fbpx

Ungdomsøen indeholder skjulte rum, underjordiske gange, gamle kanonstillinger og masser af gemmesteder. Udenfor finder du skrænter, skråninger, raketplatforme og en helt fantastisk udsigt. På Ungdomsøen er der højt til himlen og plads til alt fra små picnics til store festivaler.

Når du ankommer til Ungdomsøen, kan du finde en infofolder i kiosken i vestre indgangsparti (gennem døren, hvor der står “1890” ovenfor). I folderen finder du blandt andet et kort, som du kan tage med dig og bruge, mens du går rundt på øen. Du kan også finde et kort over øen på pavillonen på kajen eller herunder:

På Niveau 00 finder du blandt andet kajen, hvor færgen lægger til og sejler fra. Ungdomsøens kiosk ligger i vestre indgangsparti og er markeret med et “i” på kortet. Inde i fortet er der et industrikøkken, spisesale, toiletter, badefaciliteter, mødelokaler, værelser og aktivitetsrum. Der er mulighed for at gå på oplevelse i øens indre, og du kan finde trapper, der fører til op til Niveau 01 og øens ydre, som vi kalder “Terræn”. På det grønne areal, der går næsten hele vejen rundt om øen, er der teltpladser, udekøkkener, toiletter og bålsteder.

 

På Niveau 01 ligger en størstedelen af Ungdomsøens sovesale. På dette niveau er der også en gang, der forbinder alle kanonstillinger og trapper til terræn. Mødelokalet, Raketværkstedet, ligger på dette niveau.

 

I det niveau, vi kalder terræn, finder du blandt andet kanonstillinger, shelters, konferencesalen Hangar C og Foodlab. Fra terræn er der døre ind til Ungdomsøens underjordiske gange og til trapper, der fører ned til de øvrige niveauer. Og så kan du nyde den vilde udsigt over Øresund fra platforme, hvor der for mange år siden var missiler og radarer.