Hvordan kommer vi ud på øen?
I kan tage en SparShippings færge fra Nyhavn, booke en RIB-sejlads eller sejle selv. Book jeres færgebilletter direkte på Sparshipping.dk eller kontakt os, så finder vi sammen den bedste løsning for jer.
Kan vi overnatte på øen?
Ja! Vi har faktisk flere forskellige muligheder for at overnatte på Ungdomsøen. I kan vælge at booke en sovesal med plads til op til 10 personer, leje et shelter for op til 8 personer eller booke en teltplads på vores lejrplads. Se mere om overnatningsmulighederne på siden "Alle faciliteter" her på hjemmesiden.
Hvordan er toiletforholdene på øen?
Der er toiletfaciliteter fordelt på hele øen. Inde i fortet på Niveau 0 (stueetagen) er der toilet og bad på alle værelser samt tre afdelinger med toilet og bad. Derudover er der toilet ved Hangar C og tre toiletbygninger på lejrpladsen.
Hvor kan man hente drikkevand på øen?
Man kan drikke vandet fra alle vandhaner på øen. Der findes vandhaner i toiletbygninger og udekøkkener på lejrpladsen, udenfor Hangar C, i Raketværkstedet, i øens køkkenfaciliteter samt på alle toiletter og værelser indendørs i fortet.
Hvor stor er øen?
Ungdomsøen er omkring 70.000 kvadratmeter inklusive havnen. Vi har 53.500 udendørs kvadratmeter, 16.500 kvadratmeter indenfor og cirka 2,5 kilometer underjordiske gange. Men det er lidt svært at forholde sig til. Derfor har vi lavet en hurtig, lille tidsoversigt til dig: Det tager mellem 10 og 15 minutter at gå rundt om hele øen på den yderste perimeter, hvor lejrpladsen ligger, cirka 5 minutter at komme fra kajen og til Hangar C og cirka 2 minutter i gennemsnit at komme fra kajen og ind til størstedelen af rummene inde i fortet.
Hvordan finder man rundt?
Der er mulighed for at få udleveret et kort i kiosken. I kan også booke en rundvisning som en del af jeres besøg. Her vil en af de unge, der har valgt at flytte ud på Ungdomsøen et helt år, give jer en tur rundt i fortets 2,5 kilometer snørklede gange og åbne grønne landskab, for at vise jer de historiske detaljer, fortælle jer røverhistorierne og give jer et overblik over øen inden jeres arrangement. I finder kort på her på hjemmesiden under "Godt at vide".
Hvad koster det at bruge øen?
Der er forskel på, hvad ting koster på Ungdomsøen. Det skyldes, at Ungdomsøen er en platform, som skabes og udvikles af, for og med unge, og for at gøre øen så tilgængelig for unge som overhovedet muligt, får unge en rabat, når de booker og køber ting på øen. Rabatten lyder på 30% på langt de fleste produkter. Det er det, vi kalder Ungdomsøens Robin Hood-model. Hvis du er i tvivl om, hvad prisen er på det, du drømmer om, kan du kontakte vores bookingafdeling på booking@ungdomsoen.dk.
Kan man leje hele øen?
I princippet ja, men øen er meget stor og kan sagtens rumme flere aktiviteter, arrangementer og fællesskaber på samme tid. Hvis I alligevel ønsker at leje hele øen, kan I kontakte booking@ungdomsoen.dk for at høre mere om mulighederne og prisen for dette.
Er man ikke velkommen, hvis man er over 30 år?
Jo! ALLE er velkomne på Ungdomsøen. Det er lige meget, om du er ung på papiret eller ung af sind. Det vigtigste er, at vi alle tager hensyn til hinanden. Dog skal du være opmærksom på, at vi har prisdifferentiering, der betyder, at voksne (på 31 år eller derover) betaler mere end børn og unge.
Må vi selv medbringe og sælge mad og drikkevarer på øen?
