fbpx

Nyt arrangement giver forsmag på Ungdomsøens fællesskab

|

Kategorier

Ungdomsøen

”Ungdomsøen inviterer til…” er navnet på vores nye række af arrangementer for unge mellem 15 og 30 år, som blev skudt i gang med et brag i Ungdommens Demokratihus på Vesterbro i København. Arrangementet gav knap 50 unge en forsmag på, hvad man kan på Ungdomsøen, og hvem der er en del af det unge fællesskab. Det var de tidligere engagerede og nu partnere af øen fra Kurs Festival, der havde sammensat aftenens program med musik og fællesspisning under overskriften: Ungdomsøen inviterer til NEO ELLOW OG NUDLER.

Trine fra Kurs Festival står i baren hos Ungdommens Demokratihus og rækker ud efter en kold øl i køleskabet, mens hun forklarer de tørstige gæster i baren om sit projekt på Ungdomsøen.

Trine har engageret sig i Ungdomsøen siden 2019 og er i dag partner af øen gennem projektet Kurs Festival.

Foran scenen stiller to kokke fra Glad Mad skåle frem til ramen nudler, som alle aftenens gæster får serveret efter en introduktion af Ungdomsøen. Det er de unge, der bor et helt år på øen som Giv-Et-År engagerede, der fortæller om Ungdomsøen, og hvad man kan lave på øen. Der er både mødt unge op, som har været en del af fællesskabet i årevis, men der er også kommet nogle ind ad døren, som aldrig har været på Ungdomsøen før. De Giv-Et-År engagerede har derfor arrangeret en aktivitet, hvor alle får udleveret et menukort med samtaleemner, og skal gå rundt mellem hinanden og tale med nogen, de ikke har mødt før.

Kokkene fra Glad Mad står også for maden til Kurs Festival til sommer.

 

Jeg tror at det vigtigste for mig at fortælle om Ungdomsøen her i aften, det er at prøve at forklare det her med nærværet. Man er sikret et ret stærkt nærvær, hvis man engagerer sig i øen. Det der tiltrak mig ved Ungdomsøen, det var hele stemningen omkring det her med ø-livet, hvor man kommer lidt væk fra storbyen. I byen er der ofte 100 muligheder på en aften, hvor på øen, der er du sammen med de mennesker, du er med. Der er derfor en anden form for intim stemning,” fortæller Trine, der har været med til at planlægge aftenen og er projektleder for Kurs festival, der bliver afholdt på Ungdomsøen den 10. – 12. juni i år.

 

Åbner døre for fællesskabet på øen

Selvom Ungdomsøen kun ligger en kort sejltur fra Nyhavn i København, så kan det godt være en stor mundfuld at tage ud på øen for første gang uden at kende et øje. Den nye række af arrangementer under titlen ”Ungdomsøen inviterer til..” skal derfor give flere unge mod på at tage ud på øen for første gang og blive en del af det fællesskab, der driver og udvikler de projekter som til sammen skaber Ungdomsøens DNA.

Neo Ellow spillede sin debutkoncert til arrangementet i Ungdommens Demokratihus. Kurs Festival har nemlig fokus på at støtte det unge vækstlag inden for kulturen.

Kernen i arrangementet er at unge der allerede er en del af fællesskabet arrangerer fællesspisning og en aktivitet, der begynder med samme bogstav. Kurs Festival valgte derfor at inviterer til koncert med den unge musiker Neo Ellow og servere nudler til fællesspisning. Næste gang vi inviterer til arrangementet bliver i slutningen af april måned. Her inviterer vi endnu engang ind til en aften med fællesspisning og aktivitet i Ungdommens Demokratihus på Vesterbro i København. De seks unge Giv-Et-År engagerede er i fuld gang med at planlægge aftenens program og menu, så hold øje med Facebook for seneste opdatering. Fra maj og resten af årets varme måneder kommer vi til at invitere til arrangementerne ude på Ungdomsøen og til vinter rykker vi igen arrangementerne på land forskellige steder i København eller Aarhus. Det kan være nemmere for unge, der aldrig har været på øen at drage ud over Øresund, når man har sagt hej og sat ansigt på nogle af de unge, der allerede er en del af fællesskabet omkring øen. Hvis du vil være med til at bestemme, hvad vi skal lave og spise til arrangementet i maj måned, så hop ind i vores Facebook-gruppe ”Ungdomsøens fællesskab” for unge engagerede. Her kan du gå ind og stemme på, om du er til ”Havespil og Havhøst”, ”Lasertag og Lasagne” eller måske mere er typen, der synes det kunne være lækkert med ”Bål og burger”.

Ideen om Kurs Festival tog fart, da Trine tog ud på Ungdomsøen til en weekend for engagerede unge. Her blev kernen omkring Kurs Festival skabt.

 

Du kan også være med til at forme Ungdomsøen

Som en del af Ungdomsøens fællesskab er der næsten ingen grænser for, hvad du kan skabe af projekter for andre unge på øen. Vil du lave en rollespilsfestival, en udendørs danseskole eller kapsejlads rundt om øen, så er det bare med at samle en gruppe af unge, der deler din drøm. Det smukke ved Ungdomsøen er, at projekterne opstår, udvikler sig og finder nye retninger alt efter hvilke unge, der er en del af øen. Det er også en af grundene til, at Trine fra Kurs Festival blev en del af fællesskabet.

For mig har det især været en personlig udvikling og en rejse mod at skabe den her festival for andre unge. Det er meget unikt, at jeg konkret får chancen for at skabe muligheder for andre unge, ved at facilitere en festival. Lille mig er lige pludselig en spiller i at fyre op noget dansk kulturelt vækstlag og unge skabere, som skaber alt muligt. Ikke bare live musik, men også fuglekiggeri og danseteater og alt muligt spændende,” fortæller hun.

 

Er du nysgerrig på at skabe dit eget projekt på Ungdomsøen eller blive en del af de projekter, der allerede er i fuld gang med at tage form, så inviterer vi til Ungdomsø-weekend for nye og allerede engagerede unge på øen i slutningen af marts fra d. 25.-27. Du er velkommen til at komme forbi og snuse til øen en enkelt dag eller gå all in og hænge ud med alle dine nye bekendtskaber hele weekenden. Forplejning, overnatning og sejlads er gratis, men du skal huske at melde dig til her inden søndag d. 20. marts – og du er altid velkommen til at tage en ven eller to under armen.