdsweekender bliver der typisk arbejdet med øens fysiske rammer. Det er hovedsageligt ø’xplorerne, der samles på arbejdsweekender, men alle er velkomne til at komme ud på øen og arbejde på deres projekt. På arbejdsweekenderne går dagene med at arbejde, og aftnerne bruges på at hygge.
  • Til ø-rådet samles alle engagerede til at tale sammen om Ungdomsøen, men man behøver ikke være engageret for at deltage. Alle mellem 15 og 25 år har stemmeret til ø-rådet, der bliver afholdt fire gange om året.
  • Nogle gange bliver der også holdt projektcamp, hvor man kan få nogle gode redskaber til at skabe projekter på Ungdomsøen eller andre fede steder. Der er typisk oplæg og workshops i løbet af dagen, og man er velkommen uanset om, man allerede arbejder med et projekt, eller om man er nysgerrig på at skabe noget for og med andre.
  • Til øktionærforum bliver alle med en aktie i øen inviteret til at tale sammen på tværs. Det er både de unge engagerede, øens samarbejdspartnere samt bestyrelse og ansatte, der mødes. Der bliver udvekslet drømme og idéer, og der er mulighed for at indgå i nye spændende samarbejder.

 

Har du spørgsmål om at være engageret i Ungdomsøens fællesskab? Send dem til engagement@ungdomsoen.dk hvor vores engagementskonsulenter sidder klar til at hjælpe dig.