fbpx

VIL DU MEDI FRONT FOR UNGDOMSØEN? 

Har du lyst til at være Ambassadør for ungdommens helt egen Ø? Er du mellem 15og 30 år? Synes du, det er spændende at arbejde med at formidle vigtige budskaber, og vil du gerne udvikle dine formidlingsevner i fællesskab med andre unge? Så er det lige præcis dig, vi leder efter! 

Bemærk venligst ændringer ift. datoer for Ambassadør-kursus og ansøgningsfristen grundet de nyeste COVID-19 restriktioner.

BLIV AMBASSADØR FOR UNGDOMSØEN

Du har sammen med resten af Danmarks ungdom fået en ø i Øresund, som allerede er i fuld gang med at blive indtaget af unges vilde ideer og drømme! Men mange unge kender endnu ikke til Ungdomsøen, og den har derfor brug for din hjælp. Vær med til at sprede ordet til unge i hele landet, så flere får muligheden for at være med til at skabe øen. 

Som Ambassadør indgår du i et partnerskab med 1-2 andre Ambassadører i din del af landet. Du kan ansøge om at blive Ambassadør sammen med en ven, og ellers vil vi sætte dig i partnerskab med en fra din landsdel. Jeres primære opgave er at sprede kendskabet til Ungdomsøen i jeres lokalområde. Dermed spreder Ungdomsøens samlede Ambassadørhold kendskabet til Øen i hele landet. 

HVAD SKAL JEG LAVE SOM AMBASSADØR? 

Arbejdet som Ambassadør vil blive søsat på et Ambassadør-kursus den 22.-24. januar 2021 på Ungdomsøen. Her lærer du Ungdomsøen og dens historie at kende, du uddannes i at holde oplæg om Ungdomsøen og i at skabe ungeinvolverende og engagerende aktiviteter for andre unge. Der vil også være rig mulighed for at udforske Øens hemmeligheder i dens kanonstillinger og underjordiske gange. For at blive en del af Ambassadørholdet er det vigtigt, at du kan deltage denne weekend. 

Vi håber på, at du er med i teamet mindst i ét år og at du i perioden er med til at skabe 4 events, forankret i Øen, i din del af landet. To af disse events vil være tilrettelagt på forhånd, så du og din(e) Ambassadørpartner(e) fra starten af har et konkret event at arbejde frem mod. 

Herudover opfordrer vi også til, at du som Ambassadør deltager i minimum: 

  • 1 Engagementsweekend, hvor Øens projekter startes op og udvikles på tværs af frivilliggrupper. 
  • 1 Ø-råd, hvor Øens demokrati dyrkes af ALLE interesserede i Øen, idet værdifulde beslutninger og diskussioner (vedrørende Øen) tages her 

Begge arrangementer foregår på Øen, og er derfor vigtige, så dit ejerskab over og kendskab til Øen styrkes. 

Den næste Engagementsweekend ligger sammen med Ø-rådet i weekenden 12.14. marts 2021, så skriv allerede nu datoen i din kalender.  

HVEM KAN BLIVE AMBASSADØR? 

  • Du behøver ikke at kende til Øen eller dens vision før Ambassadør-kursus d. 22.-24. januar. Det sørger vi for! 
  • Dine formidlingsskills skal ikke være finpudset på forhånd. Så længe du har lyst til at lære og tør kaste dig ud i det. 
  • Der er ingen økonomiske udgifter ved arbejdet som Ambassadør. Dine transportudgifter vil blive dækket, og weekenden er med fuld forplejning. 
  • Det allervigtigste er, at du kan deltage på Ambassadør-kursus i januar, så vi på bedst mulig vis får dig og dit partnerskab klædt på til opgaven. 

HVOR OG HVORNÅR? 

Til Ambassadør-kursus på Ungdomsøen d. 22-24. januar 2021 vil du blive klædt på med viden om Øen og dens vision, fællesskab og få en mini-uddannelse i formidling. Martin Fehr Therkildsen, der er projektleder for Røst Talerskole og for Ungdomsbureauets samarbejde med Radio LOUD, vil give dig redskaber til den gode formidling. 

 På weekenden vil du derudover blive en del af et stærkt fællesskab med andre Ambassadører fra hele landet, du vil få en fysisk tilknytning til Øen efter en hel weekend derude, og så vil du og dit partnerskab blive rustet til at sprede Ungdomsøens budskab i dit lokalområde. Du skal have mulighed for at være med hele weekenden. Vidækker din transport ogsørger for fuld forplejning, masser af fællesskab og ægte Ø-oplevelser. 

HAR DU SPØRGSMÅL, INDEN DU ANSØGER? 

Før selve weekenden vil der være en åben og virtuel spørgetime d. 17. december klokken 17-18, hvor vi vil besvare alle de spørgsmål, der kan opstå. Det vil finde sted på Zoom – du kan deltage på dette link. 

Du er også velkommen til at skrive til ambassador@ungdomsoen.dk. 

ANSØG! 

Vi søger 2-3Ambassadører i hvert af de 9 geografiske områder. Er du interesseret, såansøg ved at udfylde denne ansøgningsformular senest 3. januar 2021.

Send meget gerne en video med i formularen, hvor du fortæller om din motivation (15-20 sekunder). 

Ø-hilsner 

//Ea og Fredrik, engagementskonsulent og fuldtidsfrivillig