Kulturskabere

DSC03846

Ungdomsøens 70.000 kvadratmeter er et rent slaraffenland for alle, der drømmer om at skabe arrangementer af, for og med unge.

Skal øen danne rammen om en sommerlejr, koncert, filmfestival, forfattertræf, danseforestilling eller noget helt andet, du altid har drømt om?

Eventmagerens grundpakke

Vores eventpakke er den grundpakke, som hjælper dig de første skridt på vejen hen imod at skabe en fantastisk oplevelse på hele Danmarks ungdomsø. Sammen bygger vi forplejning, lokaler og øvrige faciliteter på grundpakken, så du får det helt rigtige fundament for dit arrangement.

Grundpakken består af

IMG 1934
Eventmagerens grundkit
Frederik Erk
Crew fra Ungdomsøen
DSC04642
Adgang til

Eventmagerens grundkit

• 2 sakse
• 2 almindelige ruller tape
• 1 rulle gaffatape
• 1 stikdåse
• 1 forlængerledning 10 meter
• 1 kabeltromle
• Printerpapir
• 2 gange print á max 50 ark per gang
• 5 sprittuscher
• 10 kuglepenne
• 1 hæfte- og hullemaskine
• 1 hobbykniv/schweizerkniv

Crew fra Ungdomsøen

• 2 timers teknisk assistance (for eksempel til at trække strøm)

• 1 ø-person tilknyttet fra ankomst og fire timer frem

• 30 minutters digitalt forberedelsesmøde med eventafvikler

Adgang til

• Tomt køleskab til opbevaring af fødevarer

• Service til 50 personer (flad tallerken, bestik, vandglas,

kaffekopper, 8 vandkander)*

• Trillebør og trækvogn under hele opholdet

* Afhentes og tilbageleveres af arrangøren. Leveres tilbage til udleveringsstedet i samme stand som man fandt det.

Jeres rejse til Ungdomsøen

Oplev den maritime kultur på helt nært hold, når I sejler til Ungdomsøen i charmerende færger eller hurtige gummibåde.

Når Spar Shippings færger sejler fra Nyhavn til Ungdomsøen, kan I se frem til en halv times sejlads gennem Københavns smukke havn og Øresund. Billetterne bookes direkte hos Spar Shipping på sparshipping.dk.

Vil I tættere på vandet og hurtigere gennem bølgerne, kan I tage en hæsblæsende tur i en helt særlig gummibåd. De hurtige RIB-både, som sejler op til 60 knob (110 km/t), bookes via booking@ungdomsoen.dk. Turene bliver sejlet af vores samarbejdspartnere hos Actionboat.dk og JJ Racing.

NIS00545
IMG 2060
Bningen Fuld færge 2019 08 24 UØ
Både i havnen
2

Mad og drikke

På Ungdomsøen tilbyder vi både fuld forplejning og leje af køkkenfaciliteter til gør-det-selv-middag.

Et af Ungdomsøens dogmer er "forstyrrelse", som for os betyder "at gøre tingene på en ny måde". Det gælder også det mad, vi serverer på øen. Vores ø-kok kombinerer lokal produktion med økologi, kampen mod madspild, grøntsager og alternative proteiner. Den bæredygtige produktion er i højsædet, så vi kan tage en bid af fremtiden med god samvittighed og med det mindst mulige globale aftryk.

Løber tænderne allerede i vand? Alt forplejning, som købes gennem Ungdomsøen, skal bestilles minimum 14 dage før jeres arrangement.

Hvis I selv vil stå for madlavningen eller har en kok eller køkkenpersonale, I vil invitere med, kan I bruge vores Foodlab. Indretningen minder lidt om det klassiske skolekøkken med seks mindre stationer og et større mini-industrikøkken.

Vi har gasgrill og udekøkkener til rådighed, I kan låne, og det er muligt at leje bålfade og bålgrejskasser samt at købe brænde, hvis I vil prøve kræfter med madlavning under åben himmel.