Man må altid selv tage mad med på Ungdomsøen. Hvis I ønsker at sælge mad og drikkevarer, skal dette aftales med Ungdomsøen forud for jeres arrangement.
Hvordan er mobildækningen på øen?
Der er sporadisk mobildækning på øen. Signalet er bedst udenfor og på den sydøstlige side af øen (ind mod København), men dette varierer også efter teleselskab. Mobildækningen svigter indenfor, men der er Wifi-forbindelse i store dele af øens indendørs arealer. Dog er der ingen forbindelse på Niveau 1, og der er enkelte udfald på Niveau 0 på grund af de tykke betonmure.
Har I AV-udstyr og Wifi?
Vores lokaler er udstyret med fuld AV-udstyr, og der er gratis wi-fi tilgængelig på øen. Det kan også være en fordel at slå wifi-opkald til i indstillinger på din telefon, mens du er på øen.
Må vi selv tage udstyr med?
I må meget gerne selv tage udstyr med. Husk at tænke over at det skal transporteres i en båd, og at I selv er ansvarlige for jeres udstyr både under transport og jeres ophold på øen.
OBS! Ønsker I at benytte røgmaskiner inde i fortet, skal I kontakte personalet på Ungdomsøen, inden I tænder maskinerne for at undgå en ekstra regning. Røgmaskiner er en dyr fornøjelse, hvis ikke vi når at slå brandalarmerne fra, og beredskabet rykker ud på øen.
Hvordan fragter vi udstyr rundt på øen?
Ved køb af Ungdomsøens Eventpakke bliver der stillet trillebør og trækvogn til rådighed under hele jeres arrangement. Det er også muligt at tilkøbe delt brugsret til øens golfvogne, som I vil blive oplært i at køre. Har I store og tunge ting, der skal flyttes rundt på øen, kan I købe hjælp til at få det fragtet rundt på øen med minilæsser.
Må man bygge konstruktioner på Ungdomsøen?
Det korte svar er ja, men send hurtigst muligt en tegning af, hvad du vil bygge, til jeres kontaktperson hos Ungdomsøen. På den måde kan vi hjælpe med at alle tilladelser er på plads til det pågældende byggeri.
Er øen tilgængelig for personer med fysiske handicap?
Man kan se store dele af øen, selvom man er gangbesværet, og øen råder også over handicapvenlig overnatning.
Skal man søge tilladelser fra myndighederne til større arrangementer?
Ligesom når man skal holde store arrangementer alle andre steder, kan der være brug for at indhente særlige tilladelser. Men bare rolig, vi skal nok hjælpe jer med at finde ud af hvilke tilladelser I har brug for, og hvor I indhenter dem.
Hvad gør jeg hvis nogen kommer til skade eller der opstår en nødsituation?
Hvis nogen kommer til skade, eller der opstår et andet nødstilfælde, skal I gøre præcis, som I ville gøre, hvis I var på fastlandet; er det alvorligt ringer I 1-1-2 og oplyser, at I befinder jer på Ungdomsøen/Middelgrundsfortet 1. Er der tale om mindre akut sygdom, skal I ringe til lægevagten på 1813. Husk altid at orientere Ungdomsøens personale om nødsituationer, så vi kan hjælpe jer med at håndtere situationen på bedst mulig vis.
Jeg har glemt noget på øen. Hvordan får jeg det igen?
Hvis du glemmer noget på Ungdomsøen, bliver det lagt i glemmekassen. Kontakt info@ungdomsoen.dk når du bliver opmærksom på, at du har glemt noget. Så ser vi, om det er røget i glemmekassen. Hvis vi finder det, kan du enten tage ud på Ungdomsøen og hente det, eller lave en aftale om at afhente det på land ved lejlighed.
Fik du ikke svar på dit spørgsmål?
Skriv til os på info@ungdomsoen.dk eller fang os på Instagram eller Facebook.