fbpx

Kære lærer

Kunne du og dine elever bruge en spændende danskfaglig opgave og samtidig gøre en forskel for andre?

Fonden Ungdomsøen er i gang med at indsamle flaskeposter (breve) skrevet af unge til de, der er særligt berørt af corona-krisen. Vi forestiller os, at udformningen af et brev henvendt til en fremmed kunne være en spændende danskfaglig opgave, da den både er med til at informere elever om corona-krisens sociale slagsider og samtidig træne dem i modtagerettet kommunikation.
Derfor har en gruppe frivillige fra Ungdomsøen skabt projektet Flaskepost for Fællesskabet og lavet undervisningsmateriale, som vi håber kan hjælpe os med at nå ud til unge i hele Danmark.

Undervisningsmaterialet koblet op på Fælles Mål:
Dansk – efter 6. klassetrin – Fremstilling – Eleven kan udtrykke sig i skrift, tale, lyd og billede i formelle situationer
Dansk – efter 9. klassetrin – Fremstilling – Eleven kan udtrykke sig forståeligt, klart og varieret i skrift, tale, lyd og billede i en form der passer til genre og situation.

Herunder finder du vores undervisningsmateriale, der meget gerne skulle være selvforklarende. Sig endelig til, hvis opgaven ikke er fremstillet tydeligt. Du må selvfølgelig rette og tilføje så meget du vil, så opgaven bliver tilpasset dine elever. Hvordan man sender brevene ind til Ungdomsøen, har vi også forklaret i undervisningsmaterialet.

Du finder undervisningsmaterialet her