Kontakt vores bookingafdeling på booking@ungdomsoen.dk eller ring på +45 20 40 59 99 (hverdage 10.00 til 15.00) for at høre mere om mulighederne for forplejning under jeres besøg.

Ungdoms O Kokkeskole BL 038 2048px
NIS00433
NIS00310
Nat i Naturen2021 Ungdomsøen13
Nat i Naturen2021 Ungdomsøen16
Tænketanken FREJ spiser frokost ved berlinerborde i terræn

Faciliteter

På Ungdomsøen er der mange spændende lokaler og overnatningsmuligheder. I kan både sove i telt, shelter og sovesal, og I kan leje indendørs samlingslokaler, som eksempelvis vores spisesale, hvis I har brug for det. Vi kan også anbefale vores amfiteater til lejrbålshygge i aftentimerne, Hangar C til oplæg, foredrag og koncert samt Raketværkstedet til workshops. Se en oversigt over alle vores faciliteter på siden her.

Bål i Amfi
Amfiteatret
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 0274 kopier
Hangar C
Lokaler 11
Raketværkstedet

Amfiteatret

Amfiteatret er bygget i den største tilbageværende kanonstilling på øen. Med lejrbålplads i center og siddeplads til 200 personer er amfiteatret oplagt til større forsamlinger. Her er I nogenlunde beskyttet for vinden og kan samles til workshops, evalueringer, oplæg og lejrbålshygge.

DSC04823
Ktionærforum 2021 Ungdomsøen06
Ktionærforum 2021 Ungdomsøen22

Hangar C

Vores største lokale ligger for sig selv midt på øen. Hangaren består af to store rum forbundet gennem tre store åbninger i muren i midten. De to rum kan lægges sammen ved mange deltagere eller deles op med et gardin, hvis I ønsker det faglige for sig selv og forplejning/grupperum i den anden side. Hele den ene facade er vinduer fra gulv til loft, som giver rummet et flot lys, mens der i modsatte ende er ophængt lærreder til projekter. Hangaren måler 230 m2 og har plads til op til 200 deltagere i stolerækker.

Hangar C har to projektorer, to lærreder og fuldt speaker-lydsystem.

2021 03 10 Ungdomsøen Rum 0219 kopier
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 0238 kopier
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 0245 kopier
2021 03 10 Ungdomsøen Rum 0260 kopier
NIS00483
NRE Pjulefrokost dec2019 UØ 5
NRE Pjulefrokost dec2019 UØ 6
Vært

Raketværkstedet

Det unikke gamle værksted, hvor der stadig ses håndgribelige minder fra øens fortid som en del af Danmarks forsvar. Lokalet har direkte adgang til det fri i den ene side og adgang til fortets snørklede underjordiske gange i den anden. Lokalet måler 110 m2 og har plads til op til 90 deltagere i stolerækker.

Raketværkstedet råder over to projektorer, et whiteboard og fuldt speaker-lydsystem.

Lokaler 7
Lokaler 8
Lokaler 9
Lokaler 2
2020 03 01 Ungdomsøen 0263
IMG 2164
NNE06

Ungdomsøens Robin Hood-model

Alle er velkomne på Ungdomsøen, men vi skal huske, at Ungdomsøen er en platform, som skabes og udvikles af, med og for unge. For at gøre øen så tilgængelig for unge som overhovedet muligt, er der forskel på priser på øen. Det betyder, at ungegrupper og foreninger, der arbejder med unge under 30 år, får en rabat på 30% på langt de fleste ting, man kan købe eller booke på Ungdomsøen. Hvis man er 31 år eller derover, så er man med til at holde prisen nede for unge og derved gøre det muligt for mange flere unge at besøge Ungdomsøen. Det kalder vi Ungdomsøens Robin Hood-model.

