fbpx

Skal du med på holdet af Giv-Et-År-frivillige?

|

Kategorier

Ungdomsøen

Søger du en unik oplevelse? Vi har fået en ledig plads på holdet af Giv-Et-År-frivillige for perioden august 2021 til og med juli 2022. Hvis du synesdet lyder spændende at være med til at skabe et ungefællesskab for dig og tusindvis af andre unge, så er muligheden for at blive GivEtÅrfrivillig på Ungdomsøen måske noget for dig!  

Livet som Giv-Et-År-frivillig er med garanti anderledes fra alt andet, du har prøvet før. Du behøver derfor ikke være en garvet håndværker, udadvendt rundviser eller et hackergeni fra start. Det tager vi hen ad vejen. Én ting er sikkert: Når året er omme, og dit ophold slutter, vil du have din rygsæk fyldt med en god blanding af kompetencer, du aldrig havde forestillet dig at få! 

Fællesskab af, med og for unge 

Ungdomsøen er et mangfoldigt fællesskab, som ønsker at favne alle unge. Som Giv-Et-År-frivillig flytter du ind på Ungdomsøen, hvor du sammen med andre unge er med til at forme, drive og udvikle øen og fællesskabet. Her bliver ideer til projekter og events, som skaber nye møder på tværs. Det ligger i ånden at styrke unges handlemod, at eksperimentere og fejre fejlene, når de opstår. Og det vil du kunne mærke i det stærke fællesskab, som du bliver en del af. 

Benjamin, Camilla, Ida, Levi og Sebastian er Giv-Et-År-frivillige på Ungdomsøen. Skal du med på holdet?

Rollen som Giv-Et-År-frivillig er fordelt over tre områder 

Værtskab   

Som Giv-Et-År-frivillig vil du være ansvarlig for at byde gæster, engagerede og samarbejdspartnere velkommen til Ungdomsøen. Det indebærer at lave rundvisninger, holde oplæg, fortælle om de forskellige projekter, afvikle arrangementer og sikre, at alle har det godt. 

Projekt   

I rollen som Giv-Et-År-frivillig vil du kunne hjælpe med at gøre unges ideer og drømme til virkelighed. Du får en unik mulighed for at engagere dig i de projekter, som sker på Ungdomsøen – og derudover kan du skabe dine egne. Der bliver sat stort fokus på at give tid og energi til projekter, som er lavet af unge mennesker. Derfor kan du forvente, at du har tid i din dagligdag til at fokusere på projekter, der interesserer dig. Det kan være alt fra et byggeri til en koncert, en workshop og alt derimellem. 

Drift 

Da Ungdomsøen kan have mange gæster på besøg, er der også praktiske ting, der skal gøres. Det vil sige; er der noget, som er i stykker? Fix it. Noget som er beskidt? Clean it. Udover at sørge for helt lavpraktiske opgaver som klargøring, rengøring og oprydning, vil du også blive sat på nogle opgaver, der vil være helt fremmede for dig. Det kan eksempelvis være at stormsikre, reparere et skilt eller fikse vandtanken. 

 

Om Ungdomsøen 

Ungdomsøen er en ø af, med og for unge. Det er et sted, hvor Danmarks unge kan udvikle og afvikle projekter og events og samtidig danne nye venskaber. Det er et samlingspunkt for både unge engagerede, familier, organisationer og virksomheder, der afholder kurser og spændende events. Her vil du være med til at drive og udvikle øen. Og du kan forvente at blive fagligt og personligt udfordret. Omkring Ungdomsøen er der et stærkt fællesskab af unge engagerede, som ser muligheder og gør drømme til virkelige projekter. 

 

Samarbejde på tværs 

Som Giv-Et-År-frivillig bliver du tilknyttet Ungdomsøen, men der er også Giv-Et-År-frivillige på Platformen i Esbjerg, som du vil komme til at arbejde sammen med. I løbet af året vil der være flere fælles aktiviteter, hvor I besøger hinanden og udvikler projekter sammen. På den måde vil du indgå i et fællesskab, som strækker sig ud over landet og bygger broer mellem mennesker.  

 

Ungdomsøen som dit hjem  

På Ungdomsøen vil du skabe en hverdag, der bygger på tillid, kammeratskab og sammenhold, sammen med de øvrige fem Giv-Et-År-frivillige. I deler stue og køkken og bor på værelse sammen to og to. Midt i en travl hverdag vil der også være mulighed for at skabe sit eget frirum. Du får en helt anderledes hverdag med nye mennesker og indtryk. Derfor er det helt normalt at gennemgå en personlig udvikling, der vil blive taget godt imod af vores stærke fællesskab. 

Praktisk  

Året som Giv-Et-År-frivillig løber fra august 2021 til og med juli 2022. Du får under hele perioden få logi og lommepenge, der skal dække kost og øvrige personlige udgifter. 

 

Ansøgning 

Du kan søge om at blive Giv-Et-År-frivillig på den måde, du lyster! Du kan eksempelvis lave en film, møde op på Ungdomsøen til fødselsdagen den 4. september, tegne en tegneserie, sende et brev, skrive en ansøgning, give et kald eller skære det ud i pap – sådan helt bogstaveligt.  

Hvis du er nysgerrig på at høre mere om Ungdomsøen og muligheden for at blive Giv-Et-År-frivillig, kan du kontakte Inge Vahlgren på tlf.: 60609102.  

Ansøgninger og spørgsmål sendes til engagement@ungdomsoen.dk (skriv ”GEÅ” i emnefeltet) 

 

Vigtige datoer 

Ansøgningsfrist kl. 18.00

Tirsdag den 7. september

Samtaler (på Arsenalvej 10, København K) 

Fredag den 10. september

Opstart hurtigst muligt