fbpx

FRIRUM får donation til crowdfundingarrangement

|

Kategorier

Engagement, Ungdomsøen

Sebastian, der er projektleder for gruppen FRIRUM, vandt publikums hjerter til crowdfundingarrangementet SPIR. Han fik støtte til at udvikle gruppens arbejde med at nedbryde tabuer omkring psykiske diagnoser og skabe frirum for forskellighed på Ungdomsøen.

Mens snestormen rasede i dele af Danmark, var der den 1. december 40 mennesker samlet til crowdfundingeventet “Suppe, fællesskab og gode idéer. Her blev projektet FRIRUM, som er skabt af unge fra Ungdomsøens fællesskab, præsenteret for det nysgerrige publikum, der også sad med magten for uddeling af aftenens donation. En donation som en stolt projektleder fra Ungdomsøen kunne tage imod sidst på aftenen. Han var både overrasket og overvældet over, at publikum havde valgt projektet FRIRUM over de tre andre initiativer. Han havde nemlig været lidt nervøs, fordi der blev rykket lidt rundt på oplæggene, inden han gik på scenen og præsenterede sit projekt. 

“Det var lidt kaos, fordi de først havde sagt, at jeg var nummer to, og så sagde de, at jeg var nummer tre, så nummer to og så nummer tre. Der var lidt forvirring, men jeg greb den alligevel, og så gik jeg op og nailede den,” fortæller 22-årige Sebastian. 

Sebastian har siden 2018 arbejdet på projektet FRIRUM, der skal nedbryde tabuer om psykiske diagnoser. Onsdag den 1. december, stillede han sig på scenen i kulturhuset Krudttønden på Østerbro og fortalte et opmærksomt publikum om sit hjertebarn. Scenen fik han stillet til rådighed af SPIR, som er en organisation, der arrangerer events, hvor publikums betaling for arrangementet bliver givet som donation til nye sociale, kulturelle eller grønne initiativer. Formålet er at skabe rammerne for, at nye ideer og relationer kan spire, så projekter kan gro 

22-årige Sebastian fortæller stolt om sit projekt til SPIRs crowdfundingarrangement den 1. december 2021. Foto: SPIR København

Vil nå ud til endnu flere

Sebastian fik fire minutter til at fortælle om FRIRUM, og hvad han vil gøre, hvis han fik pengene fra aftenens donationspulje. Med sine talekort i hånden fik han fortalt om, hvad han drømmer om for FRIRUM, og hvilken forskel FRIRUM kan gøre for unge. Det faldt i god jord, for da alle fire præsentationer var veloverstået og stemmerne talt op, stod Sebastian med aftenens donation på 4.040 kroner. 

“Pengene skal bruges til en kommunikationsindsats, der skal skabe opmærksomhed om FRIRUM, og til at gen-kickstarte en projektgruppe, så jeg ikke sidder med det alene. Vi skal ud at lave nogle workshops, som kan få folk med på projektet,” siger projektlederen. 

Aftenens præsentation gjorde indtryk på publikum, og Sebastian kunne tage en donation på 4.040 kroner med hjem til at drive projektet FRIRUM videre. Foto: SPIR København

Foruden en større synlighed om sit projekt, drømmer han om at afprøve de aktiviteter, der er udviklet til den camp, han vil holde for unge med og uden psykiske diagnoser. Campens aktiviteter tager udgangspunkt i mantraet “oplevelser, refleksion og klogskab”. Gennem dette mantra skal unge tale med hinanden på tværs af hvilke diagnoser, de har eller ikke har, og forhåbentligt få venskaber til at spire.  

Giver aldrig op

FRIRUMs rejse startede tilbage i 2018, hvor en dengang 18-årig Sebastian gik sammen med en gruppe andre unge om at skabe en camp for unge med og uden diagnoser. Siden har vejen været fyldt med udfordringer. Dem, han startede projektet med, er gået andre veje, og corona har udfordret engagementet yderligere, men Sebastian har ikke givet op. Han ser hele tiden nye veje, han kan gå, for at udbrede sin mission om at nedbryde tabuer om psykiske diagnoser. Et af de nyeste tiltag er et aktivitetsrum på Ungdomsøen, som åbnede i starten af december. 

Det er en lidt mere fysisk manifestation af det, vi laver. I stedet for et eller andet fluffy projekt så har vi et fysisk rum, hvor man kan få et pusterum og kan trække sig tilbage,” siger Sebastian om rummet, der står åbent og er til frit brug for alle øens gæster.  

Vil du være med til at skabe et frirum for unge, hvor der er fokus på mennesket frem for diagnosen? Sebastian søger medskabere og samarbejdspartnere, der vil være med til at realisere hans drømme for FRIRUM. Skriv til ham på frirum@ungdomsoen.dk eller på Instagram @frirum_, hvis det lyder som noget for dig. 

Læs mere om SPIRs arbejde på www.spirdanmark.dk. 

En stolt Sebastian med donationen i hånden. En donation, der skal være med til at udbrede budskabet om FRIRUM. Foto: SPIR København