Søg penge til at besøge Ungdomsøen

Som organisation, der består af unge og har unge som målgruppe, kan I søge penge til at bruge Ungdomsøen. I kan søge penge til en aktivitet, et arrangement eller et projekt, hvor I tænker at Ungdomsøen ville være en fantastisk ramme, eller til en tur, hvor I besøger og overnatter på øen.

Søg hos

Nordea-fondens lokalpulje. Nordea-fonden er Ungdomsøens største donor og vil rigtigt gerne støtte aktiviteter, projekter og besøg på øen. Det kan være i større skala, såsom da Buster Filmfestival lavede et demokratievent på Ungdomsøen for 100 unge i efteråret 2019. Eller i mindre skala, hvis I vil på tur med 15 personer, der vil have dækket transport, overnatning og mad.

Tuborgfondet. De støtter arrangementer, idéer og projekt er inden for fire områder

- Arbejdsmarked – fra ungdomsliv til arbejdsliv

- Entreprenørskab – rum for grønne idéer

- Demokrati – næste generations stemme og deltagelse

- Kreative Erhverv – vækstlag i rytmisk musik

Derudover har de en pulje målrettet til unge mellem 16-30 år, Drømmepuljen, hvor unge i målgruppen kan søge op til 100.000 kroner og få svar inden for 1 uge.

Københavns Kommune. De har en lang række puljer. Husk at fremhæve hvordan jeres idé kommer byens unge / foreninger til gode, når I søger her.

Gå selv på jagt i fondslandskabet på siden aktivfundraising.dk. Det kan være en god idé at starte med at søge hos de mindre fonde, der ikke får så mange ansøgere og derfor er lettere at søge hos.

Tips og tricks til den gode proces

1. Start i god tid. De fleste fonde og puljer er 2-3 måneder om at give svar

2. Læs fondenes vejledninger og hvad de fokuserer på

3. Snak følgende igennem og tag korte noter til hvert punkt:

- Hvilke aktiviteter vil I lave?

- Hvorfor vil I lave dem / Hvad er formålet?

- Hvem er målgruppen / Hvem skal deltage?

- Hvornår vil I lave aktiviteten?

- Hvad koster aktiviteten / hvad skal pengenes bruges på? Vær realistiske. Fondene får mange ansøgninger. Jo tættere I søger på maksimum, jo større er risikoen for, at I får nej eller får mindre, end I har søgt

- Hvad tror I, der kommer ud af aktiviteten, efter den er afsluttet?

- Har I samarbejdspartnere? Det ser fonde positivt på.

4. Når I har et kort svar til hvert punkt, er I velkomne til at sende det til Ungdomsøen – så giver vi hurtige kommentarer. Måske vi kan tippe fonden/puljen om, at der er et fedt projekt på vej

5. Derefter er det en god idé at ringe til kontaktpersonen hos fonden/ puljen og fortælle kort. Hør om idéen lyder interessant for dem? Er der noget, I bør have fokus på? Hvornår er deres næste deadline? Hvornår kan I forvente et svar?

6. Skriv ansøgning i fondenes skabeloner. Husk at skrive hvordan jeres idé passer ind i fondenes fokusområder. I kan godt sende til flere fonde, så længe I husker at justere ansøgninger, så de passer til den enkelte fond

7. Send den gerne forbi Ungdomsøen til kommentarer, gode råd og anbefalinger til samarbejdspartnere, men husk at vi skal have 14 dage til at kommentere, medmindre vi har lavet en aftale inden

8. Send ansøgningen ind og kryds fingre

Ægte åben ø-kultur

Når I besøger Ungdomsøen, kan der være flere forskellige grupper med hvert deres formål på øen. Det skaber god dynamik, og det er naturligt at hilse og være nysgerrige på øens øvrige gæster. Sådan skaber vi nemlig en ø, hvor alle føler sig hjemme, og hvor vi tager allerbedst hensyn til hinanden.

IMG 2597