International Workcamp, selfie på lejrpladsen
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Nyhedsbrev for engagerede – august

Kære engagerede

Sommerferien er ovre, og det er tid til at gøre status på hvad der er sket, hvad der fylder nu og hvordan de næste par måneder på øen kommer til at se ud.

I hele juli har vi mærket engagement fra både danske og internationale unge på øen, og vi har alle oplevet den helt rigtige ø-stemning! Der har blandt andet været sommerværter, International Work Camp, den legendariske festival KUNE og meget mere.

Vi glæder os til alle de spændende arrangementer, vi har i fremtiden, hvor vi ser frem til en ny energi og at udvikle ø-fællesskabet. Vi ønsker nemlig at udvide vores ungefællesskab, så endnu flere unge får øjnene op for hvor fantastisk Ungdomsøen er!

Husk også at sætte kryds i kalenderen til Ungdomsø-weekenden den 22. til 24. september. Og så håber vi selvfølgelig, at vi ses til både ø-råd, arbejdsaftener og kombineret havnefejring og fødselsdag!

De bedste sommerhilsner fra Team Engagement

Sådan så det ud, da vi fejrede øens 2-års fødselsdag på kajen. Skal du med, når vi fejrer fire år med Ungdomsøen?

Kommende arrangementer

Ø-råd med valg af ungeobservatører den 13. august fra 15:30 til 19:00

Ø-Rådets Arbejdsgruppe inviterer til ø-råd, som denne gang byder på en hyggelig eftermiddag med ungeobservatørvalg og grill på kontoret på Arsenalvej 10 i København. Sarah fra Fonden Ungdomsøens bestyrelse og Martha fra Middelgrundsfondens bestyrelser skal give deres poster videre. Alle unge i alderen 15 til 30 kan stemme og stille op. Du kan læse meget mere om ø-rådet og tilmelde dig her.

Online statusmøde for ø’xplorers den 16. august fra 17:00 til 18:00

Hvilke projekter og praktiske opgaver kunne være spændende at arbejde med? Hvad er vigtigt for at du har lysten til at engagere dig? Hvad fungerer godt, og hvad skal vi justere på i forhold til det praktiske arbejde og arbejdsaftnerne? Det er vi meget nysgerrige på, og derfor holder vi et møde på Teams, så flest muligt har mulighed for at være med. Send dit navn og din e-mailadresse til Maja, som står for mødet, på maja.andersen@ungdomsoen.dk.

Arbejdsaftner starter op igen fra 23. august

Til arbejdsaftner løser vi i fællesskab alle mulige praktiske opgaver og arbejder på fede projekter for unge. Fra august holder vi arbejdsaften om onsdagen i lige uger, og vi starter sæsonen op den 23. august. Du finder tilmeldingerne til arbejdsaftener her.

Ø'xplorers i fuld sving til arbejdsaften.

Havnefejring og fødselsdag 26. august.

Kom med til med til en top hyggelig dag på øen. Vi fejrer fællesskabet, Ungdomsøens 4-års fødselsdag og at øen har modtaget en stor bevilling til at forbedre vores havn. Det bliver en dag med masser af hygge, sjov og gratis mad. Du kan tilmelde dig her – og hvis du har lyst til at arrangere fødselsdagen sammen med os, kan du skrive til engagement@ungdomsoen.dk. Vi kunne for eksempel godt bruge hjælp til udvikling og afvikling af en “øen rundt” aktivitet, en krea-workshop, aktiviteter i havnen og til at sikre det gode værtskab på øen.

Ungdomsø-weekend den 22. til 24. september

Ungdomsø-weekender byder på hygge, socialt samvær, nye ø-venner og et spændende program. Denne gang sætter vi blandt andet fokus på vores ø-fællesskab, og hvordan vi kan invitere endnu flere unge ind i fællesskabet. Hvis du har en god idé til et programpunkt, så hører vi gerne fra dig på engagement@ungdomsoen.dk. Tilmelding sker som sædvanlig via NemTilmeld.

Hæng ud med nye og gamle ø-venner til Ungdomsø-weekenden i september, hvor vi sætter fokus på at styrke vores fællesskab.

Seneste nyt fra ungefællesskabet

International sommer på øen

I sommerens løb har vi fået trænet vores engelsk og mødt unge fra mange forskellige kulturer. Unge fra Tjekkiet, Holland, Frankrig, Irland, Belgien, Spanien, Tyskland, Østrig og endda helt fra Mexico har været med til at skabe sommerminder for både dem selv og andre unge. 15 unge deltog i vores første internationale work camp, som vi lavede i samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke, og næsten 170 unge deltog i én stor spejderlejr på øen.

Seje sommerværter!

Igen i år har vi haft æren af unge, der er kommet til øen for at være sommerværter. Over sommeren har der været mere end 20 unge, der har taget imod øens gæster, solgt lækkerier i kiosken og sørget for gode ø-vibes til alle vores gæster. De har virkeligt sikret gode smil og dansemoves på kajen gennem juli.

Nyt fra sekretariatet

Her i starten af august har vi budt velkommen til Sarinja, som er vores nye kollega i Team Kommunikation. Hun er 26 år, er uddannet journalist og selvstændig fotograf – og hun glæder sig helt vildt til for alvor at komme i gang med at fortælle om alle de gode historier, vi skaber sammen.

I næste uge byder vi også velkommen til de seks nye Giv-Et-År-engagerede, som flytter ind på øen den 14. august. Du kan læse dem lidt at kende, hvis du følger med på vores facebookside eller under “Blogindlæg” her på hjemmesiden.

Jens 5
David 4
Liv 2
Lenny 1
Katrine 3