fbpx

Sarah og Fredrik forener unge klimaforkæmpere til Ungdommens Folkemøde

|

Kategorier

Ungdomsøen

Mød Ungdomsøens engagerede i klimateltet på Ungdommens Folkemøde. Her kan du skabe din helt egen grønne ø og møde andre unge, der kæmper for et samfund, der tager vare på klimaet. 

Fredrik og Sarah går med hver deres gribetang i hånden og samler affald op. De har begge været engageret i Ungdomsøen i flere år og startede gruppen Grøn Ø op for snart et år siden. Grøn Ø har et mål om at gøre Ungdomsøen bæredygtig og klimavenlig gennem handling, organisering, workshops og vidensdeling.

Sarah læser på Roskilde Universitet og Fredrik på Danmarks Tekniske Universitet.

 

Der er jo masser af affald her,” udbryder Fredrik, mens han spejder ud over græsset på Refshaleøen. Sarah samler en lille blå plastikfigur op fra græsset. ”Prøv at se den her Fredrik! En lille astronautmand.
Det ligner, at han breakdanser,” lyder svaret fra Fredrik inden den lille blå dansende rummand bliver puttet ned i den affaldspose, som de to er ved at fylde op med cigaretskodder, plastikkrus og andet skrald fra området.

 

 

Sarah og Fredrik har begge været med til at planlægge de aktiviteter, der skal foregå i Klimateltet på Ungdommens Folkemøde den 8. og 9. september, hvor en lang række ungeorganisationer, der kæmper for klimaet, også er inviteret ind i Ungdomsøens stadeplads.

Et mødested for næste generation af klimaforkæmpere

Ungdomsøen har en plads i det, der hedder ‘Klimateltet’ på Ungdommens Folkemøde. Det kommer til at være et dynamisk rum med en stor model af Ungdomsøen i centrum. Øen kan være med til at sætte gang i fantasien, så alle, der kommer forbi, kan møde hinanden på tværs og reflektere over et grønt samfund i miniskala. Ved Ungdomsøens stadeplads kan du udvikle grønne visioner og drømme  sammen med unge eksperter fra UngEnergi, Os Om Havet og en lang række andre unge grønne organisationer, vi har inviteret med.

Det er ret fedt for øen, at vi kan trække nogle ungeorganisationer ind til Ungdommens Folkemøde. Vi viser, at Ungdomsøen er et sted, hvor andre kan samles, og hvor unge kan komme og møde organisationer, der ved noget om klimaområdet,” fortæller Fredrik.

Du er velkommen til at kontakte de engagerede i Grøn Ø, hvis du vil være med til at gøre Ungdomsøen grønnere og udvikle en platform på øen, hvor man kan prøve grønne løsninger af, der kan danne grobund for initiativer i resten af landet.

Byg en grøn ø 

På Ungdommens Folkemøde vil Ungdomsøen også stå for en workshop, hvor man helt konkret kan bygge sin egen grønne ø. Den workshop håber Sarah og Fredrik, at de kan bruge til deres videre arbejde med Grøn Ø på Ungdomsøen.

På Ungdommens Folkemøde får vi mulighed for at møde rigtig mange unge, der går med deres egne ideer til, hvad det er, vi kan på Ungdomsøen,” forklarer Sarah og Fredrik fortsætter. ”Drømmen med Ungdommens Folkemøde er lidt, at vi kan se nogle tendenser ud fra de grønne øer, der bliver bygget. Hvis nu alle har lavet vindmøller på deres ø, så er det en god indikator for, at det er noget i den retning vi skal arbejde med. Det her er et lille startskud til at få noget input til at finde ud af, hvad en ø i Øresund kan gøre for resten af samfundet på klimaområdet.

Alle er velkomne til at komme forbi Ungdomsøens stadeplads, men man skal være tilmeldt Ungdommens Folkemøde i Valbyparken i København. Så kom forbi og vær med til at skabe fælles visioner, tanker, drømme og idéer om en grøn ø. Du kan se hele programmet for Ungdommens Folkemøde her.

Hvis du ligesom Sarah og Fredrik har interesse for klima, bæredygtighed og den grønne dagsorden, kan du også engagere dig i Grøn Ø. Du kan finde gruppen på Facebook eller skrive til dem på gron@ungdomsoen.dk