fbpx

Mød GEÅ’erne – Ilias

|

Kategorier

Ungdomsøen
|

Vi er stolte af at kunne præsentere Ilias som en del af holdet af Giv-Et-År-frivillige på Ungdomsøen. 

Hvert år flytter unge ind på Ungdomsøen for at give et år af deres liv til Ungdomsøens fællesskab. I løbet af året er de en vigtig og uundværlig del af øens hverdag i både drift, værtskab og aktiviteter.  

I dette interview kan du møde Ilias på 33 år, der er den syvende Giv-Et-År-frivillige på holdet for 2021-2022.

Hvorfor søgte du om at blive Giv-Et-År-frivillig?

De sidste 6 måneder har jeg haft en kæmpe ja-hat på. Efter jeg sprang ud som transkønnet og har startet min fysiske transition, føler jeg, at jeg kan en masse, som jeg ikke før har følt mig komfortabel i. Jeg har især været opsøgende på at møde mennesker og være medskabende på initiativer, der støtter fællesskaber. Og for første gang i mit liv føler jeg mig mødt som mig. Efter at have arbejdet på en festival og teaterstykke i sommer har jeg ledt efter noget, hvor jeg kunne arbejde med eller studere events med fokus på kunst og kultur og samtidig være aktiv.
Samtidig har jeg gerne villet have tid til at fordybe mig i egne projekter. Jeg så opslaget på Facebook tilfældigt og søgte med det samme. Alt ved GEÅ og Ungdomsøen gav bare mening.
Når jeg har fortalt mine venner om GEÅ, har jeg flere gang ved en fejl sagt Ønskeøen i stedet for Ungdomsøen, men tror det spiller meget godt overens med, at jeg føler, at den proces og de initiativer der er i spil er lidt magiske. Generelt synes jeg, at det at være med i en startfase på projekter er pissefedt. Og så er jeg jo også en del ældre end de andre GEÅ’er, men jeg er nok lidt drengen-der-aldrig-blev voksen, så det passer jo meget godt. Ej, i forhold til alder så har jeg nok bare altid været en person, der har omgivet mig med mennesker, der spænder vidt aldersmæssigt. For mig handler det ikke så meget om alder, men mere om man er på bølgelængde med hinanden.

Hvad er du mest spændt på ved at blive en del af et ungefællesskab, der samarbejder på tværs af landet?

Jeg synes, det er fedt, at der kan søsættes projekter og fællesskaber, der kan få vind mange forskellige steder, og at man kan lære af andre unge, der sikkert har vidt forskellige erfaringer.

Hvad håber du at få indflydelse på i dit år som Giv-Et-År-frivillig?

Jeg er nok meget en person, der arbejder indefra og ud. Så generel trivsel i den pågældende gruppe og for fremtidige GEÅ’er og andre engagerede. Jeg elsker også at arbejde med, hvordan man kan optimere arbejdsprocesser, så det ville også være sjovt. Og så kunne jeg godt tænke mig at sætte en masse gode queer initiativer i gang.

Hvad glæder du dig til at prøve kræfter med i doing above learning stil?

Jeg har ADHD, så doing above learning er egentlig den måde, jeg lære bedst på. Så jeg glæder mig til at lære en hel masse i nogle rammer, der er ideelle for mig.

Hvad drømmer du om?

Wow, virkelig meget! Prøver lige at begrænse listen.

  • En masse ændringer så verden bliver rarere at være i for kønsminoriteter og bare minoriteter generelt
  • Lige nu: en kop kaffe
  • Mere doing above learning i uddannelsessystemet og at den almene dannelse og trivsel som menneske blev vægtet lige så højt som det boglige
  • Mindre banan i smoothies. Ellers så kald det en banansmoothie med tilsat frugt. Det smager jo ikke af andet…
  • Et sponsorat fra Bauhaus med gratis varer. Fordi “Bauhaus – meget mere at komme efter”. So true
  • At renovere en van eller camper til boligbrug
  • At have mere tid til at lave musik
  • At starte en queerplatform og -festival
  • At mit liv aldrig bliver for sat. Og et vekslende arbejdsliv

Du kan også møde de andre Giv-Et-År-frivillige her på ungdomsoen.dk. I løbet af året kan du følge med i GEÅ’ernes hverdag på Ungdomsøens Instagram.