fbpx

Ø-råd

Tilmelding påkrævet
Tilmeld dig her

Kom med til ø-råd og få din stemme hørt. Her kan du få konkret indflydelse på øens dagligdag og fremtid!

På Ø-rådet den 2. oktober skal vi snakke om ø-rådets fremtidige form, vælge en ny ungeobservatør til Fonden Ungdomsøens bestyrelse, og du får mulighed for at blive en del af Ø-Rådets Arbejdsgruppe (ØRA).

De nuværende medlemmer i Ø-Rådets Arbejdsgruppe (ØRA) har arbejdet med de tanker, der blev gjort til sidste Ø-råd og et udviklingsmøde om fremtidens Ø-råd. De har udviklet et forslag til, hvordan Ø-rådene kan være i fremtiden. Det forslag blive udgangspunkt for vores snak på Ø-rådet.

Vil du være med til at udvikle øens demokrati og facilitere Ø-råd? Så er du velkommen i Ø-Rådets Arbejdsgruppe (ØRA)! Til Ø-rådet får du mulighed for at hoppe med i gruppen. Du kan også skrive til os på forhånd, hvis du har spørgsmål, eller hvis du allerede nu ved, at du gerne vil være en del af Ø-Rådets Arbejdsgruppe (ØRA). Skriv til os på bliv.hort@ungdomsoen.dk.

Alle kan komme med til Ø-råd

Ø-rådet afspejler Ungdomsøens dynamiske liv, hvor alting er foranderligt. Ø-rådet skal afspejle den mangfoldighed øen står for, og derfor er Ø-rådet åbent for alle unge i Danmark, uanset om man før har engageret sig i øen eller ej. Til Ø-rådet kommer man ikke som en organisation, gruppe eller virksomhed. Man er med i Ø-rådet uden rygmærke, i kraft af sig selv, og er med til at diskutere, udvikle og skabe strukturer for engagement og frivillighed på Ungdomsøen.

Alle unge i alderen 15-25 år har stemmeret til Ø-rådet og kan på den måde få direkte indflydelse på hele Danmarks ungdomsø.

Læs mere om Ø-rådet på Ungdomsøen og find referater fra tidligere Ø-råd her.

Har du input til dagsorden?

Har du noget, vi bør snakke om på ø-rådet? Så skriv til Ø-Rådets Arbejdsgruppe på bliv.hort@ungdomsoen.dk. Her kan du også komme med input til, hvor langt, du synes, punktet bør være, og hvad det skal ende ud med.  Hvis du har en idé, men gerne vil have noget sparring, så er du også meget velkommen til at skrive på bliv.hort@ungdomsoen.dk – så hjælpes vi ad med at strikke det godt sammen.  

 

Det sker også i weekenden…

Ø-rådet ligger i samme weekend som Ø-weekend for alle. Her kan du blandt andet prøve kræfter med praktisk arbejde i øens fysiske rammer, skabe nye projekter med andre engagerede unge eller arbejde videre med en af øens projektgrupper. Du er velkommen hele weekenden på øen, uanset om du har været med på rejsen helt fra start, eller det er dit allerførste besøg på Ungdomsøen.

Den 2. oktober er der også Åben Ø. Det er denne gang De grønne pigespejdere, der står for at vise øen frem, og du er meget velkommen til at deltage i deres aktiviteter på øen.

Der kommer et detaljeret program for weekenden op snarest, men du kan allerede melde dig til via linket i venstre side.