fbpx

Ungdomsøen gav plads til unge klimaorganisationer i Klimateltet

|

Kategorier

Engagement, Ungdomsøen

Ungdomsøens vision er at være platform for de unges vigtigste samfundsbevægelser. I den ånd tog en gruppe engagerede fra Ungdomsøen på Ungdommens Folkemøde. Her bød vi de unge klimabevægelser ind i Klimateltet, der også husede Landbrug & Fødevarer, Den Britiske Ambassade og Den Amerikanske Ambassade. 

En masse små papskilte med idéer til en grønnere ø fylder den store model af Ungdomsøen, som de engagerede har stillet op i Klimateltet. På et skilt står der ”vandrensende vandrutsjebane”, på et andet står der ”svævebane”, og flere har tegnet vindmøller på de små skilte af genbrugspap og sat i det bakkede landskab på modellen. 

Ungdomsøens egne engagerede og unge fra Os Om Havet, UngEnergi og Roskilde Festival stod klar både onsdag og torsdag til at tale med de unge i Klimateltet.

Unge på scenen
Ungdomsøen havde inviteret Klimabevægelsen i Danmark, Fridays For Future og Den Grønne Studenterbevægelse på scenen i Klimateltet torsdag, hvor vi satte fokus på, hvordan unge i fællesskab kan gøre noget for klimaet. De tre unge repræsentanter lagde alle vægt på, at unge sagtens kan påvirke forældre, omgangskreds, naboer og politikere, selvom man ikke selv har stemmeret endnu. Især opfordrede de fra scenen alle unge til at tage kritisk stilling og engagere sig i de ungdomsbevægelser, der lige nu forsøger at påvirke samfundet i en mere klimavenlig retning. 

Lise fra Klimabevægelsen, Martha fra Fridays For Future og Morten fra Den Grønne Studenterbevægelse var på scenen i Klimateltet torsdag.

Byg din egen grønne ø
Fredrik, som er en af projektlederne i Ungdomsøens engagementsgruppe Grøn Ø, stod for en workshop, hvor 50 unge skulle bygge deres egen grønne ø af natur- og genbrugsmaterialer fra Ungdomsøen.

Skal vi ikke også have solceller på øen?” lyder det fra en af eleverne, der er i gang med at tegne en ø på det store stykke pap. “Nej, nej. Solceller bliver fremstillet på en måde der er virkelig dårlig for klimaet,” svarer en anden elev igen.

Det er langt fra simpelt at løse klimaudfordringerne, og det var eleverne på workshoppen bevidste om. Deres grønne øer fik lov til at hænge fra vimplerne i Klimateltet resten af Ungdommens Folkemøde. Her inspirerede øerne unge, der kom forbi standen, til at skabe deres egne visioner og dele deres ideer til grønne initiativer. 

Kunne du tænke dig at være med til at udvikle Ungdomsøens grønne omstilling, så kontakt Grøn Ø på mail: gron@ungdomsoen.dk 
Du kan også blive en del af vores netværk af ambassadører, der er med til at sprede budskabet om Ungdomsøen på ungdomsuddannelser, festivalerdet lokale torv eller som her på Ungdommens Folkemøde. Vil du være en del af vores netværk af ambassadører kan du kontakte vores engagementskonsulenter på engagement@ungdomsoen.dk