Leander kører minilæsser
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Nyhedsbrev for engagerede – juli

Kære engagerede

Kan I mærke sommeren og de gode vibes fylde jeres dage og minder? Det kan vi i hvert fald herude på Ungdomsøen. Når det regner, hygger vi os med brætspil, film og popcorn i Kommandanten, og i solskinstimerne hygger vi os selvfølgelig mest muligt udenfor. Vildmarksbadet er taget i brug, sheltersne er velbesøgt, og vores sommerværter sørger for at alle øens gæster får en ægte Ungdomsø-velkomst.

Hvis du også vil mærke sommerviben på øen, kan du lige nå at melde dig til at være sommervært. Der er stadig pladser i de første to uger af august, så tilmeld dig her hvis du vil slutte sommeren af med ø-stemning.

Vi er gået i feriestemning på kontoret, men glæder os til at gå sensommeren i møde sammen med jer, hvor vi både skal holde havnefest, fejre Ungdomsøens 4-års fødselsdag, holde Ungdomsø-weekend og mere til.

De bedste sommerhilsner fra Ungdomsøens sekretariat

God stemning til Kune festival på Ungdomsøen i 2022.

Kommende aktiviteter

Kune Festival fra den 19. til den 23. juli

Hvis du vil mærke øen summe af liv, og hvis du ikke har noget imod elektronisk musik, så kan du være med til Kune Festival i næste uge som en af Ungdomsøens frivillige. Vi mangler stadig en, som har lyst til at lave mad til de andre frivillige, og en, som har lyst til at hjælpe Team Drift med at klare de praktiske opgaver, der kan opstå i løbet af afviklingen af festivalen. Læs mere om den mulighed lige her.

Valg af ungeobservatører til Fonden Ungdomsøen og Middelgrundsfonden den 13. august

Det er blevet tid til at sige tak til Sarah og Martha for deres engagement i henholdsvis Fonden Ungdomsøens og Middelgrundsfondens bestyrelser. Det betyder, at der er plads til to nye unge, som vi skal finde den 13. august. Klik her hvis du vil med til valg, grill og hygge på Arsenalvej i København.

Sarah og Martha skåler på kajen efter at være valgt til ungeobservatører i september 2022.

Arbejdsaften i lige uger fra 23. august

Til arbejdsaftner løser vi i fællesskab alle mulige praktiske opgaver og arbejder på fede projekter for unge. Fra august holder vi arbejdsaften om onsdagen i lige uger, og vi starter sæsonen op den 23. august. Du finder tilmeldingerne til arbejdsaftener her. Og hvis skiftet til lige uger giver dig et hul i kalenderen den 16. august, kan du få indflydelse på fremtiden for arbejdsaftener. Læs mere her.

Ungdomsøens 4-års fødselsdag den 26. august

Der er åbnet op for tilmeldinger til Ungdomsøens 4-års fødselsdag! Tilmeld dig her hvis du vil med til en fejring af de sidste fire år kombineret med en fed havnefest med en masse aktiviteter i og omkring vandet.

Der blev danset og festet på kajen, da Ungdomsøen fyldte 2 år tilbage i 2021. Vi håber, du vil være med til at gentage festen! Foto: Anders Nissen.

Ungdomsø-weekend den 22. til 24. september

Ungdomsø-weekender byder på hygge, socialt samvær, nye ø-venner og et spændende program. Hvad programmet består af, ved vi ikke endnu, men hvis du har en god idé og har lyst til at stå for et programpunkt, så skriv til os på engagement@ungdomsoen.dk. Hvis du ved, at programmet er underordnet, fordi du kommer for fællesskabet, kan du tilmelde dig lige her allerede nu.

Nyt fra Ungdomsøens fællesskab

Farvel til Giv-Et-År-hold 2022/2023

Det er desværre blevet tid til, at vi skal sige farvel til vores fantastiske hold af Giv-Et-År-engagerede, som vi har haft fornøjelsen af siden august. Sankt Hans-aften var vi samlet for at sige farvel til GEÅ’erne på Ungdomsøen og Platformen i Esbjerg. Der blev holdt taler, givet gaver, vist videoer, mindet alle de gode tider, grint og grædt et par tårer. Tusinde tak for jeres engagement!

Kristian, Augusta, Caroline, Freja, Marie og Leander med Rikkemaija, deres omsorgsperson, i midten. Billedet er taget til afslutningsfesten i juni 2023.

Vi siger farvel til Augusta, Marie, Kristian, Leander, Freja og Caroline på Ungdomsøens sociale medier den kommende tid, og her vil du også kunne lære lidt om det nye hold, inden de flytter ind på øen den 15. August. Du kan allerede nu læse et afslutningsinterview med Augusta, som reflekterer over, hvad hun tager med sig tilbage til fastlandet.

Internationale unge på øen

Den sidste uges tid har vi haft besøg af unge fra blandt andet Mexico, Tjekkiet, Polen, Frankrig, Holland og Spanien. De har hjulpet med praktiske opgaver såsom at male inde i fortet og fjerne ukrudt i kanonstillinger – og så har oplevet ø-viben med kroket, kajakker og kulturudvekslinger. International Workcamp er arrangeret i samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke.

Nogle af de internationale unge som har brugt lidt over en uge af deres sommer på Ungdomsøen.

Nyt fra sekretariatet

VI HAR MODTAGET 70 MILLIONER TIL AT RENOVERE HAVNEN! Det er kæmpestort! Det betyder, at vi får en havn, der har plads til både, færgen, en masse fede vandaktiviteter og ikke mindst plads til at hænge ud med vennerne. Vi er meget taknemmelige for den støtte og tillid, A.P. Møller Fonden udviser med bevillingen, og vi glæder os til at komme i gang med at skabe fremtidens havn. Du kan læse om nogle af planerne for havnen i dette blogindlæg.

Ungdomsøen. Foto: Christopher Hesselberg.