fbpx

Demokrati og socialt samvær til Ø-weekend for alle

|

Kategorier

Engagement
|

Knapt 30 unge, der engagerer sig i Ungdomsøen, var i weekenden den 1. til 3. oktober samlet på Ungdomsøen. Der var fokus på socialt samvær, arbejde i projektgrupper og valg af ungeobservatør til Fonden Ungdomsøens bestyrelse. 

Giv-Et-År-frivillige, engagerede fra Ungdomsøens kommunikationsgruppe og Ø-Rådets Arbejdsgruppe, Ø’xplorers og frivillige fra Kurs Festival samledes den 1.til 3. oktober til Ø-weekend for alle på Ungdomsøen. Her udvekslede de 30 deltagere idéer og drømme på tværs af engagementsgrupperne. 

Fredag aften, da færgen havde bragt de engagerede til Ungdomsøens kaj, stod den først og fremmest på socialt samvær. De engagerede blev delt op i hold og rystet sammen gennem et GPS-løb udviklet af en af øens Giv-Et-År-frivillige. Løbet bestod af hyggelige udfordringer, snacks og ture rundt på hele øen. Efter løbet var der tid til en kold forfriskning og hyggesnak i de engageredes egen afdeling af øen.  

 

Engagement har mange former 

På Ungdomsøen er der plads til at udfolde sig på mange måder. Nogle skaber deres egen festival, mens andre hjælper med at bygge op og rive ned. Nogle laver videoer, tager billeder og skriver nyhedsbreve og andre igen arbejder med at gøre Ungdomsøen grønnere og mere bæredygtig. Ø-weekender, projektcamps, engagementsweekender og arbejdsweekender er arrangementer, hvor unge har mulighed for at møde både ligesindede og unge, der er anderledes fra dem selv. Her skabes møder på tværs hvor vi kan idéudvikle, drømme og lære af og med hinanden. På denne ø-weekend blev der blandt andet arbejdet med planlægning af en festival til næste år, og et lokale, som skal skifte funktion, blev ryddet og hedevandsrenset.  

“I Øxplorer-gruppen er vi jo mange med et rigtigt godt kendskab til øen, og det vil vi gerne dele med andre engagerede. For eksempel hvis man nu gerne vil bygge en scene, hvor det så er smart at gøre i forhold til at skulle trække strøm,” fortæller Martha, som er engageret i Ungdomsøen. 

Martha er en del af Ø’xplorerne, der udfører praktisk arbejde på Ungdomsøens. De mødes hver anden onsdag, hvor de udvikler og vedligeholder de fysiske rammer på Ungdomsøen. Både Martha, de andre Ø’xplorers, frivillige fra Kurs Festival og øvrige deltagere i weekenden håber, at flere vil benytte muligheden for at deltage i ø-weekender i fremtiden. På den måde bliver der skabt endnu flere broer på tværs af engagementsgrupper, projekter og enkelte engagerede, og fællesskabet bliver stærkere, lyder det fra de engagerede.

En dag i demokratiets tegn 

Lørdag den 2. oktober var der indkaldt til ø-råd, der er Ungdomsøens demokratiske organ. Ø-rådet faciliteres af Ø-Rådets Arbejdsgruppe, som også denne gang bød deres med-engagerede indenfor til en dag med debat, dialog og demokrati i højsædet.  

Til ø-rådet blev der især talt om, hvordan flere unge kan engagere sig i ø-rådet, øens fysiske rammer og ø-weekender. Der blev også talt om, hvordan, hvornår og hvor ofte ø-rådet skal afholdes i fremtiden. Du kan dykke ned i disse snakke ved at læse referatet fra ø-rådet. Klik her for at åbne referatet

På dagsordenen var også valg af nye ungeobservatør til Fonden Ungdomsøens bestyrelse. Ungeobservatøren sidder med til bestyrelsesmøder og har til opgave at sikre de unges interesser.  

To engagerede unge stillede op til posten; Sarah på 21 og Lasse på 22 år. Kandidaterne fik mulighed for at holde tale for de fremmødte og den håndfuld deltagere, som var med online. Efter valgtalerne blev der stemt, og Sarah kan nu kalde sig ungeobservatør på vegne af Ungdomsøens ungefællesskab.  

Den afgående ungeobservatør, Astrid, blevet fejret og takket for sin indsats. Og så gav hun sin sidste opdatering på, hvad øens bestyrelse arbejder med i øjeblikket, inden hun overdrager posten til Sarah på næste bestyrelsesmøde i Fonden Ungdomsøen.

Bliv en del af fællesskabet 

Hvis du har mod på og lyst til at engagere dig i Ungdomsøens fællesskab, er der helt sikkert en plads til dig. Uanset om du drømmer om at arrangere events, skabe unikke frirum for unge, tage imod og tale med unge eller noget helt fjerde. Du kan læse mere om de mange muligheder for at engagere sig på siden Vær Med. Hvis du er mere til at prøve ting af, kan du deltage i for eksempel arbejdsaften hver anden onsdag eller projekt- og arbejdsweekend den 26.-28. november.
Hold dig opdateret over arrangementer for alle interesserede på siden Arrangementer