fbpx

Velkommen i Ungdomsøens havn 

Ungdomsøens havn er åben alle dage hele året. Det er gratis for alle på 30 år og derunder at lægge til i havnen. Er du 31 år eller derover er der et havnegebyr på 40 kr. pr. person i kajak/robåd/på paddleboard og 70 kr. pr. person i øvrige fartøjer.

Havnegebyret betales ved ankomst på Mobilepay 383588 eller med betalingskort i Ungdomsøens kiosk, der ligger i vestre indgangsparti, hvor der står “1890” over døren. Havnegebyret gælder for besøg fra kl. 09.00 til kl. 21.00. Ankommer du først efter kl. 21.00, eller ønsker du at overnatte i din båd, skal du betale havnegebyr samt overnatningsgebyr på 75 kr. pr. person på 31 år eller derover.

Er du i tvivl om, hvor du må lægge din båd, eller har du brug for hjælp? Spørg Ungdomsøens personale eller frivillige for vejledning.

Prisdifferentiering på Ungdomsøen

Alle er velkomne på Ungdomsøen, men vi skal huske, at Ungdomsøen er en platform, som skabes og udvikles af, med og for unge. For at gøre øen så tilgængelig for unge som overhovedet muligt, er der forskel på priser på øen. Det betyder, at unge får en rabat på 30% på langt de fleste ting, man kan købe eller booke på Ungdomsøen. Hvis du er 31 år eller derover, er du med til at gøre det muligt for mange flere unge at besøge Ungdomsøen.

Havneforhold

Ungdomsøens havn har en dybde på 6 meter på det dybeste. I begge ender af havnen er betonkanter, der går op til 3 meter. Herfra bliver der lavere og lavere op til strandene.

Havnen anduves bedst i dagslys. Efter mørkets frembrud er indsejlingen markeret med rød og grøn lanterne på henholdsvis østre og vestre molehoved. Derudover er der på kajen placeret to hvide båker, der også er markeret med lys, som viser den anbefalede kurs til indsejling. 

Ungdomsøens havn består hovedsageligt af rå sten- og betonsider. Husk derfor godt med fendere, hvis du ønsker at lægge til.  

Det er forbudt at kaste anker i Ungdomsøens havn samt rundt om øen. Se dit søkort for nærmere præcision. 

Der er frit brug af Ungdomsøens toilet- og badefaciliteter, når man træder i land. Disse faciliteter er tilgængelige hele døgnet. 

Der er mulighed for opfyldning af vand samt mulighed for strøm. Da vi kun har to eltavler på kajen, henviser vi til, at man tager hensyn til andre sejlere i havnen. Det kan desuden være en fordel at medbringe lange kabler.
I hver tavle er der følgende strømudtag: 

  • stk. DK 230v 
  • stk. 230V 16A CEE 
  • stk. 400V 16A CEE 
  • stk. 400V 63A CEE 

Der er ikke mulighed for kran eller tømning af kloak i Ungdomsøens havn. 

Der forefindes ikke tankanlæg på Ungdomsøen. 

Forplejning 

Ungdomsøen har ingen restaurant. Du kan købe snacks og forfriskninger i kiosken, som findes i vestre indgangsparti.  

Det er tilladt at grille på kajen. Medbring egen grill eller kontakt Ungdomsøens personale eller unge engagerede for leje af gasgrill og gas. Det er også muligt at leje bålfad og bålgrej til at lave mad over bål. 

Der er udendørs sejlerkøkken til fri afbenyttelse. 

Overnatning 

Du er også velkommen til at overnatte i egen båd. Det koster 75 kr. pr. person på 31 år eller derover og er gratis for unge på 30 år eller derunder. Prisen tillægges havnegebyret.

Ønsker du at overnatte i en af Ungdomsøens shelters eller nyrenoverede sovesale, skal du kontakte personalet eller de unge engagerede på øen. Vi anbefaler at booke disse overnatningsmuligheder på forhånd. Dette gøres via booking@ungdomsoen.dk.
Det er også muligt at sove i telt på
Ungdomsøens lejrplads. Har du ikke telt med, kan dette lejes i kiosken. Priser for overnatning er fra 70 kr. for unge på 30 år eller derunder og fra 100 kr. for voksne på 31 år eller derover. 

Læs mere om mulighederne for overnatning på Ungdomsøen på siden Dit besøg.

 

Har du spørgsmål til anduvning af Ungdomsøens havn? Skriv til info@ungdomsoen.dk.  

 

Velkommen til Ungdomsøen