fbpx

Ungdomsøen tager på Ungdommens Folkemøde

|

Kategorier

Engagement

I løbet af onsdag den 8. september og torsdag den 9. september vil op mod 9.000 unge få en demokratisk vitaminindsprøjtning af dimensioner, når Ungdommens Folkemøde spæner derudaf for sjette gang. Ungdomsøens engagerede kan du møde i Klimateltet, hvor vi inviterer unge klimaforkæmpere med til at udvikle en grønnere ø.

På vores stand i klimateltet kan du møde Giv Et År-frivillige og andre engagerede på Ungdomsøen til en snak om, hvordan en lille ø i Øresund kan blive grønnere og inspirere andre til handling. Vi har medbragt en model af øen og materialer, som du kan bruge til at bygge dine forslag til løsninger.  

De to dage vil gøre os klogere på unges engagement i klimakampen, og vi vil fortælle en masse om, hvordan unge kan bruge Ungdomsøen både til at afprøve grønne tiltag og til at skabe nye fællesskaber. Ungdomsøen har en vision om at være platformen for de næste generationers vigtigste samfundsbevægelser. En af de største samfundsbevægelse for den næste generation lige nu, det er bevægelsen og kampen for at nå hen i mod et mere klimavenligt samfund.

Ungdommens Folkemøde foregår i Valbyparken i København, og Ungdomsøen kommer til at være i telt nummer tre, Klimateltet.

Unge klimaeksperter
Vi har inviteret en række unge med hver deres viden om klimaområdet ind i vores stand til at gøre os klogere på nogle af de konkrete problemstillinger og løsninger. Roskilde Festival vil fortælle om deres fokus på affald og cirkulær økonomi, de biologistuderende fra Os Om Havet vil oplyse om konsekvenser og handlemuligheder i havet og UngEnergi gør os klogere på de sjoveste og mest spændende løsninger på klimaproblemerne lige nu.

Sceneindslag med Fridays For Future DK og Klimabevægelsen

Torsdag klokken 13 har vi inviteret to stærke klimaorganisationer op på scenen. De kommer til at give hver deres bud på, hvad vi skal gøre nu og her for at handle, inden det er for sent.  Klimabevægelsen er Danmarks sammenslutning af klimagræsrødder og Fridays For Future DK er en global ungdomsbevægelse, der har sit udspring i de første skolestrejker, som Greta Thunberg og andre klimaaktivister startede tilbage i august 2018. Vi glæder os til at høre, hvad de har at sige til den danske ungdom fra scenen torsdag eftermiddag, når vi stiller vores platform til rådighed for de to klimabevægelser.

Ungdommens Folkemøde foregår i Valbyparken i København, og du kan finde det fulde program her.