fbpx

På Ungdomsøen er der altid noget at lave. At nyde solopgang over Sverige eller solnedgang bag København kan være en kæmpe oplevelse i sig selv. Du kan også udforske øen med afsæt i vores aktiviteter. Der er både til hjernegymnasten, sportsudøveren, den kreative sjæl og alle andre.

Vi tilbyder også aktiviteter skræddersyet til netop din gruppe! Henvend dig til booking@ungdomsoen.dk med dine ønsker og behov. Så vil vores unge frivillige skabe en indholdsrig dag for din skoleklasse eller jeres teambuildingdag!

Se nogle af Ungdomsøens aktiviteter herunder.

Orienteringsløb

Oplev Ungdomsøen gennem vores orienteringsløb. Find kortet via QR-koden foran Vestre Indgang eller få udleveret et kort ved Ungdomsøens frivillige. Brug kortet til at finde posterne der er placeret rundt på hele øen. Kan du finde alle posterne i den rigtige rækkefølge? Udfordr dig selv eller andre ved at finde posterne hurtigst muligt. På den måde kan du være aktiv mens du oplever Ungdomsøens terræn, kanonstillinger og historiske kroge! Orienteringsløbet er lavet i samarbejde med Find vej i… og Amager Orienteringsklub.

Aktiviteten foregår udendørs.

Stjerneløb

Gemt inde mellem fortets betonmure ligger 5 poster, som vil sætte tanker igang og sende jer på opdagelse i de lange gange. Vær parat til at samtale, tænke og opleve det gamle søfort og tankerne bag Ungdomsøen.

Stjerneløb koster fra 50 kr pr. person. Aktiviteten foregår indenfor.

Fotoløb

Oplev Ungdomsøen og slip din kreativitet løs! Følg kortet og find vej til posterne, der vil udfordre din kreativitet. Fotoløbet er en oplagt mulighed for at se Ungdomsøen på en kreativ måde. Aktiviteten er god for både større og mindre grupper.

Fotoløb koster fra 50 kr pr. person. Aktiviteten foregår udendørs.

Ø-Stratego

Tag tilbage i Ungdomsøens krigshistoriske fortid med Ungsdomsøens eget kortstratego. Saml dit hold og erobr modstandernes fane ved hjælp af samarbejde, strategi og overblik!
Ø-Stratego er en helt særlig måde at opleve øen på, når man skal finde de bedste udkigsposter, gemmesteder og baser.

Ø-stratego koster fra 50 kr pr. person. Aktiviteten kan foregå både ude og inde.

Nerf Gun

Er du kampklar?! På Ungdomsøen har du mulighed for at gå i krig i et gammelt søfort. I ammunitionsgangen bagerst i fortet er der indrettet en militærbase, hvor du kan finde Nerf Guns og skumgummipatroner til at udfordre dine venner. Find ud af, hvem der sigter bedst, og hvilket hold, der lægger den bedste taktik!  Nerf Gun rummet er indrettet i samarbejde med Rollespilsfabrikken.

Nerf Gun koster fra 50 kr pr. person. Aktiviteten foregår inde i fortets gange.

Rundvisninger

70.000 kvadratmeter er ikke så lidt plads at skulle finde rundt på, så vi giver gerne en hånd. På en rundvisning på Ungdomsøen vil du blive vist rundt af en af de unge, der bor på øen, eller af en frivillig med et godt kendskab til øen. De vil vise dig Ungdomsøen ud fra deres perspektiv, fortælle røverhistorier og fakta samt dele minder og drømme med jer. Derfor er hver enkelt rundvisning helt unik, og selvom man har været på én rundvisning, er der ingen skam i at tage en ny næste gang, man besøger Ungdomsøen.

Særlige interesseområder kan der også tages hensyn til. Eksempelvis kan rundvisningen have fokus på det historiske aspekt, et byggeteknisk islæt eller hvad det er, der gør Ungdomsøen til Ungdomsøen – hvilke tanker, visioner og processer der ligger bag.

Rundvisninger koster fra 50 kr pr. person.

Rundvisning på Ungdomsøen

Ungdomsøens aktivitetsrum

Gemt inde i fortets mure ligger den tidligere ammunitionsgang, hvor militæret har opbevaret krudt og kugler, men nu er det en aktivitetsgang med plads til aktiviteter i alle afskygninger. Her finder du blandt andet

  • Bastard Cafés brætspilsrum med brætspil for enhver smag, og indretning der indbyder til hyggelige stunder,
  • Verdensmålsrummet, der er skabt af unge verdensmålsambassadører fra Verdensmålsakademiet, hvor du eksempelvis har mulighed for at læse Verdens Bedste Nyheder og tage en selfie med dit yndlings verdensmål,
  • Visionsrummet, der åbnede sammen med Ungdomsøen d. 24. august 2019, giver dig mulighed for at skrive dine drømme og visioner for Ungdomsøen og se dem hænge side om side med andre unges drømme og visioner.

Aktivitetsrummene står altid åbne og er gratis at benytte sig af – altid. Det er det, vi kalder ægte åbent!

 

Ønsker du at booke en rundvisning eller én af Ungdomsøens andre aktiviteter? De sidder klar ved booking@ungdomsoen.dk til at tage imod din booking, og hjælpe dig til at finde den rette aktivitet, hvis der er særlige ønsker eller behov, der skal tages hensyn til.